HER- İZLENESİ - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

4 Şubat 2014 Salı

HER- İZLENESİ

Yavaş yavaş yalnızlaştığımız dünyada, gelecek dönemlerde yalnızlık Devi ile mücadele ederken, nelerin bizi esir alarak yalnızlığımızın tatmini yolunda ne kadar değişe bileceğimizi anlatan muhteşem bir film. İzlemenizi öneririm.

Konusu kısaca şöyle:
Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşecek olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bugünlerde artık insanların işlerini bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka sistemi sunan yeni bir telefon modeli, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.

 1999'da Being John Malkovich filmiyle Oscar adaylığı kazanan çok yönlü sinemacı Spike Jonze'un son uzun metrajlı filmi, yalnızlık ve yaratıcılık sıkıntısı çeken bir yazarın dram ve komediyle yoğrulan öyküsünü beyazperdeye taşıyor. Filmin başrolünde Joaquin Phoenix yer alırken, Scarlett Johansson da gizemli bilgisayar uygulamasına sesiyle hayat veriyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de gitmeyi istiyorum.konusu ilginçmiş,hoşmuş.çok teşekkürler Suficim..

N.Narda dedi ki...

Güzel bir filme benziyor. Yonetmenin o filmini de sevmiştim zaten :)

Kâmil bal dedi ki...

GÜZEL FİLM EMEĞİNİZ E SAĞLIK
http://www.sadiknakliyat.com/evden-eve-nakliyat/