LOST-5. SEZONdan izlenimlerim. - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

25 Mayıs 2009 Pazartesi

LOST-5. SEZONdan izlenimlerim.


Son bir haftadır her bölümünü heyecanla beklediğim Lost dizisinin 5. sezonunu izlemekteydim. Her boş anımı onu izleyerek geçirdiğimden ne zamandır yazamadım. Malum, başladın mı bitirmezsen olmaz. Çekirdek gibi bişey:) İzleyenler bana hak verirler belki kafam allak bullak oldu. 3 yıl önceye dön hooop 3 yıl sonraya. Sonra yine başa vee sona. Sonunda neler çıkacak, nasıl toparlanacak, meraktan deli oluyorum.:)
Bu dizi bana hayal gücünün nerelere varabileceğini de gösterdi aslında. Hani bizim abuk dizilerin senaryolarını bir haftada yazabilirim belki ama böyle bir senaryoyu nasıl yazıyorlar düşünmeden edemiyorum. Her bölümün bitişinde; "ee yuhhh" demekten de alamıyorum kendimi. 50 sene düşünsem aklıma gelmez yahu!.

Bana ve benim gibi hayal gücü fukaralarına kalsaydı, uçak düştükten sonra bir takım olaylar yaşanır yıllar sonra hepsi bir şekilde sevdiklerine kavuşurlardı. Dayanamayız biz mutlu son olmazsa boşuna izledik sayarız ya ondan. Efenim şöyle;
Kate ve Sawyer evlenir, Jack düğünü basardı. :)))) Hatta aynı düğünde Cleire ve Charlie de evlenirdi.Gırgıriye de hep öyle olur ya:)))) Sonracııma baya bi tombul olan Hugo arkadaşı, bir zayıflama kliniğine gönderirdik orda aynı kendi gibi birine âşık ettiriverirdik. Oh şişko ama mutlu:) Sayid de ıııııı nolsun hıh polis olsun, hatta Emniyet Müdürü. Locke tabiî ki iyileşsin kafasına saç ektirsin ve tabii ki Ben ölsün,kahrolsun...İşte ne biliyim onların dönüş sahneleri, öldü zannettikleri yakınlarına kavuşan anne babaların ağlama sahneleri:))ohhh malzeme çok. Acıklı çekeridim ama. Salya, sümük ağlatırdım izleyenleri.:))
Al sana dizi... Bu mudur yani.? eeeee benim adım hıdır, elimden gelen budur ;)
Güzelim diziden soğuttuysam affola:)
Ne yapalım benim de hayal gücüm böyle geniş olabilseydi neler yazardım ama nerdeee? Tam tersi sonuna kadar gerçekçilerdenim. Bana saçma gelen, akla mantığa uygun olmayanları kolay kolay kabul etmem. Vampirli , mampirli, uzaylı, muzaylı filmleri izlemem, izlesem de zevk almam. Hayaletlere güler geçerim, hele hele hayalet avcılarınaysa şaşarım:)). Yaşanmış hikâyeleri, romanları okumayı seveeer, abartılı olanları okurken "hadiii len" demeden yapamam. Huy işte. Bilmem kaç yılında uzayda geçen savaşların yaşandığı her şey bana komik, uzak gelir. Vızır vızır uçuşan uzay gemilerine boş boş bakar, bir gün olur acabayı ? Aklımdan geçirmem bile.
Bunun yanında bir "hayalperest"e aşığım onu da söylemeden geçemiycem. Bazı duyguları, kafası, mantığı "fantastik" çalışan biri.:) İşte illa tamamlanacak ya iş. Bende yok onda var. Onda yok bende var.
Sonsuz denge işte:)))
Hepinize kocaman sevgiler.
*ELa*

18 yorum:

DEZ dedi ki...

valla diziler de sezon uzattıkça anlamını yitiriyor. prison break'in finaline o kadar güldüm ki! lost'un da bu sezonun başında cok sıkıldım ama sonradan olaylar kızısmaya başladı yine. derken jacop beklediğimizin aksine gencecik ama dexter ve prison b.'te tekrar görmekten usandırılmış biri olarak karsımıza cıkınca baya bi şaşırdım. final: heyecan verici ve merak uyandırıcıydı. tebrik, tebrik,tebrik....

Sis dedi ki...

Her sezonu istinasız Amerika'da yayınlandığının ertesi günü internetden izledim.Açıkçası benim de "ee yuhh bu kadar abartılmaz " dediğim anları oldu.Ama niye seyrediyorum esas söyliyeyim.Tamam 42 dakikalık oyalanma süreci,kafa dağıtma falan var.ama esasında o senaristler 8 yıla yayılacak bir dizi senaryosunu,arada yaptıkları garabetliklere rağmen akıllı bir şekilde sona bağlayabilecekler mi onun merakındayım ben.
Evet evet dizi tam 8 sezon sürecek.3 yılımız daha var anlayacağınız:D

öykü dedi ki...

Çok tatlı anlatmıssın
ılk 3 sezonu delı gıbı her oturusta 5-6 bolum bırden ızlemeden kalkamazdım tv nın karsısından
sımdı 4 . sezon orda duruyor
bı turlu elım gıdıp ızleyemedım:)
ama su bı gercek kı
hayal dunyasını zorluyor ızlerken..

Adsız dedi ki...

bende bı zamanlar delı gıbı ızlerdım.bıraktım sımdı :)

Evren dedi ki...

ben hiç başlamadım :)

beenmaya dedi ki...

tam şu lost dizisini izlemeyen ve hala başlamamış olan bir ben kaldım diyecektim ki baktım evren de izlememiş. neyse arada bir zaten evren ben mi ben evren miyim şeklinde karıştıyorum da :)))

Primarima dedi ki...

hahah Lost başlığını görunce şaşırdım Sufi Saja Lost yazmıs...hemen daldım okumaya başladım ve cok guldum :):)
Hele hele gırgırıye olayına.Ben 4 sezonu izledim 5'e gecınce cok sıkıldım git geri gel beri derken bunaldım kafam karısdı çözemedim :)
bı kac bölumden sonra bırakdım.Sana kolay gelsın.

Unknown dedi ki...

çok eğlendim okurken :)
5. sezonu ben de bitirdim sonra "eee maşallah bu ne ki" dedim kaldım hidrojen bombasının patladığı o anda....

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili
*Dez;
Lost bitsin Prision b. kaldığım yerden devam edeceğim.:)
Malum yaz sezonu yapacak işimiz yok. Oğlanı uyuttukça dalacağız dizi alemine ne yapalım:)
Çok anlatma da izlemesi zevkli olsun dimi:)

*sishyphos;
Bak şimdi sen iyice yıktın beni. Ben 6 sezon diye biliyodum. emin misin 8 sezon süreceğine. Seneye aydınlanacağız diye sevinirken 3 sene daha mı yani. Offff:)

*Öykücüm;
kaldığın yerden devam etmeni tavsiye ederim sana. Benim gibi hayalgücünü karşılaştırırsın sende hem:) Evet 5. sezonun ilk bölümleri biraz sıkıcı ama şu anda 9.bölümü izliyorum yine keşke bitmese demeye başladım:)

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili;
*Dolunay;
devam, devam:)))

*Evren&Mayacım;
Aslında hiç başlamamışsanız, başlamayın daha iyi:))) Ya nasıl anlatsam bir bölümün üzerinde günlerce düşünebiliyosun. Yada açıp diziyle ilgili yorumları okuyosun ki fikir sahibi olabilesin. Hastalık işte. çekirdek gibi dedim ya:)) Sizi de bulaştırmak istemem ama özellikle ilk sezonların heyecanını düşününce izlerin de isterim yani:)

*Prima Rima;
Haklısın ilk bölümler beklediğim gibi değildi. Gayet sıkıcı ve bilindik. hatırlatmak ve gelecek sezonlara hazırlık için bence. Ama diyorum ya 6.bölümden sonra izlemek eskisi gibi keyif verici oldu. Benden söylemesi:)

*funda;
Eşim benden daha önce izlediği için o hidrojen bombasından bahsetti. Bahsetmese çatlar zati:))
BEnde bekliyorum bakalım kal gelecek mi banada. İşin zor kısmı taaaaa seneye kadar beklemek. pufff

Hepiniz sağolun. Sevgiler...

Belgin dedi ki...

Elacim, cok tatli anlatmissin, ben hic bulasmadim Losta aman iyi de etmisim galiba:))

Belgin dedi ki...

Elacim, cok tatli anlatmissin, ben hic bulasmadim Losta aman iyi de etmisim galiba:))

Aşk Meleği dedi ki...

Ela aynı bende seninde anti fantastikçilerdenim ve aynı tepkileri veriyormuşuz bu tarz filmler seyrederken :) Ama enterasan bir şekilde Lost fanatiğiyim ve bende geçenlerde 5.sezonu bitirdim :) Şimdi sabırsızlıkla 6.sezonu bekliyorum ve araştırmalarıma göre 6.sezon final sezonuymuş... Bakalım neler olacak :)

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili;
Belginimmmmm:)
Evren ve Maya'ya söylediklerim senin içinde geçerli o zaman. Ama hayalgücünün sınırlarını görmek istersen bire bir yani:)
Kocaman öptük seni...

*Aşk Meleği;
Bitmeyecek Öykü'yü okudun mu? O kitap benim fantastik kitaplar arasında en çok sevdiğim. Aynı zevkleri paylaşıyorsak hoşuna gideceğini düşündüm. Abartılı değil rüya gibi sanki:)
Bu arada bende 6. sezonun son sezon olduğunu biliyorum. Ama yukarıda bir arkadaş 3 sezon daha var demiş. Bilmiyorum artık:)
Bizim dizileri düşünsene 6 sezon çekilir mi hiç:) Nasıl iyi düşünüldüğü burdan belli aslında.
6.sezon sonu. Yine konuşalım inşallah. Bakalım neler olacak...

sevgiler...

Tabiat Ana dedi ki...

Elacım,
valla ben John Locke a takıldım nedir ne oldu kimdir hala kafamda soru işaretleri ile bitirdim bu sezonuda. yalnız bu işin tek kötü tarafı şu şimdi uzun bir süre giriyor araya, sonra ben unutuyorum ,ne nezaman olmuştu diye ki, bu sezonda zaten zaman kavramı açısından tam evlere şenlik ,dur bakalım hayırlısı.Yalnız var ya sonu bir kıytırık bitsin çok acıyacağım önünde geçirdiğim onca zamana :)
sevgiler

Adsız dedi ki...

tam da bu sebeplerle türk dizileri kesmiyor artık kimseyi kolayına :)

şu lost' u doğru düzgün bitiremesinler o zaman görürler günlerini. senaryo ekibi çılgın birşey.

sırada bu bitince stephen king'in yedi kitaplık serisi kara kule var.ekip ona başlayacak. merakla onu bekliyorum. ve galiba bu iş için en iyisi de bu ekip. daha alası olamazdı.

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili Tabiat Ana & Journey ;

Bende sizinle aynı fikirdeyim. Ekip çok iyi orası tartışılmaz. Ama sonunu uyduruk, kıytırık getirlerse bende zamanıma acırım. Günlerce başından kalkmadık yazık değil mi bize:)
Tabiat Anacım:) aynen senin gibi bende takıldım. Locke iyi mi, kötümü noldu ona yaa:))
Jack babasının ayakkabılarını giydirmişti ya uçağa binmeden, yedek eleman hesabı. Galiba onun yerine geçti. Ben öyle düşündüm. Bakalım neler olacak.
Öpüyorum...

Tabiat Ana dedi ki...

bende aslında şöyle düşündüm hani Jacop'a seni bir gün bir şekilde öldüreceğim diyen bir adam vardı sahilde, sanırım john o oldu ama o adam kimdi allah aşkına....
işin yoksa bekle umarım unutmam yeni sezona kadar.
sevgilerimle...