İPTAL İPTAL İPTAL - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

31 Ekim 2009 Cumartesi

İPTAL İPTAL İPTAL

Çamaşırlarınızın üzerine dökülen meyve sularını, yemek yağlarını, efendime söyliyiiim çay, kahve, bilmem ne lekelerini çıkarmak iş değil de; İnsanların gönlündeki, beynindeki, ta içindeki geçmişten gelen "leke"lerini söküp atıveren, bir çırpıda bembeyaz yapıveren bir temizleyici bileniniz var mı aranızda?
Hayatının bir döneminde terk edilmiş birinin kafasında oluşan kocaman güvensizliği, yakınlarından birini kaybetmiş olanın iç yangınından kalan kül lekelerini, duman islerini, hastalıklar yaşamışların tam içine oturan hastalık hastası hallerini, dayak yemiş, şiddet görmüşün hep korkak, çekingen garipliğini, yaralarını, yaralardan kalan izleri, kabukları tam olarak temizleyecek bir şey olsaydı ne güzel olurdu değil mi?
Bunları düşününce hayat çok ağır gelir bana. Sadece bana mı? Hayır. Biliyorum hepinize. Bazen bütün yaşanılanlar toplandığında elinizde kalanları da kaybetmekten korkarken buluruz kendimizi ya da düşüncelerinizden korktuğumuz olur. Önceden böyle oldu yine olursa diye durduk yerde felaket senaryoları oluştururuz kafamızda...

Dinleyin bakın...
Geçen gece uykuya dalmak üzereyken yattığı yönün tam tersi yönüne dönerken, yatağı zangır zangır sallayan eşim sayesinde deprem oluyor zannettim ben.:) İşte o andan sonra kurduğum senaryoları size anlatamam. Bir anda içimi saran o korku. Olursa ne yaparım? Hayır, deprem değil yatak sallandı sadece düşüncesi bile rahatlatamadı beni. "Hemen Ege'yi alıp şuraya yatarım. Aaaa ama orası olmaz dolap üstümüze devrilebilir. Acaba en güvenli yer neresi?. Kollarımda Ege'yle merdivenleri inebilir miyim kii derkeeennn gümgümgümgüm diye atan, olayın heyecanına kendini kaptırmış zavallı kalbimin sesiyle toparlanıverdim birden.:) Dakika da 120 atıyodu garibim. Geçmişte hepimizin içini yaktı ya depremler ordan bir leke kalmış bende demek ki. Gözümde haberlerde gördüğüm o yıkıntılar bile belirdi. Tost gibi olmuş, o yeşil ev...
Yatağı sallayan belliydi de, peki o senaryoları yazıp, aynı anda yaşama lütfuna erişen kimdi peki:) O da belliydi caaanım!
Neyse, hemen Tontini den öğrendiğim metodla savdım başımdan "iptal iptal iptal" Evrene yolladığım negatif düşüncelerimin üstüne (kırmızı bir çarpı koyarak) yerine ulaşmadan iptal ettim yani.:)
Hep işe yaramıştı yine yaradı:) Rahatladım biraz ve düşünmemeye çalışarak uykuya daldım. Dalmışım yani.Sonradan bununla ilgili okuduğum yazılarda diyor ki; bu bir çeşit hastalıkmış. Buyrun bakalım! Beyninizin zamanında lekelenmiş ve bir türlü temizlenememiş o bölümünün size cezası. Onu lekelediğiniz için tabii.
İşteeee size çözüm. İçinizde çıkmayan lekeleriniz mi var. Korkmaktan korktuklarınız... Toparlanın, gelinnn. Kâğıt kaleme gerek yok, not alınacak bir şey yok çünkü. Zira tek kelime bu:) İPTAL...;)
İster istemez kötü düşüncelerin ağına düşerseniz sizde ara sıra benim gibi, Mesela kendi cenazesini düşünüp ağlayanlar varsa aranızda tavsiye ediyorum size bu Tontini yöntemini.
İPTAL İPTAL İPTAL.
Bütün kötü düşüncelere İPTAL...
Kocaman kocaman sevgiler.

Resim:www.istockphoto.com'dan alıntı
Ela...

16 yorum:

sufi dedi ki...

İstatistiklere göre ARİAL deterjanın leke çıkarma konusunda üstüne yokmuş!Haberin olsun dedim bebeğim diğer lekelerimizin üstüne de döksek acep çıkarır mı bilmiyorum!Eskimiş ve kurumuş kirleri bir müddet suda bekletip SUyun ilahi gücüne güvenmek te çözüm olabilir de ben bir zamanlar bütün korku ve içimdeki şüpheleri bir kağıda yazıp o kağıdı yakıp toprağa gömmüştüm ve toprağa; "Canım toprak bunları temizle pakla pembe umut çiçeklerine dönüştür demiştim."Galiba kötü düşüncelere çekilen çarpı ve "iptal iptal iptal" sözü kadar o da etkili olmuştu.Pembe umut çiçeklerin yeşersin pembeleşsin dilerim hepinize sevgi ve muhabbetlerimle. tontini.

haykırış dedi ki...

Sayın Sufi,
Hem hüzünlendim hemde güldüm.. Elinize sağlık...
Ah keşke bir anlığına şöyle beynimi bir yenilesem o kadar rahatlayacağım ki ama heyhat..
Hayat öylesine kıskacına almış ki adeta inim inim inletiyor iken çok ta isabetli olur du bu yenileme işlemi..
Beyefendiye selamlar.
Saygılarımla,

Unknown dedi ki...

bende de iptal yerine ellerimle başımdan savuşturur gibi sinek kovar gibi kovuyorum o kötü düşünceleri yoksa aynı nabız atışını elde edebiliyorum :)

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Ben de ne zaman böyle kötü düşüncelerin içinde bulsam kendimi şöyle derim: "bunu düşünmüyor olsaydın ne düşünüyor olacaktın?" hemen başka bir düşünceye sıçrarım. Zira o düşüncelerin bizi nasıl bir kuyuya çekip boğduğunu çok iyi bilenlerdenim :)

nilüfer dedi ki...

seni (O'nu) seviyorum, lütfen beni affet( seni unutuyorum ve bu dünyaya surete baglanıyorum)özür dilerim ve çok teşekkür ederim(affedildiğimi herzaman bilirim, teşekkürüm O'na) ho'ponopono yöntemi,tanrının hergünü bunu söylüyorum, herşey için her an, inan işe yarıyor Sufim..

Adsız dedi ki...

ah temızleyıcıden banada lazım.

beenmaya dedi ki...

oysa hayat eksilerke artıların toplamı aslında öyle değil mi...

hatırlar mısın birara insanların belleğindeki kötü anları, anıları silen bilimsel bir çalışmadan söz ediliyordu. bununla ilgili çalışmalar yapıyormuş bilimadamları ve insan beyninde geçmişe ait olumsuz ne varsa -tabi kendi istedikleri anları- silinmesi sağlanacakmış. en son ne oldu, hangi aşamada kaldı bilmiyorum ama çok düşünmüştüm üzerine. silinenler yüzünden nasıl eksik kalacağımıza dair, yarım kalan yaşanmışlığımıza dair...

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Canım Tontinim;
Çok güzel bir yöntem daha yerleştirdin kafama şimdi. Korkularımı, endişelerimi, yersiz vesveselerimi toprağa gömüp, yerine çiçekler açmasını beklemek fikri çok akıllıca geldi bana. En yakın zamanda kalbim kadar bembeyaz bir sayfa alıp:) yazacağım, nasıl olsa hep beraber görürüz o güzelim çiçekleri.
İnşallaaaah.
Hayattaki yaşanmışlıklarınla, artılarınla, eksilerinle, tecrübelerinle bize biz kattığın için çok teşekkür ederim sana, size, hepinize.
Koskocaman öpüyoruz seni.
Kızın, torunun ve oğlun:)

Sevgili haykırış;
Teşekkür ederiz. Beğenerek okumana ve de gülmene ayrıca memnun oldum. Küçücük bir tebessüme neden olduysam ayrıca sevinirim. Umarım lekelerini temizleme, kendini yenileme yolunda ilerlerken, önüne en güçlü temzileyiciler çıkar;)
Sevgiler...

Sevgili Funda;
Bak o da güzel bir yöntem. Bazen düşünceler kovsanda gitmeyen yılışık mı yılışık, kendi zararsız olsada sesi kulakları tırmalayan bir sivri sinek olabiliyo:)O zaman da işe yarıyorsa bu yöntem sonuna kadar devam et sende. Ama İPTAL_İPTAL_İPTAL de kafanın bir yerlerinde dursun derim ben:)
Hadi kal sağlıcakla...

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili Aydan Atlayan Kedi,

Ben kendimi öyle bir kaptırıyorum ki bazen o dediğini düşünene kadaaaar benim düşünceler evrende yolunu çoktaaan almış oluyor:) E onları gitmeden yakalayamazsak mazallah. Bu senin yöntem aklımıza gelene kadar kaçanları kurtarmak için İPTAL'i kullanabiliriz:)
Sevgiler...

Sevgili Düş,
Her türlü kötü düşünceden kurtulma yöntemlerinin en başında geliyor zaten İNANÇ ve SEVGİ...
Bir de DUA tabii.
Her zaman işe yarasın ve kötü düşünceler kafana, içine giremesin dilerim.
Sevgiler...

Sevgili Dolunay,
Kime lazım değil ki?
Ben sadece çabuk ve etkili bir yöntemi paylaşmak istedim sizinle ama toptan temizlik için işimiz çoook zor çookk. Ama zorları severiz biz dimi. Aynen öyle:)
sevgiler...

Sevgili Mayacım,
Bahsettiğin çalışmayı daha önce hiç duymamıştım. nasıl duymadım diye de içlendim burda. Lakin baya bir işe yarayabilirdi. Belki bireysel değil ama toplumsal lekeleri bir çırpıda temizlerdik. Savaşları mesela. Güzel olmaz mıydı?
Süper olurdu...
Kucak dolusu sevgiler...

öykü dedi ki...

Olumsuz dusuncelerı baskılamak
gerı plana ıtmek
dusunmemeye calısmak
benım de sık sık
uyguladıgım bı metoddur..

Stil Direktoru dedi ki...

Sufi sufi heyaa, güzel kalplim, pozitif neşe salan arkadaşım.

İnsanlar genelde geçmişi düşünür, yada bir olay öncesi ya kötü olursa der ya bana çok garip geliyor biliyormusun sabahları yanağımdan makas aldığımı ve şükrettiğimi :)

Bu yüzden ben asla kötü düşünmem her ne gelirse başımıza kötü dediğimiz şeylerden olsa bile, imgeleme yapar bir sebebi vardır derim hep, sevgiler canımcım!

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili Öykü;
Nasıl ama beğendin mi bizim yöntemi. Süper dimi:))
Bu yazıdan sonra kafamda aynen şu belirdi bak. Sonsuz uzay boşluğunda üzerinde kırmızı çarpıların olduğu sonsuz düşünceler topluluğu. Yerlerine ulaşamıyorlar ama geride dönemiyorlar.:))Öylee boş boş dolanıp yok olmaya mecburlar.Çok fantastik değil mi:))

Sevgili Stil direktörü;
Ne güzel, çok sevindim sizin adınıza. Biz daha oralara geemedik demekki. Ne kadar istemesem de böyle hallere giriyorum ben işte. Bir gün kurtuluruz elbet.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar...
Sevgiler. Ela...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

O leke çıkarıcıları kendimiz bulacağız artık.
Beyinden, yürekten leke silmek hiç de kolay değil. ama unutmayalım biz her koşluda güçlüyüz değil mi?:))
Yüreğine sağlık.
Sevgilerimle...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

O leke çıkarıcıları kendimiz bulacağız artık.
Beyinden, yürekten leke silmek hiç de kolay değil. ama unutmayalım biz her koşluda güçlüyüz değil mi?:))
Yüreğine sağlık.
Sevgilerimle...

Anne İş'te dedi ki...

o lekeler değil mi biraz da bizi biz yapan,zenginleştiren daha bir insan yapan???

ama en huzursuzlarına,en acıtanlara İPTAL..İPTAL..İPTAL

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

SEvgili Özlem;
Evet aynen dediğin gibi güçlüyüz. Bizi bu kadar güçlü yapansa o lekelere daha önce de savaş açışımızdır. Zoru severiz biz:)
Teşekkür ederim.Senin de yorumuna sağlık:) Sevgiler...

Sevgili Anne İş'te;
Şahsen ben bazı lekelerim olmadan daha rahat olacağımı düşünüorum.:) olmuşlar oluşmuşlar bir kere yapacak birşey yok ama dediğin gibi en çok acıtanlar çıksın bari. Çamaşır suyu mu döksem ne:))
Sevgiyle kal...

*Ela*