EVDEKİ KOCAMAN BOŞLUĞUN FARKINDAYIM ANNE - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

18 Aralık 2009 Cuma

EVDEKİ KOCAMAN BOŞLUĞUN FARKINDAYIM ANNE


Efe’nin askere gidişiyle, yaklaşık 1 aydır geceleri yanımda yatmak için uyanıp, zırıl zırıl ağlayan oğluma gün doğdu. Babamızı asker ocağına uğurladık ya, o gün bu gündür yanımda rahaaatça yatabilmenin keyfini çıkarıyor kendileri. :) Bende hiç zorlamıyorum yatağına yatırmak için. Sonuçta Umut amcasının dediği gibi; (30 yaşına gelip hala annesinin yanında yatan adam olmadığına göre:)) Bari rahat rahat uyusun canımın içi....
Ne yalan söyleyeyim bana da iyi geliyor. Hele bir kaç gündür ben ona uyusun diye ninniler söylerken ağzındaki emziğini çıkarıp "aannnneee!" deyip de birde enseme uzanıp, kafamı kendisine doğru çekip öpmüyor mu? Allaaahh. Nasıl keyiflendiğimi, gözlerimin hemen nasıl dolduğunu, tahmin edersiniz. Babasının yokluğunu aratmasın diye bütün gün sevgi gösterilerinde bulunuyo annesine.:)“Bazı şeyleri anlamıyorlar!” desek de,

onlar her şeyi o kadar güzel anlayıp, hissediyorlar ki. Ben bunu birebir yaşıyorum şu günlerde... Ege doğmadan önce, bebeğimiz olsun düşüncesine en büyük engellerden biriydi içimde "askerlik" konusu. Hep “askere gidince zor olur, babasından ayrı kalmasın, babası da ondan ayrı kalamaz” diyordum içimden. Belki bir kaç yılı bu düşünceyle geçiştirdim. Ne kadar yanlış düşünüyormuşum şimdi anlıyorum. Yaşayıp görüyorum daha doğrusu. Gerçi o gelmesi gereken en hayırlı zamanda geldi buna da eminim...Görüyorum ki o babasının yokluğunu hiç aratmayacak bana. Özlemini hafifletecek hep. Zaten asla pişman olmamıştım, şimdi aksine” iyi ki doğmuş” diyorum. Daha doğrusu iyi ki babası askere gitmeden doğmuş. Arkadaşım, yoldaşım oldu tam anlamıyla...

Canım bebeğim,
Bu yazımı sana armağan etmek istedim bir anda. Öyle geldi içimden. Bir gün gelip okuyacaksın, biliyorum. Ne kadar anlayışlı, hisseden, seven bir çocuk olduğunu anlatmak istedim sana. Sen bu zamanlarını hatırlayamayacaksın maalesef ama o günlerden bir hatıra bırakıyor işte annen sana...
Sabahları çekmeceyi açıp, o kadar çorap içinden babanın çoraplarından birini seçip bana getiriyorsun. Ne anlatmaya çalıştığını düşünüyorum. Çözüyorum aslında, ağlıyorum bazen ama çok seviniyorum. Baban varken ona getiriyordun ya, sanırım onun hissettiklerini hissettirmeye çalışıyorsun bana, ikimizi sürekli izlediğini, her şeyi kaydettiğini.
Bir haftadır bana bakışların değişti sanki. "üzülme anne, babam gelene kadar seni daha çok seveceğim. Onun hasretini hafifleteceğim" der gibi bakıyorsun. Daha çok seviyor, öpüyorsun ki anladığını, anlayayım. "Evdeki kocaman boşluğun farkındayım anne" diyorsun. Ama çok geçmeden geleceğini de biliyorsun. Babanın, buzdolabının üzerinde asılı duran fotoğrafına her gün mutlaka bakıyorsun. "babiiiii"... Biliyorum -acaba babasını unutacak mı- endişesi taşıyan bana "unutmayacağım" diyorsun.
Daha az kapris yapıyorsun ve daha çok gülüyorsun. Nasıl oluyorsa bir bakıyorum akşam olmuş. Hatta bir haftayı farkına varmadan geçirmişiz bile. Resmen zamanımı alıyorsun. Bilerek yapıyorsun biliyorum. Kendi kendine oynarken benimle oynamak ister oldun mesela. Babasının oğlusun ya. Her türlü oyuna varsın:) Asıl amacın beni oynatmak mı hı? Evet öyle dimi? Oturup legolarla oynamak kafamı dağıtıyor evet:)
Her zaman yememek için direndiğin kahvaltıyı bir haftadır itirazsız yer oldun. Sen uyurken canım sıkılıyor ya, daha az uyuyorsun. Akşamları da daha az uyanıyorsun ki dinleneyim... Biliyooorummm!!!
Ben sana ne diyeyim güzel çocuk? Anlayan, bilen çocuk. Her türlü zorluğa göğüs gererim ben seninle. Yeter ki sen hep yanımda ol. Yanımızda ol. Sağlıklı ol meleğimm.
Seni çok seviyorum. Sana her bakışımda Allaha daha çok inanıyorum ben.
Babişkon ve sen çok şükür ki varsınız...
Annen...

Resim:www.images.com'dan alıntı.

22 yorum:

SeRiOuuS dedi ki...

Allah ayırmasın, ne güzel şey bir evlat sahibi olmak.
O varken, gözün hiç bir şeyi görmeyeceğini düşünürüm hep. öyleki bir anne oğul/kız arasında ki bağ çok daha farklıdır eminim.

Adsız dedi ki...

O kadar duygulandım ki yazarken, Allah seni eşinden ve oğluşundan ayırmasın, bir ömür boyu mutluluklar...

bir güzel çift dedi ki...

ay çok tatlısınız yaa...çok tatlı bir o kadarda şanslısınız.
askere hayırlı teskereler...
sevgilerle

Deniz dedi ki...

Allahım, tüylerim diken diken oldu. Bu çocukların empati seviyesi çok yüksek. Kristal çocuk bunlar :)

Ve de hayırlı teskereler dileyeyim

Elifin Terazisi dedi ki...

Armut dibine düşermiş, böyle anne babanın çocuğu...başka ne beklenebilirki. Allah kavuştursun...

beenmaya dedi ki...

gözlerim doldu okurken ama hiç şaşırmadım çünkü sufi-saja ailesinin büyükten küçüğü bütün bireylerinin ne kadar büyük ve sevgi dolu bir yüreğe sahp olduklarını biliyorum zaten :))

hep böyle güzel, sevgi dolu kalmanız dileğiyle öpüyoru ve sevgilerimi yolluyorum tüm aileye ama en çok annesinin halinden anlayıp da ona can yoldaşı olan ege bebeğe :))

Asuman Yelen dedi ki...

Allah, tüm yuvalara mutluluk neşe ve huzur versin. Hasretler çarçabuk bitsin. Ayrılanlar buluşsun.
Sevgilerimle...

Hülya dedi ki...

Ahhh elticim,ağlattın beni akşam akşam...Ben o yeşil gözlümün gözlerinden, tombiş yanaklarından öperim öperim öperim...Bu kadar anlayışlı olup, annesine can yoldaşı olduğu için onu artık daha çok seviyorum..
Bu arada Umut'u tekrar askere alırlarmı acaba?? Bizim Ata'yla yaşadığımız kahvaltı yememe sorunu ancak böyle çözümlenecek galiba:)))

laleninbahcesi dedi ki...

o babsının yokluğunu biraz olsun hafifletmek istiyor annesi.

Yazmak Keyiftir dedi ki...

Gözlerim doldu öylece okudum. Aklıma tamam olup eksik kalmak. İdrak ve küçük adam ın anlattığı büyük şeyler geldi. Hiç eksik kalmayın hep bir arada tamam olun. Vakit su gibi aksın

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili;

*SeriOuuS;
Öyle güzel ki anlatamam. Yaşadıysan çok iyi bilirsin ve yaşamadıysan darısı başına inşallah;)Oğlumla aramızdaki bağ ise daha o doğmadan kurulmuştu zaten. Sevgili Yunuslar aracılığıyla hemde:)
SEvgiler...

*Elvan;
Sen duygulandım demişsin ya bende duygulandım hemen bak:) kadın olmak, anne olmak böyle bir şey sanırım. Güzel ve içten dualarına "Amiiiin" diyorum ve çok teşekkür ediyorum.Sevgiler...

*birguzelciftiz;
(*_*) çok teşekkür ederiz. Sağolasın. Sevgiyle kal...

*Deniz;
Katılıyorum o kadar yüksek ki, gereken zamanlarda tavan yapıyor işte böyle. Çok dikkatli olmalıyız çünkü herşeyi ama herşeyii anlıayıp, hissediyo veletler.
Di mi?:)...

*elifin terazisi;
Çok teşekkür ediyorum. Çok kibarsın. Umarım ona yetişebilirim ve umarım herkes bu duyguyu tadar.
Sağol, varol...

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili;

mayacımmm;
biliyorsun çünkü sende öyle bir yüreğe sahipsin. Hepiniz öyle güzel şeyler yazmışsınız ki. Çok iyi geldi bana. İyi ki varsın. iyi ki varsınız hepiniz.
Kocaman sevgiler, öpücükler...

*Asuman;
Amiiinnn...
Ne güzel dualar bunlar. Sahhipleri gibi eminim...
Sevgiler.

*Canım Elticimmm;
Kıyamam ben sana. Yeşil gözlü tombişin, süt oğluşun ve ben kocaman sevgilerimizi, pozitif enerjimizi yolluyoruz size burdan.
Yanımızda olduğunuzu, destek olduğunuzu ve paylaştığınızı bilmek güzel. Çok güzel. Kocaman bir aile olmanın mutluluğuysa anlatılmaz...
İstersen Genel Kurmayla bi görüşelim sizin şu askerlik işi için hı? :))
Sevgiler canım hepinize Ata'mı öperim....

*lale;
Di mii...
Şükürler olsun diyorum ben bu durum için.
Sağolasın...

*Ali İkizkaya;
Ne diyim. Son zamanlarda duyduğum en güzel duaydı bu işte. Çok teşekkür ederim. Aynen dediğin gibi yarımız biz şimdi. Tamamlanana kadar da hep buruğuz, eksiğiz.
Benimde gözlerim doldu duanla. Vakit şimdi yanağımdan süzülen gözyaşlarım kadar çabuk geçsin evet.

Allah razı olsun...
Sevgilerimşe.

öykü dedi ki...

Dolu dolu hıssetmek yasamak denen sey
bu ıste..
ne mutlu sıze sufıcım...

sufi dedi ki...

Sevgili Ela'cığım;
Yanında sevdiğin adamdan bir parça olmadan onu beklemek mi, yoksa sizin eseriniz Allahın emaneti, kocacığının da parçası olan oğlunun sana can yoldaşı olması eşliğinde asker yolu beklemek mi kolay?Eminim 2. şıkkı kabul edeceksin.Amaaa bu arada sanıyorum iki elti benim büyük oğluşumu yeniden askere yollama projeleri kuruyorsunuz aranızda, yeter ki ATA torunum kahvaltı etsin diye.Çin'le Türkiye arası taksitli askerlik yapıyor zaten oğluşum.Ben de Allah korusun diyorum buralardan kendimce.Şaka olduğunu biliyorum ama ana yüreği işte.Hak sevenleri ayırmasın. Herkese sevgilerimle.

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili;
*Öykücüüm;
özlemek, beklemek, ağlamak...
Hepsi yaşamın bir parçası değil mi? E bütün bunlar sevgiyle olunca, haklısın hayat bu demek:)
Öpüldün...

*Tontiniiimm;
:))) Çok haklısın. Biz burda planlar yaparken, seninde bize "analık dişlerini" göstereceğini düşünemedik:) Yavrularından biri zaten asker, diğeri kalsın evinde dimi. İkisi birden ağır gelir ana yüreğine.:)Elticciim "esas" Kurmay'dan aldık cevabımızı. Sanırım kahvaltı için başka bir çözüm bulmamız gerekio:)
Şaka bi yana Tontinimm. iyi ki seni dinlemişim de Askerliği dert etmemişim. Engin tecrübelerin için bir kez daha sağol bitanem.
Öptük sizi...
Kocaman sevgiler...
Şaka bir yana

obez ve şişman bir sevgi dedi ki...

ona baban harikalar diyarında da diyebilirdin. kendi resimlerinizi koysanız daha cool olurdu sanki :)

Çınar dedi ki...

Allah sizi birbirinizden ayırmasın. Tez günde kavuşun babacığınıza...

Bu sevgi dolu aileye, sevgiler.

Unknown dedi ki...

allah kavustusun cnm hyrlı tezkereler.. kuzuyu op benim iççin.blogumda yenı temamla ilgili güzell düşüncelerin için saol.edicimin ellerine saglık!

Sis dedi ki...

ağlattınız ama beni gece gece

y. dedi ki...

sevgili Ela,
öyle güzel ifade etmişsin ki, sabah sabah önce ağladım, sonra gidip kızıma sarıldım sıkı sıkı.
evlat, candan gelen bişey, o kücücük halleriyle, kücücük elleriyle, nasıl da uzanıyorlar bizlere.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili elacım,
yaşadıklarını öyle güzel anlatmışsınki seni çok iyi anlıyorum çünkü bizim babamızda Doğa 1 yaşını yeni bitirdiğinde askere gitmişti.Elbette tatlı bebek babasını unutmayacak ve hatta döndüğünde onu asla yanından ayırmak istemeyecek bir süre.
Zor bir dönem her ikiniz içinde elbette ama ne mutluki o seninle sen onunlasın.
Su gibi geçsin gitsin ayrılık günleri umarım.Bir daha da hiiiiç ayrılmayın
Sevgiler kocaman kocaman :)

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili;

*mehmet akif,
Harikalar diyarı:) Hiç aklıma gelmemişti doğrusu.Aklımda bulunsun. harikalar diyarından sana harikalar getirecek de derim. Süpermiş:)
Teşekkür ederiz...

*Çınar,
Amiiinnn...
Bizden de size sevgiler...

*özge,
Teşekkürler...

*Sishyphos,
Kusura bakma. Ne yapayım "Hüzün" şu sıralar hayatımın tam da ortasında. Güya bu yazıyı daha az hüzünlü yazacaktım:) ama olmadı...
Bir kaç ay idare edin beni artık. ;)
Sevgiler...

*y,
Gözünüzden dökülen yaşların yerini bir iç huzuru aldı hemen dimi. O kadar iyi anladım ki. Benimde yaşadığım aynen o. Oğluma baktıkça, sarıldıkça huzurluyum bende. Onunla herşey daha kolay. Allah ayırmasın bizi yavrucuklarımızdan. Prensesi de öperim.
Sevgiler...

*Tabiat Ana,
Evet. Zaten yaşamayanın çok fazla anlayacağını sanmıyoum." ne var herkes gidiyor askere. Hem rahat yere de gitmiş." diye görülebilir bunu bilmeyenlere. Ama inanın hiç kolay değil. değilmiş....
Bende yanımda olduğunuz, güzelliklerinizi yorumlarınıza döktüğünüz için teşekkür ediyorum. Sevenler hiç ayrılmak zorunda kalmasınlar inşallah...
bende öpüyorumm kocaman, kocamannnn koskocaman...