OKUL ZAMANI ANISI - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

10 Nisan 2008 Perşembe

OKUL ZAMANI ANISI


Geçen yazımda nostalji adına bizim kuşağın çizgi filmlerin den Atom karıncayı yazmıştım. Bu günde uzun zamandır yüzünü unuttuğumuz ama okul hayatımızın başlangıç noktasının kahramanı olan cin Ali yi hatırlatmak istedim. Atom karınca yazısına bir yorum gelmedi, cin Aliyi hatırlayanlarınız vardır mutlaka. Sizde bıraktığı izlerin yorumunu bekliyorum.

2 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Oğlum dün akşam bana "anne biliyor musun, eskiden Cin Ali varmış. Öğretmenimiz anlattı. Çöp adammış..." şeklinde anlatmaya başlayınca şöyle bir mazi canlandı gözümde. Şimdi de kendisini görünce, kaymak üzerine bal gibi oldu. Tesadüf müdür, yoksa benim minikle sizin aranızdaki bir anlaşma mıdır bu?:)

Ben çok derinlere indim dünden beri. Ta ilk okumayı söktüğüm yıllara. Minicik olduğum yıllara. Teşekkür ederim.:)

Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

Cin Ali belki bir çöp çocuktu; öyle kuşe kağıda basılmış çok renkli ve kaliteli değildi sayfaları ama bizim kuşak için çok önemliydi..Babam Cin Ali serisini aldığında, okumayı biran önce söküp en sonuncuya kadar okuyabilmeyi nasıl istemiştim..O hevesle okumayı en çabuk sökenlerden olup kırmızı kurdeleyide kapmıştım öğretmenimden:) Kısmet olursa oğlumada okutucam bu seriyi...
Hülya