KAPISIZ DUYGU BAHÇELERİ - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

9 Nisan 2009 Perşembe

KAPISIZ DUYGU BAHÇELERİ


Öyle anlarımız vardır ki; içine müziğin o içli ritimleri süzülerek girdiğinde canlanır hatıralarımız. Akıp giden zamanın içinde, neresi olduğunu bilmediğimiz, sınırları ve kapıları olmayan kilitsiz anahtarsız girilebilen duygu bahçesindeyizdir bir anda. Odaklanıp notaların esintisine geçmişte kaldığını düşündüğümüz çerçeveleri getirip asıveririz duvarlarımıza. Fikret Kızılok’un bu parçasını her dinlediğimde kendimi böyle hissetmişimdir daima. Bir huzur ile duygusallık oturup yüreğimin tam ortasına, görüntüler mutluluk ve hüzünleri de toparlayıp atlayıvermişlerdir odanın tam ortasına.
Acaba herkes benim gibi mi hisseder merak ettim, siz de geçmişin ezgilerinden birini dinlediğinizde aynı hisle dalgalanır mısınız? Nedir nereye gidersiniz ve ne hissedersiniz? Yorum bölümüne yazdığınız yorumlarınızı bu başlık adı altında toplayıp içeriğini birlikte yaratacağız. Tabi izniniz olursa.

15 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

Haklısın, birolay, bir kişi bir nağme ile mühürlendiği zaman, artık onağmeyi her uyduğumuzda kalbimizde o olay, o kişi, o duygu yenien yaşanıyor. Hakikaten anahtarıda sizin elinizde değil, otomatik olarak başlıyor. ben Sayın Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını kaybettiğmiz olaylar sırasında blackmore's night dinliyordum, şimdi bu şarkılar o hüznün adı oldu sanki, ne zaman dinlesem yeniden o hüzne sesleniyorum. Biiliyomusun suficim dün öğleden sonra bunu bir arkadaşıma söylemiştim. Bu gün senin yazını gördüm. Gönüller arasındaki iletişimlerde tellere gerek yok. Bazı insanlar birbirlerini her ızaklıktan hissedebiliyor.

öykü dedi ki...

Fıkret Kızılok buyuk bı sanatcı
hayatımın buyuk bolumunde vardı .hep var..
Asık oldugumda
İki parca can
demıstım
Ayrıldıgımızda
Bu kalp senı unutur mu?
Ve... Zaman zaman ( sa)
ıcımdekı tum duyguların notalarla bulustugu en guzel eserlerınden.

Ateş Böceği dedi ki...

Fikret Kızılok dinleyipte bu duyguya kapılmamak mümkünmü hani böyle garip bir duygu sarar insanı ağlamakla gülmek arasında kalırsın ama ne güle bilir nede ağlaya bilirsin tatlı bir huzur sarar insanın içini :)

nilüfer dedi ki...

o anki duygu neyse gelir konar kalbime, neyi hissetmişsem yine o olurum tek bir farkla, bu kez o dalgalanmalari yaratmaz, gozyaslarim akar ve teslim ederim o duyguyu huzurla gecmise, bu kezde sevinc olur içimde, hamdederim bu duyguyu yaşatana ve vesile olanlara ve seçimime:)
sevgimlee

Primarima dedi ki...

Çok sevıyorum dınlıyorum ve dinleniyorum adeta özellikle 15-20 gündür Rimanın uyku müzikleri arasında bu şarkıda var.
Geceleri müzik eşiliğinde uyuyor ve dinledikleri genelde papatya gibisin,deniz ve mehtap,incesaz müzikleri...ee haliyle bende oda huzurla uyku yolculuğuna cıkmış oluyoruz:):)

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Benim hissettiklerimi yazmışsın sanki tontini. Sadece bu şarkı için değil bütün eski şarkılar için geçerli ama. Seyyar Taner dinleyince lise yıllarımı,Fatih Erkoç dinleyince bir bunalım anımı, Yonca Evcimik'in şarkısını duyunca da okulumuzun önünde, arabasının içinde sevgilisini bekleyen kıro arkadaşımı hatırlarım hemen.:)) O ana dönerim. daha yazamadığım bir sürü anı işte. Şarkılar ve kokular...
Duyduğum anda aynı hisle dalgalanırım bendeee...

beenmaya dedi ki...

yaşanmışlıklarımız, dile dökülemeyenler, unutulmayanlar hep bir şarkının notasında saklı...ya kendi kendimize mırıldanıyoruz ya da böylesi usta seslerden dinleyip de kendimizi geçmişe bırakıveriyoruz işte...

Belgin dedi ki...

Canim ablam, ah o sarkilarin gözü kör olsun. Mayanin da dedigi gibi bütün yasanmisliklarimizi, anilarimizi döküveriyorlar önümüze:) O duygular, sanki daha dün olmus gibi taze, sevindirici ve ya hüzünlerdirici, düsüveriyorlar aklimiza, gönlümüze.
Sevgilerimle

Yeşim Özdemir dedi ki...

Her anın , her durumun bir müziği, bir çok şarkının da bir anısı vardır bende... Sabah, gecenin geç saatlerinde ya da deniz kenarında veya bir yolculuk sırasında dinlediğim müzikler hep farklıdır. Hayata bir fon müziği gerek diye boşuna diretmiyorum yani... Yaşamından müzik ve onlara bağlı güzel anılar eksik olmasın dilerim...

coffeé dedi ki...

fikret kızılok içimin bahçelerine çok götürür beni kendimle olmaya, özellikle "yalan", "ama babacığım" ve "gidiyorsun" şarkılarıyla,

bir de bülent ortaçgil "mavi kuş", "anlamsız" ve "çığlık çığlığa"yla

bir de müzeyyen senar "melamet hırkası"yla..

bir dokunup bin nota çıkmasına neden olacak bir post olmuş bu :):):) çok teşekkür ederiiiz :)

buraneros dedi ki...

Bu şarkı benim için zamansızdır.Fikret Kızılok adı zamanlıdır ama...Onun dinlerken hem şimdiki zamandayımdır.Hem geçmişte çocuklukta; ve her çıkan kırkbeşliği için evden birinden para kapıp plakçının yolundayımdır.Ya da plakçı vitrinlerinde yeni gelmiş ve cama yapıştırılmış kırkbeşlik için nefes nefese evin yolunda...Ve bu şarkıyı ''Yeterki''siz dinlemem hiç bir zaman...Hangisi diye sorulursa da ''Yeterki''önden gelir:))

Brajeshwari dedi ki...

bu şarkı beni nerelere götürdü Suficim, bir bilsen....

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Firet Kızılok,
Bülent Ortaçgil.
çocuk, genç, yaşlı
7 ve 77'ye hitap ederler tüm eserleri ile.
Dinlerken,
çocuk olurum, dertli olurum,huzur bulurum, seyehat ederim. Hiç hayal kurmayan ben biryerlere gider birşeyler bulurum.
Uzaklaşırım yaşamdan.
Müzik ile gittikleri yerde bulurum kendimi.

Sayfanıza, sayfamda bir ödülünüz var, alısanız sevinirim.
Sevgilerimle...

sufi dedi ki...

Sevgili gugukkuşu
Sevgili Öykü
Sevgili ateş böceği
Sevgili düş
Sevgili primarima
Sevgili ela
Sevgili beenmaya
Sevgili yeşim
Sevgili coffee
Sevgili buraneros
Sevgili brajeshwari
Sevgili can dost

Kıymetli zamanlarınızdan bizlere de kısa bir an ayırıp duygularımızı kendi duygularınızla harmanlayıp yaptığınız yorumlarla mutluluk ve birliktelik huzuruna bizleri ulaştırdığınız için hepinize çok teşekkür ederiz.Hepinizi sevgiyle kucaklıyoruz, hayatınızdan müziğin yumuşatıcı etkileri hiç yokolmasın, sevgilerimizle.

Nilambara dedi ki...

Geçmişten gelen her melodi ayrı bir anı, ayrı bir duygu, her hali ile derin bir hoşluk... sadece melodiler mi, ya kokular... geçmişten gelen bir koku bir anda alıp ta götürmez mi :))

buaralar ben de hep geçmişe geriden geriden geliyorum ;)) ama geliyorum, gelmeden yapamaz oldum :)