NEREDEN Mİ GELDİ AKLIMA? - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

28 Ocak 2009 Çarşamba

NEREDEN Mİ GELDİ AKLIMA?


Derin bir sessizlik vardı O gün evin içinde, 10 ila 11 yaşlarındayım sanırım. Annem babama "–Şimdi ne olacak diye soruyordu." Babam ise: " -Bilmiyorum yaşayıp göreceğiz diyordu, biz de istemiyoruz böyle olmasını ama buna zorladılar."
Akşam olunca yemekteki huzursuzluk bir şeylerin ters gittiğini gösteriyordu. Yemekten sonra anneme ne olmuş diye sordum " -Babanlar GREV'e gidiyor dedi." "Ne demek grev? "Diye sordum anneme, anlatmaya çalıştı benim yaşımdaki bir çocuğun anlayacağı bir dille. Ne yalan söyleyeyim anlayamamıştım ilk zamanlar, çocuk aklımca. Babası benim babam gibi greve giden arkadaşlarım ile ortak bir paydam olmuştu grev. Ama grev denilen şey, bana ve aileme zamanla gerçek yüzünü göstermeye başlamıştı. Babamlar tam 137 gün sürecek bir greve gitmişlerdi. bu dönem içerisinde bir şehir düşünün ki; her kez sizin gibi... Sizin gibi olmayanlar ise, sizin gibi olanlara ne kadar yardım edebilirlerse o kadar yardım yapıyorlardı. Bugün baktığımda bizi biz yapan unsurların geçmişte yaşadıklarımız olduklarını daha iyi anlıyorum. Bir ekmeğin değerini... makarnanın, çiçek yağının, kuyruğa girip sıranın gelmesini bekleyip eve yiyecek getiren bir çocuğun ne hissettiklerini... Emeğin değerinin ne olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.
Nereden mi geldi aklıma? Bir yerlerde grev yapan insanların enerjisi olsa gerek. Nereden mi geldi aklıma? İşten çıkarılanların enerjisi olsa gerek. Nereden mi geldi aklıma? İnsanların umutsuzluklarının ve gelecek endişelerinin enerjisi olsa gerek. Nerden mi geldi aklıma?
Bağdat’ta dükkânlar yanıyor çok şükür bizim dükkanımız yanmıyor dememek için. İçimizdeki güzellik enerjisi'ni yaymak için. Allah işsiz kalanların yardımcısı olsun.

Acıya dair bir söz:“Çekilen acılar olgunlaşmaya mecbur meyvelerdir” Aşkla....Sufi/Cem

9 yorum:

Belgin dedi ki...

Sevgili Sufi haklisin, Allah iszis olan herkese yardim etsin ve calisan herkese de emeginin karsiligini hakkiyla verecek bir Isveren nasip etsin.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Allah bütün darda zorda kalanların yardımcısı olsun...

Bahar Ulus dedi ki...

tarafımdan mimlendiniiizz...

sevgiler.

Primarima dedi ki...

Amin...allah tüm zorda darda çaresiz kalanlara yardım etsin daha doğrusu hepimize yardım etsin...

öykü dedi ki...

Yazıyı huzunle okudum..
Cok yokluklar zorluklar cektı ınsanlar gecmıste ve halen gunumuzde..
Bızımm sırketten de ınsanlar cıkarıldı..
baska sırketlerden de cıkarılıyor.. Isverenler de zorda sırketler kapanıyor.. zor seyler yasıyoruz.. Ama umarım yıne de bı cıkıs yolu bulunur..umıtsız olmak ıstemıyorum.

Murat Özhan dedi ki...

Merhaba,
Aslında sorunun özüne inmek lazım.
İnsanlar niçin greve giderler? Onları, buna zorlayan nedir? Şüphesiz ki yaşama koşullarının dayanılmaz safhaya gelmesindendir,hani deyim yerindeyse bıçak kemiğe dayanmıştır.Grevden başka bir çözüm yolu yoktur.
Günümüz içre dünyamızda yaşadığımız şu rezil,kokuşmuş koşullara rağmen gelecek güzel günlerin de umudu her daim yeşeriyor yüreklerimizde.
Belgin arkadaşın: "calisan herkese de emeginin karsiligini hakkiyla verecek bir Isveren nasip etsin." temennisi,hiçbir zaman karşılığını bulamayacak iyiniyetli bir düşünce.
Çünkü yüzyıllardır gördük ki, emekçiler ve egemen güçler her daim bir çıkarlar çatışması yaşamıştır. Bu iki tarafın çıkarları doası gereği hiçbir zaman uzlaşmaz ne yazık ki.
Sevgilerle..

Konu bağlamında belki ilginizi çekebilecek peşpeşe yazdığım iki yazıya bakınız lütfen:

http://www.olhayat.com/makale/sendikal-mucadelenin-ekonomi-politik-alana-etkisi-1-murat-ozhan/

http://www.olhayat.com/makale/sendikal-mucadelenin-ekonomi-politik-alana-etkisi-2-murat-ozhan/

Zeugma dedi ki...

Merhaba Sufi..
Öylesine güzel bir yazı ve kendi hayatından birebir örnekleme yapmışsın ki etkilenmemek mümkün değil..
İçindeki güzel duygular ve enerjin olduğu gibi geçiyor..
Paylaşım için teşekkür ediyorum..
Sevgiler..

beenmaya dedi ki...

bugün işe gelirken kriz, işsizlik, para kazanma vb konularda yaptığımız konuşma sırasında arkadaşımın bana sarfettiği cümlelerden biri; iyi olan insanlar her zaman için iyi ve aç kalmaya mahkumlar şeklindeydi. bunun üzerine bir hayli konuştuk ama kendisinin bu fikri ne yazıkki değişmedi. ne kötü öyle değil mi insanların artık bu şekilde bakıyor olmaları ve belki de kafalarında bunu bir seçim olarak düşünüyor olmaları iyilik ve açlık, kötülük ve para kazanma...

Haccecan dedi ki...

zorluğu, sıkıntıyı çekmeyen insanların olgunlaşacağını düşünmüyorum... En güzel çiçekler sıkıntı toprağında, acı su ile yeşeriyor...