MUTLULUKTAN SÖZ AÇMA MUTLULUĞU - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

26 Aralık 2008 Cuma

MUTLULUKTAN SÖZ AÇMA MUTLULUĞU



Mimlenmek ya da sobelenmek istemiyorum dediğim gecenin sabahı can dost Nilambara tarafından mutluluk konusunda sobelenmek mutluluğuna eriştim çok şükür. Hani istemediğim, sevmediğim, yargıladığım hiçbir şey yok dediğim anda:
“-Öyleee mi hadi bakalım görelim seni” diyen o muzip sesi duymak mutluluk. O’nun Beni sevdiği için benimle uğraştığını düşünmem mutluluk… Kahırda lütufu, kederde sevinci, nefretin içinde sevgiyi görebilmem mutluluk. Mutluluktan da, cennet istemekten de geçip,

Cemal görmeyi tercih etmem mutluluk.

Geçmiş bir günün sabahında;
Kapımız çaldığında, koşar adım kapıya varıp açmak istediğimizde gelen kimse dışarıdan kapıyı tutmaktaydı. Biz de kardeşim Tutsak geldi zannedip ona hitaben;
“- Canım sen istediğin kadar kapıyı tut… İçerisi sıcak, soğukta olan sensin… Hem biz SABIR EHLİYİZ beklerizzz…” gibi melodik seslenişimizin ardından açılan kapıda; gelenin Pirimiz yani ay yüzlümüz, Dedemiz olduğunu görünce mahcubiyetle karışık hissettiğimiz şeydi mutluluk. O sözümüzün hemen akabinde 2 sene kadar fason işlerle uğraşıp iğne ile kuyu kazdığımız günlerde edindiğimiz sabırdı mutluluk. Bir işin ehli olmak ne menem şeymiş onu öğrenebilmemdi mutluluk. Sevenlerin sevdiklerine kavuşmasını görmek, bir annenin bebeğini kucağına alması, babanın çocuğuna masal anlatması, torunlarımın Tontini diye seslenmelerini duymam, gelinlerim tarafından sevilmem mutluluk. Sahip olduklarımı sevdiklerim için de isteyebilmem mutluluk
Gönül tahtında bir sevgilinin oturduğunu bilmek, ona yakın olup hizmet edebilmek, huylarından arındığını fark edebilmek, yalnız olmadığını bilmek, her gün yeniden doğduğunu hissetmek, bir yağmur damlasıyken nisan ayında denizin yüzeyine çıkıp ağzını açan istiridyenin içine inci olmak için düştüğünü düşünmen mutluluk. Ateş, hava, su, toprakta, madde bitki hayvan ve insanın her cinsinde hakkın varlığı olduğu bilincine varmak mutluluk.
Kulağımın 7 notayı değişik versiyonlarda duyması, gözümün 7 rengi karmaşık sürümlerde görmesi, elimin çizip yazabilmesi hayallerimdekileri, pişirebilmesi, bahçe demirlerine sarılan sarmaşığın sarılışlarını okşayabilmesi, ağzımın kapısında bekleyen bekçinin kötü bir söz söylememem için beni uyarması mutluluk. Elime, belime, dilime hâkim olabilmem mutluluk. Eleştiren birinde kendimi görüp affedici olabilmem candan sarılabilmem, en çok sevdiğim bir küpemi hemen çıkarıp beğenene verebilmem… Yediğimi yutabilmem, üşüdükten sonra ısınabilmem, acıktıktan sonra doyabilmem uyuyabilmem uyanabilmem, o basamakları çıkabilmem, mutlu mutlu yaşayıp ÖLEBİLMEK de mutluluk.Çocuklarımı mutlu görmem de mutluluk….

Anladım ki geriye adı mutsuzluk olabilecek bir şey kalmamış….

Sevgili İncesaz’ım Nilambara mutlu olduğum tüm şeyler için şükür etmeme vesile olman da mutluluk. Senin vasıtanla ellerimi açıp insanların gönüllerine mutluluğun tohumlarını gönderiyorum ve bu yazıyı her okuyan canı sobeliyorum. Bu da dalgalarla karaya atılmış denizyıldızını denizin mavi sularına atmak gibi bir şey.

O da mutluluk.
Bugün “BLOĞUMUZUN 1. YAŞ GÜNÜ “Bugüne ulaşmamız da mutluluk. Bizleri biz yapan tüm dostlarımıza sevgilerimizi gönderebilmek te…

20 yorum:

Haccecan dedi ki...

İyiki doğmuş bloğun, iyiki yazıyorsunuz, iyiki sizleri tanışımız. mutluluk blog dostlarıyla tanışmak, onların yazılarını okuyabilmek, yorum yazabilmektir :))
nice senelere hep beraber inşallah..

Adsız dedi ki...

Bloğunuza nice güzel yıllar dilerim.
Ben de birgün otururken kapım çalsa,gelen kapıyı dışarıdan tutsa,sonra baksam,ay yüzlümün geldiğini görsem...hayali bile mutluluk verici.
Seni çok öpüyorum.
Seher

Uma dedi ki...

Iyi ki dogmussunuz da nice guzellerin dogumuna sahit oluyorsunuz :)

gaykedi dedi ki...

1 yıl = 365 gün = 8760 saat için tebrikler :D

PEGASUS dedi ki...

Bloğunuzun birinci yılını kutlarım Nasıl geçti bir yıl daha dün gibi...
Kalbinizden aşk ateşi,gözlerinizden sevgi, yazılarınızda yol gösterici ışık hiç kaybolmaması dileğiyle...
SİZİ SEVİYORUM TONTİNİ-SUFİ İYİKİ VARSINIZ...

ESRİK dedi ki...

Pek yorum yazmasam da severek okuyorum. Blogunuz uzun ömürlü olur inşallah:))

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Bloğunuza nice yıllar dilerim. İyi ki yazıyorsunuz, iyi ki varsınız...

berrin acilmis dedi ki...

nice yıllara ....
blogunuzu sevgi ve keyifle takip ediyorum
sevgiler

Primarima dedi ki...

NİCE BLOGLU SENELER OLSUN ,YAZIN ...SİZ YAZDIKÇA BİZ OKUYORUZ VE SEVİYORUZ:)

Martie! dedi ki...

Tebrikler :)

Unknown dedi ki...

nice yıllara... mutluluklar her daim olsun...

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Blogunuzun nice yaşgünlerini kutladığınız mutlu günleriniz olsun...

tutsak dedi ki...

Gönlünüzden Aşk
Elinizden klavye
Blogunuzdan yazılar
Yazılarınızdan yorumlar
EKSİK OLMASIN
Nice yıllar diliyorum

Nilambara dedi ki...

Sevgili Dost Dilek, ben de ilk sobelenmeme kaçarken yakalanmış, önce paniğe kapılmış sonra büyük keyif almış ve okuyanlardan kendilerini benim için sobelemelerini istemiştim. Senin de aynı süreci yaşadığını görünce gülümsedim.
Can Sevgili böyle güzel muzip oyunları ile nasıl da güzel alıştırıyor herşeye ve istemediğin şeyi bile zevkli bir oyuna döndürüyor işte... bu ikinci sobelenmem ve hemen aklıma sizler geldiniz, güzel yüreklerinizden akacak güzel tanımlamalarınızı MUTLULUKla paylaşalım diye...

Sufi Grubunun değerli blogunun "1. Yaş Günü"nü MUTLULUK'la kutlamamıza vesile olan bu güzel oyuna bizleri dahil ettiği için de canlarımızdaki Can'a şükürler olsun, mutlulukla :)

sufi dedi ki...

Sevgili CANLAR
Haccecan
Seher
Uma
Gaykedi
Pegasus
Esrik öfke
Boogie
Berrin açılmış
Prima rima
Martielex
Funda
Aydan atlayan kedi
Tutsak
Nilambara


Eğer sizleri birbirinizden ayırır, herkese ayrı ayrı yorum yaparsak hakkı haktan ayırırmışız gibi geldi gönlümüze bugün. Çünkü Bu gözlerle gördüğümüz, görmediğimiz diye bile ayırdetmenin Yanlış olduğunu düşünürken yüreklerden klavyelere dökülen sözlerle tanıyıp gönlümüze soktuklarımızı nasıl birbirinden ayırdedebiliriz ki.Bir SEN bir BEN varsa ikilik girer araya deyip sizleri sizin kollarınızla kucaklıyoruz.

beenmaya dedi ki...

böylesi güzel ve kocaman yürekli bir ailenin sufi-saja'nın birbirinden değerli bireyleriyle kelimeler aracılığıyla tanışıp yüreklerine dokunmak, yüreğime dokunulduğunu bilmek, sanaldan gerçekliğe doğrı sımcacık ve sımsıkı bir bağ kurabilmek de benim adıma çok büyük bir gurur, onur ve mutluluk...bende bunu paylaşmak istedim. birlikte daha nice yıllara dileğiyle. sevgiler...

demet dedi ki...

nice yıllara:)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Kutlu olsun efendim birinci yılı blogunuzun...

Bilge'lik Yolcusu dedi ki...

Akışınız daim olsun...
Nice nice yıllara..
Aşkla...

Unknown dedi ki...

Sevgili beenmaya
Sevgili Demet;
Sevgili Recep Hilmi Tufan
Sevgili bilgelik yolcusu


Bu akışın içinde hepbirlikte elele ve yürek yüreğe Aşka yolalışlar daim olur inşaallah.