CANBAĞIŞLAYAN - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

14 Aralık 2009 Pazartesi

CANBAĞIŞLAYAN

Bugün nedense canım, Azrail olmak istiyor; can alan değil canbağışlayan yaşamak isteyenin yaşam sürecini uzatan,birbirini deliler gibi sevenleri birbirinden ayırmak yerine uzun ve sevgi dolu yaşam bahşeden olmak istiyorum.Öz canlarını sevgiliye feda edebilenlerin yüzü suyu hürmetine kanatlarımı sakince yere bırakmayı ve hatta yüce Tanrı kabul buyurursa ölümsüzlükten,ölümlüler listesine kaydedilmeyi istiyorum. Bugün ben acı yerine mutluluk dağıtmak istiyorum. buyruklara başkaldırıyorum ve kanlı gözyaşlarımı sevinç gözyaşlarına dönüştürüyorum.Ben bugün canalan olmaktan vazgeçiyorum neticesi ne olursa olsun.

Ancak ve ancak kendi isteğiyle kendini kucağıma bırakanların canlarını almaya ,onları ölümün kutsal sevgi dolu kucağına bırakmaya onay veriyorum.Rıza pazarı bu...Kişi ölmek istiyorsa” evet” diyorum .
Allah “Balçıktan insan yapacağım” deyip de Dünyadan toprak al gel diye benim dışımdaki 3 büyük meleği görevlendirdiğinde toprağın feryatlarını hatırlıyorum.
“-Benimle yapılan insan acı çeker.”deyişi kulaklarımda çınlıyor.3 büyük melek Allah’a elleri boş dönebilmişti de ben neden anında toprağı avuçlayıp hakkın huzuruna götürmüştüm.Bu vicdan azabıyla asırlardır ölümsüzlüğümü sürdürüp gidiyorum.Ama ben de artık yoruldum.Aslında Allah sözünde durdu.Beni gözden nihan etti.Kimse esas can alanın ben olduğumu görmedi.Kimi,
“-Hastalandı öldü “dedi.
“-Şundan öldü, bundan öldü ,kaza geçirdi öldü,sigaradan öldü ,kanserden öldü binlerce bahane görüldü ölümün ardında.Ama kimse beni ve görevimin zorluğunu görmedi.İşte şu an açıklıyorum fakat can alma görevimi CANBAĞIŞLAYAN olarak değiştiriyorum ve kanatlarımı sırtımdan yavaşça toprağa bırakıyorum.Yüce Allah’ım :Bu dileğimi bilgilerinize arz ederim.Sevgi ve saygılarımla..

Not:5.03.2008 Tarihli Eski bir yazımdı bu,"canbağışlamak öyle kolaymış gibi"yazmışım işte. Sadece yazının başlığını değiştirdim ve "temcit pilavı gibi olma sakın" dedim içimden ve yeniden gündeme getirdim.Affola.
Resim:www.images.com'dan.

21 yorum:

Evren dedi ki...

bana da uğrarsın dimi?

haykırış dedi ki...

Meslek büyüğüm Sayın Sufi,
Sabah muhterem eşime de söyledim acılarım var diye ve diyorum ki Rabbime, acıyla yaşamak istemiyorum tez elden yanına al kurtulayım.
Şimdiye dek dilemediğim bu dileğimin yüce rabbim katında kabul buyrulmasını diliyorum.
Sonsuz Saygılarımla

Oyuncakçı ADAM dedi ki...

Bu güzel görevin bi ucununda bana dokunmasını isterim :)

Arzu Breda dedi ki...

Canımın içi Tontinim,

Bu yazını okuduğumda; Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de bize bildirdiği, Azrail'e yüklediği "can alma" görevini insanların hiç ona yüklemeyecekleri bilgimi şöyle bir düşündüm.
Bu düşünme neticesinde şöyle bir duygu ve düşünce oluştu bende, daha doğrusu sorgulama; Bizlerin ölmesine neden olan tüm bu kaza, hastalık ve yaşlılık sebeplerini var eden Yüce Yaratıcı Allah, neden bir ölüm meleğine, Azrail'e ihtiyaç duymuş. Zaten yarattığı evrenin bu düzenine bu ölümün kuralını da yaratmışken, bu kurallar çerçevesinde hiç bir insanın bu kuralları ihlal edip ölümden kaçamayacağına göre, neden böyle bir görev ihdas edip de, bir melek görevlendirdi.?
Yoksa, eğer bu görev ihdas edilmeseydi, insanların bu kuralları öğrenme ve bu kuralları değiştirebilme ihtimali mi vardı..?

Biraz saçma ve uçlarda bir sorgulama olduysa, Allah'a sığınırım..

Sevgiler gönderiyorum canımın içi..

sufi dedi ki...

Sevgili Evren'im;
Sana uğrarsam; ömrüne ömür katarım çünkü yaşayıp göreceğin mutlu mesut günlerin gelecek daha, sevgilerimle.
Sevgili Meslekdaşım;
"Eğer sırası gelenlerden kim var?" diye sorulsa "Ben!" diye ayağa kalkardım.Ben sessiz sakin oturuyorum da, sen mi boynunu büküp eyvallaha giriyorsun?Arkadaş dur!daha;Oğlunu askere gönderecennn,yemin törenine gideceeenn, torunlarını parklara bahçelere götürüp masallar anlatacaaan, yazılarını bizlerle paylaşacaaan!Daha çok işin var çok.Bu işleri bitirmeden yok öyle gitmek falan toparlan kendine gel dostum.Hanene sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

günün ilk okumasına seninle başlıyorum ki ruhum o güzel kaleminden dökülenleriyle güzel sesinden çıkanlarla huzur bulsun diye...
Allah senden razı olsun Sufim bana vesile olduğun için...

sufi dedi ki...

Sevgili eserce;
Nasıl yani? Can bağışlayan olmak istiyorsan kızdığın birini affettiğinde sen de birinin canını bağışlıyorsun bence.Yoksaa can bağışlayanın sana da uğramasını istiyorsan? Bağışlandın sen de.uzun ve hoş yaşa inşaallah. SEvgilerimle.
Sevgili Arzu'm;
Canım; "Zahir batın-ın aynısıdır diyor"bilgeler."Görünen alemde devletin bir hiyerarşik düzeni nasıl varsa, görünmeyen daha doğrusu bizim göremediğimiz alemin de cumhurbaşkanı valisi kaymakamı askeri milleti mahkemesi vs.var" diyorlar.Tabi görünmeyen alemin şu anda gördüğümüz alem gibi işlemediği kesin bence.Yoksa Kuran'da Çoğu ayette "BİZ BİZ" demezdi Allah."Ben kulumla kuluma işlerim" yazılmazdı."Size şah damarınızdan da yakınım "diyorsa ve kendi sıfatlarını kendinden ayırıp (madde,bitki,hayvan ve insan)a ruhundan ruh üfleyip kendi nihan olduysa HEP olduysa aynı zamanda görünmez alemin neferleri de aramızda diyebiliyorum kendi kendimce.Hatam varsa affola. sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Funda'm;
Ne mutlu bana ki sizin gibi can dostlara sahibim.Arasıra saçmalamalarıma göz yumup benim hayallerimin uçuşan rüzgarıyla ovalardan dağlara oynaşıyoruz işte.Hayat zaten Kuran'da dediği gibi "oyun ve oyalanma"değil mi?
Sevgilerimle.

bozbek dedi ki...

Sevgili Sufi,

Şöyle bir düşündüm de aslında hayır ve şer olarak düşünürsek can almayı ve can vermeyi nerden biliyoruz ki can alan azrailin o canı alarak aynı anda başka bir canı bağışlamadığını?

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Can dost,
bana uğra ama araya zaman koyarak iki kere sor, önce istiyror sonra fikrimi değiştiriyorum.
Emanet bilgisayardan sevgiler...
NUR

sufi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sufi dedi ki...

Sevgili Bozbek
Bana Deli Dumrul'u hatırlattın. Canını almaya gelen azraile kafa tutmuştu da Azrail " o zaman senin yerine canını verecek birini bul ben de senin canını almaktan vazgeçeyim" demişti.Can tatlı dost her kime başvurdu ve dil döktüyse kimse canını vermemiş de biri "canım sana kurban" demişti.Azrail de Allah'a yalvarıp ikisinin de canını bağışlamıştı.Uzun hikaye, sevgilerimle.
Sevgili Nur'um ;
Göbeğimiz seninle bağlı, bana haber gelirse sana sana haber gelirse bana bildir.Ama bana da yine iki kere sor "razı mısın ?"diye sevgilerimle.

LâL dedi ki...

Bu ilahi düzenin nedenlerini , niçinlerini , ne yazık ki;,beş duyu ile algılamamız mümkün değil.. VeSayılı nefes ise söz konusu olan ve ezelde hüküm buysa; iyi niyetle dahi olsa bu düzenini değişmesini istemeli miyiz acaba..

Şüphesiz ki ; O herşeyi bizden daha iyi bilen, gören ve işitendir..
yine de canbağışlayan olmayı istemekteki; iyi niyetiniz içimi aydınlattı.. Bilmenizi istedim..
Sevgiler..

sufi dedi ki...

Sevgili LAL;
Ne çok severim; lâl ismini ve 7 uyuyanlardan (Yemliha) ismini.
Nasıl ki 4 element dışında 5.ci elementi somutlayamıyorsak belleğimizde, 5 duyumuzun dışındaki diğer duyularımıza da isim koyamıyoruz.Ne zaman geliştireceğiz kendimizi madde bitki hayvan sıfatlarımızdan 7 başlı canavar dedikleri kin kibir hased....vs vs den geçeceğiz....İşte belki o zaman düzeni değiştirme ve düzeltme yetkilerine sahip olan görünmez alemim;yüksek şurasındaki görevliler sınıfına dahil olacağız .Dilimizden söyleyen BİZ değil de O olacak o gün belki.Sevgilerimle.

Elifin Terazisi dedi ki...

Esirgemek ,bağışlamak Rabbimizin sıfatı değil mi?O kadar çok soru, o kadar çok cevap kafamda oluşmaya başladı ki ....En iyisimi sustum.Sevgilerimle:)

sufi dedi ki...

Sevgili Elif;
Esirgemek bağışlamak rabbimizin sıfatı da esması da ve bizden işleyen sıfatlar da bize ait değil ki zaten.Birini affettiğimizde bizdeki onun sıfatlarıyla affediyoruz.Bizim hiçbirşeyimiz yok aslında.(Öfke kin kibir benlik vs)dışında onları da azad ettikten sonra yaratan kalıyor geriye.Sevgilerimle.

öykü dedi ki...

o kadar guzel bı yzı kı bu
Okumaktan da
arkadasın olmaktan da mutluyum..
sevgılerımle.

Aydedeye havlayan dedi ki...

bir canı almak ya da bağışlamak.. can alınır ama sadece bedenden. postumuz toprağa karışır o can alınınca ama can devam etmez mi ebedi yolculuğuna? canın bizi terk ettiği gün aslında kutlu bir doğum günü sayılmaz mı? katı bedeni terk eyleyişini merakla beklemz mi insan? o zaman can almak onu bağışlamaktan daha iyi hissettirmez mi Azrail'e?

sadeceselin dedi ki...

öyle bir uğradım sayfana.. önce balıkları besledim... ateşböcekleri yanıp söndü azrail sandım... biraz daha ömür biçti bana.. sebep dedim? "daha zamanı var.."dedi.. beklemedeyim... kocaman sevgiler... ve ışıklar...

Stil Direktoru dedi ki...

Kapım da gönlüm de sana açık canım

sufi dedi ki...

Sevgili Öykü;
Sen de benim arkadaşım, güzel ve hassas kızımsın sanki.Seni hep neşeli görmek istiyorum.O buruk tavrını artık birtarafa bırakmalısın bil ki!Yoksaaaa, Gelir gıdıklarım seni.sevgilerimle.
Sevgili aydedeye havlayan dost;
Canın beden kaydından kurtulması tabi ki Mevlana'nın da dediği gibi düğün günüdür.Ama bu düğün günü "ölmeden önce ölmeyi" başarabilenler için geçerli değil mi?Birinci ölümle ölenlere ölüm yoktur diyor ya Kuran.O birinci ölüm nasıl bir ölüm onu öğrenmemiz gerek önce sevgilerimle.
Sevgili Galadriel Ar Feiniel;
Canım benim, balıklar sana teşekkür ediyor ve ateş böcekleri de binlerce kalp eşliğinde sevgilerini gönderiyorlar.Onun daha çok mutlu yaşayacağı günler yıllar var diye Kulağıma fısıldadıyorlar.
Sevgili Stil Direktörüm;
Kapın da gönlün de daha çoook açık kalacak gökkuşağım,yapacak çok görevin var daha sevgilerimle.