SEFANA DA CEFANA DA EYVALLAH - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

8 Mart 2011 Salı

SEFANA DA CEFANA DA EYVALLAH

Sağlık verdin ruhuma ve bedenime hep şükrettim..
Aldığım her nefese..
Yediğim her lokmaya..
Atlayabilmek, zıplayabilmek, 16 saat yorulmadan çalışabilmeme, düşmeme- kalkmama, senden gelip sana giden her fiile ve faile şükrettim.
Sınavlarına eyvallah deyip binamdaki hangi eksik-gediği onardığına bakıp başaramasam da seni görüp boynumu eğdim, sana şükrettim.
Önceleri Senin yerine koyup Allah gibi sevip koruyacağımı sandığım çocuklarımı yamacımdan uzaklaştırdığında , önceleri isyan edip ölümün kendime yakışır en güzel son olduğuna karar verip canıma kıymak istediğimde... Hafızamı kaybedip adımı unuttuğumda çocuklarımla aynı gökyüzü altında yaşayabildiğim için yine şükrettim.
Anlamıştım hatamı secdem de kıblem de onlar olmuş, seni gölgelere atmıştım.Ben bir ANNEyim onları sensiz koruyabilmeye muktedirim sanmıştım.
Bana verdiğin her lütfun bana emanet olduğunu neden sonra anladım. Benlik getirdiğim için tevbe edip önünde eğildim şükrettim...

Sınırlarımı zorladığında, haksızlıklara uğratıp iftiraların girdabına attığında, en masum olduğum zamanlarda eli sopalıları karşıma çıkardığında -ne zaman sustum- varlığını mucizelerle gösterişinle sana iman ettim şükrettim.
Evimde sevinçle ağırladığım, sofralar açıp doyurduğum, hiçbir masraftan kaçınmadığımda, evimdeki artan eksilmeyen bereketini gözlerimle görüp hep sana şükrettim.Aklımdan geçen her şeyin -sözlü- senden istemesemde oluşmasına, pasta çekse canım bir dostu pasta paketiyle gelişine bile şükrettim.Sandım ki cennetinden kudret lokması yiyorum lütfunla.Ellerimle dokunduğum bir hasta iyileştiğinde, söylediğim bir sözle gönlünde keder birikmişlerin içine huzurun kokusunun sindiğini gördüğümde inan bunları yapan ben olmadığımı senin yüce ve bağışlayıcı gücün olduğunu farkedip benlik getirmeden şükrettim.
Çocuklarım ve torunlarım araba kazası geçirdiğinde "vardır bir hikmeti" deyip ah-vah etmeden şükrettim. Babam öldü, anam öldü, enyakın dostlarım öldü onları senin merhametli kollarına teslim edip şükrettim.
AŞKınla yanıp tutuştuğumda, sefa içinde beni yaşattığında inan BENlik getirmeden sana şükrettim...
Sıra CEFAlara geldiğinde: önce gözüme, ağzıma, burnuma, içorganlarıma tek-tek sırasıyla el attığında bunca zamandır beni sağlıkla yaşattığına şükrettim. Bana bu hastalıkları, ibtilaları musallat edişinin beni çok sevdiğin için olduğuna kendimce hükmedip şükrettim.
Lütfet bu sınavımı da başarıyla geçeyim.Hz Eyüp'ün duasıyla: "Şayet ihsanda bulunursan yine şükreder minnettar olurum, yeter ki senin zikrinden ve senin fikrinden uzak kalmayayım. Şayet azab edersen de ferman senindir beni fazlınla koru ALLAH'ım.
Sefana da o güzel cefana da EYVALLAH.

Tontini'n.

74 yorum:

Elifin Terazisi dedi ki...

Ben karmakarışık oldum şimdi, bu satırları bir sindireyim, anlamaya çalışayım. Allah altından kalkamayacağımız dertler vermesin...

Zeugma dedi ki...

Ağlattın beni :(((((((

ali zafer sapci dedi ki...

Duygulu paylaşımınız için teşekkürler.

aysegul dedi ki...

Ya Allah,ya gani
Ya Muhammet,ya Ali
Iki cihan selveri
Dar da koyma sen bizi
----------------
Bismillahi birsin
Ve billahi nursun
Yetmis bin Ayetilkürsüsün
Cevir dort bir etrafimizi dursun
-----------------
Ya Allah ya Muhammet
Ya sabir ya selamet
Sana verdim emanet
Yavrularimizi kavustur yerlerine
Sag selamet
-------------------
La ilahe illallah
Kalbimizi karartma
Muhammet resulullah
Rizkimizi dar etme
Allah bir, peygamber nur
Kaza bela geri dur!

Sufi ablacik babaannem yazdirmisti.

Amin ablacim amin!

Sevgilerrr

Asuman Yelen dedi ki...

Allah seni ihtiyaç hissettiğin güce sabra ve esenliğe en kısa zamanda kavuşturacak eminim. Bizler de duacınız Sufi' cim.
Sevgilerimle...

beenmaya dedi ki...

can sufim, canım sufim...

Uma dedi ki...

Canimin ici, verdiyse bir dert, dermani da ordadir. Allah kabul gucu versin insallah...ASKla...

Uma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Çınar dedi ki...

Sevgili Sufi'min bir sıkıntısı var anladım ben bu yazıdan. İnşallah yanlış anlamışımdır. Ama doğruysa tez günde feraha huzura mutluluğa erdirsin Allah'ım seni. Tüm varlığımla dua ediyor olacağım.

Sevgiler canım

Esin Bozdemir dedi ki...

Sevgili Sufi'cim, bütün dualarımız seninle..üflediğim yel gibi çabuk geçsin (!..)sıkıntıların..ve tez zamanda feraha kavuşman dileklerimle.
Sevgilerimle...

novella / विश्व dedi ki...

tontinim... duam, yüreğim, seninle... O sende, sen de Onda olduğun sürece içim rahat nedense... seviyorum mu ne ;) aşkla tontinim. aşka sağlıkla...

A-H dedi ki...

zaten dalgali olan ruhum bu yaziyla alt ust oldu simdi...

Adsız dedi ki...

Karşılaştığımız her musibetin içinde saadetin varlığını, derdin içinde dermanın bulunduğunu, hastalığın önünde şifanın yer aldığını, belanın içinde sefanın, cefanın içinde vefanın olduğunu görebilmeliyiz ki şükrümüz de o oranda artsın.

İşte o zaman hayat kolaylaşıyor, sıkıntılar azalıyor, musibetler küçülüyor, hastalıkların acısı ve elemi hafifliyor.
Dertleri,musibetleri vereni tanıyınca musibetlerin içinde gizlenmiş saadeti görüyoruz.

sefana da o güzel cefana da EYVALLAH..diyenlerdenim.

Budeliçocuk dedi ki...

Sufi;

Ne güzel bu böyle..
Yanaklarım ıslandı,biliyor musun..

İnşaallah daha güzellerini bekliyoruz..
Unutma sakın..
Saygı ve sevgiyle

y. dedi ki...

insan ne dese bilemiyor ama ezayı veren rabbim,çözümünü de verir. şükür insanın gören gözüdür, bhep daha kötüsünün olmayışına şükrederiz.böyle öğrendik.dilerim neyse sorun acilen şifa ile çözülür. gönlünüze göre olsun, hep olsun.
sevgiyle.

aysema dedi ki...

Kara gün kararıp kalmıyor Sufi'm; kışın sonu bahardır; her gecenin sabahı da vardır.
Sevgilerimle...

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim, nasıl oldun?

novella / विश्व dedi ki...

ama ben seni özledim. hem de çok. geldim, sıkı sıkı sarıldım ve gittim.

Çınar dedi ki...

Canım Sufi'm, bir gelsen iyiyim desen. Meraktayız... Umarım herşey yolundadır.

Kucak dolusu sevgiler

gülsen VAROL dedi ki...

MERHABA DİLEĞİM..
NE ÇOK OLMUŞ SANA SESLENMEYELİ.. VE NE ÇOK OLMUŞ BENİ ARAMAYIŞIN!! ANLADIM Kİ BU AY, AYRI AYRI YERLERDE, AYNI NEDENLERLE, AYNI MERCİYE SESLENMİŞ DURMUŞUZ.. DERTLEŞMEMİZ PAYLAŞMAMIZ SİTEMLERİMİZ BİLE AYNI!!
TAKVİMLERDE YOK SAYDIĞIM BU AYIN ÜZERİMDEKİ AĞIRLIĞINI, YENİ AYIN İLK DAKİKALARINDA SENİNLE SOHBET EDEREK ATIYORUM ÜZERİMDEN..

BİLİYORUM Kİ YAZAMADIKLARIMI OKUYACAK, SESİMİ DUYACAKSIN!

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim daha iyisindir umarım...

Asuman Yelen dedi ki...

Sevgili Sufi,
Blogun güzel, anlamlı yazılarını, blogum hoş yorumlarını bekliyor.Umarım sağlığın ve moralin çok daha iyidir Dualarım seninle.

gülsen VAROL dedi ki...

Seni kıracak bir şey mi yaptım acaba? ki, öyle bile olsa sen o yüce gönlünle beni çoktaan affetmiş olmalıydın.. Son konuşmamızda da zaten sesini beğenmemiştim.. Şimdi ise benim sesim kesik sevgili Dileğim.. Yolculuk mu başladı Haydarpaşadan??? seni sevdiğimi hiç ama hiç unutma.

aysema dedi ki...

Çok meraktayız Sufi'm,
Sensiz buraların tadı yok. İyi olmanı diliyorum yürekten. Sıkıca sarılıyorum sana...

aysema dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

sevgili tontini,Allah acil şifalar versin.en kısa zamanda yine sağlıkla aramıza döneceğinize tüm yüreğimle inanıyorum.her daim yanındayız.Allah'a emanet olun.sevgilerimle.

aysema dedi ki...

Sevgili Sufi'm, Can Sufi'm,
Çok çok geçmiş olsun, inan bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum. Ama benim tanıdığım Sufi, bunun üstesinden gelecektir. Sen doktorlara bakma, onlara hasta gerekiyor. Hepsi için söylemiyorum, ama son yıllarda hastaya müşteri gözüyle bakıyor çoğu. Lütfen kendini bırakma, iyileşeceğine inan. Bu çok önemli, beyin olumlu mesajlar almalı, o zaman vücut gereğini yapacaktır. Seni seviyorum, garip ama gerçek... Görmek için göz gerekmiyor her zaman. Gönül gözümle tanıdım, yüreğimle sevdim seni.
Yapabileceğim bir şey olursa elimden geleni yapmaya hazırım. Sevgilerimle...

novella / विश्व dedi ki...

1 aydan fazla olmuş... zaman değil de, sessizliğin çok gelmiş bana. ses vermeyecek misin seni özlemle kucaklayanlara. iyi ol. iyi kal. yüreği kocaman güzel insan tontinim, ben seni çok özledim.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Aysema'nın sayfasında bir yorumunu okudum dostum. Her şeyin başı moral değerler ve bunu en iyi sen bilirsin. Yapacağımız bir şey olursa kısa bir yorumun kadar yakınındayım. Güzel yazılarınla bekliyoruz dostum. (Kurdun ayağına kıymık batmayla bir şey olmaz!)
Sevgilerimle..

guguk kuşu dedi ki...

Ahhh Sufi tatlı sufi, can sufi..
yüreğimi ısıtan sufim. Rabbim yüreğini hep böyle yumuşacık tutsun.

Adsız dedi ki...

suficim umarım daha iyisindir.tüm pozitif enerjimi gönderiyorum.iyi ve sağlıklı olman yeter.Allah'a emanet ol.en derin sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

canımm Suficim umarım daha iyisindir.tüm pozitif enerjilerimiz,dualarımız,yüreğimiz seninle.Allah'a emanet olun sen ve tüm sevdiklerin.iyi olman yeter bizim için.en derin sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

canımm Suficim umarım daha iyisindir.tüm pozitif enerjilerimiz,dualarımız,yüreğimiz seninle.Allah'a emanet olun sen ve tüm sevdiklerin.iyi olman yeter bizim için.en derin sevgilerimle.

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim, dularımız iyi dileklerimiz seninle olsun. İyi haberlerini bekliyoruz

ali zafer sapci dedi ki...

Geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz. Yazılarınızı özledik.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Aysema Hanımın bloğundan geliyorum.Geçmiş olsun dileklerimi iletir,acil şifalar dilerim.

laleninbahcesi dedi ki...

Sevgili Sufi, tüm şifa ve iyilik dileklerimi gönderiyorum sana...

nrhnmrl dedi ki...

Umarım tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz çok çok geçmiş olsun
İyi dileklerimle sevgiler

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim,ameliyatın inşallah çok güzel geçer,şifa bulursun.

Elifin Terazisi dedi ki...

Yorumları her kim etkin hale getiriyorsa lütfen yarın ameliyatın sonucunu Tontinimin durumunu bildirirse çok sevinirim.Selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum.

öykü dedi ki...

Merak edıyorum

ve cok ozledım...

aysema dedi ki...

Sufi'm dualarımız seninle. Acil şifalar diliyorum.

Özgür dedi ki...

Ben bayağı bir geç kalmışım galiba. Allah acil şifalar versin. Tez zamanda iyileşip buralara eskisinden daha sağlıklı, dipçik gibi dönersiniz inşallah.


Saygılar...

Elifin Terazisi dedi ki...

Ameliyat nasıl geçti?

Çınar dedi ki...

Sufi'm, duydum ki ameliyatın beklenenden iyi geçmiş. Çok sevindim.

Hızla eski sağlığına kavuşup aramıza dönmeni bekliyorum.

Dualarımız seninle

Pilli Petro dedi ki...

geçmiş olsun canım benim geri dönüşünü bekliyoruz :))

sevgiler...

laleninbahcesi dedi ki...

Xan Sufi, ameliyatının iyi geçtiğini şimdi öğrendim... Umarım ve dilerim ki bundan sonrası çok daha iyi olur ve hızla sağlığına kavuşursun. En yakın zamanda aramıza dönmen dileğiyle tüm iyilik ve şifa dileklerimi gönderiyorum sana...
Sevgimle

Adsız dedi ki...

Suficim, Aysema öğretmenden ameliyatının çok iyi geçtiğini öğrendim.Şükürler olsun.Rabbim seni evlatlarına,torunlarına bize bağışladı.Bundan sonraki her anın sağlık,huzur,mutluluk içinde geçsin.yeni yazılarını dört gözle bekliyoruz.

sevgilerimle.

Zeugma dedi ki...

Can sufim,
Geçmiş olsun diyor, bir an önce ayağa kalkman için acil şifalar diliyorum.

Öpüyorum, sevgiyle...

Asuman Yelen dedi ki...

Sevgili Sufi,
Eminim ki,arkası arkasına artan iyilik haberlerini alacak, sonra da güzel yazılarını okumaya başlayacağız.
Dualarımız seninle...

Parpali dedi ki...

Güzel haberler aldık. Çok geçmiş olsun. Dönüşünüzü bekliyoruz artık dört gözle.

Elifin Terazisi dedi ki...

Çok şükür tontinim, çok sevindim. Bahar geldi içimize:)

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim, nasılsın:)

aysema dedi ki...

Sevgili Sufi'm,
"Anneler Günü"n kutlu olsun...

Adsız dedi ki...

Suficim anneler günün kutlu olsunSevdiklerinle sağlıklı,mutlu,huzurlu nice yıllar geçirmeni dilerim.

Esin Bozdemir dedi ki...

Suficim,
Çok geçmiş olsun canım!Allah sevdiklerine bağışlasın seni...Daha nice anneler günü'nü sağlık, esenlik ve huzur içinde geçirmeni yürekten dilerim...sevgilerimle...

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim iki ay oldu, iyi misin?

guguk kuşu dedi ki...

canım Sufim, aklım sende....meraktayım

nilüfer dedi ki...

Sufimmmmm...

öykü dedi ki...

SUFİCİM
TONTINIM...
nerdesın???


Bı ses ver artık lutfen cok uzuluyorum

Adsız dedi ki...

Suficim umarım iyisindir.seni çook çoook özledik.eskisinden daha sağlıklı bir şekilde aramıza döneceğine tüm kalbimle inanıyorum.o günü dört gözle bekliyoruz.

Allaha emanet ol.

A-H dedi ki...

Sevgili Sufi merakla guzel haberler bekliyoruz senden, umarim kisa surede aliriz bekledigimiz haberleri.
Kalbimiz ve dualarimiz seninle.

Evren dedi ki...

geldim işte... öptüm işte... öyle...

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

İyi misin dost? En azından bir ses..

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim iyi misin?

Gezi/yorum... dedi ki...

Geçen hafta sonu Urfadaydım Hz. Eyyüb'ün sabır makamınıda ziyaret ettim. ben sizlerle Eyyüb peygamberin sabır makamını paylaşmak istiyorum..
http://geziyorumturkiye1.blogspot.com/2011/05/eyup-peygamber-makamisanliurfa.html

Adsız dedi ki...

Suficim senin ve ailenin Regaib kandilini en içten dileklerimle kutlarım.Allah dualarınızı kabul eylesin.Tüm dualarımız seninle.

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim ???

öykü dedi ki...

sufi :(

gülsen VAROL dedi ki...

ADAKLARIM VAR... SESİNİ DUYDUĞUM GÜN!!! SENİ NASIL SEVİYORMUŞUM MEĞER.. İYİLEŞMEKTESİN.. ARAŞTIRIP SORUP SORUŞTURDUM.. HASTALIĞI BİLE TERBİYE EDECEĞİNİ BİLİYORDUM BEN DİLEĞİM..

Kelime Yığıcısı dedi ki...

çokk güzel olmuş bu...teşekkür ederizz...

Kelime Yığıcısı dedi ki...

Bu arada ben bu güzelll yazıyı çok şükür etmesi gereken dostuma göndermek istiyorum ama kopyalayamıyorum...bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? e-postam: oznur6141@hotmail.com...inanın hakkınız saklı tutulacaktır(:
Teşekkürler....
ve de çokkk sevgiler..

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim yine geldim, ha gayret sen de gel...

guguk kuşu dedi ki...

Canım Sufim, Tontinim...daha ne diyeyim bilmemki sana....sen bana kızım dedin..benim için çok zor, ama, canım annem diyeyim o zaman sana sufi annem diyeyim, senden haber bekliyorum, dularımızdasın ben kızın, 3 minik torunun senin için daima duacıyız.