"BEN; O OLACAĞIM, O OLACAĞIM, O" Diyenler: - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

25 Şubat 2009 Çarşamba

"BEN; O OLACAĞIM, O OLACAĞIM, O" Diyenler:


Yaşamın anlamını kavramak için dünyayı dolaşmaya çıkan bir genç, gezdiği ülkelerden birinde ünlü bir bilgeyi ziyarete gitmişti.
Gezgin genç, bilgenin yaşadığı evde, tüm duvarların kitaplarla kaplı olduğunu gördü.
Fakat evi dikkatle gözden geçirdikten sonra, yerde bir kilim, duvar dibinde yatak olarak kullanılan bir sedir, ortada ise bir masa ve sandalyeden başka hiçbir eşyanın olmadığını gördü ve merakla sordu: "Neden hiç eşyanız yok?" dedi. "Koltuklarınız, kanepeleriniz, büfeleriniz… Onlar nerede?"

Bilge, bu soruya karşılık olarak kendi bir soru sordu gezgin gence; "Senin de yalnızca, sırtında taşıdığın küçük bir çantan var, yavrum" dedi. "Peki, senin eşyaların nerede?"
Gezgin genç, kendini savunurcasına yanıtladı bu soruyu:
"Ama görüyorsunuz... Ben yolcuyum."
Ünlü bilge, hak verircesine güldü:
"Ben de öyle, yavrum" dedi. "Ben de öyle”

*alıntı*

Ne mutlu göz yormayan sadelikler içinde gönlünü zenginleştirenlere…
Ne mutlu mal mülk, ıvır-zıvırlı taşınmayacak yüklerle yürümeyenlere…
Ne mutlu gönüllerini; kin. Haset, fesat ve kıskançlıklardan temizleyebilenlere…
Ne mutlu kuş cıvıltısını, rüzgârın üfürüğünü, suyun şırıltısını duyabilenlere…
Belli ki Onun yolcuları onlar,kağıttan bile olsa gemileri,Mevlana gibi “o olacağım, o olacağım O” diyenler bunlar…Sevgilerimle.

14 yorum:

Maryjade dedi ki...

işte bir alıntı ile hatırlanan hırslarımız,yolcuyuz işte,tşk. hatırlattığın için Dilek.

cinar dedi ki...

Aslında hepimiz biliyruz bu dünyada geçici olduğumuzu. Ama zaman zaman her birimiz dünyevi hırslara kapılıyoruz sanırım. Çok güzel bir alıntı bu. Keşke herkes okuyabilse de şöyle arkasına yaslanıp güzelce düşünse anlamını..
Teşekkürler ve sevgiler.

Unknown dedi ki...

zannederim bu içerikteki yazıları sıkça okumak gerekiyor.
etkileniyoruz ancak öyle çabuk unutuveriyoruz ki hayatın akışına kapılıp.
aslında hırs,haset,fesat,kıskançlık gibi yüklerden kurtulduğunda yürek nasılda hafifliyor.
zannederim asıl olan insanın içinde bunların verdiği ağırlığı ve mutsuzluğu hissedip sıyrılması bu hislerden.
hırslı insan mutsuzdur..fesat insan mutsuzdur..
kindar insan mutsuzdur..
ne mutlu diye başlamışsınız ya cümlelere..hakikaten mutluluk ancak bu ağırlıkları bıraktığı vakit gelip kuruluverir insanın yüreğine..
sevgiler..

umarım bu yorumum gelir.daha önceki ziyaretinizden sonra gelip bir yorum bırakmıştım mitolojik efsanelere.ama yorum onayda kelime doğrulama engeline takıldı.inşallah sorun kalkmıştır.
:))))

Ateş Böceği dedi ki...

Atmak gerekir bütün yükleri sırtımızdan yüreğimizden o zaman yolculuğumuz daha hafif dha özgür olacaktır eminim.

Belgin dedi ki...

Can dost, yazdiklarini defalarca okudum, icime sindire sindire. Sonra da derince düsündüm, benim bu yüklerden kurtulmaya baslamam, o sana yazdigim olaydan sonra baslamis, yavas yavas.
Ve simdi daha hafifim, daha mutluyum. Hatirlattigin ve düsündürdügün icin coooook Tesekkürler.

Sarildim kocamanca, öptüm yanaklarindan.

Belgin

öykü dedi ki...

hırslarından arınan ınsan özgurlesıyor..ve huzura kavusuyor..

beenmaya dedi ki...

Hepimiz aynı değil miyiz başından beri. Başladığımız yol da aynı, yolun sonunda varacağımız kapı da. Bizi farklı kılan bu yolu nasıl geçtiğimiz, nasıl ilerlediğimiz sadece. Hepimiz bu hayatta gerçeğimizle varız. Ama düşlerimiz kadar, düşlerimizle yaşarız...

guguk kuşu dedi ki...

Bazen içimizden gelmez mi: şu kafama bi delik açsam, sallasam sallasam içindekilderin hepsi dökülse, bomboş kalsa bi rahatlasam. Aslında şı kin, nefret, haset, açgözlülük, hırs denen şeyleri bi temizleyebilsek sanırım az önce bahsettiğim şeyi yapmış olacağız ve acaip rahatlayacağız. Nasıl bir yük taşıyoruz sırtımızda hiç işimize yaramadığı gibi sırtımızı ağrıtan, kalbimizi acıtan, hayatımızı zorlaştıran bir yük. Delimiyiz neyiz biz?
Canım, mim için yorum bırakman yeterli. Onur duyarım. Evet neden olmasın, kuş olup uçmak, sen karar ver yeter nereye gideceğimize? ben sana takılır uçarım...

Adsız dedi ki...

bebekler masum doğar........

Adsız dedi ki...

hangimiz çok masumuz........

Unknown dedi ki...

ne mutlu gerçekten ne mutlu :)

nilüfer dedi ki...

sen cekil aradan, dile gelir Yaradan,nasip olsun:)
sevgimle..

Geveze Kalem dedi ki...

Dün eşim ve oğlumla caddede yürürken, yaklaşık 75 yaşlarındaki tatlı, güleç yüzlü bir adam durdurdu bizi. Oğluma baktı en içten gülüşüyle, birkaç güzel söz söyledi. Sonra bana baktı, bir süre sessiz kaldı, yüzündeki gülümseme silindi ve dedi ki, "Bunların hepsi masum doğuyor. Bizler kendimize benzetiyoruz."

Şimdi bu hikayeyi okuyunca hem yolcu olduğumuzu unuttuğumuzu, hem de evlatlarımıza unutturacak şekilde yaşadığımızı bir kere daha fark ediyorum.

Kalemine sağlık,
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

cok güzel ve tek kelimeyle harika hikayeniz beni aglattı.keşke herkes okusada kendinde olmayanlar kendine gelse cok güzel şeyler iceriyor anlasalar bu dunya hic kimseye kalmayacak .sultan suleymana kalmayan dunya kime kalırkı ah bi anlasalar kimse birbirini yemese allahim.herkes birbirini saysa sevse yarına cikabilecekmiyim acaba sorusunu sorsalar kendilerine her şey ne kadar güzel olur. güzel hikayelerinizin devamını dilerim inşallah.hayırlı günler efendim.