OBAMA’YA TAROT BAKTIM - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

6 Kasım 2008 Perşembe

OBAMA’YA TAROT BAKTIM

















“Kıyametten önce batıdan uzun boylu siyah bir adam çıkacak,
iktidarı ele geçirecek(İmamdan) Hz. Hüseyin’den
izler taşıyacak.”
Kehaneti mi gerçek oldu dersiniz!

Fars alfabesine göre O-BA-MA= O bizden biri anlamına geldiği söyleniyor. Obama adını, Kenya’nın Siaya bölgesindeki keçi çobanlığı yapan babasından alıyor. Kenya’da konuşulan swahili dilince BARACK( bereket)i çağrıştırıyor.

Martin Luther King’in,1963 yılında; I have a dream=Bir hayalim var adlı tarihi konuşmasına Amerika’nın 44. Başkanı Barack Hussein OBAMA; Yes we can “Evet yapabiliriz”sloganıyla yanıt veriyor ve başkanlık yarışını kazanıyor, iktidara geliyor. Ataların hayalleri mi gerçek oluyor? Yoksa çöken bir İmparatorluğa yeni bir yüz mü getirilmek isteniyor. Görüntü değiştirilip, asırlardır prangalara bağlı âdemoğullarından, döktükleri gözyaşlarından özür mü dilenmek isteniyor.

Hatırlayalım; Kökler dizisiyle, Martin Luther King’in özgürlük mücadeleleriyle, Muhammed Ali’nin maçları, Malcolm X filmi, Mor Yıllar’la heyecanlanıp bizler de az gözyaşı dökmedik, haksızlıklara az isyan etmedik.
“Beyazlara mahsustur.”, “siyahlar giremez” tabelaları artık kaldırılıyor mu, yoksa M.L.King’in dediği gibi Allah’ın yüce şanı yeryüzüne indi de bütün canlılar hep birlikte bunun sonucunu mu görüyoruz? İnşallah öyledir ve her şey artık güzel olur. İyi dileyelim İYİ olsun.
Neyse Amerika başkanı Obama nasıl bir insan? Onun hakkında biz de TAROT açalım dedik karınca kararımızca.

Sorumuz başlıyor: Obama niçin bu dünyaya gelmiş?
Bütünlük ve bilgelik, işbirliği ve denge, yaratıcılık ve güven deneyimlemeye gelmiş. Dünyayı madde olarak elinde tutmak için değil, ruhsal olarak elde etmek isteğindeki bir kâşif gibi gözlemeye gelmiş. Görünen görünmeyen âlem arasındaki köprü görevini üstlenmek için burada.
Obama şu anda: zor bir görevle karşı karşıya. Yoğun kötü havayı dağıtıp, açıklık sağlaması
Taze ve temiz hava getirmesi gerekiyor. Sözle saldırıları ve karışık durumları bile çözebilmeli.

Şu anda hissettiği şey: Bir salkım üzümünü yediği ve 7 yıldır sabırla başını beklediği bağın ona hediye edildiğini görmesi. Eğer gelişmesi sabırsızlık ve acelecilikle engellenmezse başarısı kesin gözüküyor.

Önceki yaşamlarından birinde: Soğuk bir ülkede toprak grubundan anaç bir kraliçe, yani kadın. Çalışkan verimli, duygu ve gönül zengini biri, (beyaz )
Diğer yaşantısında: Fransız savaşlarında başarılar kazanmış lejyon denour nişanı almış feminen bir savaşçı. O yaşantısında yenilmez bir güç oluşturmuş, nefsiyle savaşları geride bırakmış.
Güç kazanan durumu: Selamet ve girginlik, sevinç, oyun ve umutla kaygı duymadan ilerleyecek kabuklarından kurtulup, toplu bir girişim dönemine girişi güçlenecek.

Gizli görevi: Coşkulu gururlu, özerk ve zapt edilmez, zekâsı kedi gibi yumuşak, karmen imajlı, hassas, hak ve adaletten yana bir kişi.

Aydınlık sırrı: Fedakâr, esaretten derin görüşleri sayesinde kurtulabilir özellikte, değişen dünya görüşünün dönüm noktasındaki kişi.

Nereye yol alıyor: Kılıcının tüm keskinliğine rağmen zarar verip yıkıcı davranmadan analizleri yapıp problemleri çözmeye doğru yol alıyor. Bu güne kadar aşılmaz gibi görünen problemleri parçalara ayırıp, cüzler halinde inceleyip çözümler üretip tekrar bütünleyecek. Böylece Ülkesini karmaşık olaylar ve kör bağımlılıklardan kurtarabilecektir.

OBAMA kim?
Obama bir mucit, sanatçı, atlet, liderlerin temel modeline enerjisine ve ilhamına sahip, toplumun yüce hayrına hizmet edebilecek biri. Yüksek prensiplerini dürüstlükle birleştirip yaratıcılığını başkalarının hizmetinde kullanmanın yollarını bulmak için yüce planca bu konuma getirilmiş. Kötü muamele ve şiddetle karşılaştığı çocukluk dönemi dolayısıyla yeterli ve güvenli kimlik duyguları bulmak için savaşması gerekmiş. Çok merhametli ve yararlı amaçlara hizmet etme ve bir fark yaratma konusunda samimi bir arzuya sahip olmasına rağmen, kaybetmekten ve sonuçlarından korkmasından son derece rekabetçi olabilecek yapıda. Bu da onun aşağılık duygusunu yansıtmaktadır. Az uykuyla idare edebilen bir yapısı var. Yaratıcı, özgün, iç görü dolu yeni bir şey meydana getirmeye karar verdiği zaman harikalar sergileyecek ve üretecek enerjiye sahip. Ancak bol enerjisi; iki kenarı keskin kılıç gibi. İnsanlığı desteklemek için doğmuş, gezegenin en yaratıcı ve yaptığı her işi hizmet dürtüsüyle yapabilecek biri. Canlı, rahat, gevşemiş ve açık bir halde direkt olarak Özden içindeki Tanrı’dan ilham alıyor. Alkole dayanıksız ve alternatif tıp yöntemleriyle tedavi edilebilir özelliklerde.
Barack Hussein OBAMA
“Zamanın efendisi ve öğretmeni niteliklerine sahip.”diyor tarot.
Yaşayıp göreceğiz,” fala inanma falsız da kalma “demiş eskiler. Hayırlısı.
...

12 yorum:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili candost Dilek,
Günler sonra ancak bu saatte ulaşabildim bloğuma ve sizlere.
Bebeğimiz henüz olmadı Kasım 25 gibi görülüyor şu anda, ama hazırlıkları ile yoğunluğumuz var.
Önce blogların kapanması ve açılması benim bloğumu çok etkiledi sizlerden birkaç gün sonra açıldı ve buarada bebek hazırlıkları için kızıma yardıma gittim. Yorumun beni mutlu etti, yokluğumun farkına varan dostlarımın olması çok güzel.
Sizleri seviyorum.
Sevgiler...

demet dedi ki...

bu fala inanılır gibi geliyor bana:)

gaykedi dedi ki...

obama'dan ben de çok pozitif elektrik alıyorum.

sufi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beenmaya dedi ki...

valla sadece abd için eğil tüm dünya için hayırlısı diyebiliyorum şu anda...

tutsak dedi ki...

Obamanın ABD baskani olmasi sevgili büyügümüz canimiz dedemizin (Ahmet dedemizin) bir lafini aklima getirdi.Üniversite caglarinda politik olaylara katilan genclere;'' önce kendinizi kurtarin yoksa kimseye bir faydaniz olmaz'' derdi.
İste bunun en güzel örnegini Obama tüm dünyaya gösterdi bence. Kenyanın
fakir elektrik bile olmayan bir köyünden gelerek dünyanin liderligine kadar yükselerek. Dilerim bu büyük kişisel başarı tüm insanlık adına büyük bir başarıya dönüşür Tabii ki parayı (yani dünyasal anlamda gücü ) ellerinde tutanların engellemelerine takılıp mücadele gücünü yitirmezse.
SEVGİ İLE KALIN

simla müderrisoğlu olgun dedi ki...

Sevgili Sufi,
Öncelikle bu kadar emek verip bizimle de paylaştığın için teşekkürler.. :)

Tabii ki yeni adımları hep pozitif karşılamak lazım...önyargısız...tarafsız..

Obama, bence de Amerika ve Dünya siyaseti için daha iyi olacağını düşünüyorum..

Türkiye içinse, dinmemiş korkularım var: Ermeni sorununa yaklaşımı ne olucak gibi...Kürdistan sorunu demiş ama, biri bana haritadan Kürdistan'ı göstersin lütfen....ben göremiyorum.. Kürt sorunu dese, anlayacağım..evet Kürt diye bir kültür var.., Kıbrıs için planları aynı mı olucak.....gibi gibi...

:)

Geveze Kalem dedi ki...

Çok güzel bir post olmuş bu, ilginç. Zevkle okudum.:)

sufi dedi ki...

Sevgili demet, beenmaya,gaykedi
Pozitif düşünceleriniz güzellikler oluşturur inşaallah.

sufi dedi ki...

Sevgili tutsak
Sevgili Maviay
dilerim engellemelere takılmaz ve gücünü kaybetmez.Dünya siyaseti düze çıkar böylece.
Sevgili Geveze kalem:Sana da teşekkür ederim

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Tanımadığım yada yeni tadığım bir insanda dile getiremediğim bir his yakınlaştırır yada uzaklaştırır beni kendisinden. Alışamadığıma bir daha ısınabilmem zor olur ama içimin ısındığı da yanıltmaz beni hiç. Obomayı ilk gördüğümde tamam dedim. Oldu bu iş:))) Tarotunuda okuyunca içime su serpildi. Umarım dünyaya barışı getirecek liderlerden olur.

Biraz dedi ki...

Sevgili Sufi, okudum blogunuzu ve ilginc ve guzel bir blog olmus. Tesekkurler paylastiginiz icin.
Obama kendisini yillar icinde iyi yetistirmis biri...iki yildan beri yaris nedeniyle epey goz onunde...herseyini detaylarina kadar arastirdi rakipleri.Gerektiginde bel alti vurmaya yarayacak seyler varsa kullanalim da dediler. Dalga da gectiler. O ise aksine hep seviyeli mucadele etti. Bence bu mucadele ve samimiyeti insanlara(secmenlere) guven verdi. Bakalim degisir mi? Hep birlikte gorecegiz.