HIRSIZ - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

8 Temmuz 2008 Salı

HIRSIZ















Dönemin birinde hırsızlığın bir türlü önü alınamaz olmuş.Herkes şikayetçi herkes padişaha olayı çözemediği için kızıyormuş.Bir gün padişah pazarda gezerken sormuşlar .
-Padişahım neden bu hırsızlığın önünü alamıyorsunuz?. padişah
-size cevap vereceğim ama önce beni dinleyin,ey insanlar sütten bir havuz yapacağım ama sütü de siz getireceksiniz yalnız sütü herkes geceleyin getirip havuza dökecek. demiş.Havuza da doluncaya kadar da kimse bakmayacak .Herkes Kabul edip geceleri sütü getirip getirip havuza dökmüş, getirip getirip havuza dökmüş. Ve derken en sonunda havuz dolmuş.Padişah Gündüz herkes o havuzun başında toplansın demış.
Herkes toplanmış. Padişah havuzu göstermiş.
- Bakın demiş havuz su dolu çünkü hepiniz"zaten kimse bakmıyor kim anlayacak ki" diye düşünüp sadece su getirdiniz.Ve hepiniz böyle yaptınız,kimse havuza süt getirip dökmedi.Işte bu yüzden hırsızlık önlenemiyor demiş.
Birileri kötü olmaya devam ediyor olabilir gelin biz dürüstlüğümüzü koruyalım, kötülüğe ve yalanlara inat.

2 yorum:

sufi dedi ki...

Yıllarca yunuslarla yüzüyordun rüyalarında.Artık kavuştun minik yunusuna.Her anın tadını çıkararak yaşa dilerim benim güzel gelinim.
Tüm annelerin yürüdüğü bu yolda artık bayrak senin ve senin gibilerin elinde.Yoldaki ayak izleri geçmişteki annelerden yeni annelere armağan.Yolunuz açık olsun güzel ve kutsal anneler.Sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Yukarıdaki yorum "anlatılamayan" yazısına ait.Hırsız yazısına ne diyebiliriz ki?