NİCE DUALAR VARDIR Kİ; ZİYANIN, HELAK OLMANIN TA KENDİSİDİR - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

21 Ekim 2008 Salı

NİCE DUALAR VARDIR Kİ; ZİYANIN, HELAK OLMANIN TA KENDİSİDİR


















"Nice dualar vardır ki;Ziyanın helak olmanın ta kendisidir" diyor Kuran.
" Siz istemeden sizin dilinizden isteyen benim" de diyor "dillerinizi çabuklaştırıp istediğiniz şeylerin sizin için hayır mı, şer mi olduğunu nereden bilebilirsiniz?" de diyor.

"Allah, tez zamanda gönlünün muradını versin."Deriz bir sevdiğimize, muradı olur.Emeksiz elde edildiği için sonuç hüsranla bitebilir.Belki geç olsaydı eni-konu düşünüp taşınılacak, eteklerdeki taşlar temizlenecekti önceden belki.
"Tez git, tez gel " deriz:Tez gider gidecek olan ama,gittiği araç bozulur ya da kaza yapar geri gelir tez zamanda.
"Allah seni bu fakirlikten kurtarsın"denir,kurtulunur fakirlikten belki,bu sefer azarsın kim bilebilir?

"On yıl kadar önce "Zengin bir kocadan başka bir şey istemeyen" akademi ödüllü ünlü ressam arkadaşımın başına gelenler!

Duaları kabul oldu.Oldu da evlendikleri gece damadın evlilik öncesi arkadaşımdan gizlediği onca hastalıkları meydana çıktı.Arkadaşım bakıma muhtaçken, adamın tek ayağı felçli ve ayağa takılı çemberler katkat pantolonlarla gizlenmiş bakıma muhtaç olduğu belli edilmemişti.Bir yıl sonra da bu güzel bayan parayla ölçülemeyecek düzeyde sevdiği biricik oğlunu intihar ettiği için toprağa gömdü.

Bir başkası"Kocam şu içkiyi yeter ki bıraksın da, ben zekatımı bedenimle ödemeye razıyım" dedi.Kocası bıraktı içkiyi, bir ay içinde bütün vücudu şişti, diş etleri dişlerini kapattı sarktı.Şekeri 600 ün üzerine fırladı.Ya o duayı yapanın başına neler geldi; yüzüne felç indi, kolu kırıldı iş yapamaz hale geldi.İnanın yalanım yok. Bu kadıncağız annemin yardımcısı son derece fedakar özverili bir kadıncağız.

Bu tür örnekler ben de o kadar çok ki: kıssadan hisse çıkarmadan duramıyor, olayları ve duaları masaya yatırıp ne, nerede, niçinleri tartıyorum ve dua etmekten gerçekten korkuyorum .Bir şey istemek mi? Hayırlısı olursa olur, gibi bir teslimiyetle boyun eğiyorum herşeye.Yaşadıklarımdan dolayı olsa gerek.

Geçen yıl 14 Şubat'ta bir arkadaşım 5 çocuğu içinden 35 yaşındaki 1 tek oğlunu kanserden kaybetti.Bir yıl evvel kocasını uğurlamıştı.Ama ben kendisini tanıdım tanıyalı 15 senedir hiç dilinden düşürmediği duası "ne olur bir evim olsun kendimize ait"di hizmetli, insanlara yardım etmekten kaçmayan, sevgi dolu, fedakar ama her iki lafının biri "himmet edin ne olur, kendi evimize çıkalım"dı.Oğlu ve kocasını kaybetme pahasına istermiydi kendine ait evi? Bence; Hayır, istemezdi ağır bir bedel ödedi ne yazık.İnanın hatırladıkça içim acıyor.

Kabak natural life'da çalıştığımız dönem işletmenin azgın horozu kök söktürüyordu cümle tavuklara.Bizler de seyirci.Çalışanlarımızdan biri sinirleniyor: "horoz tez zamanda kesilse de bu hengameden kurtulsak"diyordu.Tavuklar hayatlarından memnun horozun askeri disiplinine kuralsız şartsız riayet ediyorlardı.Bir gün Belçikalı yoga grubu arazide yılan gördüklerini haber verdiler.Herkes tedirgin, her türlü börtü-böceğin olduğu bir ortamda yılanların da olması son derece doğal,eko sistem gereği.Doğal da; "gel de sen anlat! 1-2 gün sonra bahçenin orta yerinde adı geçen horozumuz tavuklar cemaatini toparlamış birşey gagaklatıyor. Ne görelim gagalar altında delik deşik olmuş yılan cansız yatıyor.
Bu sefer arkadaşa:"-Haydi geçen günkü duanı yine tekrarlasana" dedim.Yüzündeki merhameti görmeliydiniz."Yook dedi,onu artık affettim istediğini yapabilir."
Horozcuk kötü nazarlardan ve beddualardan böylece kurtuldu.

Neyse yılandan açılmışken Mevlana'nın yılancı hikayesiyle bitirelim konumuzu;

"Efendim bir hırsızcağız bir yılan oynatıcısının yılanını çalmış.Aptallığından onu ganimet sanmaktaymış.Yılancı yılanın zehirlemesinden kurtulmuş.Ama yılan, hırsızı ağlatıp inleterek öldürmüş.Yılancı o ölü adamı görüp tanıyınca "o adamı; benim yılanım öldürdü canından etti,hırsızı bulayım da yılanımı ondan alayım diye dua edip duruyordum,gönlüm yılanımı bulmayı istiyordu,Tanrı'ya şükürler olsun ki duam kabul olmadı.Ben duamın kabul edilmeyişini ziyan sandım ama bana faydaymış." dedi.
Gönülden sevgiler tüm dostlara.
...

6 yorum:

Tabiat Ana dedi ki...

"allahım hakkımızda hayırlısını ver "
ne zaman dua edecek olsam bunu söylerim. ne o olsun, ne bu olsun, hayırlısı olacak ne ise o olsun herkes için dileğim....

TAZE NANE dedi ki...

Yazınızı çok zevkle okudum.
Çok hoşuma gitti.
Sevgiler.

Primarima dedi ki...

Yine döktürmüşsünüz.Bloğunuza ne zaman uğrasam yeni bir şey öğreniyorum.Teşekkürler.

tutsak dedi ki...

''Allah bu dünyada da, öteki dünyada da iyilik versin, cemalini görmeyi nasip etsin'' dermiş.Zamanın evliyalarından Abdulkadir Geylani hazretleri.
Hz. İsa'nın gerçek sözleri olduğu söylenen Thomas'ın incilinde 14 ayette şöyle der
''14. İsa dedi : Eğer oruç tutarsanız, günah işlersiniz; ve eğer dua ederseniz haps olursunuz; ve eğer sadaka verirseniz ruhunuza kötülük edersiniz; ve eğer herhangi bir memlekete giderseniz, bölgeleri gezerken, sizleri misafir ederlerse, önünüze konanları yiyin; aralarında hasta olanları iyileştirin. Çünkü ağzınızdan girenler sizleri kirletmez; ama ağzınızdan çıkacak olan, işte sizi kirletecek olandır.!
İstediğimiz herşey bize veriliyor ama bizler ya eksik istiyoruz yada düşünmeden istiyoruz.
Ev isterken içinde sevdiklerimizle, huzurlu, mutlu, birlikte yaşamayı da istemeyi unutuveriyoruz.
Sevdiklerimizi putlaştırırken
başka şeyleri unutuveriyoruz.
Sanırım en iyisi istememek!...ya da;
(Bir gün tontini mutlaka
anlatacaktır hikayesini ) çobanın yaptığı gibi ''kör kurdun nasibini veren Allah benimde nasibimi verir'' deyip oturmak
SEVGİ İLE KALIN

Haccecan dedi ki...

Bu yazıya bayıldım, çok çok güzeldi...
Benimde dualarımda hep vardır.. Allah her şeyin hayırlısını versin...
Şerde ki hayrı görmek lazım. Kur an ayetlerinde yazıyor. Okuyup anlayabilene müjdeler olsun...
Sevgilerimle,

Haccecan dedi ki...

Bu yazıya bayıldım, çok çok güzeldi...
Benimde dualarımda hep vardır.. Allah her şeyin hayırlısını versin...
Şerde ki hayrı görmek lazım. Kur an ayetlerinde yazıyor. Okuyup anlayabilene müjdeler olsun...
Sevgilerimle,