ATA’ m GEÇEN HAFTA İZMİR’e GELDİ - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

29 Kasım 2009 Pazar

ATA’ m GEÇEN HAFTA İZMİR’e GELDİ













9 Eylül 2008 de sabaha karşı İstanbul’da hanemize ay gibi doğmuştu ATA’m. Güzel İzmir’imin lacivertleri giyindiği, sahil şeridindeki sokak lambalarının (gök semanın yıldızlarını anımsatır gibi) parlayışları ardı sıra yine AY’ın parlak ışıkları şavkıdı sokağımızda, Ata’m, İzmir’ime ayakbastı. Bizlerin hanesine şarkılarla, marşlarla bayram işte böyle geldi. Canlar canlara kavuştu. 5 gün sanki biran gibi geçti gitti… Selametle uğurladık sonra, öptük kokladık enerji yüklü ellerle dokunduk sarıldık birbirimize, bir tas su döktük arkalarından… Onların gönlü bizlerle, bizimki onlarla akıp gitti.
Yeni bir nesil,

yetişiyor; zorlara isyan eden, yapılmasını istemediği şeyi kabullenmeyen, yemek istemediği şeyi yemeyen, insanın gözünün içinden girip gönlünün ta içine bakan, suya, ota, böceğe, aya yıldıza aşık, zaman zaman derin düşüncelere dalıp düşünerek konuşup olmadık sorularla hayatı ve düzeni sorgulayan, gitmek istediği yere inat ve azimle giden bir nesil. “Kime çekmiş bu çocuklar?” demeğe hacet yok, çünkü bunlar özel kopyalar... Onları kandırmak, dikkatlerini başka bir yere çekebilmek ne mümkün? Uyumak istemiyorlarsa uyutamazsınız onları. Rızaları olmadan ayakkabılarını bile çıkaramazsınız ayaklarından. Ne kuzu gibiler, ne de sessiz sakin sürünün bir parçası bu bebeler. Her konuşulanı anlayıp dikte edip doğruluğuna ya da yanlışlığına hüküm verebiliyorlar şimdiden. Müziğin en derininde kaybolabiliyor, paylaşmayı ve BİZ demeyi şimdiden biliyorlar. Varsın böyle olsunlar,onlarla inatlaşmamak onları yetişkin bir birey görmek gerekiyor galiba. Onlara ebeveyn olmak da kolay değil. Ana babalara çok iş düşse de sabır ve azimleriyle güzel olacak yarınlar. İyi ki varsınız Aliler, Ruşenler, Eren, Yasemin, Ege, Ata, Rima,Iraz, Cihan, Melisa, Yiğit, Barış ve Zeynep’ler ve daha adını anmadığım nice öğretmenler!Biz koca koca insanların sizden öğrenecek daha ne çok şeyimiz var! Zamane çocuklarının her birine gönlümüzdeki yüce çocuktan sevgi ve SELAMlar .


Resim:www.images.com'dan alıntı.

12 yorum:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Dilek'cim,
Hoşgelmiş Ata'nız gelirken bayramıda getirmiş. Ne güzel günler geçirmişsindir. Allah kavuştursun.
Ne güzel anlatmışsın minikleri. Okurken devamlı oooh işte aynı, nasıl benziyorlar birbirlerine demekten kendimi alamadım. Bizim minik te anlattığım yeni nesilden. Bayramın birinci günü bir yaşını doldurdu ama hepimize kök söktürüyor.
Derler ya dediğim dedik, çaldığım düdük aynı öyleler işte.
Sevgilerimle...

Hülya dedi ki...

Ah tontinicim, nasıl güzel anlatmışsın bizim yaramazları..Her ne kadar zorlukları zaman zaman beni yıldırsada(özellikle yemek yememek için yaptıkları:) senin ve annemin şevkatli ve yapıcı tavırları karşısında bazen mahcup olmadımda değil...14,5 aylık oğlum Ata'dan öğrendiğim en önemli şey, daha öğrenecek çok şeyim olduğu:)))
sizi şimdiden çoookkkkkkk özledik...

haykırış dedi ki...

Sayın Sufi,Allah kavuştursun diyorum. Torun sevgisinin nasıl bir keyif, nasıl bir sevinç ve neşe kaynağı olduğunu o kadar güzel anlatmışsınız ki heyecanlandım ve duramadım, meslek büyüğüme destek olmam gereğini hissettim, çünkü yolcu yolunda gerek Allah yollarını açık etsin kalan kişi her daim hüzünlenir gayet iyi bilirim bu minvalde aşağıda ki şiirle destek olmak istedim sayın büyüğüme...

Hoş geldi ATA'SI, haneye-bana,
Gönlünce muradın alasın torun.
Yön versin gözlere ışığın, ziya,
Şu aleme önder olasın torun.

Kalbde İkiliğe yer verme asla,
Hitap et barışı dünyaya sesle,
Bilim sahibi ol herkesi süsle,
Parlak bigilerle dolasın torun.

Her daim herkese iyilik dile,
Ne kin bil, ne kibir, ne de bir hile,
Umut mayala ki bulanık göle,
Sevdiklerin hayır dilesin torun.

Sevgin kıyas etme saray köşk ile,
Bilgini gururla paylaş meşk ile,
Yıkılmaz sevda çatısı aşk ile,
Pisliği kökünden silesin torun.

Bak ATA Torun!
Bir de şöyle bak dünyaya:

Hiç kalmadı sevgi saygı güveni,
Batırır sinene diken keveni,
Yalan dolan, hile sarmış evreni,
Dünyanın yüzünü bilesin torun.

Emeksiz kazanca kafa yoran çok,
Düşenlere tekme tokat vuran çok,
Zulme kılıç çalan, başkaldıran yok,
Sen zulmün boynuna, çalasın torun,

Namert karşısında dik dur eğilme,
Hakkını haksıza verip sağılma,
Çaresiz kalınca toz toz dağılma,
Aklınla dağları delesin torun.

Küçük yüreğine koyma kaderi,
Gördüğüne eksik etme değeri,
Tontini nineye verme kederi,
Yaptıklarınla hep, gülesin torun.

Umarım bir nebze olsun destek verebilmişimdir.
Sonsuz saygılarımla

haykırış dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sufi dedi ki...

Sevgili Nur'um;
Bayramımız gerçekten bayram gibi geçti.Bütün odalar hala onun sesi ve kendince konuşmaları, türkülerle şarkıları duyduğundaki salınışlarıyla,yemem itirazlarıyla dopdolu.Bayrak aşkına, aydedeyi ve su oyunlarını katınca o gidince evdeki sessizliği sen tahmin edersin canım.Senin barış'ının da doğum günü kutlu olsun.Gülen bakışları hiç solmasın inşaallah sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Hülya'm;
Güzel, nazik, saygılı, hassas, ince ruhlu anne.Senin azmin karşısında; senin doğurduğun kararlı azimli kişilikli birey ATA nasıl da diklenmeyi başarıyor.Tek cümle:"yemiyeceğim"...Babam bana "yemesin kızım acıkınca yer, sen kendini üzme" derdi. Ben de sana aynı şeyi söylüyorum."Sen kendini üzme bana o yeter." Ona büyüyünce anlatacağım çok şey olacak ölmez sağ kalırsam.Hoş şimdiden ne söylense anlıyor ya!İyi ki varsın güzel Hülya'm seni de oğlumu da Ata'yı da çok seviyoruz.Allaha emanet olun.Teşekkür ederim hepinize.Tontini.

sufi dedi ki...

Sevgili Meslekdaşım;
Geleceğin dedesi;


Destek ne kelime? Güzel dileklerinle bir dedenin ninenin, torunu için dileyebileceği herşeyi öyle güzel dizelere dökmüşsün ki ağlattın beni.Ellerine ve yüreğine sağlık dostum sevgilerimle.

"Şu aleme önder olasın torun.
Parlak bigilerle dolasın torun.
Umut mayala ki bulanık göle,
Sevdiklerin hayır dilesin torun."


Tüm torunlar bölmek değil bütünlemek birleştirmek adına dünyamızda umut çiçekleri açtırsınlar inşaallah sevgi ve aşk gönüllerinden hiç eksik olmasın.Hanene eşine ve sana sevgilerimle.

Belgin dedi ki...

Allah kavustursun ablacim, onlar gittikten sonraki sessizligi tahmin edebiliyorum. Sevgi bahcesinde yetisen nadide cicekler onlar:))
Orada olup, öpüp koklamak isterdim ATA´mi:))
Hepinize kucak dolusu sevgiler, selamlar:))
Öpüyorum hepinizi:)

Çınar dedi ki...

Ne güzel! Bayram içinde bayram yaşatmış,adı güzel toruncun. Nice güzel yaşlar yaşasın, ak sakallı dede olsun, ışıklar saçan etrafına.

Sevgiler canım

aysema dedi ki...

Sevgili Sufi,

Çok güzel duygular bunlar! Dünyanın tadı, tuzu; geleceğin umudu...
Sevgiler bu kez yavrularımıza gitsin. Büyüklü küçüklü...

sufi dedi ki...

Sevgili Belgin,
Çınar,
Aysema;

Güzel dileklerinizle birlikte geleceğin büyüklerine gönderdiğiniz dualarınız gerekli menzile ulaşmıştır sanıyorum.Sizler de aşk ve sevgiyle kalın canlarım sevgilerimle.

Hülya dedi ki...

Canım tontinim, iznin olursa bende sevgili Haykırış'a teşekkürlerimi sunmak istiyorum...
Sevgili büyüğüm, şiiriniz o kadar güzel ki, Ata'mın şu ana kadar aldığı en güzel hediyelerden biri oldu...Gözlerimde yaş oldu aktı...
Oğlum ve diğer çocuklarımız için dilediğim ne varsa şiirinize mısra olmuş, yüreğinize sağlık...Şimdi en büyük hayallerimden biri, bu şiiri Ata'mın çok özel bir gününde
onun gözlerine bakarak okumak olacak..Mesela üniversite mezuniyet yemeğinde olabilir:)) Size bir kez daha teşekkür ederim ve torunlarınızla nice güzel günler dilerim.

Tontinim, daha anlatacak çok şeyin var, torunlarına ,seni sevenlere..Allah tez ayrılık vermesin canım benim..