ASKERE GİDERKEN YANIMA ALINACAKLAR - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

2 Aralık 2009 Çarşamba

ASKERE GİDERKEN YANIMA ALINACAKLAR

Yaşamın ilkleri;
Taşındığınız evde ilk uykuya dalış, sabahın ilk ışıklarıyla uyanış…
Dokuz ay karnınızda taşıdığınız bedeninizin parçası bebeğinizin gözlerine ilk bakışınız…
Sütüm olacak mı endişesiyle göğsünüzü bebeğinizin ağzına ilk dayayışınız… İlk gülümsemeler… İlk acılar… İlk adımlar… Okullar… Mezuniyetler… Nikâh masasındaki EVET deyişi… Baba ya da anne oluşu... İlk Asker ocağına teslim oluşu…
Bir annenin oğlunu bir bilinmeze ilk teslim edişi…
Ninnilerle uyuttuğunuz, her gözyaşında avuttuğunuz, gözünüzden bile sakındığınız, o yiyince doyduğunuz, o gülünce mutlu olduğunuz evladınız artık ordunun kollarında aslan gibi bir vatan bekçisi.
Bu benim 3.teslimim. Birinci oğlum; Ankara’da, ikinci oğlum; Urfa’da, 3. oğlum; Nerede ve nasıl askerliğini yapacak henüz bilmiyorum.
Yıllar önce,

büyük oğlumu askere teslim etmeden önceki bir hafta sonu sabah erken saatte bakkala giderken ajandadan kopmuş bir takvim yaprağı rüzgârla havalanıp uçtuuçtu geldi ve ayağımın önüne düştü. İttirdim gitmedi eğilip aldım güzel bir el yazısıyla “askere giderken yanıma alınacaklar “başlıklı aşağıdaki maddeler sıralanmıştı. Hiç aklıma gelmeyecek şeyler vardı bu listede. Ne yalan söyleyeyim Tanrı’dan bir anneye gelen en anlamlı destek mesajı gibi algıladım o kâğıt parçasını. Başımı gökyüzüne kaldırıp gönderene ve getirene teşekkür ettim. Daha sonraları da o ajanda sayfasında yazılanlar askere gidecek olan dost ve yakınlarımın çok işine yaradı doğrusu. Bu mesaj daha çok kişiye ulaşmalı bence, asker yakınlarına duyurula. İşte listede yazılanlar:
Sabun ve sabun kutusu,
Traş malzemeleri(Jilet, traş köpüğü)
Diş fırçası, diş macunu, kolonya, cilt kurumasını önleyecek krem.
Ayaklar için pudra
Tutkal
Yara bandı, nasır bandı
Selpak mendil
Tırnak makası, ufak makas
Plastik terlik.
Postal için keçe tabanlık.
Çengelli iğneler ve lastik
İki adet ufak kilit
Boyuna asılan para kesesi
Kalem kâğıt
Pilli okuma lambası
Göz bağı ve kulak tıkacı
Vatka 3–4 adet (vuran sürtünen yerlere koymak için)
Mehmetçiğin el defteri:(İçinde marşlar, yemin metni, rütbeler, takvim adres yazacak yer olan küçük defter)


Bana Allah’ın emaneti olan yavrum; bundan böyle Artık sen Türk istikbalinin evladısın. Atatürk’ün de dediği gibi “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” Senin ve senin gibi vatan bekçiliği yapacak olan tüm kuzuların önünde bir anne olarak saygıyla eğiliyorum. Bu millet size ve ordusuna her zaman minnettar olacaktır.

Not: Sizlere bu yazımla bir mesaj vermiyor olabilirim ama ben de bir insanım ve anneyim... EGE'nin babası Yazarlarımızdan Ela'nın kocası 3. Oğlum Efe de bu ay askere gidiyor (şu an sınavda).Bu ruh halimi sizlerle paylaşmak dualarınızı almak istedim sadece.
Sevgilerimle.

Resim:www.images.com'dan alıntı.

52 yorum:

beenmaya dedi ki...

şimdiden hayırlı tezkereler o halde. blog yazarlarından kültür sepeti ve cimbakuka da bu ay askere gidecek arkadaşlardan. onlara da buradan tekrar hayırlı tezkereler dilemek istedim...

nanopolitika dedi ki...

Hayırlı teskereler tontini.İnanıyorum ki gitiği yere senin ışığını taşıyacak.Allah korusun hayırlısıyla gitsin hayırlısıyla gelsin.

laleninbahcesi dedi ki...

Güle güle gidip gelsin Efe. Vatan borcunu ödeyip daha sağlam bassın yere ayağı. Sevgilerimle şimdiden hayırlı tezkereler.

Belgin dedi ki...

Efe´ye efeler diyarinda askerlik diliyorum:)) Güle güle gitsin gelsin, Allahim korusun tüm askerlerimizi:) Dualarimiz Efe ve diger efelerle:))
Öpüyorum hepinizi cokcaaa..

Elifin Terazisi dedi ki...

Ben iki kız anası olarak bu duyguyu yaşamadım bilemem, ama bir asker eşiyim.Allaha emanet olsunlar, bu da bir şereftir, güle güle gidp gelsinler.Sevgiler:)

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Canım Tontinim;
Kıyamam ben sana. Besleyip, koruyup, kollayıp, büyüttükten sonra Egeyi askere gönderdiğimi düşündüm de bir an. İçim cızzz deyiverdi hemen...

Sen beni çok iyi tanıyorsun. Şu anda her ne olursa olsun içimin bir tarafının nasıl yandığını tahmin ediyorsun. Ve diğer yarısının, Allahın bize verdiği en güzel parçalarından biri için güçlü durduğunu.

Uzun zamandır beklenen günler geldi çattı sonunda. Kimi zaman evimizin üzerini kaplayan o kara bulutlar artık dağılacak, bitecek diye düşününce içime bir ferahlık doğmuyo değil aslında. "Çok şükür bu da bitti" diyebilmek için 5 ayımız kaldı sadece.

Ama diğer taraftan şimdiye kadar alıştıklarımızın dışına çıkmak, özlemek, uğurlamak, beklemek var ki bunlar hayatta çok sevemediklerimden işte...

Ne biliyim şu aralar uzun-kısa kavramını karıştırdım ben. Seni en son Eylül ayında gördüm mesela. Ama o kadar çok özledim ki. Oysa görüşmeyeli sadece 3 ay olmuş. Bunun üzerine 2 ay daha ekliycez bitecek diye düşününce iş biraz zor geliyor ama Efe'nin İzmir'e gelirken beni kandırdığı gibi "yatcaz-kalkcaz-yatcaz-kalkcaz gelicem" gibi düşününce de olsun 5 ay çok değil, sayılı gün su gibi geçer gider diyorum. Kısa mı yoksa çoook mu uzun yaşayıp görücez.

Hepimiz için zor geçecek bu zaman diliminden, bu ayrılıktan öğreneceklerimiz de var bizim elbette. Pay çıkarmasını becerebilirsek tabii. Eminim unuttuklarımızı hatırlıycaz, özlemediğimizi zannettiğimiz ufak tefek şeyleri aslında ne kadar çok özlediğimizi, istediğimizi farkedicez. Kaybetmek aklımızın ucundan geçmezken kaybetmekten korkucaz zaman zaman,
yıkılmaz sandığımız tabularımızı, saçma sapan egolarımızı yıkıp, sonunda daha bir arınmış olarak kavuşacağız işte. Bu sınavı da hakkını vererek geçip, "ne çabuk geçti" deyip güzel anılarla hatırlıycaz inşallah.

Biz ona burdan bol bol Ege kokusu, ev huzuru ve özgürlük havası, aşk yollayacağız o da bize özlem, hasret ve sevgi yollayacak. Biz onu burda, o bizi orada sevmeye devam edecek. Kalplerimiz bir, bitirip, kapatacağız bu defteri de...

Ve sonunda Efe'nin askerlik anılarını yine hep birlikte dinleyip, tebessüm edeceğiz.

İnşallah...

Yüzüne bakmasam da
Başımı çevirsem de
Seni her gördüğümdeeee
Seni her gördüğümdeeeeeeeeee
Ne kadar kırgın olsam
Dargın olsam da bileeee
İnaaaaaaaaaan kiiiiiii
Senden başkaaa
Senden başkaa
Hiç kimseee yok içimdeee
Kimse yok içimdee...

Bu şarkıyı da ben O'na söyledim şimdi.:)
Kavuşmalarla kavuşmak üzere
Kaş'tan sevgiler canımın içi.

Elçin dedi ki...

Allah hayırlısı ile gidip gelmesini nasib etsin ve sevdiklerine sağ sağlim kavuştursun.
Sevgiler
Elçin

Tabiat Ana dedi ki...

benim eşimde Doğa henüz 1 yaşını yeni bitirdiğinde gitmişti askere .Zor oluyor gerçektende ama vatan borcu ödenecekse ödenecek işte.Şimdiden hayırlı teskereler diliyorum askere , asker yolu bekleyenlerede umarım su gibi geçer diyerek iyi dileklerimi gönderiyorum.
Sevgiler

aysema dedi ki...

Efe'miz Mehmetcik oluyor, ne güzel... Güle güle gitsin güle güle gelsin. Yolu açık olsun tüm Mehmetciklerimiz gibi onun da... Onlar bizim gözbebeklerimiz. Bugün huzur içinde yaşıyorsak Efelerimiz, Emrahlarımız, Mehmetciklerimiz sayesindedir. Hepsini çok seviyoruz. Tüm dualarımız onlarla olsun...

Sevgiler...

haykırış dedi ki...

Muhterem büyüğüm Sayın Sufi,
Onur ve gurur size o kadar yakışıyor ki üzülmeniz gerekmiyor.
Her Türk annesinin gururla taşıdığı bayrağı sizin elinizden muhterem eşimin alacağı günü bende özlemle bekler olurken Sevgili Efe'ye, selametle gidip selametle yuvasına kavuşması için rabbime dua edeceğim, dualarımız onunla birlikte olacak. Sayın Sufi lütfen üzülmeyin Asker anası dik durur hele hele bize biz yaştakilere dahi moral veren bir anne asla üzülmemelidir Yüce rabbimin kanatları altında gidip gelmesini dua ediyoruz.
Yüreğimizin sizinle birlikte olduğunu düşünün ve rahat olun.
Yolun, bahtın açık olsun sevgili Efe kardeşim selametle git selametle gel.
Hayırlı ve uğurlu terhisler diliyorum.
Selam ve sevgiler gönderiyoruz ailemizden.
Sonsuz saygılarımızla

sufi dedi ki...

Sevgili beenmayam;
Kültür sepeti cimbakuka, Ali ikizkayanın yeğeni benim çevremden 4 yiğit ve daha nice asker adayı kuzucuklarımıza hayırlı teskereler diliyorum sevgilerimle.
Sevgili Halil;
Duaların için "allah allah" diyorum sevgilerimle.
Sevgili lale;
Ne güzel demişsin "vatan borcunu ödeyip ayağını daha sağlam bassın" diye.Askere gitmeyen erkek için hep birşeyler eksik kalıyor.Teşekkürler dualarına sevgilerimle.
Sevgili Belginim;
Nasıl yüreğime su serptin "Efe'ye efeler diyarı"nı uygun görerek.Hayırlısı olsun. Kucakladım seni güzelim,sevgilerimle.
Sevgili Elif;
Bence de şerefli bir meslek askerlik canım ve Vatanımızın her karış toprağı da kutsal.Askeriye de mürşit ocağı bizim için.Hayırlısıyla gidip gelsinler tüm çocuklar.Sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Ela'm, Efe'min eşi,Torunum Ege'nin annesi;
Özlemek,uğurlamak, beklemek hepimize ne kadar zor gelse de asker karısı olarak gururla senin de sapasağlam ve dimdik duracağına inanıyorum.Uzun ve kısa kavramları göreceli sen de biliyorsun.Sevdiklerinle geçen en uzun zamanlar bile bir an gibi geçip gitse de zor ve sıkıntı da geçen anların ne denli uzadığını açıklamaya bile gerek yok.Dilerim zorların ardından doğacak güneşli günlerin ilk ışıkları şuandan itibaren güzel yüreciğini aydınlatsın."Özledim seni"diyebilmek bile aşkın ateşine bir odun daha atmak gibi birşey olacak.Sevgi ve aşkınız büyüyecek gönüllerinizde.Küçücük yaşında baba hasreti çekecek Ege'mi de seni de sevgiyle kucaklayıp öpüyorum canım.

sufi dedi ki...

Sevgili Elçin;
Tüm ayrılanlar ve tüm askerlerimize hayırlı tezkereler ve hayırlı kavuşmalar canım. Dualarınız için teşekkür ederim sevgilerimle.
Sevgili tabiat ana;
Senin ve tüm ailenin vatan borcu bitmiş çok şükür.Darısı diğer canlara.Sevgilerimle.
Sevgili Aysema'm;
Evet onlar bizim gözbebeklerimiz.Dönüşümlü olarak bizlerin başını bekleyen tüm mehmetçiklerimize minnet ve şükranlarımızı gönderir "tüm dualarımız da onlarla olsun" derim.
Sevgiler benden sana.
Sevgili Haykırış;
Ne güzel dualar duydum bugün sizlerden.Ne güzel dostlarsınız siz.Oğlum askere gidecek diye üzülmüyorum.Efe maaşallah o kadar teslimiyette olan bir genç ki "olması gereken olur" diye düşünüyor ve endişe ve şüpheyi hayatına neredeyse hiç sokmuyor.Onun için huzurluyum gururluyum . Bayrağı teslim alacak oğlunuz ve diğer mehmetçiklerimiz için askerlik görevlerini sağ-salim onur ve gururla bitirmelerini diliyorum. Anaların yüreği yanmasa da CIZZlıyor işte, saygı ve sevgilerim tüm hanenize.

Vladimir dedi ki...

Hayırlı teskereler olsun. Onu ilk kez saçı çok kısacık kesilmiş görünce karşısında sakın ağlamayın oldu mu? Çok moral bozucu oluyor anneyi öyle ağlarken görmek. Sonra hep o ağlayan hali aklına geliyor insanın.

Çınar dedi ki...

Demek bir gurur bir onur daha yaşayacaksın, özlemin hasretin yanında. Güle güle dimdik gitsin vakurla dönsün. Ege'nin Babacığı,Ela'nın sevdiceği, Senin oğlun canın.
Efe, Cenk, Emrah ve nice diğer Mehmetciklere hayırlı teskereler olsun...
Sevgiler

Hobihane dedi ki...

Hayırlı teskereler diliyorum bende bütün mehmetçiklerimize..
Allah'a emenet olsunlar daima ve gülerek gidip gülerek gelsinler...
Sevgiler.

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

EFE'ye hayırlı tezkereler dilerim. Vatan borcu namus borcu derler ya.Bizlerin de namusu da onlara emanet.Bu vatana Mehmetçikler yetiştiren sizin gibi anaların ellerinden öpüyorum. Bende yakın sayılabilecek bir zamanda bu kutsal görevi tamamladım, Annacım telefonda her ağladığında askerde içim cız ederdi! Lütfen her daim güçlü olun ki askerimizde rahat rahat nöbetini tutsun.
Efe'ye tekrar hayırlı teskereler dilerim,
ASKER GİDECEK GERİ GELECEK :))))

Herkese SAygılar...

Sevil Koçarslan dedi ki...

Tontinicigim allah kavustursun diyorum.

aysegul dedi ki...

Tontini ablacığım,tez zamanda
kavuşun...bi arkadaşım da şimdi askerde...Sevgilerrr

seyrekzamanlar dedi ki...

anneye sabret demek ne kötüdür.
güzel olacak her şey demek geldi içimden.

ayferbilici dedi ki...

Vatanı için, bizim için nöbet tutan her nefere minnettarız. Allah'a emanet olsun, hayırlısıyla gidip gelsin oğlunuz.
Sevgiler..hepinize.

MOMOL dedi ki...

Allah sağsalim gidip gelmesini nasip etsin inş.

Stil Direktoru dedi ki...

Kazasız belasız hayırlı tezkereler Efe'ye

Zeugma dedi ki...

Efe-Ela-Ege demek. Çok hoş :)
Ne güzel bir ailesiniz siz..
Sufim sen ne güzel bir annesin.
Allah nazarlardan saklasın hepinizi.

Efe kardeşimiz de hayırlısıyla gidip gelsin vatani görevini yapmaya.Şafakları su gibi geçsin.
Dualarımız onunla..

Allah güle güle kavuştursun..
Hayırlı tezkereler diliyorum..
Sevgilerimle...

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Şimdiden hayırlı tezkereler ve allah kavuştursun..
su gibi gitsin,su gibi gelsin...

sevgiyle...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Can dostum,
Ne mutlu sana üç Mehmetciğin annesisin.
Hayırlı teskereler nasip etsin rabbim. Çok zor olduğunu biliyorum. Oğlum yok ama prensesim 1.5 yaşındayken damadımı göndermiştik askere. Çok zor gelmişti bana teslim ettiğimizde kışlanın kapısında onu bırakıp dönmek! altı ay yapmıştı ama kızıma sorarsam "altı yıl anne altı yıl" demişti.
Sana ve Ela'ya tabi ki miniğe biran önce kavuşması dileğiyle hayırlı teskereler olsun.
Sevgiler...

sufi dedi ki...

Sevgili Vladimir;
Efe eğitmen dalgıç olduğu için hiç saçları uzun olmadı zaten.Daha fazla da kesileceğini sanmıyorum ama çocuklar öyle hassas ki yüzümüzdeki ifadeden çalan telefondaki kişinin kim olduğuna kadar biliyorlar sanki.
İzmir'lim sana da teşekkürler sevgiler.
Sevgili Çınarım;
Cenk ve emrah daha niceleri bu dönem ne olduysa sınav öyle kalabalıkmış ki sabah 7 de gidip akşam 8 de sınavdan çıkabildi Efe.Bunca işsiz insan çoğu askerde kalmak istiyormuş.Allah ordumuza zeval vermesin inşaallah teşekkür ve sevgilerimle.
Sevgili emine incefidan;
Tüm mehmetçiklerimize erenler yardımcı olsun ordumuza da tabi.Duaların için teşekkür ve sevgilerimle .
Sevgili Sözün Özü;
Sana söz, telefonda falan ağlamayacağım.Bunu hatırlattığın iyi oldu.Çünkü askerde olana bir mektubun bile ne kadar anlamlı olduğunu bilenlerdenim.Değil ki telefondaki sesimizin tonunu tabi ki daha iyi ayarlamamız gerekiyor bundan böyle.Teşekkür ve sevgilerimle.
Sevgili Sevil;
Canımmm teşekkür ederim güzelim mayısda işinin başında olacak inşaallah.Sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili ayşegül:
Arkadaşına da tüm vatan bekçilerine de hayırlı tezkereler canım.sevgilerimle tontini.
Sevgili seyrekzamanlar;
"herşey güzel olacak" değil mi?Ne güzel umut ışığı yakan bir sözcük bu sevgilerimle.
Sevgili LOdoscu;
Dualarınızı biriktiriyorum teşekkür ve sevgilerimle.
Sevgili Momol;
Her güzel temenni bir yıldız daha parlatıyor sayenizde sevgilerimle.
Sevgili stil direktörüm;
Hepinizi seviyorum dualarınızı aldım kabul ettim sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Zeugma;

Onlar 3 E-ler grubu.Allah mutluluklarına zeval vermesin darısı tüm canların başına inşaallah.Gün gelir tanışırsak "yeşil gözlü güney saha komutanı dediğim EGE" mi önce sen yersin eminim.
Efe ve tüm kuzularla ilgili dualarınız da genel kurula kavuşmuştur sanırım sevgilerimle.

Sevgili dalgaları aşmak;
Senin blog adını yazdığımda içime bir rahatlık doluyor ve dalgaları aşıp sahile kavuşuyor zorda olanlar sanki.sevgilerimle.

Sevgili can dostum Nur;
Canım senin prensesin de asker baba yolu beklemişti demek anneye ne zor olmuştur eminim ama geçti gitti işte. O günlerin unutulmayacağına inanıyorum da tüm asker ocağındaki canların şafak sayması bir günün onlara bir asır gelmemesini diliyorum.Duaların için teşekkürler dostum sevgiyle kucaklıyorum seni ve güzel aileni.

Evren dedi ki...

mesajların en güzellerinden ikisi bence saklı bu paylaşımında: anne olmak ve eğer sen bilirsen, O'da seni bilir...

Tontinim, herşeyden önce Allah kavuştursun... Senin de dediğin gibi zaman biz nasıl algılıyorsak o kadar... Dilerim çabucak geçer, hani göz açıp kapayıncaya kadar...

Unknown dedi ki...

hayırlı tezkereler.allah en kısa sürede kovustursun ınsallah.anne olmamama ragmen okurken gozlerim doldu cok güzel yazmıssınızç...

sufi dedi ki...

Sevgili Evrenim;
Mesajı ne güzel almış ve yorumlamışsın.Evren; armağanlarını esirgemeden hiç beklemediğin anda önüne çıkarıyor.Sen de isminin gereği şifre çözücülerden mesaj vericilerden oldun "göz açıp kapayana kadar bitsin bu askerlik" dedin ve ben de aldım kabul ettim duanı, sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Özge;
Annelik kadınların yüreğine işlenmiş bir nakış sanki.Potansiyel anneye teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum.Tontini

isimsiz dedi ki...

Sevgili Sufi,
Hayırlı tezkereler olsun...
Efe, güle güle gitsin ve güle güle gelsin...Vatan, böylesine emekle büyütülüp, yetiştirilen evlatlara emanet.. bende sizin gibi çok özel ve değerli tüm anaların ellerinden öpüyorum...

Tez zamanda, sizin, tüm anaların ve hepimizin dualarıyla tez zamanda gelsinler...

Saygı ve sevgilerimle...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Sıradışı ve antipatik olmak isemiyorum ama,askerde yanında olması gerekenler orda çok ufak detay oluyor aslında.

Teslim olduk akşam saati, depoya gittik, bedenimizi sorup bez torba içindeki asker kıyafetini üstümüze attılar, içimizden bir çocuk beden sorusuna geç cevap verdi kıdemli aske üşenmeden giysi tepesinden inip çocuğa tokay attı, çocuk meğer kekemeymiş ve heyecandan korkuda olunca o yüzden anında cevap verememiş.

Bir gün acemilerin çok fazla dayak yemesinden rahatsız olan bi komutan kadroyu azarlıyordu, şöyle diyordu.. "ulan bu çocukları anneleri babaları davul zurnayla askere yolluyor siz bir ayda analarını ağlatıyorsunuz".

Bir gün; bir acemi geldi, destekli bir tokat atılmış kulağına karışık gelmiş, hastanaye sevk edildi, %30 işitme kaybına uğramış, iyileşmedi.

Bir gün; bir astsubay daktiloda yazı yazdırmaya çalışıyordu yeni gelmiş bri acemiye, çok zayıftı daktilosu ama inat etti ona yazdırmaya, beceremedikçe kafasına vuruyordu, yediği yemeğin ağzındaki şapırtılarıyla.

Bir gün; Bir binbaşı, acemi nizami selam veremedi diye ayaklarındaki kaval kemiklerine vururken kan çıkardı.

Bir gün; Acemilikten yeni çıkmış bir çavul adayı, koğuşta acemiden sabun istemiş, sevilmediği için kimse vermemiş, bu bir aceminin elinde sabun görmüş neden getirmedin demiş. acemi bir tane var komutanım ben hama gidicem şimdi demiş. o da ben anlamam ısır al ağzına o sabunu şimdi diye ceza vermiş.

ah ya ahh, birileri çıksa, birileri çoğalsa madalyonun diğer yüzünü haykırsa.
Affedin ne olur, sizi korkutmak istemem, 1986da bunlar oluyordu, dilerim azalmıştır hatta kalmamıştır, dilerim oğlunuz iyi bri yere düşer.

Unknown dedi ki...

Sufim Allah senin ve bütün anaların yavrularını hayırlarla geri sağlıkla döndürsün hayırlı tezkereleri olsun inşallah...
Su gibi gidip gelsinler hemen :)

etki alanı dedi ki...

Benim önyargılarım sadece kendimedir canım Sufim.Çocuklarım doğduğunda,hep yanımda olacaklarını sanırdım.Kendi kendime verdiğim sözlerin ne kadar abuk olduğunu zaman bana "dank" şeklinde anlatıyor zaten...Kızımı asla evlendirmeyeceğim diyordum.Bu yaz sonu evleniyor.Ve ben içim cız etse de destek olarak yol açıyorum ona...Fırat!ı asker göndermeyeceğim fikri ise yavaş yavaş eriyor gibi.Nereye gidersen ben de ev tutup gelirim fikri şu sıralar gündemde...Saçma listesinin en öndeki ismiyim anlayacağın....Ben birini nasıl gönderirim derken,sen üçüncü oğlunu gönderdiğinden bahsediyorsun.ÜÇ OĞUL!
Seni kutluyorum Sufim....İyi bir anne ve kayınvalide oluşun hepimize örnek olmalı....Yakında ben de kayınvalide olacağım.Acaba nasıl?
Bu yazın ve gelininin yorumları,gerçekten yol gösterici...
15 yaşındaki oğlumun gelişmesi,beni hep gelecek konusunda düşündürür hale getiriyordu.Neyse ki çok uyumlu bir çocuk.Yormayan çocuklarımın olması ,seneleri katlanır hale getiriyor.Ama endişelerimi değil.
Bu yazın,biraz olsun beni kendime getirdi.Sağol canım benim.

Zaman su gibi geçiyor aslında...Şu sıralar size en gerekli olan böyle bir zaman.
Tez kavuşmanız dileği ile kolaylıklar diliyorum.
TüTü

sufi dedi ki...

Sevgili Esmir;
Bütün dua ve dileklerin için teşekkür ederim canım.Ben de askerlerimizin gönüllerine huzur, vatan ve millet sevgisi, yollarının açık olmasını ve selametle zorların üstesinden gelmelerini dilerim sevgilerimle.

Sevgili onuncu köyün adamı;
Ah dostum; sıradışı ve antipatik olmadın bize.Ben kadın olarak askere gitseydim ancak bu kadar deneyim yaşayabilirdim.Eskiden dervişler tefekküre girer erbain yaparlarmış, tuvalet temizler köpeklerle yemek yerlermiş.Bu tür deneyimler yaşamaları; onların yaşam içinde daha sağlam durmalarını gerçeği ve doğruyu öğrenmelerini , bedene gelen onur ve gurura gelen darbelere dayanıklılıklarını sağlarmış ya; askerlik de işte böyle birşey galiba.Dilerim güzel izlerle geri dönerler ve mananın maddeden daha önemli olduğunu farkederler.Hoş Efe bunları küçücük yaşından beri çok iyi öğrenmişti ya onun için zorluk çekmeyeceğine inanıyorum inşaallah.Teşekkür ve sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Funda;
Efe'm sınava İzmir'de girdi ve biraz önce Kaş'a eşi ve çocuğuna geri döndü.10 unda nereye gideceği belli olacak.Ben de ardından su döktüm "su gibi git gel" diye.Sonra da düşündüm acaba İzmir'demi yapacak askerliğini diye.Hayırlısı canım, teşekkür ve sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Tütüm;
Anne olmak için evlendim.Bugünkü yasa olsaydı soyadını verebilseydim hiç evlenmeden de çocuk doğururdum.Çok bencilce gelebilir ama çocuklarımı anneanneleriyle bile paylaşmak hiç istemedim bir kez altlarını bir yakınıma açtırmadım mamalarını başkasına yedirtmedim.Bencilliğe bak!Ancak hayat bu,çocuklarımı put edinmelerimin bedelini bana çok ağır ödetti.Çünkü çocuklar bana emanetti ben de bir aracı.Bunu öğrendiğimde artık ben ben değildim ki.Şu andaki olgunluğumu kolay elde etmedim ama yine de gel sen benim içime sor.Biraz önce Kaş'a uğurladım içime girip görsen sular seller gidiyor ama dışımda şu anda sadece gözlerimde yaşlar dondu kaldı.Akmamalı onlar çünkü çocuklarımız Allah'a emanet.Güle güle selametle gitsinler, mutlu olsunlar.Sana ve ailene sevgilerimle güzel anne.

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Tontiniiiii çok güzel bir yer olsun. Bir çiftlik mesela. Hepimizin bütün sevdikleri yanında olsun. O "mutlu yüzler, gülen gözler çiftliği"nde kimse kimseyi uğurlamak zorunda kalmasın. Kimse birbirinden ayrılmasın. Orada kocaman bir dünyamız olsun. Sevgiyle yaşayalım başka hiç bir şeye ihtiyacımız olmasın. Ekelim, biçelim, yiyelim. Akşamları ateş yakıp etrafında dans edelim, şarkılar söyleyelim. Sabah kuş sesleriyle uyanalım. Çocukların şenliği, neşesi sarsın dört bir tarafı.
Askerlik zamanı gelenler yan çiftlikte yapsın mesela:)) herşey ama herşey içinde olsun. Allaha kavuşma zamanları gelenler bile oracıkta deniz manzaralı, yemyeşil bahçemizde uyusun.
Hı ne dersin?
Sıkılır mıyız sence?

sufi dedi ki...

Elacım;
Ne güzel bir hayal bu.Ağlayasım geldi
"Allaha kavuşma zamanları gelenler bile oracıkta deniz manzaralı, yemyeşil bahçemizde uyusun" sözünden mi acaba tüylerimin diken diken oluşu, gözümde yaşların toplanması diye düşünmeden edemedim."Gülen gözler çiftliği" tasarını bu hıdrellezde gül dalına asmalı.Hıı ne dersin canım?benden dört saat uzakta sana dört saat yakın olan kocacığına ve sana oğluşun ve anacığına sevgilerimle.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Sevgili sufi dervişler erbaini nefislerini terbiye için yaparlarmış, orda yapılan çocuklarımızı boş yere suçsuz yere ezmek, yer yer aşağılamak, hak etmediği şeyleri kurunun yanında yaşta yanar düz mantığıyla yakmak.

40kişilik bir takım askere eğitim yaptırılıyor, içlerinde ağrıdan gelen 16 yaşında bir çocuk (ölen abisinin nüfusunu ona verip nüfus çıkartma derdinde bulunmamışlar)
yürüyemiyor ve düzeni bozuyor, bir kişi yüzünden sürekli 40 çocuk kömür tozundan oluşan yerde süründürülüyor..anlatabiliyormuyum.

Keşke güzel yüreğinizin sandığı gibi olsa..

Sis dedi ki...

Yazılarınızda bana sık sık olan bir şey var,alışık olmadığım duygularla karşılaşmak...
Ve yine bana henüz çok uzak gelen ,ama sanırım günü geldiğinde nasıl zaman geçti anlamadım diyeceğim bir duyguyla tanıştırdınız.Oğlum daha 11 yaşında,sanki çok zaman var değil mi askerliğine?Ama doğduğu gün daha dün gibi bir baktım boyuma yetişmiş bir eşek sıpası oldu:))
Asker kızı olduğum ve hayatımın uzun bir kısmını askerlere dair yoksunluklar içinde geçirdiğimden çok zorlanırmıyım bilemiyorum.Ama o gün geldiğinde ,ilk bakacağım şey şu anda kaydettiğim ihtiyaç listeniz olacak buna eminim.
Asker kızı olmamın bir getirisi ile şunu söylemek istiyorum ki,bizlerin birer ikişer evladı var iken,o komutanlarının belki de yüzlerce evladı var,babam eniştem ,ailemdeki tüm askerlerde ben bunu gördüm.
Hayırlı ve tez teskereler tüm askerlerimize.
Bekleyenlere de sabır.

Sis dedi ki...

Onuncu köyün adamına cevaben,
Babamdan duyduğum bir laf vardı.Ki kendisi 59 kıdemli bir subaydır.Aynı lafı yıllar sonra 83 kıdemli eniştemden duyduğumda inanamamıştım.Demişlerdi ki, "eğer bu oğlan babasına saygı duymayı ,,dediklerini yapmayı,lafını kural tanımayı ;babasından dayak yiyerek öğrendiyse benim de ona bunları öğretmek için başka bir yöntem şansım yok.Aksine canını korumasını sağlayacağım şeyleri benden öğrenebilmesi,ve makineli ateşine karşı çek kafanı aşağı dediğimde kafasını aşağı çekmesini sağlayacaksam eğer ben o tokadı ona atmak zorundayım.20 sene ailesinin verdiği eğitim şeklini değiştirmeye çalışma lüksüm ve zamanım yok.Ama onun canını koruma ve kendi canını koruyabilme yetisini ona kazandırma yükümlülüğüm var."
Mutlaka arada çıkan psikopat ruhlu subaylar da vardır,ama ben aklı selim olan subaylarımızın erlerine karşı bu düşünceyle yaklaştığına inanıyorum.
Herkes dayak yemiyor askerde emin olun.
Bu arada amacım kesinlikle yermek veya argüman başlatmak değildir.Sadece ailemde gördüğüm bir şeyi paylaşmak istedim.
Bu lafı eden subaylardan biri Kıbrıs savaşında savaşmış ,biri de yıllarca güneydoğu ve Afganistanda görev yapıp hali hazırda Eğirdir Komando okulunda komando eğiten subaylardır.

Hülya dedi ki...

Hiç merak etme Tontinicim ve Elacım..
Efe askerliğini ya İzmir ya İstanbul'da yapacak...Hatta bizim eve 10 dak mesafedeki Hasdal Kışlası olabilir mesela:))O zaman siz de bizim eve taşının , güel gözler çiftliğinin ilk adımını atalım..
Ve bendende bir şarkı:

Gel tezkere gel tezkere
Bitsin bu gurbet...
Evde anam Ege'm Ela'm
Yüzüme hasret...

Sağlıcakla gidip dönsün sevgili KAYINBİLADERİM:))

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Canımmmmm benimmmm :))) İnşallah diyorum ben sadece.
Şarkına da bayıldım:)
Selamlar hepinize.

Yazmak Keyiftir dedi ki...

Sevgili Canu Cananıma Şifa Dost !
Okumuştum ama beni o günlere götürüp kendi kapıma kendim yüklediğimden yazamamıştım. Her şeyden önce engin gidip yüzü ak tez saatte kapı önünde olsun. Biliyorum geçen hafta imtahana girdilerdi. İnşallah belli olur bu hafta. Yüreğini ferah tut. Erenler himmet eder yanında olurlar. Vladimirin dediği gibi ;
Onu ilk kez saçı çok kısacık kesilmiş görünce karşısında sakın ağlamayın oldu mu? Çok hazin oluyor anneyi öyle ağlarken görmek. Sonra hep o ağlayan hali aklına geliyor insanın. O resim kalıyor. Bende de öyle olduydu da sonra anladıydım neden sebeptir.
Hayırlara vesile olsun.
Sevgi ve muhabbetle. Bir de mektupları gönderdiydim. Elinize geçti mi ? merak etmedeyim ki sorma.

sufi dedi ki...

Sevgili onuncu köyün adamı;
Söylediklerinde sonuna kadar haklı olabilirsin.Gerçekten zor bir askerlik geçirmişsin anlaşılan.Ancak askerlik akıl ve mantığın şapkasını sivilde bırakma yeri bence.Orada kuzu olmayı ve teslimiyeti öğrenmek gerek ve güzel bir pencereden bakmaya çalışmak gerek.Uzaktan ahkam kesmek kolay diyeceksin de.Bir anne olarak benim böyle konuşmam uygun düşüyor ne dersin?

Sevgili sishyphos;
Asker kızı olmak emir komuta zincirinde yaşamak deneyimlediğiniz birşey de olsa konu doğurduğunuz çocuk oldu mu dirayet sabır ve dimdik ayakta durmayı gerektiriyor galiba.O ihtiyaç listesini KİPA duymuş galiba sırt çantalarında tüm ayrıntıları hazırlayıp satışa sunmuşlar.Kulak tıkacı ve göz bağı krem, traş köpüğü, sabun,büyük çengelli iğneler, lastik hariç.99 milyon, çoğu dandik ve kalitesiz de olsa ne yaparsın?Tüketim toplumunu elde tutmaya çalışıyorlar böylece.Sevgilerimle.

Sevgili Hülyam;
Sevgili Elam;güzel gelinlerim

Merak etmiyor muyuz ? Eh ediyoruz tabi ki.Yatcaz kalkcaz..yatcaz kalkcaz..Dilerim tüm askerciklerimiz için de göz açıp kapayana kadar geçsin günler haftalar dedim ve aklıma o şarkı geldi herilinize de kucak dolusu sevgilerimle;
Geçsin günler haftalar
Aylar mevsimler yıllar
Zaman sanki bir rüzgar
Ve bir su gibi aksın

Sen gözlerimde bir renk
Kulaklarımda bir ses
Ve içimde bir nefes
Olarak kalacaksın.

sufi dedi ki...

Sevgili Ali Dost;
Canı cananıma şifasın demişsin!
Cananın al gözyaşını silmişsin
Sözlerinle yürekleri avuturken
Engin ve yüzünü ak döndürmüşsün.
Dostun duası kavuştu rabbil alemine.İşte bunu da sen böyle bilesin.Sevgilerimle.

Postan henüz elime ulaşmadı.haberdar ederim seni.

Unknown dedi ki...

Ben askere giden abima aldım 1 tane çok sevdi. Askerde biliyosunuz can sıkıntısı falan bunun en büyük özelliğide radyosunun bulunması. Askeri kamuflajlı olmasıda gerçekten güzel. Bence her askere giden arkadaş almalı güzel bir cihaz. teknosada satışı yapılıyor

http://www.teknosa.com/kategori/mp3/mp3_calar/714/110361478/starcom_em740ab_4g_kamujlaf_fm_radyo_portatif_mp3_calar

seyfi dedi ki...

Şunda bir çok eşyayı kantinden alabiliyorsunuz. Yanınaz hiçbir şey almadan gidebilirsiniz.

http://www.nezaman1.com/ne-zaman/869-askere-ne-zaman-gidecegim-2014.html

http://www.nezaman1.com/ne-zaman/871-askere-ne-zaman-gidecegim-2015.html