YOLCULUK=1 - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

17 Mart 2008 Pazartesi

YOLCULUK=1



Yola çıkış geçilecek yerler ve ulaşılacak menzil yolculuk etiketi altında ve içinde kendince uyulması gereken başlangıç hareket ve bitişi anlatır genelde. Hayat zaten bir yolculuk ise bu inanılmaz sihirli maceranın içinde iç içe sınırsız yolculukların tanımlamasının yapılabilmesi ne kadar olası sizce? Yolculuk var yolculuktan içre çünkü.
Geride bıraktıklarımız ve kavuşacaklarımız ve bizleri taşıyan taşıt içindeki sevdiklerimiz ve biz, geçtiğimiz yol güzergâhında kalabalık bir duygu yumağı içinde çözülür düğümleniriz yol sürüp gittikçe. Ardımızda bıraktıklarımızın sevgi yoğunluğu ne kadar hızlı gidilirse gidilsin makaranızı boşaltmaz bir türlü yol uzar da uzar. Ne zaman yarı yola ulaşılır, işte ondan sonra varılacak yerdeki sevdiklerin hızla çekmeye başlar ipini.
Ruhsal yolculuk,
Aşka yolculuk,
Sonsuza yolculuk,
Zamanda yolculuk. Hepsinde ulaşılası bir menzil vardır.
İyi yolculuklar dilenir, su dökülür bir yerden başka bir yere gidenin ardından genelde.”su gibi gidilip gelinsin” diye.7 uyuyanların ardından su dökenleri olmuş mudur bilmiyorum ama uyudukları söylenen mağarada uyandıklarında 300 artı 9 yıl geçtiğini şehre gittiklerinde öğrenmişlerdi. Çünkü bildikleri her şey değişmişti. Hangi zamandan hangi zamanlara yolculuk etmişlerdi acaba?

Hiç yorum yok: