GELİN YENİYE YER AÇALIM - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

1 Aralık 2009 Salı

GELİN YENİYE YER AÇALIM

Eğer kabımız doluysa; gelecek olan bir damla bile olsa(isterse adı bereket isterse huzur olsun)kabımızın taşması için yeterlidir.Gereksiz ayrıntılarla doldurduğumuz iç mekanımızı işimize yaramayan bu tür ıvır-zıvırlardan kurtaralım. Gelin; YENİye yer açalım.

Yeniye Yer Aç from Alper Rozanes on Vimeo.

20 yorum:

Belgin dedi ki...

Bir cogunu zaten yaptigimi fark ettiren, digerlerini de yapmam gerektigini anlatan, cok cok güzel ögütler bunlar:))
Cok tesekkür ediyorum,
sevgiyle, saglikla kalin, öpüyorum hepinizi:))

Evren dedi ki...

geçen yıl gelmişti bu görüntüler bana... ve bu yıl deneyimledim ki eğer yer açmazsan yenisi düşmüyor yüreğine...

Arzu Pınar dedi ki...

:) çok güzeldi. hatırlattığın için teşekkür ederim. giymediğim o kadar çok şey var ki, bir gün giyerim diye sakladığım. verme zamanı belli ki.

Arzu Pınar dedi ki...

:) çok güzeldi. hatırlattığın için teşekkür ederim. giymediğim o kadar çok şey var ki, bir gün giyerim diye sakladığım. verme zamanı belli ki.

Primarima dedi ki...

Sufim bunu öğrendiğim andan beri inanarak uyguluyorum...ve gercekten dogru olduguna şahit oluyorum.Yer açdıkca doluyorum.

öykü dedi ki...

sanırım buna benım de cok ıhtıyacım var

laleninbahcesi dedi ki...

bende inanıyorum buna, eski bitmeden yeni başlamıyor. İçim huzur doldu izlerken okurken , teşekkürler.

NzN dedi ki...

Tam da bu akşam uzun zamandır bir türlü veremediğim eşyalarımdan sonunda vazgeçtim ve verilmek üzere hazırladım. İşler bitince de oturdum elimde çayım blogları gezmeye başladım ki bu yazı denk geldi, iyi de oldu.

Dün de Imaginarium markalı oyuncak markasının bir projesini okumuştum. Markanın mağazalarına iyi durumdaki fazla oyuncakları bırakıyorsunuz, onlar da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile ortaklaşa çalışarak gerçekten ihtiyacı olan çocuklara gönderiyorlar.
Burada da kısacık paylaşmak istedim belki okuyanların da ilgisini çeker.

Herkese sevgiler.

Anne İş'te dedi ki...

sufim;öncelikle burada olmayı özlemişim.Terapi odam:)eşyeyı hiç biriktirmedim şükür.ve gerçekten hiç ihtiyacım da olmadı.Ama kötü bir huyum vardı ki duyguları biriktirirdim..hayli zamandır içlerinden seçerek birikmeye çalışıyorum...yapmalı insan..affetmeli..kimse için değil kendi özgürlüğü için.ve yeni güzelliklere yer açmalı!Sevgilerimle

Dalgaları Aşmak dedi ki...

güzel duyguları her zaman biriktirmeli ...hiçbir zaman geçmişteki acıları gündemde tutarak yaşayamaz insan.üzüntüler derinlerde bir yerlerde hatıra defteri gibi kalsada,güzellikler sevinçler her zaman yeni bir güç verir insana.
elbise eşya konusuna gelince,ben bir şeye inanırım.benim eskim bir başkasının yenisi olabilir.o yüzden hiç bir zaman kullanmadığım giysi ve eşyaları tutmadım evde.

sevgiyle...

aysema dedi ki...

Ya ben de atamayanlardanım, ama bir yerden başlamak gerekiyor. En çok da kağıtlar duruyor galiba.

Çocukların anaokulunda yaptıkları resimler, daha sonraki pul, peçete koleksiyonları..

Öğrencilerden sakladıklarım...

Atılır mı bilmem ki!..

sadeceselin dedi ki...

tam ihtiyacım olduğu anda bunu izlememi sağladığın için sana çok teşekkür ederim. :)sevgi ve ışıkla..

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok güzel, daha önce de izlemiş ve herkesin izlemesi gerek diye düşünmüştüm.
Asla biriktirmem, yeni bile olsa kullanamıyorsam, tüketemiyorsam hemen yerini ararım. Gerektiğinden de fazlasını zaten almam.
Paylaşımın için çok teşekkürler.

aysegul dedi ki...

Benimde çok,hemde çok ihtyacım var.

Sevgilerrr

Berrin dedi ki...

bu müthiş bir paylaşımdı, cok tesekkurler..
giyisilerden esyalardan kurtuldum kurtuluyorum da içimde biriktirdiklerimi atmak zor geliyor. ama zamanı geldıde gecıyor...

sufi dedi ki...

Sevgili Belginim;
Evrenim;
Arzu Pınar;
Prima;
Öyküm;
Lale;

Nelerimizi terketmedik ki bu güne kadar?Yine de hayatımız devam etti.Bir seyahate gidiyoruz yanımıza aldıklarımızın bile 3ünü giyiyor geri kalanının hamallığını yapıyoruz her daim.Ya lazım olursa? varsayımıyla biriktiriyor depoluyor boşuna hamallık yapıyoruz olası "lazım olursalara!"Giysilerimizden çok biriktirdiğimiz öfke ve nefretlerimizin kinimizin şuan hiç işe yaramadığını farkedip onları birilerine değil de dönüşüm sepetlerine çöp öğütme makinalarına atma zamanı geldi de geçiyor bile.Haydi hepimize rastgele... Güzellikler ola hepimize.Teşekkür ve Sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili NzN;
Anne işte;
Dalgaları aşmak;

Tesadüf diye birşey yok bence sen orada toparlarken birşeyleri ben de eskileri atmak boşaltmak gerektiğini düşünüyordum belki de.Belki de TEK olan bilincin kendini ispat yöntemi bu, kim bilebilir?Oyuncakları ve giysileri paylaşma projesi yaygınlaştırılmalı da belleğimizde biriktirdiğimiz negatif olguları (kin kibir,haset,fesat)paylaşmak yerine dönüştürmeliyiz güzelliklere. Teşekkürler ve hepinize kucak dolusu sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Aysemam;
Hiç resimler ve kıymetli koleksiyonlar atılır mı canım? Onlar belleğimizde biriktirdiğimiz sevgi tohumları gibi.Bizi zehirleyen kullanmak istemediğimiz,gittikçe büyüyen nefretlerimizi boşaltalım içimizden yeter be gülüm.Teşekkür ve sevgilerimle.
Sevgili Galadriel Ar Feiniel;farkında olmayı bilene;
Mesajlar, beklediği anda ve gerektiği zamanda geliyor
Sen de sevgi ve ışıkla kal canım sevgilerimle.
Sevgili Nurum;
Yaşımız ve sevgilerimiz dışında başka hiçbirşey biriktirmememiz dileğimle,sevgilerimle.
Sevgili Ayşegül;
Tüm ihtiyaçlarımız doğrultusunda evren kucak açıp cevap versin dileklerimize dilerim.Sevgilerimle.
Sevgili berrin deniz;
giysiler ve eskilerden kurtulmak kolay da, esas olan zor olanı başarabilmemiz için bir yerlerden hemen başlamak gerekiyor galiba sevgilerimle.

Elifin Terazisi dedi ki...

Şu "acaba" larımı göndererek başlamalıyım.Sevgiler:)

sufi dedi ki...

Sevgili elifin terazisi;
Acabalar hele bire on veren tohumlar gibi..Onlardan başlamakla ne iyi etmişsin çoğalmalarını önlemek bile büyük başarı, sevgilerimle.