ÖDEV BABA - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

27 Mayıs 2009 Çarşamba

ÖDEV BABA


Öğretmen, yetişkin sınıflardan birisine şöyle bir ödev verdi:
- Sevdiğiniz birine gidin ve ona kendisini sevdiğinizi söyleyin.
Bir sonraki dersin başında ise öğrencilerden birisi şöyle seslendi Öğretmene
- Geçen hafta bize bu ödevi verdiğinizde size sinirlenmiştim. Bu sözleri söyleyebileceğim hiç kimsenin olmadığını düşünüyordum. Eve giderken bir anda yüreğimin sesine kulak verdim. İşte o zaman kime “Seni Seviyorum” diyeceğimi anladım.
Bundan beş yıl önce babamla aramızda bir tartışma geçmişti ve o günden bu yana bu sorunu çözememiştik. Önemli aile toplantılarının dışında birbirimizi görmemeye çalışıyorduk ve hemen hemen hiç konuşmuyorduk. Eve vardığımda babama kendisini çok sevdiğimi söylemeye hazırdım. Bu kararı almak bile üzerimden büyük bir yük kaldırmıştı. Saat 5:30′da annemle babamın evinin kapısını çaldığımda kapıyı babamın açması için dua ettim. Çünkü kapıyı annem açarsa kendimi tutamayıp, ona kendisini sevdiğimi söylemekten korkuyordum. Fakat Allah yardım etti ve kapıyı babam açtı. Hiç zaman kaybetmeden eşikten adımımı attım ve :
- Baba, buraya seni sevdiğimi söylemeye geldim dedim. Babam sanki bir anda başka bir adam olmuştu. Yüzündeki ifade yumuşadı, kırışıklıklar yok oldu ve ağlamaya başladı. Kollarını açtı, beni kucakladı ve bana :
- Ben de seni seviyorum oğlum, ama bunu hiçbir zaman dile getirmedim dedi.
Fakat sizlere asıl anlatmak istediğim esas nokta bu değil. Babamı ziyaretimden iki gün sonra babam bir kalp krizi geçirdi ve hala hastanede. Şimdi yaşam savaşı veriyor. Şimdi sizlere şu mesajı vermek istiyorum:

- Yapmanız gerektiğine inandığınız hiçbir şeyi ertelemeyin. Ya babama olan sevgimi ifade etmek için hala bekliyor olsaydım? Yapmanız gerekeni hemen yapın, hiç beklemeden…

19 yorum:

ramazan dedi ki...

hemen,ama hemen koşun sevdiğinizi söylemeye...
mükemmel.

Belgin dedi ki...

Söylemeliyiz söylemek istediklerimizi, sevdigimizi her daim, nereden biliyoruz ki on dakika sonra ne olacagimizi, onun icin vakit kaybetmemek gerek:))

Adsız dedi ki...

Seni seviyorum ları içimizden söylesek olur mu? Yada burdan haykırsak :)

Sevgili ailem, sevgili sufi ailesi, sevgili blogger emektarları =), sevgili dost&arkadaşlarım, sevgili evren,sevgili kainat, ve sen sevgilim SENİ / SİZİ / BİZİ SEVİYORUM =)


ve aşkla sevgiyle hoşçakalın...

Köklerden Uzağa dedi ki...

Öyle bir anda okudum ki bu yazıyı. Öyle bir yazımın üzerine denk geldi ki. Offff. offf...
Keşke sevdiğini söylemek bu kadar kolay olsa her zaman. Bir kapı olsa mesela sadece aranızda sevdiğinizle. Tüm babalar ağlamaya başlasa keşke sevildiğini duyar duymaz.

Filiz Benera dedi ki...

Dilek :)
Ben seni çok seviyorum :)
Hepinizi :)
Gidebilir miyim artık :)

Filiz Benera dedi ki...

Lütfen :)
Seni üzdüysem affet beni.

cinar dedi ki...

zaman beklemez. hiçbir şeyi geciktirmemek lazım aslında. illa seni seviyorum demek de gerekmez. bazen gözler de anlatır aynı şeyi. bazen beden anlatır. önemli olan bir şekilde sevdiğini belli edebilmekte. buradan sadece sesimizi duyurabildiğimize göre ben de seviyorum sizi. sizi okumak gerçekten çok keyifli :) Sevgiler.

y. dedi ki...

bir süre önce babam bana küsmüştü,hakikaten gönülden küstü,ona telefon ederdim,konuşurdum konuşurdum babam hiçbişey söylemezdi ama dinlerdi.sonra annem babamın bu konuşmalardan sonra ağladığını söyledi.şimdi aklıma gelince,bu yazılarda beni hep ağlatıyor.

Evren dedi ki...

ertelediğim öyle çok şey oluyor ki... bir yazı yazmıştım evvel zaman onu hatırlattı bana... babamı aradım az önce seviyorum ben seni diye...
sırf bunun için bile sevebilirim seni tontini :)

ps: hem nerdesin sen, rakıları içip içip karşı kıyıya vardın sandım :)

beenmaya dedi ki...

içimizde kaldıkça, dile dökülmedikçe, hisetmedikçe ve hissedilmedikçe eksik kalmaz mı sevgiler o yüzden dilimiz hep sevgi sözleri söylemekten yorulsun...

Adsız dedi ki...

haklısın sufıcım ertelememek lazım .zaman gecmeden kıymetını bılmek lazım.

Beyaz Kare Tasarım dedi ki...

Sanırım herkesin bir sevdiği ve yine herkesin bir sevgisini ertelediği durum vardır. Mesela bende de şöyle bir durum vardır: Sevdiğimi söylerim ama yeterince ne çok sevdiği dile getirebilmişlim midir? diye dövünmüşümdür... onu anladıklarıyla başbaşa bırakmadan ben yeterince anlatabilmişim midir? Gerçi farklı gibi görünse de bendeki duygusu aynı...

Bir de çizimin kime ait olduğu belli mi yoksa?

Aşk Meleği dedi ki...

her zaman uygularım bunu, sevgiyi iletmede asla cimri davranmadım, davranmamak gerektiğini öğrendim...İletmeliyiz sevgiyi, üstümüzde taşımak bize yük değil midir hem?

mavipanjur dedi ki...

seni seviyorum demeli herkes sevdiğine.ama duyarsız da kalmamalı kimse seni seviyorum diyene...

sufi dedi ki...

Sevgili güzel dostlarımız;Tanrının ete kemiğe bürünüp sizlerden dost cemali olarak görünen yüzlerinizi ve nefeslerinizi, yüreklerinizden dökülen kelimelerizi ve manaları bizler de seviyoruz.İyi ki varsınız, sizlerle bütünlenip eksik yanlarımızı ve bizliğimizi tamamlıyoruz çok şükür.Hepinize teşekkür ederiz.Sevgilerimiz sizden size.sufi ailesi.

öykü;) dedi ki...

seni seviyorum kolay gibi görünen zor bi kelimedir.
ve içten gelerek ve vakit kaybetmeden söylemek her babayiğidin harcı değildir.

öykü;) dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
öykü;) dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sufi dedi ki...

Sevgili Havin;Hoş geldin blog dünyasına, çoğaldıkça umarım mutlu olursun bizler gibi.