TARİH TEKERRÜRDEN Mİ İBARET? - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

11 Ekim 2010 Pazartesi

TARİH TEKERRÜRDEN Mİ İBARET?

Tesadüf olur da, bu kadarı da olmaz. "Vay canına!" dediğimiz bir çok olayla ve benzerlikle karşılaşmışlığımız vardır hepimizin de.Böyle düşündüğümüz için mi böyle oldu, yoksa böyle olacağı için mi böyle düşündük? Matrix filminde Keanu Reeves yani NEO kâhinin odasına girer: kâhin, vazo için "önemli değil kırılsın" der ve bu sözün ardından vazo düşer kırılır.Vazo kırılacağı için mi kâhin öyle söylemiştir, yoksa o söylediği için mi vazo kırılmıştır? Hıı?
Aklımızdan eski bir dostun hayali geçer, çat kapı karşımızdadır o kişi.Ben mi çağırdım, yoksa "o gelmeye karar verdi de beyin bilinmezime görüntü mü gönderdi?" diye düşünür dururuz.Yoksa paralel evrenler mi işbaşındadır? Her boyutta başka isim ve başka kalıplarda yaşayan bizlermiyiz? "Tarih tekerrürden ibarettir" sözünü kim söylediyse

doğru söylemiş doğrusu...Kuran'da; Lut kavmi, Semud, Âd, Nuh kavmi,Medyen'liler, Eyke'liler, Pompei'liler,Babil halkı vb gibi yüzlerce kavmin yokolmaları hikayeleri anlatılıp durulur. İbretlik hikayelerdir bunlar, belleğimize yerleştirilmiş. Ancak bu dünyanın sahibiymiş ve hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşamaya da devam ederiz, lanetlebileceğimiz varsayımını bile geçirmeyiz aklımızdan."Niye lanetlenecekmişiz, ne kusur işledik ki?" der dururuz. Oysa bilge kişi ayağına taş takılsa, sebebini kendinde arar."Ben ne yaptım da böyle bir şeyle karşılaştım?" diye.Hayatı boyunca rasyonalite dışı olaylara inanmamış insanlar olabileceği gibi, yaşamını bu tür olayları araştırmakla geçirmiş meraklı insanların olabileceğini de kabul etmemiz gerekir. Aşağıdaki iki başkanla ilgili bulgular böyle meraklı ve araştıran bir ruhun tespitleridir.Paylaşmak istedim sizlerle:

"Abraham Lincoln kongreye 1846’da seçildi. John F. Kennedy ise 1946'da.
Lincoln’ un ABD başkanı olduğu yıl 1860. Kennedy ise 1960.
Her iki başkan da bir Cuma günü suikaste kurban gitti. Her iki başkan da başlarına isabet eden kurşunla öldü.
Lincoln’ un sekreterinin soyadı Kennedy idi. Kennedy’ nin sekreterinin soyadı Lincoln idi.
Lincoln ve Kennedy güneyliler tarafından öldürüldü. Lincoln ve Kennedy’ nin koltuğuna güneyliler oturdu. Yerlerine gelen başkanların soyadları Johnson’ du
Lincoln’ den sonra başkan olan Andrew Johnson’ un doğum yılı 1808’di. Kennedy’ den sonra başkan olan Lyndon Johnson’ un doğum yılı 1908’ di.
Lincoln’ u vuran John Wilkes Booth’ un doğum yılı 1839’ du. Kennedy’ yi vuran Lee Harvey Oswald’ ın doğum yılı 1939’ du.
İki suikastçinin de iki ismi vardı ve isim-soyadı harfleri toplamı 15 idi.
Lincoln, “Kennedy” isimli bir tiyatroda vuruldu. Kennedy, “Lincoln” marka bir otomobilde vuruldu Lincoln’u vuran tiyatrodan kaçtı, bir depoda yakalandı. Kennedy’ yi vuran depodan kaçtı, bir tiyatroda yakalandı Her ikisi de davaları başlamadan öldürüldü.Vurulmadan bir hafta önce Lincoln Maryland'de MONROE kasabasında, Kennedy ise vurulmadan bir hafta önce Marilyn MONROE'nin yatak odasındaydı."

Gelin siz çıkın bu işin içinden!!!
Hepinize sevgilerimle.

9 yorum:

Evren dedi ki...

bayılıyorum senin anlatımınla hikayeler okumaya sufim. kendini doğrulayan kehanetlere de hep inanmışımdır. annesi çocuğuna yapma bak düşeceksin der çocuk düşer.

ali zafer sapci dedi ki...

Zor bir konuyu, anlaşır biçimde yazmışsınız. Teşekkürler.

Ateş Böceği dedi ki...

Çok beğendim daha öncede bir kitapta okumuştum ..ama senin kaleminden okumak ayrı güzell

kocaman öperim

beenmaya dedi ki...

"peki bir şey değişecek mi? hayır! yeni hesaplar oluşacak bir yandan. yeni hedefler, yeni kinler, yeni öçler. söylemiştim değil mi; hayat kendini tekrar etmeyi çok sever. eğer insan yaşananlardan ders almayı seçseydi her şey bambaşka olurdu. ama herkes kendi kitabını yazmanın peşinde. söylenmiş tüm sözler sonsuza dek tekrar tekrar söylenecek. önemli olan senin hangi sözü tekrarlamayı seçeceğin"

MİNE SÖĞÜT

Elifin Terazisi dedi ki...

Bu işin içinden çıkabilen bir adım öne çıksın Tontinim:)

FKH dedi ki...

genel bir tabir olmuş ya artık "amerika yapmıştır!"

bu da sanırım öyle bir şey! belki de hakikaten birilerinin parmağı war bunun içinde..

Esin Bozdemir dedi ki...

beenmaya nın yorumda yer alan Mine Söğüt'ün düşüncelerine hak vermemek mümkün değil.

korkulanlar başa gelirmiş ya hep, başımıza gelenlerde acaba çok korktuğumuzdan mı gelmiştir!

("!...")diye diye tarihi tekerrür mü ettirdik nihayetinde!taliplerimiz zaten hazır olda bekliyorlardı,çağırdık ve geldi!..

hikayedeki gibi kehanet kehanet olmaktan çıkıp gerçek oluyor sanki..

kıssadan hisse çıkarılacak bu güzel hikaye için teşekkürler sufi'm...

A-H dedi ki...

kac tane farkli senaryo olabilir ki sevgili sufi...
eninde sonunda birbirine benzeyecek hersey, hele hele insan oglu hatirlamadikca ve ders almadikca, ne geregi var senaryolari degistirmenin :)

Anna dedi ki...

Çok teşekkürler, elimi tuttunuz mesajınızla..
Size yazmak istiyorum, özel..
Mail adresinizi nasıl bulabilirim..Tabi izin olursa..

Sevgi ve hürmetlerle..