ÖZ BENLİĞE YÖNELMİŞ KESKİN ve DERİN BAKIŞ:İNSAN - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

28 Mart 2008 Cuma

ÖZ BENLİĞE YÖNELMİŞ KESKİN ve DERİN BAKIŞ:İNSAN


Hayat masasında kendime otopsi yapan kendim, derin bir çizik atıyor bağrımın tam ortasına, acı duyuyor gibiyim, hissettirmemeye çalışıyorum kendime. Acımasızca çıkarıyorum cansız olduğunu düşündüğüm bedenimden iç organlarımdan bir kaçını. Bunu neden yaptığımı bilmiyorum. Yüz yıllar öncesinden kalan bir mirasmışçasına olgunluk ve huşu içersinde, ibadet edercesine yapıyorum işimi. Kendimden kendime bir ses işitiyorum sanki toprağın derinliklerinden çıkan tohum misali. Kendim için yapıyorum bunu diyorum, her şeyin daha iyi olması için. Acı hissedenin ruhum olduğunu anlıyorum aslında. Keskin bir bakış atmadığımı anlıyorum (Gerçek şu ki insan, öz benliği üzerine yönelmiş keskin ve derin bir bakıştır; “Kıyamet suresi: 14 “ Bedenimin içinde yatıyormuş gibi görünen ama onunla bir olan bana, bu keskin bakış.
İçimde boşluk oluşuyor bir anda anlıyorum ki artık içimde bir şey kalmamış. Sıra seni sen yapacak olanda diyor sessiz sözsüz konuşan gizemli ses. Gözlerimin karanlıkta kaldığını hissediyorum, dilimde yok fikrim de. Güzel bir duygu kaplıyor içimi üstüme örtülen örtüden midir nedir bilmem? Her şey tamam.
“ Artık dirilme zamanı kendimi yeniden yapacağım” diyor kendim,” içine BEN gireceğim.”

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel yazmışsınız.
Zaten olması gereken de bu değil mi.Bütün savaşımız kendi içimizde olmayacak mı?Hepimiz kendi yakamıza yapışmayacakmıyız?İçimizi tek tek elden geçirip lüzümsuzları ayırıp,gerçek BEN'e yer açmıyacakmıyız? Çok da kolay bir şey değil elbette. Ama bizler bu yolda olursak Allah da yardım eder inşallah.
Sevgiler sevgili Sufi yolunuz açık olsun. S