MASAL İÇİNDE MASAL - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

21 Mayıs 2008 Çarşamba

MASAL İÇİNDE MASAL













Sevgili blog dostlarımız:

İstanbul Bursa Kaş derken dere-tepe düz gittik bir seyyah gibi, keşiş gibi, eline asasını alıp köy köy dolaşan eski bir derviş gibi bir masal ülkesi Fethiye “Kabak Natural Life”e ulaştık
Babamızın tahta beşiğini tıngır-mıngır salladığımız, betonun ve çimentonun kullanılmadığı ağacın ve bitkinin meyve ve sebzenin doğallığının bozulmadığı, denizin dağın ve ormanın kardeşçe yaşadığı doğa’nın koynunda kendimizi bulduk.
14 Mayıstan bu yana şehirlerde yaşayanlarla ortak yanımız sadece aynı gökyüzü. Binlerce yıl öncenin Pegasus’unun kanatlarını açıp uçtuğu, mitolojik kahramanların arabalarının şimşek gibi aktığı bir gökyüzü. Zamanda yolculuk bu sanki bize zorunlu yaptırılan. Zorunlu diyorum çünkü Kaş’taki sezonluk işimiz Sevgili patronumuz tarafından daha bir karlı olur düşüncesiyle başkalarına devredilmek istendi. Nisanda başlamamız gerekirken mayıs ortasına kadar bekletilmemiz yeni bir iş olanağı sağladı bizlere doğal olarak. Eski iş yerimiz ne olur bilinmez, içimiz burularak gözyaşlarıyla ayrıldık o çocuğumuz gibi özenle kurduğumuz, gözümüz gibi bakıp dostlar oluşturduğumuz mekândan.

Neyse boğazıma bir şeyler düğümlense de ihanete uğradığımızı düşünsem de şu anda bulunduğumuz el değmemiş bakire mekân, bizleri teselli edecek inanıyorum. Burası araba kornalarının, televizyon ve cep telefonu çığırtılarının olmadığı endemik bitki örtüsünün içinde yüzlerce çiçeğin kokularından başınızın döneceği bir yer, bir masal ülkesi sanki. Ağaç evlerin bahçesinde yetişen bitkilerle yapılan yemeklerin, sarı ineğin altından alınan sütün, geceleri ışıklarını sizlerden esirgemeyen ateş böceklerinin mekânı burası. Sessizliği neyin ağlayan sesi bozabilir mi hiç? Sandal ağaçlarının arasına dökülen Aladere şelalesinin sesi bu masaldan uyandırabilir mi sizi hiç? Yoksa bu masalın içinde iyice kaybolup yok olmayı mı tercih ederdiniz? Kozanızdan çıkıp nesli tükenmeye yüz tutmuş “kaplan kelebekleri” gibi yeniden doğmayı mı tercih ederdiniz?
Sevgili “kelime oyuncuları”dostlarımız sizler de burada olsanız, birlikte dağlardan kekik toplasak keşke! Sevgilerimizle.

9 yorum:

Kitaplikkedisi dedi ki...

Orda olmayı isterdim herşeyden uzak... Bir de beynimi formatlamış olarak, başka bir FZ olarak

Adsız dedi ki...

bence oranın size sizinde oraya ihtiyacınız varmış ki kaş sayfası kapanmış,hayırlara vesile omasını dilerim ve tabiki aranızda olmayı da sevgilerimle ebru

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Dilek,
Masal içinde masalmı? anlatılan bir masalmı?
bilmem ama Cennette olduğun kesin. Nasıl da anlatmışsın, içimi çektirdin. Tabiki orada olmayı çok isterdim.
Sevgiler...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Elimde bir sihirli değnek olsa, şimdi, şu anda, bu ekranın karşısından, o masal diyarına geliversem.:) Bizim yerimize de o dağların mis gibi kekik kokusunu içine çeker misin? Olsun, oradaymışız faz et, oradaymışız farz edelim.:)

Sevgiyle...

Tabiat Ana dedi ki...

ah bu ne güzellik:))
ve bu ne şans:))
oralarda olabilmeyi çok isterdim :)
her işte bir hayır vardır diye düşünmek lazım galiba umarım burasıda zevkle severek bulunduğunuz bir yer olur..

PEGASUS dedi ki...

sevdiklerim,canlarım siz olmadan ben yarımım,hep bir boşluk var hayatımda özlüyorum sizi anlasanıza öpmüyorum sizi öpücüklere boğuyorum:):):)

Derin Sularda dedi ki...

Gözlerimi nihayet o muhteşem manzaradan alabilmiş olarak yazıyorum; kelime oyunları için bize bir kelime fısıldarmısın?
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

sevinsek mi üzülsek mi karışığız burda canlarım benim. sizi hemen yanıbaşımızdaki bir penceren görebilme lüksümüzü, şansımızı elimizden alanlar utansın diyorum. o minicik, cehennem gibi sıcak, yeri geldiğinde çok çok stresli!!! mekandan böylesine muhteşem bir manzarada yemek yapıp değerli emeğinizi değecek insanlara veriyor olmanız içimizi rahatlatıyor biraz olsun. ayrılıklarda sevdaya dahil ya biz sizi özlüyoruz seviyoruz. sayılı zaman çabuk geçer yine meise karşı kahve içeceğiz beraber...
bu arada kendimi biraz daha düzene sokar sokmaz yazılarımı göndermeye başlıycam hepinizi kocaman öpüyorum kolay gelsin canlarım.
*ela*ege*efe

Sevil Koçarslan dedi ki...

Tontiniii çook kıskandım senii..
Ne güzel bir yerdesiniz. İnsanlar birbirlerine bazen istemeden iyilik veya kötülük ederler aracıdırlar bence sadece kaderinde. Bak senin de kaderinde orası varmış . Cennet diye tanımladığın bir yer.. Yanınızda olmayı çok isterdim. Tadını çıkarın bu büyük huzurun sizi seviyorum.. sevil