Kİ ENERJİSİ SHİATSU - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

6 Ocak 2008 Pazar

Kİ ENERJİSİ SHİATSU


İgnesiz akupunktur ya da diger adıyla shiatsu Japonca shi ="parmak" ve atsu ="basınç" kelimelerinden olusan Shiatsu, parmak ve avuç içleri ile uygulanan bir masaj teknigidir
Shiatsu Uzakdogu'da asırlardır kullanılan bir iyilestirme yöntemidir. Ki denilen hayat enerjisinin aktıgı meridyenler (kanallar) üzerindeki belirli noktalara uygulanan basınç sayesinde vücudun çesitli bölgelerinde bulunan gerginlikler ve kasılmalar giderilir. Onemli bir tedavi ve iyilestirme yöntemi olan Shiatsu, aynı zamanda saglıklı kisilerin saglıklarını korumasına da katkı saglar.
Shiatsu'nun temeli, dogu felsefesi ve tıbbına dayanır. Buna göre beden ile dıs dünya arasında uyumlu bir dengenin kurulması ve korunması amaçlanır. Bu dengenin bozulması, bir baska deyisle, hayat enerjisinin aktıgı meridyenlerde düzensizliklerin veya tıkanmaların olusması sonucu bedende çesitli rahatsızlıklar veya hastalıklar nüksedebilir.
Kosusturmalı ,telaslı sehir yasamının içinde strese neden olacak ve hem bedende hem zihinde yorgunluklara yol açacak o kadar çok sey varken bu rahatlatıcı masaja fazlasıyla ihtiyacımız var.Shiatsu bu anlamda bizim bedenimizin farkında duyarlılıgında olma ve bedenimizdeki olumsuzlukları gidermenin ya da kendi saglıgınızı elleriniz ve parmaklarınız yardımıyla düzeltmenin yolunu bulmanızı saglayacaktır.
Vücudumuzun herhangi bir bölgesinde bir uyusukluk ya da tutulma dedigimiz agrılar olustugu zaman,içgüdüsel olarak o bölgeyi ovusturur ya da o bölgenin üstüne bastırırız.bu basit hareketler bile bedendeki aksaklıkları dogal dengesine bir dereceye kadar getirebiliriz.İste bu bastırma islemini düzenli yaptıgımız takdirde bedenimizin kendi kendini iyilestirme sistemini uyarmıs ve sorunlu bölgeyi saglıklı hale getirmis olabiliriz.
Shiatsu basparmagın ya da öteki parmakların uçlarıyla ,avuç içiyle bedenin yüzeyindeki belirli noktalara basınç uygulayarak yapılır.Bedendeki bu noktalar yorgunlugun ve gerginligin biriktirildigi yerlerdir.Bu noktalara bastırmak rahatlamayı saglar.
Shiatsu da eller hem teshis hem de tedavi için kullanılır.Giderek duyarlılıgı artan parmak uçları dokunulan bölgedeki sertlik, katılık,gerginlik ve sıcaklık sogukluk degisimlerini farkeder duruma gelir.Bu farklar bedenin durumunu gösteren belirteçlerdir.bu noktalara yapılan basıncın derecesi ,çesidi ve süresi her bölgenin ve shiatsu yapılan kisinin özel durumuna göre ayarlanır.
Shiatsu tatbiki sonucu kas dokusunun esnekligi artarak kisiye huzur verir, zihnini berraklastırır, bas, sırt, bel, boyun v.s. agrılarını geçirir, iç salgı bezlerinin ve iç organların çalısmalarını düzenler, sindirim sistemi, romatizma, kireçlenme v.b. sorunlarda etkilidir, sinir sisteminin düzenli çalısmasını saglar, stresin etkilerini azaltır ve giderir, nihayet uykunun kalitesini yükseltir. Shiatsu'nun hiçbir yan etkisi yoktur.
Kendinize ve baskalarına düzenli shiatsu yaparak bedenin gereksinimlerini ve bedendeki olumsuzlukları açıga vuran belirtileri farketmeye baslayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: