SADIK DOSTLARIM - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

7 Nisan 2009 Salı

SADIK DOSTLARIM


Resimde gördükleriniz benim güzel, güvercin arkadaşlarım. Onlarla yaklaşık 2 yıl önce tanıştık. Ufak ufak parçaladığım ekmekleri yerken çekindiler ilk başlarda. Kafalarını kaldıra kaldıra etrafı kolaçan ederek yediler yemlerini. Zaman geçtikçe daha bir rahat uçup, konmaya başladılar. Her sabah balkona çıktığım anda uçup geldiler yanıma. Bebeklerin mama saati vardır ya, onların da mama saati vardı artık. Anneleri de bendeniz:)
Gayet içli dışlı olduk kendileriyle. Önceleri bir taneydi, alıştı ya rahata hemen sevgilisini de alıştırdı beraberinde. Balkonu dışkılarıyla fena halde kirletmeleri haricinde bir şikayetim yoktu yavrularımdan. :) Hala da yok.
Artık aileden olduklarını balkon kapısından içeriye girmeye başladıklarında, masada bıraktığımız her türlü yiyeceğe, yanlarında biz olsak bile uçup gelmeye başladıklarında daha iyi anladım. Uçup kafama konacak derece yakınlaştık yani sonunda:)Sonra, hamileliğimin son haftalarında içlerinden biri yok oldu ortalıktan.

Beni aldı bir telaş. Acaba nerde bu, neden gelmiyor derken aklıma gelen kötü şeyleri tahmin edersiniz. Neyse, doğum zamanı geldi çattı. Oğlumla beraber evimizdeydik nihayet. Kendimi yeniden toparlayıp balkona çıkmam belki 2 günümü almıştır. Havanın da çok güzel olduğu o gün hep beraber balkonda otururken pırrrrrr uçup geldi bizimki yine. Sonra bi tane daha ve arkasından bir tane daha. Ağzım açık bakakaldım. Olayı kavramam 2 gün önce aldığım anestezinin de etkisiyle biraz zaman aldı:)))Ayyyy Benim güzelim meğerse aynı ben gibi yumurtlamak için yatmış yuvasına. Kıpırdayamamış onu korumak için olduğu yerden.
"Senin yavrun varda benim yok mu?. Öyle hayran hayran bakmayı bırak ta bize de mama ver lütfen" der gibi baktı yüzüme. Onlar için özel alınan buğdayları yığdım önlerine. Bizimle beraber onlarda aile olmuşlardı ne güzel. İçim nasıl rahatladı, nasıl duygulandım size anlatamam. O artık anneydi. Aramızdaki bağ daha da güçlendi o andan itibaren. İkimizde anneydik ya, daha iyi anlar olduk birbirimizi. Bakışmalar, gülüşmeler, göz göze gelip uzun uzun konuşmalar.
"guguk guk, guguk guk"
"evet canım haklısın çok zor akşamları benimki de uyumuyor. Gazı var.
guguguk, gugugugugukk"
"verdim verdim rezene verdim:)))) şeklinde diyaloglar geçti aramızda tabii.:)
Benim kadar mutlu muydu acaba? Orasını bilemeyeceğim ama en az benim kadar koruyup kolladığını gözlerimle gördüm. Önce yavru gelir yemek yer, anne etrafa bakar. Yaklaşmak isteyen diğer kuşlara "hıııııı dıııtttt" der gibi gagalamaya çalışır hatta kovalar hallerini zevkle gülerek, ağlayarak izledim uzun zaman.
Çok şükür hala yanımdalar ve güvercin ailem gittikçe büyüyor arkadaşlar. Bu sabah yeni bir yavrumuz daha oldu, nur topu gibi maşallah, küçük ama hızlı. Konarken nereye ineceğini tam kestiremeyecek kadar toy daha ama o da büyüyecek. Öyle güzel süzülecek ki Kaş semalarında ona bakarken kuş olasım gelecek. Yakında bir kuş sürüsüyle beraber yaşayacağımızı düşünürsek belki uçarım da:))
En güzeli artık oğlum da farkında onların. Şimdilik adları "cici". Ama sonralarda o da anlayacak. "bak oğlum bu anne kuş, bu baba, bu da bebek kuş" :)))
Herkese kocaman sevgiler...

25 yorum:

Arzu Pınar dedi ki...

mimlendin.

Arzu Pınar dedi ki...

mimlendin.

guguk kuşu dedi ki...

canım,
ne güzel dostların var, dostlar da kuşlar da konacakları yüreği iyi biliyorlar. Yumuşacık, sıcacık ve sevgi dolu.

sufi dedi ki...

Sevgili Ela;
Aman da Ciciler ne kadar çok büyümüşler.Tontinilerinden onlara selam söylemeyi sakın ihmal etme.Şu soldaki Ege'nin doğduğu gün doğan mı yoksa? Geçen hafta doğan bebeğiniz de analı babalı büyüsün dilerim.Limon ağaçlı eski evde de iki adet kuşum oldu, ne kadar kediler cenneti olsada bahçemiz,yem vermek için bir çare bulduk çok şükür.Salonun önündeki telefon tellerine konuyorlar ben pencere önünde oturuyorum ya, haber veriyorlar, mutfağa gidip yan apartmanın boş olan ikinci katının balkonuna atıyorum buğdaylarını sevinç çığlıklarıyla gelip yiyorlar.Prenses sevgiyle bakıyor onlara da diğer iç geçiren kedileri görmelisin.Sevgilerimle.

SELDA dedi ki...

çok mutlu oldum okuduklarıma tesadüfen sabah bende kuşlar yesin diye ekmek ufaladım balkonun en dip köşesine benim komşularım kargalar en üst kat ve karşıdada bina olunca zaten hazır olan yuvalarından beni seyrediyorlar ilginçtir karga sever oldum ben :)ama kumruda hoş tabii ne mutlu sevdiklerinden korkmaman ben insana güvenemez tiplerdenim bu yüzden çok korkarım gelip başımda dönseler seninki kadar kuvvetli bağ kuramıyacak olsamda verdiklerimi yesin bize dua etsinler yeter sevgiler takipteyim :)

efsa dedi ki...

ne kadar güzel komşular bunlar. Varlıkları sevgi ile beklenen, onlar için yapılacak herşeyi yapan ne güzel bir evsahibisin sen. :) ne güzel cidden.

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

*Arzucum; beni bağışla. Benim velet yeni emeklemeye başladı ve ben bu güne kadar alıştığımın üzerinde bir performans göstermek zorundayım. İnan yazılarımı zor yazar oldum. Bu nedenle de çok okuyamıyorum sizleri.:( Göremedim canım benim. Sana söz fırsatını bulur bulmaz hemencik cevaplayacağım mimini:)Teşekkür ederim öptüm kocaman...

*Tontinimmmm; Sanırım geçen sene doğan bebek şimdi yavrusuyla tanıştırdı bizi dediğin gibi:) Bakalım seneye de onun yavruları gelir inaşşah. güzel prensesimi göstermiş olduğu asillik için sev benim yerime. Yerim onu ben. yeni dostlara yenileri de eklensin inşallah. Öptüm canımmmmm...

*Guguk kuşum; yazdığın güzellikleri bende senin güzel, sevgi dolu yüreğine bağlıyorum desem hiç abartmamış olurum biliyorum. Sıcacık sevgiler sana. Sağolasın...

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

*Selda; desene yakında seninde bir sürü yeni dostun olacak. karga, serçe, kumru hiç farketmez. Sen onlara güven yeter. çok çabuk alışacaksınız birbirinize emin ol. Belki onlar senin öğreticin olur. Güvenirsin, korkmazsın hı;)Bende dua ettim sana kuşlar gibi. sağlıcakla kal...

*efsa; çok teşekkür ederim. uygun bir yerin varsa sende denesene. Onlarla ilgili bir yazıda senden gelir hemencik eminim. Alışkanlık yapıyorlar çünkü:))

beenmaya dedi ki...

ismail geldi aklıma...birkaç ay yaralı olduğu için evimde beslediğim ve kendii gitgide insan sanmaya başlayan güvercinim ismail...sonra birgün ben ona evi dağıttığı için kızıp da balkona attığımda bana küstüğü için çekip giden ismail...

Bilge'lik Yolcusu dedi ki...

Ne güzeeeeel... kanatlı dostları olanlar hep bir arada.... benim de mutfak camımın önü buluşma mekanı... serçelerim var,güvercinlerim, bir çift kumrum.hatta bir güzel de martım var gelip giden... bir de su koyabisem onlara çok mutlu olacağım ama yerim dar ;))

Uma dedi ki...

Peygamber kuslari, gugukcuk, yusufcuk, gugukcuk yusufcuk diye oterler, anaerkil kismi gelenegi, annem babaannesini oyle anarmis, Mira'da anneannesini oyle aniyor...
Peygamberlerin pencerelerinize ziyaretleri daim olsun.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
serencam dedi ki...

Ela napıcaz böyle bende bi çift olsa razıyım bi sürü yaa..hangisine ev sahipliği yapayım balkonlarım mafoluyo..Hiçte kaçmıyorlar biliyonmu..Ama seviyorum..Hayırlı olsun yeni bebeler...))

tutsak dedi ki...

Sevgili Elacığım benim mutfak balkonumda da onlardan bir çift var sürekli ziyaretime gelen. Genelde evde pilav makarna cinsi yemekler yapıldığında 2. gün pek kimse yemez ben de atılmasını sevmediğimden sardunyalarımın dibine döküyorum onlarda ne zaman canları isterse gelip yiyorlar. Bazen dalgınlığıma gelip unuttuğumda onlara birşey vermeyi ben balkona çıkar çıkmaz gelip hatırlatıyorlar '' nerede bizim mamamız gene unuttun bizleri diye.''
Sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Ela`cim, ne güzel komsularin var böyle. Onlar biliyorlar konacaklari yüregi:)
Kücük adami öptüm doyasiya, hepinize kucak dolusu sevgiler:)

kubra zeynep kara dedi ki...

kuşları çok seviyorum,hayvanları çok seviyorum hayvanları seven insanlarıda çok seviyorum.
bu yazınızı okuyunca öyle mutlu oldum ki.:))
güzel insanları tanımayı nasip ettiği için Allah'ıma şükürler olsun

SELDA dedi ki...

slm canım benim sayfada sana ait bir şey var sevgiler.

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Mayacımm; sana yeni, bir İsmail diliyorum o zaman:)Öpüldün

*Bilge'lik Yolcusu; çok sevindim senin adına. Su olayına gelince küçük pet şişeleri kesip içine koyuyorum. Özellikle yazın kana kana içerlerken ben serinliyorum sanki:)

*Uma, inşallahhh;)

*İlham perisi; ilk başlarda çok dert ettim pislikleri ama şimdi takılmıyorum. yağmurlar sağolsun tertemiz yapıyo. Yaza gelince kova kova su taşıyacağız ne yapalım:)

*Tutsak, ne güzel bir fikir. Biliyor musun? bu gece sabah için kurufasulyeli bulgur pilavı ayrıldı kuşlara.:))Sevgiler.

*Belginciim;canımmmm Allah razı olsun. Yüreği güzelleri yüreği güzeller buluyor işte. Sen ve biz mesela:) bizde seni öptük koskocaman.

*kubra zeynep kara, bende yorumunu okuyunca mutlu oldum. Hayvanları sevmeyen insanları da sevemez gibi gelior bana da. Hep beraber buluşmuşuz çok şükür. Sevgiler sanada...

Seldacım hemen bakıyorum merak ettim şimdi:)

glgn dedi ki...

harikasın sufi...kocaman ailene sevgiler..

aysema dedi ki...

Benim de kuşlarla güzel anılarım var ama torunumu çok özledim. Burnumda tütüyor kokusu. Bakışını, gülüşünü, duruşunu, her şeyini çok özledim...

Sarılın çocuklarınıza benim yerime de... Sevgiler...

Primarima dedi ki...

Kumrular çok çabuk yakınlaşabilen kuşlar.Camları açık gördüklerinde hele ki size güveniyorlarsa rahatlıkla içeri girebiliyorlar:)
Çok hoş bir anı bu.Aynı anda bebekleriniz olmuş.

Adsız dedi ki...

insanın böyle güzel dostlarının olması ne güel... benim de vardı bir muhabbet kuşum bembeyaz pamuğum. öldüğünde nasıl ağlamıştım onlar da bizden oluyor gün gectikçe ...

kuşlarınız da çok sevimliymiş bu arada :)

mutlu kalın...

denizyıldızı dedi ki...

yukarıdaki yorum bana ait...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Ela'cım,
En güzel dostlar onlar.
küçük torunuma seslenişim "güvercinim" dir.
Tüm hayvanları çok çok severim ama illada kuşlar ve atlar.
Dostların da dost seçmede ustaymış sanırım.
Sevgiler...

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

*glgn,
*aysema,
*Prima Rima,
*denizyıldızı,
*Yaşamın Kıyısında,

Sevgili arkadaşlar;
Hepinize kuşlarım ve kendim adına sevgilerimi yolluyorum. Bir şekilde onların arkadaşlarına yüreklerini açmış sevgilerini göstermiş olmanıza onlarda en az benim kadar sevindiler.Sizler gibi insanlar var diye "Ne şanslıyız yaşasınnnnn" dediler. Bende öyle düşünüyorum Ne şanslıyım Yaşasınnnnnnn:))))Teşekkür ederim hepinize. Sevgiler...