DEĞERİNİ BİLME/ YÜZÜK - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

29 Nisan 2008 Salı

DEĞERİNİ BİLME/ YÜZÜK


Genç adam yöresindeki bilge ve yaşlı kişilerle ilgili olumsuz sözler söylüyordu.Bir gün
bilge sufinin birisi ona küçük bir ders vermek istedi.Genç adamı yanına çağırdı ve parmağındaki yüzüğü eline verdi "şimdi" dedi. "Pazara git ve bu yüzüğü 1 altına sat." Genç adam bilgenin verdiği yüzüğü satmak için pazara gitti. Ama hiç kimse yüzüğe 10 gümüşten fazla vermiyordu. Sonunda umutsuzca bilgenin yanına döndü ve olanları anlattı.......… Yaşlı bilge, genç adamın uzattığı yüzüğü almadı. Ona bu kez yeni bir görev verdi:"Şimdi kuyumcuya git ve bu yüzüğün değerinin ne kadar olduğunu sor." Genç adam bu kez elinde yüzükle kuyumcuya gitti. Kuyumcu genç adamın gösterdiği yüzüğü inceledikten sonra " size bu yüzük için 1.000 altın verebilirim" dedi.Genç adam kuyumcunun verdiği rakamı duyunca şaşırdı. Hemen yaşlı bilgenin yanına giderek ona bu kez kuyumcuda olanları anlattı.
Yaşlı bilge genç adamı dinledikten sonra ona hiç unutamayacağı bir yaşam dersi verdi: "Dünyadaki her varlığın gerçek değerini anlamak için çok çalışıp okuman,o işin uzmanı olman gerekir"..
..
..

3 yorum:

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Bu hikayeyi ok severim. Bazen çok güzel şeylerin kıymeti insanlarca bilinmediğinde hep aklıma gelir bu öykü. Ve derim ki; kıymet bilmek anlamaktan geçer ve her yiğidin harcı değildir. Not: Öyle huzurlu bir sayfanız var ki, inanın çoğu zaman ilaç gibi... İyi ki yazıyorsunuz. Teşekkürler...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bu hikayeyi bende çok severim ve elindeki kıymetin bilinmesi konusunda çok hassasımdır.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.