BİR SOLUĞU SICAK DİĞER SOLUĞU SOĞUK ADAM - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

11 Aralık 2009 Cuma

BİR SOLUĞU SICAK DİĞER SOLUĞU SOĞUK ADAM

Ülkenin birinde Bir soluğu sıcak diğer soluğu soğuk bir adam yaşarmış. Hani içilen çorba sıcaktır da üfleriz soğutmak için, ellerimiz üşümüştür de hohlarız ısıtmak için. İşte onun gibi bir şey. İki solukta çıkar aynı bedenden aynı ağızdan biri sıcak da diğeri soğuktur neden? Bu adamcağız ayarlayamazmış bir türlü soluğunu. Serinletmek istediğini daha bir ısıtır, ısıtmak istediğini daha bir soğuturmuş her üflemesiylen. Üfle… hohla… üfle… hohla… Hep peşi sıra gelir çeviremezmiş üflemeyi hohlamaya istediği an. Derken, bu dertten muzdarip adam; ülkenin en saygıdeğer hekiminin yolunu tutmuş nasılsa! Size çok kolay gibi görünebilir otomatik çalışıyordur sizdeki bu sistem. Ama sistemi arızalı doğmuştur bu adam. Hem ısıtıcı hem soğutucu aralarında yokmuş bir düzen. Düzen denilen şey aslında düzensizlikmiş olması gereken. Beyinden emir almadan rutin tik tak saat gibi çalışıyormuş işte bu beden. Bir vidasını oynatmak kabloları beynine bağlamak gerekmiş, çünkü doktor elektronik konusunda bir uzman. Şıp diye anlamış sorunun nerden geldiğini, anlatmış bir bir hastasına bildiğini. Sen demiş, yanlıştayken doğru yaptığını sanan adam gibisin. Akı boka çevirir sonunda ben ne yaptım bile demezsin. Doğru sanırsın senden çıkan bu püfler ve hohları. Yanıyorum diyene hohlar daha bir yakarsın, donana bir buz gibi soluk sunarsın. Senin kabloların karışmış arkadaş, sana doğruyu yaptıran ek bir kablo takmalı! Beynine yeniden birkaç dikiş atmalı. Yoksa seni de soldurur bir gül gibi,nefesi sağlam adamların nefesi.
Neden mi anlattım ben bunu? Bilmem siz anlayın işte (vardır bir nedeni) böyle döküldü dilden.
Sevgilerimle.

Resim:www.images.com'dan alıntı.

17 yorum:

haykırış dedi ki...

Meslek büyüğüm Sayın Sufi,
Güzel bir ders ve payıma düşeni aldım umarım nefesi sağlam adamların nefesleri altında boğulmayız.
Ellerine sağlık..
Sonsuz saygılarımla

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Can dostum,
Ders alınması gereken bir yazın daha, çok güzel.
"Yanlıştayken doğru yaptığını sanan"
Ne kadar çok var yaşamımızın içinde kabloları iletişimsizler. Benim hep bocalarım bu konuda.Bana doğru geliyor ama acaba doğrusu bumu, yoksa kabullenmeyen karşımdakinin doğrusumu?
Bu ikileme düşmek çoğu kez yıpratıyor beni, acaba boşvermek en iyisimi?
Ellerine sağlık, sevgiler...

Belgin dedi ki...

Ah ablam ah, bu senin ince ince anlatimlarina, ders alinacak hikayelerine bayiliyorum ben..
Anladim anlayacagimi, bagladim baglanmasi gereken yerlere.. Kablolari karisik adamlarin kablolarini tamir edecek bir usta gelir insallah en yakin zamanda.
Dün aradim ama kimseye ulasamadim, umarim kötü bir sey yoktur.
Sarildim, öptüm hepinizi:)

Elçin dedi ki...

Kaleminize ve yüreğinize sağlık sevgili Dilek.

Elçin dedi ki...

Kaleminize ve yüreğinize sağlık sevgili Dilek.

Elçin dedi ki...

Kaleminize ve yüreğinize sağlık sevgili Dilek.

İlk... dedi ki...

çok zor sanıırm bunun ayarını bilmek...inatla kendi bildiğinden vazgeçmeyenler, benim doğrum diye diretenler ne çok yıpratıyorlar halbu ki hem kendilerini hem karşılarındakini...
bunun farkında olup kendine ''dur'' demeyi bilenlerde azınlığımızın şansı olsa gerek...
-çok güzeldi kalemine yüreğine sağlık canım..

beenmaya dedi ki...

yazıldıysa bu hikaye bir yerlerde bir zaman ve senin tarafından aktarıldıysa bize vardır elbette mutlaka bir nedeni, vardır alınması gereken bir ders, tutulması gereken bir öğüt, düzeltilmesi gereken bir yanlış, pekiştirilmesi gereken bir doğru...

Arzu Breda dedi ki...

Ah..! Sevgili Suficiğim,

"Siz anlayın..!" demişsin ama, biz nerden bilelim senin yüreciğini yakanı..!
Mutlaka birileri canını acıtmıştır ki, sözlerini ince ince dokuyup, dokundurursun, böylesi kablosu karışanlara..
Kabloları karıştığınından bi haber, nefessizlere..

Aman aman, evlerden ırak böyle kendini bilmezler..
Hem evlerden, hem de asıl yukarılardaki koltuklardan uzak..
Nemelazım, yoksa bu zemheri aylarında, tutarlarda hohlayacaklarına, püüüüfff derler..
Mazallah..!!
Donduğumuzun resmidir valla..

Amaaaan neyse ne..!
Ben bilemedim işte..
Nerde bende o ince zeka ki, bilebileyim..!
Bir gün kulağıma fısıldarsan sevinir bu gariban Arzu da..

Sevgilerimle..

Elifin Terazisi dedi ki...

Bir şeyin daha farkına vardım sayenizde,teşekkürler, sevgiler:)

Çınar dedi ki...

O adamcağız yine de farkındaymış bir yanlışlık olduğunun yaptığının zarar verdiğinin. Yanlışını kabul etmeden yandık dedikçe hohlayıp,donduk dedikçe üfleyip duranlarla dolu her yanımız. Hele de bu yanlışı tüm toplumu etkileyip, zararın tehlikenin farkında olmayan, olup ta bildiğini okuyanlar yapınca vay halimize.

Sevgiler

Dalgaları Aşmak dedi ki...

keşke ek bir kabloyla hallolsa...
çok hoş bir hikayeydi.

sevgiyle...

sufi dedi ki...

Sevgili Haykırış;
Hani eskilerin hikayelerinde PÜF deyince ölüyü canlandırabilen bilgelerden bahsederlerdi ya!Bu zor günlerde Ağzı dualılara başvurası geliyor insanın.Sevgilerimle.
Sevgili Nur'um;
Kuran'da "Biz onların akıllarını alıveririz de,sonra ne yaptım derler"diyor.Bu ayet beni çok düşündürmüştür.Bunların doğuştan kabloları karışıksa bize de söz söylemek düşmüyor gibi de düşünüyor bu sefer insan.Sevgilerimle.
Can Cadım;
Kabloları karışıklara USTA gerek sözü ne kadar doğru canım.ULAK filmini izlemişmiydin bilmem?Küçük çocuk zalim babasına haykırıyordu: "ULAK gelecek... sana kalbinin karasını göstertecek"diye.Gelecek mi dersin?Sevgilerimle.
Elçin'cim;
Teşekkür ederim canım sevgilerimle.
Sevgili İlk;
Bir insan kendini ve doğruyu bilse yapar mı gülüm? İşte arızalı oluşu buradan anlaşılıyor.Allah akıl fikir versin.Belki de arıza bizdedir kim bilir? Sevgilerimle.
Sevgili mayam;
Kendini bilmek mi, kendini bilmeden akışa teslim olmak mı en güzeli?Ortalığı yıksak "emir olmadan yaprak kıpırdamaz" deniyor ya orada takılıp duruyorum zaman zaman."Vardır bir hikmeti!" demekse en kolay yol galiba cankuşum. Ben de bazen elimin yazdıklarıyla irşad oluyorum. sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Arzu Breda'm;
Can kuşum, kablosu karışanlar bana dokunmasa da uzaktan uzağa çalışma formüllerini, işlerliklerini incelemeye çalışıyorum kendimce.Sonra Kuran ayetleriyle ameliyat masasına yatırıp konuların nedeni niçinini düşünüyorum.Hohlaya Püfleye bu araba yoluna devam ediyor işte.
"O sendeki zeka ben de olsaydı!"diye bir şarkı tutturdum şimdi sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Sufim sen yazdın sebepsiz değil elbet...
Şer'den kötülerden korusun Allah seni...

sufi dedi ki...

Sevgili Elif;
Çınar;
Dalgaları aşmak;
Funda;

Canlarım hayatın dengesi böyle mi işliyor diye düşünesi geliyor insanın.Her negatifin bir pozitifi olmasa, denge olur muydu acaba?Bu sıralar ise pozitif yükselişler; kabloları düzgün bağlanmışlar sistemleri mükemmel çalışanlar çoğaldıkça diğer uç da deli fişek gibi mereye çarpacağını bilmiyor galiba.Hayırlara vesile olur tüm bu olanlar inşaallah hepinize kucak dolusu sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Dostlarım;
Elif;
Çınar;
Dalgaları aşmak;
Funda;

Kuran'da"biz onların kalplerinin üzerine, kulaklarına mühür bastık duymazlar görmezler"yazıyor.Demek ki diyorum bu hohlamalarıyla üflemelerinin sistemleri arızalı vatandaşlarımızın bir günahı yok.Hayatın gizemi sırrı bu dengenin içinde saklı.Pozitif değerlerin yükseldiği bu dönemlerde negatifin de dolu dizgin başını alıp gitmesi doğal gözüküyor böylece.Belki de arızalı olan bizleriz onu da Allah bilir.Bindik bir alamete gidiyoruz selamete diyelim, kurtulalım bari.Hepinize sevgilerimle.