ZİKRİM AŞK AŞK AŞK OLDU - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

24 Haziran 2011 Cuma

ZİKRİM AŞK AŞK AŞK OLDU


"Eğer hastalandıysan; Yüreğinde AŞK'ın sönmüş, yok olmuş demektir...Yoksa hastalıklar girmezdi aşk ile yanan bedene."demişti sevgili öğretmenim.Bu kelimeleri hatırladıkça gözlerimde yaşlar titreşip durdu günlerce. "Peki hz Eyüp'ün de yüreği aşksız mı kalmıştı da vücuduna kurtlar basmıştı, onca hastalanan eren-evliyanın yüreklerindeki yangın sönmüşmüydü de ölüp gitmiştiler" diye haddim olmadan yanıt vermiştim kendilerine .Ben kimdim, Hz Eyüp kimdi? Onunkisi bir sınavdı denemeydi ya benimkisi?

Ben 7 çocuğunun başını veren keşiş Kelemna gibi çocuklarımın başını verebilirmiydim Hz Hüseyinin kesik başı yüzü-suyu hürmetine? Nerdeeee? Düşündükçe aşkımın asla aklımın önüne geçmediğini yaşayarak öğrendim.Aklım doğudan batıya açtı mı kanatlarını; görünür müydü ki, yüreğimdeki küçük bir kibrit alevi büyüklüğündeki aşk ateşi? Hastalanınca Öğrendim...

Vazgeçtim sandığım şeylerden ve tercihlerimden; vazgeçmediğimi kapılar gibi içimde dimdik durduklarını görüp yaşayıp da öğrendim...Hani LA-dan da İLLA-dan da geçmiş, ESMA-dan da MÜSEMMA-dan da geçmiştim? Nerdeeee? Doktorlara ve hastanelere nefretim, ilaçlara karşı gösterdiğim sınırsız tepkilerim hastalanınca; yerini boyun büküş ve teslimiyete ve çaresiz kalınca ancak boyun eğişe bırakmıştı işte. İlaçların en ağırına boyun eğmek zorunda kalmıştım hastalanınca.

"Ben ağır yürüyemem, yavaş yürüyünce yoruluyorum" diyen şımarık ben; yavaş yürümeye (bir zaman için bile olsa) mahkum olmuştum...

Kimselerin bana hizmet etmesine ve yardım etmesine fırsat vermeyen bu benlik dolu Tontini: herkesin yardımına, bana hizmetine boyun eğmek zorunda kalmıştı.

Her gittiğim mekanda kapıya en yakın yerlerde otururken; artık en baş köşelerde oturmak hatta uzanmak ve yatmakla cezalandırılmıştım sanki.

Hergece rüyalarımda affetmediğim geçmişimdeki kişiler ve olaylarla yüzleşip kırgınlıklarımı bağışlamaya döndürmem gerekliliğini; yaşamaktan haz duyduğum bir deneyime dönüştürmeye çabalamamı seyrediyorum şimdi.

Onca yıl hayatımın vazgeçilmezi addettiğim sevgilim -sigaradan- vazgeçirilmiş (laf aramızda hala rüyalarımda içiyorum), ilk defa toprağın nimetleri meyvelerle tanıştırılmıştım. Kahve ve çayın kokusunu bile eskisi gibi duyamazken ne çok bağımlılığım (putum) olduğunu farkedip, hergün yeni bir odun atmıştım çok şükür yüreğimdeki aşkın ocağına...Aşkımı çoğaltma günlerindeyim, yani bendeki ÖZ-ü seviyorum ve onaylıyorum O ve ben biriz çünkü. Zikrim AŞK, AŞK, AŞK oldu. Şimdi çatlaklarımızı sıvama vakti dostlarım.

Hepinize sevgilerimle.Tontini.

36 yorum:

yüreğimdeki yağmurlar dedi ki...

Dualarım hep seninle sufi...

guguk kuşu dedi ki...

:D
Rabbim sevdiği kullarını burada temizler Sufi Annem.

novella / विश्व dedi ki...

her deneyim bir sinav; okumasini, gormesini, duymasini bilene degil mi sufim. her gectim dedigimiz anda sinav daha da buyuyor, zorlasiyor. bu seferkinden gectigine sevindim. kismet yenisine. bir sonraki sinavinin kolay sorulardan olusacagini umuyorum. yureginin atesi sonmesin.

gun icinde sipasirimin sana ulastigini umuyorum :)

Ateş Böceği dedi ki...

cansı sufim can'ım sufim herşey pek tabia şkla başlar ..seni ne çok sevdiğimizi bil isterim öperim en kocamanından dualarımda hep seninle olsun :))

öperimmm

laleninbahcesi dedi ki...

tüm iyilik ve şifa dileklerimi gönderiyorum, Can Sufi...

gülsen VAROL dedi ki...

Bitanecik dostum.. Sanki 11 yıl önceki benim duygularımı dile getirmişsin.. Vazgeçemeyeceğimi, kabullenemeyeceğimi zannettiklerimi sıralamışsın.. "ben" merkezli olanların zor kabullenebildikleri ortamları nasıl güzel nasıl zekice ama nasıl nahif bir kırgınlıkla anlatmışsın.. Sana bir kere daha hayran oldum..
Şimdi uzunca bir süre ara vermenin değil, sadece zamana farklı bir pencereden bakmanın zamanı.. Ben yeni bir eve taşındım, buradan manzara bu kadar görünüyor diye düşünmüştüm Dileğim..
Yeter ki o "manzara" eksik olmasın pencerelerimizden!

Seni böylesine güçlü sevdiğimi bilmediğimi söylesem kızar mısın?

beenmaya dedi ki...

yüreğinden öpüyorum seni...
AŞK'la...

Parpali dedi ki...

Ne güzelsin sen. Hele yine buraya satırlarınla geri dönmüşken...
Bütün iyi dilekler senin için.

Fatma dedi ki...

Gözyaşlarımı tutamıyorum, siz bunları yazarken benim içimde fırtınalar kopuyor, içime işliyor bir bir dedikleriniz, siz çok yaşayın, sağlıkla mutlulukla inşallah, Allah sabır ihsan eylesin, görmeye gerek var mı sizi görmeden sevdim.

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim, her gün aklımdasın, dualarımdasın, Aşk'la kal, bizimle kal...

y. dedi ki...

sevgili sufi,
ah bir bilseydiniz bu satırlar benim için ne demek, siz hep var olun,yüreğinizin kuşu hiç uçmasın.
sevgiyle, sağlıkla.

karagöz dedi ki...

Tanrıya tam teslimiyet halinde olabilmek için önce kendinle yüzleşmeyi bilmelisin küçük maddi hesaplar nedeniyle aşkı ve aşığı saf dışı bırakabiliyorsan bu nasıl aşıklıktır bu nasıl tanrya varıştır.. bu ne ikiyüzlülüktür. Boşver vitrinin zarfın ve mazrufun aynı olmadıkça sözlerin sadece yapamadıklarını servis etmek oluyor.

şahika dedi ki...

''Aşktır ki gerisi vesairedir.'' başlıklı bir yazıma aşk dolu bir yorum yazmıştınız bir kere..

Şöyle bir alıntı yapmak istiyorum o yazıdan;

''...Galiba varlığın çekim alanına giren en ulvî acıydı aşk; ve maddeyi manaya veren en cömert sancıydı. Ruhların çeşitli varlıklar arasında bölüştürülen süsüydü belki; belki ötelere yazgılı yitirişlerin özüydü. Kalp kalbe konan kelebek kanatlarında renk; kudümlerde düşünüp neylerde ağlayan ahenkti aşk. Şarkın bütün şiir macerasıydı, belki Yesribli sevgililer için tutulan bir Anadolu yasıydı. Yağmur yağmur belaya başını tutmaklar ve ateş ateş denizlere kendini atmaklardı. Mansûr' u dâra takan da, Halil'i oda yakan da oydu ve oydu Eyyub'u derde bırakan da. Tuz kadar mübarek, ekmekçe aziz idi; toprakleyin bereket, su gibi temiz idi.''

Yüreğinizden aşk hiç eksik olmasın diliyorum..

Vesselâm..
Vedduâ..

aysema dedi ki...

Can dostum, yollardaydım, yolculukdaydım, İstanbul'a geldim;uyumadan bakayım dedim; bu güzel yazınla karşılaştım. Her sözcüğü içimi titretti, yakın olup elini tutma isteğimi depreştirdi. İyi oluşuna sevindim, daha da iyi olacaksın. Aşkla dolu yüreğine sağlık...
Sevgilerimle

Uma dedi ki...

hastalandikca temizleniyoruz diye bildim, ogrendim. Hindistanda nice aziz vardir cok agir hastaliklarin pencesine dusup de gik etmeden olmus. Herkes der, anlatir, muridlerinin yuklerini kendilerine alip temizlediklerinin resmidir, derler...
Sukur herbirine, sukur yazana, yazdirana :)

Esin Bozdemir dedi ki...

yeniden çok geçmiş olsun sevgili sufi'miz..

yüreğinin esaretinde kalmasın hiç bir şey!.huzurla yaşamak olsun dilindeki zikrin ve aşk-ı muhabbetin!.. farzet ki yeniden doğdun!açtığın yeni bir pencere(n)! yeni bir sayfa-n olsun!..

yüreğine ferahlık,ruhuna huzur dilerim.. her geçen gün daha da iyi olacağına inandığını bilmek!.sağlığının en önemli kredisi olacaktır..

Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Çok ağlıyorum hastalığını okuduğumdan beri babamı hatırladım senin de yakinen beni takibinden biliyorsundur ama sen beni hepimizi üzme olur mu Rabbim sana hiç acı çektirmesin bugünlerin günahlarından arınmaların olsun hayırlısıyla şifana kavuş inşallah...
Seni ziyaret etmeyi çok isterim Temmuzda Çeşme de olacağım bana telefon numaranı ve adresini yazarsan inşallah sana gelmeyi kucaklamayı çok isterim ...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Haberim yoktu...çok üzgünüm şu anda.. Söz bulamıyorum....

Dularımda olacaksınız..rabbbim şifa nasip etsin diye tüm yüreğimle diliyor, dua ediyorum....

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Canım,canımsın,candostumsun benim.
Ağlayarak okuduğum satırlarındaki inanç ve aşkın gücünü hissettim.
'Bir elmanın yarısı gibiyiz' demiştin bir yorumunda, benim yarım sesini duyurduysa buralarda bende küsmeyeceğim artık buralara.
Seni seviyorum ve sana sarılacağım günü özlemle bekliyorum...

yurda dedi ki...

Hep aklımdasın her gün hepimiz için kendin ve aşkın için yeneceksin merak etme bulusacağız yakında hasretle öpüyorum.

öykü dedi ki...

Tontınım

bu bır surec
ve sen bu surecı olumlu sekılde tamamlayacaksın


o guzel yuregının
elının dokundugu herseyı guzel kılan o sevgı dolu kalbının
etkısyle
olumluya dönusecek hersey


ıyıyım ben !
tedavım tamamlandı
ve hersey yolunda
mujdesını vereceksın bıze

ve yanımızda oldugun her zaman kı gıbı
ısıgınla bızı aydınlatacaksın..


senı sevıyorum

G R İ ❥ dedi ki...

her kelamin da ask'in libasi var .. eros'u kisandiracak eda da desem yeridir ..

dualarimdasin guzel insan ..

ask'la .. : )

buraneros dedi ki...

Bu yazıyı, daha doğrusu bu yazıyı oluşturan cümlelerdeki ayağı kalkışı bekliyordum. Bundan emindim. Hoşgeldin.

öykü dedi ki...

Tontınım gelmıs..

ISYAN yazıma yorum bırakmıs..


Ben evet ısyanlardayım
sevdıgım sey ınsan olmus hayvan olmus farketmıyor demıstım o yazımda
Tanrım lutfen eger acı cekeceklerse o yavru kedılerı gonderme demıstım
katlanamıyorum demıstım ısyandayım demıstım..


sıcacık satırlarınla bana ulastın
senı tandıgımdan bu yana her satırından bana sevgı ulastı
hep sevgı
ve dılegım daıma yanımda ol tontınım

çunku cok az artık boyle yurekten gercek sevgıyı tasıyanlar

işte tam bu yuzden de...
lutfen hep yanımda ol
senı sevıyorum

Ebru dedi ki...

Epeydir izliyorum sayfanızı ama yazamadım hiç.
Dualarım sizinle.

Adsız dedi ki...

Suficim o güzel yüreğinden kopup gelen ve yüreğimizin en derin kıvrımlarına işleyen,ruhumuza ilaç gibi gelen kelimelerinle buluşturduğu için O'na hamdü senalar olsun.O her şeyin çaresini verir.Dualarımız dilimizde.Senin ve tüm hastaların O'nun elinden şifaya kavuşmasını diliyorum.

Miraç kandiliniz kutlu olsun.
Mevlam dualarınızı kabul eylesin.
En kısa zamanda görüşmek dileğiyle.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yatsı da dualarımdaydınız.. Rabbim şifa nasip etsin en kısa zamanda....

sesiber dedi ki...

Tontinim ne güzel yazmışsın, ne çok dersler aldım bilsen. En iyi, en sevgi dolu dileklerim, dualrım seninle...

öykü dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
öykü dedi ki...

Senı sevıyorum demek ıstedım

04.07.2011

17.16

şahika dedi ki...

Değerli yorumunuzla blogumu şereflendirerek ne çok mutlu ettiniz beni..

Simurg'a ulaşabilen kuşlar arasında olabilmek dileğiyle.. :)

Sevgi bizden efendim..
Vesselâm..
Veddua..

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Umarım herşey tahmin ettiğinizden daha güzel olur da,sevginin gücü ile bu sınavdan başarı ile çıkarsınız...

Elifin Terazisi dedi ki...

Tontinim ziyaretine geldim, kocaman sevgiler ve selamlar gönderiyorum:)

Arzu Pınar dedi ki...

''derman arardım derdime,
derdim bana derman imiş''

sözünü daha iyi anladım yazdıklarını okuyunca.yaşadığın zolukları sen bilirsin, ben bilemem.ancak ne güzel görmüşsün sana sunduğu hediyeleri.ne güzel arındırmaya başlamışsın kendini.

kanserle ilgili tek diyebileceğim (benim ailemde de vardı) kırgınlıklarının üstesinden gel. sevgi, sifa seninle.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Bütün iyilik ve güzellikler sizinle olsun.
Mutlu kalın, sevgiler ...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Bütün iyilik ve güzellikler sizinle olsun.
Mutlu kalın, sevgiler ...