AQUAMARİNE - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

10 Ocak 2008 Perşembe

AQUAMARİNE

Aquamarine :Gok Zumrut de denilen Aquamarine, soluk mavi-yesil renkli bir tas olmasindan dolayi, Sakikarsisinda cesaret verdigi soylenir.Bu tasi renginden dolayi, ozellikle denizciler tilsim diye kullanirlar.n Tas olarak da bilinir.Her ne kadar Sakin Tas denilse de, Cesaret tasi olarak adlandirilir ve onu tasiyana ya da takana ozellikle olum Renginden dolayi kahinler tarafindan gelecegi gormek icin de kullanildigindan Kahin Tasi olarak da anilir.
Akil almaz renklerde bulunabilen Aquamarine, mucevheratta kullanilir. Ona muhtesem mavi rengi verebilmek icin dort yuz derecede isitilmasi gerekir.Bu guzel tasin en carpici ornekleri Brezilya'dan cikar. Aquamarinin sinirleri yatistirici ozelliginin yani sira dusuncenin berraklasmasi ve yaratici gucun ortaya cikmasinda da buyuk rolu vardir. Bobrek, karaciger, dalak ve tiroid bezlerini kuvvetlendirir, vucudu temizler.Astrolojik olarak koc, ikizler, akrep, kova ve balik burclarinin taslarindandir.

1 yorum:

Ayşegül dedi ki...

Merhaba

Blogunuzu başka bir blog vesilesiyle farkettim.
Güzel paylaşımlarınız olduğunu gördüm Allah faydalanmamı nasip etsin.

Taşlara merakım bir kaç yıl önce arkadaşıma hediye alırken başladı.
Taşlara karşı özel ilgisi olduğu için ona uygun bir hediye olur düşüncesiyle Kadıköy Akmar pasajının alt katındaki doğal taşların satıldığı mağazaya yolumuz düştü.inanılmaz güzellikte taşlar var.
Dışarıdan baktığınız da sert şekilsiz gibi görünen hiç bir değeri olmayan taşlar içlerinde insanı kendisine hayran bırakacak bir güzellik saklıyor.Muhteşem bir şey...

Sözü çok uzattım affola...

Selamlar.