ALLİANOİ, SUPERİSİ VE GALENOS AĞLIYOR - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

17 Eylül 2010 Cuma

ALLİANOİ, SUPERİSİ VE GALENOS AĞLIYOR

Rüzgar ve güneş ile enerji elde edebilebilecek projeler "Alternatif baraj projeleri" kapsamında olmasına rağmen; nükleer santrallar, HES'ler, kömürlü termik santrallar gibi doğaya zararı olan büyük ve kirli projelerden, (büyük kârlar getirdiği için, vazgeçmeyerek) güzel yurdumuzdaki yaşamları hiçe saymaya daha nekadar devam edeceğiz?
Tarım, ormancılık, hayvancılık sanki çok umurumuzdaymış gibi saf anadolu köylümüzü "bedava suya kavuşturacağız sizi" söylemleriyle kandırıp asıl amacın sulamadan çok altın arıtma işleminde kullanılacak su rezervinin elde edilmesi olduğunu, ya da başka nedenleri de gören gözlerden saklamasaydık!
"Katiyyen Allianoi diye bir şey yok. Burada basit, her yerde görünen bir kaplıca var."demişti Çevre ve Orman bakanı sayın Veysel ERoğlu.Biz ondan daha mı iyi bileceğiz?
Berlin müzesine taşınan Zeus sunağı ve diğer değerli tarihi kalıntılarımız gibi keşke Allianoi de sular altında yok edilmeseydi de değer bilenlere teslim etseydik orayı diyoruz Biz de Can Dündar, Tarkan ve daha yüzlerce kişi gibi. Gidip sonra korunma altındaki tarihi miraslarımızı yabancı müzelerde bilet alıp ücret ödeyerek hayıflanmadan seyredebilseydik hiç değilse.
Ünlü Bergama'lı cerrah Galenos'un kemikleri sızlamadan,
içinde çeşmeler hamamlar caddeler köprüler yollar bulunan sağlık merkezi
Allianoi'deki Nymphe (su perisi)ağlamadan yüzlerce vasıfsız işçiyi keşke görevlendirip kalıntıların kumla kaplanması işinde görevlendirmeseydik de vebale ve günahımıza onları da ortak etmiş olmasaydık."Keşke demenin bir anlamı yok, olmuş bitmişe de çare yok" diyelim yine.Aman ha!
Akseki Gümüşdal, Alakır Nehri , Andon , Ardanuç Dereleri, Arhavi, Artvin, Meydancık, Barhal Vadisi, Birecik, Borçka, Cimil, Çatalzeytin – Akçay, Çaykara Solaklı, Çit Deresi, Çoruh Vadisi, Dalaman Çayı, Dicle Vadisi, Erenler Köyü, Fındıklı Arılı, Fındıklı Çağlayan, Fırtına Vadisi , Girlevik Şelalesi, Giresun Çanakçı, Giresun Keşap, Gölyaka Düzce, Görele, Güneysu, Gürgen, Gürleyikli Avatarlar, Hasankeyf, Havran Çayı, Hemşin, İkizdere, İspir Aksu Deresi, Kaş Gömbe, Kılıçkaya, Korkuteli Sürekler, Loç Vadisi, Macahel, Melet Çayı, Munzur Vadisi, Murgul Dereleri, Papart Vadisi, Saklıkent, Salarha, Sarıkeçili Göç Yolu Göksu Vadisi, Senoz Vadisi, Şavşat Dereleri, Tonya Fol Deresi, Tortum Vadisi ,Uzungöl, Yusufeli, Yuvarlakçay ve daha onlar gibileri henüz ağlamadan hiçdeğilse onlara sahip çıkalım.
Hepinize sevgilerimizle.

9 yorum:

ali zafer sapci dedi ki...

Al, yık, yak, tüket, yoket!
Kalmasın kimseye bir şey.
Duyarlı, tepki verebilen insanlar olamadıkça bu işler böyle sürecek gibi görünüyor.,
Selamlar.

gülsen VAROL dedi ki...

Bunlar, bilinçsizce yapılan şeyler değil sevgili Sufi.. Tam tersi son derece planlı ve bilinçli yapılan şeyler.. Bizler, sadece bizler bilinçsizce onları aptal ve vatan haini sanıp kendimizi akıllı ve vatanperver görme hatasını işlemekteyiz..
Adamlar milim milim YOK ETME planını tatbik etmekteler 50 yıldır.. ve onlara göre, (bizi karanlığa gömecek) tünelin ucunda ışık göründü!!

daksit dedi ki...

Tarih, kültür... Bunların yok edilmesi bir milletin yok edilmesiyle eş değer bence.
Sevgiler... :)

aysema dedi ki...

Ah Sufi'm,

Bugünler için yetiştirilmedi mi bunlar? Anaokulundan aldıkları çocukları prof. diye yetiştirdiler beyinlerini yıkaya yıkaya... Ne ki iyi, ne ki güzel, ne ki doğru yıkıyorlar.
Suç sadece onlarda mı? Değil, oy uğruna göz yumanlar da suçlu.Bakan olmak için tüm kültür değerlerimizi yok ettirdikleri döneklerde suç yok mu?

Ve isyan bayrağını çekenlerle gizli toplantılar yapıyorlar. Daha neler göreceğiz kim bilir?

Ama tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz, etmeliyiz.
Sevgilerimle...

Sevgiler...

Esin Bozdemir dedi ki...

Birer birer yok edilen, ediltilen! değerlerimiz...
Diğer taraftan kandırılan insanımızın "kandırıldığı" gerçeğinin her geçen gün daha şiddetli bir şekilde anlatıldığı... ve nihayetinde dibe vurmaya ramak kaldığımız günlere yaklaşıldıkça son çırpınışlarla...yeniden dirileceğimize olan inancım! her geçen gün artıyor!..

aptallar ve abdal numarası yapanlar er geç gözlerini açacaklardır!..lakin tarihin sessiz tanıklarını bir daha asla geri getiremeyeceklerdir...

sevgilerimle...

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Yüreğine, ellerine sağlık dost
sufi , herkes gölgesinden korkarken; haykıran, gerçekleri dile getiren kardeşimin alnından öpüyorum. Yazılacak, söylenecek çok şeyler var...sayfalara sığmaz!

Yazarsam çok ağır şeyler yazabilirim. En iyisi, iyi hafta sonları dileyebilirim. Sevgilerimle..

yemekbiraşk dedi ki...

temiz su ve enerjide çok çok önemli kabul ama bunları çocuklarımıza bırakacağımıs miraslara zarar vererek yapmamak lazım.... üzücü

Sabahattin Gencal dedi ki...

"Sevgiliye Elma " başlıklı yazınız "Bloglardan Seçmeler"de yayınlandı. Hayırlı günler dileğiyle.

Adsız dedi ki...

Ben de çok üzgünüm başımızdaki yöneticiler tarih bilincinden yoksun..böyle olmamalıydı..umarım geri kalan henüz hayatta olan arkeolojik değerlerimiz kurtulur.duyarlılığınız için teşekkürler Suficim.

sevgilerimle.