DENİZLİ BİR YER… - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

12 Aralık 2009 Cumartesi

DENİZLİ BİR YER…


İşte beklenen, ama bir türlü sevilemeyen o vedalaşma anı geldi çattı. Hatta geçti bile...
Koskoca bir yaz mevsimi arada sırada görüşüp, bazen küs, bazen ayrı, genelde yorgun, çoook yorgun geçiren "biz", son haftamızı Allah’a şükür ki genelde yan yana geçirdik. Belki ayrılacağımızı bildiğimizden, ya da geçen onca zamanın kıymetini bilemediğimizi bildiğimizden daha anlayışlı, daha sevecen daha bir "aşk" dolu geçti son günlerimiz. Daha bir sarmaş dolaş olduk ailecek.
Son günlerde katılacağı birliği ve sınav sonucunu öğrenecek olmanın heyecanı da sardı bizi tabii. Sabırsızlıkla, stresli ve merakla bekledik sonuçları. O gün sabahı sabah ettik.

Aramızda konuşurken, bütün sevdiklerinden bir süreliğine uzak kalacak, "denizli" bir yere gitsin de, denizinden ayrı kalmasın bari diye konuşmuştuk hep. Kiminle konuştuysak onlar da aynısını diledi hatta.
İşte o "denizli" yeri o kadar çok istemişiz ki, gece yarısı aldığımız haberle sevindik veee çok güldük. "Denizli"'ye gidiyordu askerimiz:) Saat 03.00 kahkahalarla gülen iki tip. O kadar istersen "denizli" yeri, çıkar sana Denizli" :)

Ne yalan söyleyeyim o kadar yer arasından hiç aklıma gelmemişti. Sevindim. Hem Tontini’sine, İzmir’ine, hem de evine yakın, yabancı ama yakında sokakları arşınlanacak, en güzel kokoreç, pizza nerde yenecek, ne nerde kiminle, burger king şehrin neresinde hepsi öğrenilecek :) sonrasında da hep tanıdık olacak bir şehir... İzmir'den 2 saatte Kaş'tan yaklaşık 4,5 saatte ulaşılacak olması da ayrıca mutlu etti beni. Allah bu hasreti çok çok uzaklarda yaşayacak olanları da tez zamanda yakınlaştırsın inşallah.
Eveeeet sonrasında geçen 2 günü tahmin edeceğiniz gibi hiç anlamadım ben. Ne zaman gideyim bilmecesi, çanta hazırlama telaşı derken göz açıp kapatana kadar geçen 48 saat işte.
Otobüsün kalkış saati yaklaştıkça yaklaştı. Zaman daha bir hızlı geçti ya. Bir baktım ki saat 13:30 . Neyse "babiş" önce oğluyla vedalaştı.

"-Annene, kendine iyi bak tamam mı oğlum? Bi sarıl babaya, bi de öpücük ver. Allaaaah"...

O anda Ege'nin yerinde olmayı çok istedim doğrusu. Hiçbir şeyden haberi olmayan, belki de babası dönene kadar yokluğunu fazla hissetmeyecek ama çok özlenecek minik varlık...
Sıra bana geldi sonra.

“İyi bak oğluma, kendine... Çok özle beni. Hadiiii ağlama! yemin törenimde görüşeceğiz inşallah...”

Ve arkasından dökülen bir tas su, atılan öpücükler. Sallanan eller. Yaşlı gözler...
Şimdi ben, hiç hoşlanmadığım hallerdeyim. Gidenin arkasından evdeyim. "Boş" gelen, her yerde gidenden izler olan evde.
Burnumda giderken sıktığı parfümünün kokusu, elimde içtiği kahvenin boş bardağı, gönlümde asla azalmayan, belki zaman zaman saklanan kocaman sevgisi…
Dilimdeyse; "dualar". Hepsi için, bütün askerler için ama. "Hepsini koru Allah’ım. Onları ayrıldıkları kapılarda, otogarlarda, sokaklarda tekrar kavuştur"...

Canım, değerlim, en büyük askerim;) Yolun açık olsun güle güle git, güle güle gel. Asker ocağında her şey düşündüğün gibi olsun. Kolay olsun. Karşına çıkacaklar da senin gibi güzel olsun.
O "denizli" yerde çok özle, çok sev bizi. Döndüğünde her şey çok daha güzel olsun. Günler, aynı gitmeden olduğu gibi, sen oradayken de çabuk çabuk geçsin. İNŞALLAH.
Seni seviyorum, seni seviyoruz...
Oğlun Ege ve eşin Ela

23 yorum:

haykırış dedi ki...

Hayırlı uğurlu terhisler dileğiyle Allah kavuştursun.
Saygılarımla

Unknown dedi ki...

Asker haberleri beni kahrediyor bu günlerde,bu haber benide çok sevindirdi valla. Allah kavuştursun,hayırlı terhisler olsun inşallah,sevgiler

Evren dedi ki...

neden ağladım ki ne uğurlayanı biliyorum ne uğurlananı ama yüreklerini biliyorum, sayılı gün çabuk geçsin, davullarla zurnalarla, kucaklayarak karşılayacağınız gün gözaçıp kapanıncaya kadar gelmiş olsun...
allah tontinisine, oğulcuğa, yüreği sevdalı eşe ve tüm yakınlarına sabır versin...

Arzu Breda dedi ki...

Canımın içi Tontinim,

Allah kavuştursun, sağlıkla, mutlulukla..
Allah korusun tüm askerlerimizi..
Allah kavuştursun hepsini tüm sevdiklerine..

Şu an yakınlarını askere gönderenlerin kalplarinin nasıl bir duyguyla attığını, onlar kadar anlayamasam da, biraz olsun anlayabiliyorum..
Zira, kardeşim de Şubat gibi gitmeyi bekliyor..
Onun için aynı duygular bizde de yavaş yavaş da olsa oluştu..

Hayırlısı olsun diyorum..
Bu görev kutlu bir görev..
Önlerinde her zaman bir engel olarak durmaktansa, bir an önce yapılıp, hayatına bir yön çizmeleri için bu görevi bitirmeleri gerekeyor.

Bütün askerlerimize hayırlı teskereler..
Onları özlemle ve sabırla bekleyen ailelere ve sevenlere de Allah kavuştursun, diliyorum..

Sevgilerimle canımın içi..

Berrin dedi ki...

günler ardından döktüğünüz su gibi akıp gidecektir..sağlıkla dönsün inşallah..
bu süreçte sabır ve kolaylık diliyorum..

sevgiler..

İlk... dedi ki...

Vedalar çok zor :(
Allah kavuştursun, rahat bir askerliği olsun inşallah...
sevgiler.

SeRiOuuS dedi ki...

..Amin.

Allah kavuştursun ela..

y. dedi ki...

Allah kavuştursun diyorum,bir an önce göz açıp kapayıncaya kadar geçsin zaman, babalar anneler evlatlarına, evlatlar yavrularına, sevdiklerine kavuşsun .

buraneros dedi ki...

Allah kavuştursun... Ve bilirim ki bu duygular tez getirir teskereyi... Hasret en çok aşkla sevmeye yakışır. Teskereler de en çok aşka... Hayırlu teskereler olsun:))

umursamaz dedi ki...

Allah kavustursun SUFİ cm:)
bende daha gecen gun Denizli ile ilgili bir yazı yazdım:) ben denizli liyimdir:) eger birseye ihtiyac olursa oradaki akrabalarımdan rica da bulunabiliriz. her nekadar ben istanbulda yasasamda memleketim bir baskadır. zorluk cekecegını sanmam, hayırlı teskereler askerımıze :)

Çınar dedi ki...

Güle güle gitsin, güle güle gelsin sağlıkla mutlulukla ve dediğin gibi çabucak geçsin zaman, onun için de sizin için de.

Sevgiler tüm aileye

laleninbahcesi dedi ki...

güle güle gitsin gelsin. O gelene kadar zaman su gibi aksın gitsin.

Hayırlı tezkereler.

nalan dedi ki...

biz de ofisten iki arkadaşımızı gönderdik. hepsi güle güle gitsin, tez zamanda sevdiklerine dönsün sağ salim !

Zeugma dedi ki...

Gitti demek Efe asker ..
Ne güzel yakın yere gidiyor hem de..
Güle güle gidip gelsin.
Günler geceler su gibi çabucak bitiversin.Sağlıcakla dönsün yuvasına..
Hepinize içten sevgilerimle....

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

Bir duvada bu kadar mı tevafuk olur :) Şaşırdım doğrusu.
Denizli bir yer derken; Denizli ili bundan sonra askerlik anılarının ilk başlayan cümlesi olacak.
Hayırlı Teskereler dilerim.
ALLAH kavuştursun.

SAygılar...

aysema dedi ki...

Hayırlı teskereler... Güle güle gitsin, güle güle gelsin.
Sevgilerimle...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Ela,
Güle güle gitsin, güle güle gelsin en büyük askerin.
Allah kavuştursun, hayırlı teskereleri olsun.
Sevgiyle...

Derin Sularda dedi ki...

Allah tez zamanda kavuştursun, ve sağlıkla dönsün evine. Ayrıca Denizli bir kaç yıl önce gördüğüm ve çok çok sevdiğim bir yerdi eminim güzel anılar kalacak yanına.
Sevgiyle..

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili Dosrtlar;
Nasıl anlatıyım ki size şu andaki duygularımı. Genelde içinde bulunduğum ruh halini anlatmada çok zorlanmam ama bu duygu gerçekten çok tanımadığım, zor ve sevilemeyecek bi duyguymuş.
Hala bir yerlere gitmiş , birkaç güne geri gelecekmiş gibi geliyor bana. İlk gittiği gün bir daha gelmeyecekmiş gibi bile geldi. Allah korusunnn. O gün iyi toparladım. Hemen İPTAL_İPTAL_İPTAL....
Şimdi, bir iki gün geçmişken üzerinden yavaş yavaş olayın farkına varıyorum galiba. Çok zormuş bu. Allah bütün asker bekleyenlere "selamet" versin diyorum.
Ve siz...
Her türlü duasıyla, iyi dileğiyle yanımızda olan, hiç yalnız bırakmayan sizler...
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Küçük Yusuf'umun dediği gibi "emanetiniz Allah'a olsun" İyi ki varsınız...
Son olarak benden bir süreliğine azıcık bunalım yazılar okuyabililirsiz belki, ama asker beklemenenin zor olmasının yanı sıra ne kadar gurur verici bir duygu olduğunu da unuttuğumu sanmayın sakın;)
Kucak dolusu sevgiler ve öpücükler size, bizden
Ela ve Ege...

sufi dedi ki...

Sevgili Ela'm,Efemin öbür yarısı torunum Ege'min güzel anası;
Güneydoğudaki senin yardımlarını ve güzel mektuplarını alan sana teşekkür mektuplarını; "emanetiniz Allah'a olsun"cümlesiyle bitiren Küçük Yusuf'un sözünü tekrarlama günlerimiz gelmiş demek ki.Emanetimiz Allah'a olsun canım, kucak dolusu sevgilerimle.Tontini

Elifin Terazisi dedi ki...

Tüm dualarımız Mehmetciklerimize...Allah sağlıcakla kavuşmak nasib etsin,sevgiler:)

Belgin dedi ki...

Canim Elam, kücük adamim Egem, Allahim korusun Efe´mizi ve diger askerlerimizi. Cabucak gecsin zaman ve hepside sag salim yuvalarina, sevdiklerine kavussunlar. Dualarimiz Vatan bekcilerimizle.
Elam, Allahim sana ve senin durumunda olanlara sabir versin güzel kardesim. Güle güle gitsinler gelsinler, tüm kötülükler onlardan uzak olsun.
Öpüyorum seni ve kücük adamimi:))

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Tontinim, Sevgili Elif ve Belginciiiim;
Sizlere de teşekkür ederim. Dilediğiniz bu dualar ve diğerleri hapsi ama hepsiii kabul olsun inşallaaaaah;)
Sevgiler...