THE COLOR PURPLE/ MOR YILLAR - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

19 Ocak 2009 Pazartesi

THE COLOR PURPLE/ MOR YILLAR


İzlenesi filmde eğer izlemediyseniz hafızalarınızda iz bırakacağına inandığım filmlerden biri The Color Purple Türkçeye çevrimiyse Mor Yılları önermek istedik. Konusu ise kısaca şöyle:
1900'lerin başlarında, güneyli bir siyahî kız olan Celie, babası tarafından hamile bırakılır, ardından yıllar boyunca efendisi olarak göreceği adama evlenmek üzere satılır. Kocasından gördüğü şiddete rağmen tek tesellisi kız kardeşi Nettie'ye yazdığı mektuplardır. Fakat babası Nettie'nin cevaplarının ona ulaşmasına engel olmaktadır. Celie sonunda onun hayatını değiştirecek güçlü bir kadın olan Sofia ile tanışacak ve hayatında büyük bir değişim başlayacak. Mutlaka izlemelisiniz On Üzerinden dokuzluk bir film bizim için.

11 yorum:

metanoia forever dedi ki...

yıllar önce izlemiş ve çook beğenmiştim. whoopi goldberg muhteşemdi. ben cdnin kapağındaki resme hayran olup almıştım. bencede önerilecek ve iz bırakacak bir film.

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Çok ama çok etkilenmiştim. Çok uzun zaman önce izlememe rağmen hala bazı sahneler bugün gibi aklımdadır.

Unknown dedi ki...

izlemedim ama adını sanını yazdım balıklara da yemlerini verdim gittim :)
(asli görevim oldu)

buraneros dedi ki...

kesinlikle destansı bir filmdir..ve izlenmelidir:))Üstelik, bir büyüklere masallar ustasının elinden çıkmıştır ki; açık etmemek için ayrıntı vermek istemiyorum ama uçarak gelen yazının vurgusu sinemanın en unutamadığım simgesel anlatımlarından biridir:)ben o bir puanıda kendi hesabımdan verip 10 tamamlıyorum izninizle:))

My little Montenegro dedi ki...

Uzun zaman önce ve periyodik olarak ara sıra izlediğim bir filmdir...Umut ve ayakta kalmak adına güzel anlatımı olan filmde o kadının yerinde ben olsaydım çoktan o adamı öldürürdüm yorumlarım kadın karakterini çözdükçe değiştirdim...Bu filme benzer başka bir film daha var bulduğum anda ileticem...Sevgilerimle

Brajeshwari dedi ki...

çok beğenerek izlemiştim yıllar önce..Balıkları bende besledim.Biraz köşe bucak topladım.Sana not yazıp, çikiyorum.:)

siminya dedi ki...

yav bu filmi bi övüyolar bi övüyolar allah allah bildiğin gibi değil abi ama ben niye izleyemiyorum ha ? söyle sufi bakma öyle sufi sufi bana ?!

Nilambara dedi ki...

oldukça uzun ama soluksuz izlenen, derin izler bırakan filmlerden biri... çekimler, müzik... üzerinden çok seneler geçmesine rağmen hala bazı sahneler çok net gözümün önünde... sadece Whoopi Goldberg değil Oprah Winfrey de çok başarılı idi... yeniden hatırlamak güzel oldu, teşekkürler... :)

beenmaya dedi ki...

yeniden hatırlamak dışında yeniden izlenesi bir film bu...teşekkürler :))

Belgin dedi ki...

Film de güzel ama Kitabi bence dahada güzel, tavsiye ederim bulabilirseniz okuyun.
Sevgiler

ESRİK dedi ki...

Film de iyiydi, oyunculuk da. Evet izlemeyen varsa mutlaka izlesin bence de.