SUÇU İŞLEYEN KADAR TEŞVİK EDEN DE SUÇLUDUR - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

31 Mayıs 2010 Pazartesi

SUÇU İŞLEYEN KADAR TEŞVİK EDEN DE SUÇLUDUR

"Kader, güzel ölüm, Allah rahmet eylesin, müslüman katliam yapmaz söylemleriyle" kürsülere çık ve sonra da gel Hamasa arka çık...Olur iş değil...Onca evladımız vatan uğruna ülkemizde şehit düşerken yardımları önce elinin erdiğine değil de sırf çıkar politikan için bilmem nereye göndermeye kalk...Nispet yapmak, teşvik etmek değil de bu nedir?

"İnsani yardım" adı altında Türkiye Ortadoğu'nun belki de hiç bir zaman düzelmeyecek "kara deliğinin" tam ortasına sokuldu. Geçenlerde Sayın Kılıçdaroglu bir Arap ülkesinden gelen 1 Milyarın hesabını soruyordu!....Ve İsrail, yardım gemilerine saldırıyor, Suriye ve İran hariç arap ülkeler sessiz kalıyor!,neden?...Yoksa Araplar: “sana parayı verdik şovunu yap” mı demek istiyorlar? Aynı zamanda, hükümetin bilgisi teşviği ve desteği ile, yardım kisvesi altında düşüncesizce hareket eden grubun sorumsuzluğu, sadece insani yardımla açıklanamaz.Yoksa İsrail düşmanlığı ve hamasseverliğimiz ile bilinen grupları kışkırtarak ortadoğuda macera mı arıyoruz? Bakın askerlikte de şaşırtma harekatları vardır , İsrail; yardım gemilerinden (burayı atlamayın) sadece Türk bayraklı mavi marmara yardım gemisine müdahale ediyor.İsrail de şaşırtma yaparak önce Hatay'daki deniz birliğimizi mi hedef alıyor yoksa?

Dün gece İskenderun'da Deniz İkmal Komutanlığı'na karşı gerçekleşen terör saldırısında 6 askerimiz şehit düştü.Filistine insani yardım gemisinde 7 türk vatandaşımız can verdi.Ölüm Allah'ın emri de, teşvik eden bizlerin hiçmi suçu yoktu?

36 yorum:

Ateş Böceği dedi ki...

Ablam ellerinden öpüyorum seni..Her bir cümlene yürekten katılıyorum ...!!!

Yazık..

Arzu Breda dedi ki...

Canımın Tontinim;

Bu konuda bir post yazsaydım, kelimeler ve kuracağım cümleler farklı olsa da, aynı fikir ve düşünceye varacak bir yazı olurdu benimki de..

İsrail ile İHH ve arkasındaki güçler, birbirlerini provake ederek, bölgeyi kana bulayacaklar.. Bazı aymazlar da, yardımseverlik ve barış yanlısı görünenlerin peşine takılıp, onların ekmeğine yağ sürmüş olacaklar..

Padişahımız da gezisinden dönünce bu kalabalıkları nasıl hitabederek, yöneteceğini de daha önceki deneymlerimizden biliyoruz..

Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete..

ramazan dedi ki...

Aynen imzamı atıyorum. Sizin gibi düşünüyorum. Kendisi birleşmemiş arapların, küçücük devlet (filistin) kendi içinde bile birkaç ordu kurmuş. Kabile kafalı insanların içine bizim devleti sokup , sonuçta da birşey yapamayacak. Diğer politiklarında olduğu gibi(kıbrıs, ermeni,açılım vb)madara olacak.
Yazık. İskenderun da cabası. Yemen de çok can kaybettik biz. Sıra filistin de mi.

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim, yazdıklarına ben de imzamı atarım.Bu yazdıklarını çıkıp bir kentin meydanında yüksek sesle okusak adımız neye çıkar acep?

öykü dedi ki...

yardım
insani miydi ?

siyasi mi? dıyorum

ve yazdıklarına aynen katılıyorum.

Sokak Kedisi dedi ki...

İşte işin özü budur, anlamak istemeyenleri de anlamak istemiyorum artık...

Çok güzel ifade etmişsiniz üstümüzde oynanan oyunu, sabahtan beri gerçeği görmek istemeyen körler yüzünden pek çok ortamda uzaylı gibi hissettim kendimi, nihayet benim penceremden bakan birileriyle karşılaştığım için mutlu oldum.
Ne hale getirdiler güzel ülkemi, insanlarımı. Pes diyorum...
Henüz kendi postumu hazırlarken sizi okumak ilaç gibi geldi bana,
Sevgiler

şayan dirik dedi ki...

yazıklar olsun... sizler bu kafada olduktan sonra o kara delik elbet hiç bir zaman düzelmez... birileri bir şeyleri göze almazsa dünyada hiç bir şey düzelmez... bu yazı tamamen ''sayın kılıçdaroğlu'' propogandası ve hükümet karşıtlığı... yazıkk... yine yazıkkk...

Nasreddin Hoca dedi ki...

Ne yani katilin hic mi sucu yok?

Teroru yapan devlet olunca "sen de haklisin" mi dememiz gerekiyor?

Damdan dusenin halinden anlamak icin bizim de Gazzelilerin durumuna mi dusmemiz gerekiyor?

CHP propogandasi yapmak icin kan golune maya calip "ya tutarsa" mi diyorsunuz yoksa?

??????????????????

guguk kuşu dedi ki...

silah israil ama tetiği çekenler??

ali zafer sapci dedi ki...

Ortadoğunun en etkili iki gücü vuruşturulmak isteniyor.
Doğru önderlik ve doğru tavır gereken zor bir durum. Selamlar.

sesiber dedi ki...

Yapılan kötülüğün hiçbir mazereti yok ama olay sonrası söz konusu derneğin mensuplarının konuşmaları hiç te böyle durumlarda olması gerektiği gibi değildi. Siyasetin kokusu iyi niyetin, Filistine yardım bilincinin önüne geçmiş gibiydi. Haklarında önyargılı olmamakla bilikte, yine de olumlu düşünmeye çok çabaladım, ama olmadı. Yardım için giden bir gemide bir yaşında bir bebeğin ve 80 üzeri yaşlı insanların ne işi var, ben bunu da anlamadım. Hiçbirimiz İsrailin yaptığını hoşgörecek durumda değiliz ama tuhaf bir yardım girişimi ve malesef provakasyon kokuyor.
Hamiş: CHPli değilim, hiçbir partili değilim...

nanopolitika dedi ki...

nasrettin hoca mahlaslı çakma hoca sen en iyisi mazlumder derneği bursa şubesi başkanı ahmet tilcinin fuhuş operasyonunda yakalanması ardından da ya ben sadece masaj yaptırıyordum demesının ardından onunla konuşş sana ıyuı akıllar versınn siz kandan beslenıp ondan sonrada sadece masaj yaptırııyordum dersınız.burada oyalanma hadı guzelım hadıı

guguk kuşu dedi ki...

o kadar haklısın ki sufim, bir aslanın ne kadar tehlikeli olduğunu bilip, bir çocuğu kafesine sokmaktanm başka birşey değildir bu, katilin katilliğini kimse yadsıyamaz ama başımızdakilerin beceriksizliğini, düşüncesizliğini, tecrübesizliğini, akılsızlığını, iş bilmezliğini ve bu yüzden insanların hayatını kaybedişini yaralanışını kim açıklayacak. burda tetiği çekenin çıkıp da masumu oynaması bence en affedilmezi, biz kendi içimizdeki suçluları dagörmeliyiz.

mavi dedi ki...

Herşey "one minut"le başladı.
gerisini getiremiyorum ne yazık ki? kaç defa şuraya yazdığım yorumu silip baştan aldığımı bir bilseniz. Öfkem kabarıyor bir kahve gibi ama ocağı pisletmektende çok korkuyorum. Rabb'ime sığınıyorum.

murat dedi ki...

murat
türkiye iran konusunda mevzisini tayin etmektedir. israil ve abd türkiye'ye gel irana müdahalede bize yardımcı ol diyemeyecektir.

olası bir arab-israil savaşında türkiye -israil gerilimi türkiyeye zarar getirmez diyorum.
haber alıntısı:

Ürdün Kralı Abdullah 12-18 ay içinde Ortadoğu'da yeni bir savaş çıkabileceğini söyledi.
11 Mayıs. 2009 Pazartesi
ntvmsnbc

bence israille gerilim bu sürecte türkiyenin faydasına olacaktır.

fakat olan yine sivil vatandaşlara olmakta, allah rahmet eylesin.

murat dedi ki...

... bu yazı tamamen ''sayın kılıçdaroğlu'' propogandası ve hükümet karşıtlığı... şayan dirik adlı yorumcuya aynen katılıyorum. milli bir meseleyi siyasi bir reklama çevirmekte usta gibisin. sana sufi demiyorum, safilerin adları kirlenmesin. sen kendini bence yogi olarak tanımlarsan daha doğru olur. sufiler siyesetle uğraşmaz. onlar hakkın hikmetini gözetirler. şahısların değil doğruların reklamını yaparlar. yemen muhabbeti senin basiretsizliğinin açık göstergesi.. güçlü ülkeler sınırlarını her türlü aşan ülkelerdir. ister askeri ister ekonomik olarak, ilgilterenin, almanyanın afganistanda niye yer aldığını bir tahlil et, o zaman bir ülke çıkarını nasıl korurmuş anlarsın.

aysema dedi ki...

Önce kılavuzdan kurtulmak gerekiyor. Bildiğimiz gibi "Kılavuzu karga olanın burnu b..tan kurtulmazmış...

Yardıma gittiğini söyleyen kişilerin, olayı protesto için sokağa dökülen kişilerin söz ve görüntüleri insanı ürkütüyor. Bunlar yardımsever gibi değil,savaşsever gibi bir görüntü içindeler. Arkalarında kimlerin olduğunu görmek gerek. Türksattan naklen yayın yapıyorlar. Olaylar başlamadan halkı sokağa dökmek için çağrı yapabiliyorlar.

Siz onların teröristiyle sarmaş dolaş olursanız, onlar da sizin teröristinizle kucaklaşır.

Olan vatan evlatlarına olur. Üst üste şehit veririz.

Son günlerde adı tvlerde geçmeyince, oyların düşeceği anlaşılınca mı bunu yaptılar diyesi geliyor.

Her yazdığına katılıyorum Sufim, aklına sağlık.

Bana Sıkça Yaz dedi ki...

Çok üzüldüm bu yazınızı okuyunca...

Zulme adaletle cevap verip, bunun için kendi hayatını koyan insanların itham edilmesi üzücü. Keşke sizin gibi güzel insanlar böyle söylemeseydi...

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Her cümleye katılıyorum.İskenderun'da şehit olan kınalı kuzularımıza rahmet ailelerine sabır diliyorum.

hay sana ne dedi ki...

bu konu hakkında okudugum nadir düzgün ve mantıklı yazılardan biri
Teşekküre derim bunları dile getirdiğiniz için

Çınar dedi ki...

Yazına, ayrıca ekleyecek bir söz bulamıyor hem senin hem de yorum yazan arkadaşların düşüncelerine aynen katılıyorum Sufi'm.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum.

Sevgiler

essra dedi ki...

hiç bir dediğinize katılmıyorum...adı insani yardım ve din kardeşiliğimiz var oradakilerle...sizdeki mantık bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncılıktan başka bir şey değil..one minut başlattı diyo ya...

hay sana ne dedi ki...

din kardeşliği nedir Allah aşkına?
İnsani yardım ise bakmazsınız dinine
Öne de çıkarmazsınız

Ben dün Taksim'de bir adet Türk bayrağı göremezken utandım
Böylesi bir işe kalkışırken, 1 yaşında çocuğu sürükleyen ana-babadan utandım
O çocuğu oraya sürükleyen ana-babanın elinden o çocuğu alacak bir kurum olmamasından utandım
İskenduran'da ölenleri ağzına almayan ama Gazze diye yırtınanlardan utandım

Bunları yapan insanlarla ben aynı dindenim diye de utandım hayatımda ilk defa...

essra dedi ki...

evet 1 yaşındaki çocuk orada olmamalıydı..katılıyorum ama..din kardeşiliği şimdi uzun uzun anlatamam bu saate kadr ne dem k oldunu bilmiyosanız...iskenderundaki olayı ağza almamak ne demek..çözmek için yanaşılmasını bile istemiyosunuz ..biraz samimiyet..

hay sana ne dedi ki...

Ben Bosna'da görmüştüm bu din kardeşliğini

Çok iyi öğrendim hatta :))

essra dedi ki...

evet bosnaya binlerce türk gitti..adapazarından bir olarak..çeçensitana yüzlerce..gıda ve silah yardımı çok yapıldı...para yardımı çok yapıldı.....takip biraz...

hay sana ne dedi ki...

:)
üzüldüm size ama, bana düşmez tabii...

Ailemin bir kısmı hali hazırda da Saraybosna'da yaşadığından ilk günden içindeydim
Daha olaylar tam patlamadan, sinyaller verilirken içindeydim/k..

sesleri kimse dinlemedi
üstelik çoğu zaten Türk'tü onların, devşirme gidenlerdi
"Din kardeşlerinizdi"
Ama yobaz kardeşlerden değillerdi, yeterince müslüman değillerdi belki sizler için, başkaları için
İşte bu yüzden yardımın dini olmaz, seçiciliği olmaz


"Türk bandıralı gemiye saldırıldı, Türkler öldü; Türk ordusuna saldırıldı, Türkler öldü."

hala din kardeşliği diyenlere, filistin bayrağı dalgalandıranlara

essra dedi ki...

yardımın dini olmaz ..o yüzden yardım yapanların bir kısmı farklı dine mensuptu..amaa ben burdan türkiyeden giden vatandaşlarımızın ve yanı zamanda müslüman oluşumuzla bir parellelik kuruyırum..ve ayrıca siz şusunuz busunuz diye kalıplaşmış cümleler bir sınıfa dahil edilerek konuşmalar hoş değil..ben kimseden değilim kimsede benden değil..taraf olmayan bertaraf olur lafı içinize işlemişki bole konuşuyorsunuz...yani bosnaya yardımı sadece türkten beklemekte entersan yani adadan gelenleri kabul mü etmediniz..neyse..ilk kez bole yazışıyorum...insan üzülürken..üzülmesinin kesin şu nedeni vardır diye araştırmak veya itham etmek bazı şeylerle hiç hoş değil..kalın sağlıcakla..fazla uzadı..

hay sana ne dedi ki...

daha bir saat olmadı sizin yazıyı yazan kişiyi kategorize etmeniz, etiketlemeniz... "one minut diyo ya..." "ya" kısmının özellikle çok zekice bulmuştum

aynaya bakmayı sevmediniz sanırım... olur böyle durumlar...

PS: Sondaki Türk kısmı dün gerçekleşen olaya tekrar dikkat çekmek içindi, okuduğumuzu anlayalım. Hırsla okumayalım ki, tam anlayalım, manasız cevaplar vermeyelim.

Selamet ile hanımefendi

sufi dedi ki...

Sevgili ateşböceği,arzukızım,ramazan,elifinterazisi,öykü,sokakkedisi,şayan dirik,Nasreddin hoca,guguk kuşu,AliZafer,Sesiber, Nanopolitika,Mavibalon,Murat, Aysema
Sizlerin yorumlarınıza tek tek cevap vermeye kalktığımda yazı alıp başını gidince "merhametlilerin en merhametlisi" başlığında, blogları varolanlara da link vererek 01.06.2010 Tarihli bugünkü yazımın konusunu oluşturdu. Duyarlı ve zaman harcıyarak yazdığınız yorumlar için hepinizin teşekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum.

essra dedi ki...

katılmayınca sınıfa dahil etmek oluyor demek ki.."ya" zekice demek ki enteresan..burdaki rövanşlarınıza devam ..

hay sana ne dedi ki...

son sözü söylemek sizi rahatlattı umarım :)

sufi dedi ki...

Sevgili kahve gibi;
Senin de dediğin gibi "Zulme adaletle cevap verenlere, kellelerini koltuklarına alıp muhtaç olanlara yardım götürenlere asla bir söz söylemiş ve itham etmiş değilim. Savaşı tetikleyecek ve insanların pisipisine öldürülmesine olanak sağlayacak tansiyon yükseltecek operasyonlara girmeden önce iyice düşünülmesi ve vebal altında kalınmamasından yanayım, politikadan anlamayan sade bir vatandaş olarak.Dikkat edersen suçu kendimizde aramamız gerektiğini belirtmiştim son cümlemde.Sevgilerimle.

Yazmak Keyiftir dedi ki...

Ben Hz. Ömer in dediği gibi adalat ve dünya işi akıl ile diyenlerdenim. Bu yüzden yazdıklarının altına Ramazan Bey gibi imza koyarım. Bu ortadoğu meselesini bizlerin de hissettiği yönde anlamak için
DAVİD FROMKIN in BARIŞA SON VEREN BARIŞ kitabını iyice okumak lazım. Nerdeyse ortadoğu meselesinin Elif i bu kitapta.
Yedi Levent Yedi Dal hep yanıyor içim.
Hane Pür Nur, pür-ü pak ve bereketli cemaliniz hayırlara olsun...

sufi dedi ki...

Sevgili
dalgaları aşmak;
Seden;
Çınar;
Essra;
Ali Dost

3 erkek çocuk annesiyim ve değişik zamanlarda 3üde vatan görevi için ülkemin çeşitli yerlerine uğurladım.En küçük oğlum 10 gün önce askerden döndü.Oğlu şehit düşmüş bir annenin yürek yangınlarının ne büyük ve ne içler acısı olabileceğini tahmin edebiliyorum.Tabi ki Allah'ın dediği olur da; benim de "devemi sağlam kazığa bağlamak" görevim unutmamalıyım.Benim niyazım;kusur ve nisyana mahal bırakmadan yardımların yapılabilmesinden yanaydı.İnsana yardım din dil ırk ayırt gözetmeden zaten asli görevimiz.Bunu tartışmak zaten değil konumuz."Ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilerim." Bu söz bile ne kadar yetersiz."Suç işleyen kadar suça teşvik eden de suçludur diye sözümü üzülerek yineliyorum."7 levent 7 dal nasıl yanmayalım. Hepinize teşekkürler ve sevgilerimle.

Kitap ve Demlik dedi ki...

Saygı duymakla birlikte, söylediklerine katılmıyorum.

Ben de o gemide olmak isterdim hem de... Çoluk çocuğumla üstelik...

Ne işimiz varmış!

Niye önlem alınmamışmış!

Önlem alınsaydı, içine eğitimli kişiler konsaydı geminin, sivil olmazdı.

Hükümet önlem alsaydı, Sivil yardım gemisi değil türk donanma gemisi olurdu...

Çocuklar, yaşlılar, parlamenterler, tamamen siviller olmasaydı gemi batardı.

Gazze'ye de kimse aldırmazdı.

Parmağın kesilmişse kanasın demek olmaz.

Olmaz işte!