ARANAN neden HEMEN BULUNMAZ ki? - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

18 Mart 2009 Çarşamba

ARANAN neden HEMEN BULUNMAZ ki?


Aradığımız zaman hemen bulduğumuz bir şey var mıdır acaba? Evet, var diyen varsa hemen yazsın bende öğreneyim.
Neyi ne zaman arasam, ne zaman acil bulmam gereken bir şey olsa yarım saat aramadan bulamam. Neden ki?
Cep telefonum çalar, içinde bebek bezinden tutunda ıslak mendil, biberon, yedek bir hırka ve emziğe kadar tıka basa dolu çantamdan bulana kadar, ohooooo kapanır gider.
Bir düğme dikmem gerekir, iğne, ipliği hemen bulabilene aşk olsun. E küçücük iğne kocaman evde hemen nasıl bulunur dimi :)
Evden çıkarken anahtarımı koyduğum yerde bulursam şaşırırım. Bir evrak için eskiden çekilip bir kenara atılmış vesikalık fotoğraflarsa yenileri çekilip yerine kullanıldıktan sonra bulunmaz mı? : ) Sonuç: Evde biriken bir sürü fotoğraf. Bazen buzdolabında aradığım sebzeyi bile hemen bulamam.

Hepsi çıkar torbaların en sonunda işte aranan torba. Ve nedense hep en sonda:)
Aaa bide aşk var. Ara ki bulasın. İstediğin zaman asla bulamazsın. Ta ki o seni arayıp bulana kadar : )
Sonsuz örnekleri olan bulunamayanlara, dün aloe vera da eklendi benim listeme. Hani şu yüze, göze iyi gelen mucize bitki aloe vera. Dün çıktığımız yarım ada yürüyüşü boyunca gözlerim şaşı oldu bakınmaktan. Bir arkadaşımdan duymuştum oralarda bir yerlerde çok vardı onlardan. Ama nerde? Yok işte. Bitki bilimci olsam bu kadar arardım galiba. Sonunda buldum diye koşa koşa yanına gittiğim kocaman kaktüsü görünce de vazgeçtim aramaktan. Hemen bulsam kurban kesecem zaten o derece yani :)
Belki bir mevsimi vardır ya da köküne kibrit suyu dökmüş olabilirler deyip boş verdim. Yürü yürü ayaklarım şişti. Ama olsun dedim. Bari bu sayede biraz yürüyüş yapmış oldum. O yorgunluğumun üstüne evimizin önündeki yokuş tuz, biber oldu yani. Bir soluklanayım diye duruncaaaa: gözüm komşunun kocaman küpüne ilişti. İçinde altın olsa ahh ahh nerdeeee? Bir sürü ayrı telden çiçek. Tam ortalarında bir şey var ama kaktüs mü yine? Hemen attım elimi. Valla billa aloe vera. :) İçeride oturan komşuya seslendik.
-Aloe vera mı bu?
—evet.
-Abowwww. O kadar saaat boşuna mı yürüdüm boşuna mı kaktüslerle haşır neşir oldum ben hıı?
-hihihi (ne diyo bu ya? Deli mi ne?)
Aradığım GÖZÜMÜN ÖNÜNDEYMİŞ meğer. Her gün en az bir kere geçtiğim, baktığım ama göremediğim yerdeymiş. Bundan sonra bir şey ararken önce gözümün önüne bakmaya karar verdim. İğne mi arıyorum önce gözümün önü. Aloe vera mı arıyorum önce komşunun saksısı :)))
Son olarak arayıp bulamadıklarıma şunu da eklemeden geçemiycem, bütün gün doğru dürüst bir şey izletmeyen zart diye araya giren reklam kuşağınııı oğlum arızaya bağlayınca nedense tek kanalda bile bulamıyorum.(Reklamlara meraklı benim ufaklık ya) Neden yaaa Acaba bu bulunamayanların bana bir kastı mı var? :))
Her aradığınızı hemencik bulmanız dileğiyle. Öpüldünüz...

21 yorum:

Belgin dedi ki...

Ela`cim yazini yüzümde kocaman bir gülümsemeyle okudum, galiba bunlarin sana bir kasti var:))
Bu yastaki cocuklar neden bu kadar reklam hastasi, daha hala anlayabilmis degilim, benimkiler de öyleydi:))
Öptüm oglusumu, mis kokulu gigisindan, tabiiki senide:)

Belgin dedi ki...

Ela`cim unutmadan, igne iplik icin de hani, su erkeklerin alet cantalari var ya, göz göz, onun tahtadan yapilmisini aldim kendime, doldurdum dikis aletlerini icine, igneden büyük oldugu icin daha kolay bulunuyor:)

sufi dedi ki...

Sevgili Belgincim
Ela aslında son derece tertipli, derli toplu bir insan.Evini asla dağınık göremezsin.oturdukları ev kocaman ve eşyaları son derece sade. Ancakkkk sufi Cemle benim de kanaatimce evlerinde "aranılan şeyin hemen bulunmaması enerjisi saklı"Çünkü ne ararsan ara en sonunda ilk aramaya başladığın yerde buluyorsun aradığın şeyi.Belgincim laf aramızda ben de o mavi gözlü küçük ama dev adamı çok özledimmmmm.

guguk kuşu dedi ki...

aynen benim durum da bu, çantamda burun damlamı ararım, yok. Bütün gün tıkalı burunla gezerim. Akşam bi bakarım çantada. Sufinin evlerinde "aranılan şeyin hemen bulunmaması enerjisi saklı" lafını tuttum valla. Onu ararken başka kaybettiklerimi bulduğum da çok olmuştur. ben kendimdeki güvensizliğe bağlıyorum bu bulamama olayını. Yine nereye koydum acaba, bak yine unuttum galiba. Kendi üzerime çok gittiğimi düşünüyorum. Bulamayacağımı düşünerek aradığım için oluyor olabilir. Simyacı ve sen gibi sonunda arayıp durduğum şey gözümün önünden çıkıveriyor. Herhalde mesele, onu ararken başka şeyleri bulmakta.

y. dedi ki...

Ah bu yazıda kendimi buldum,aradığımda bişey de o an bulunsun kardeşim,çantamdan bile çalar saat çıkar aradığım şey çıkmaz,dünyanın bize kastı olsa gerek.

Adsız dedi ki...

Üzgünüm ama tam aksine ben aradığını bulanlardanım :))

Hatta kimsenin bulamadığını bulanlardanım...Dağınıklığın arasından bile çeker bulurum.

Bulamadığım bir şey var bu hayatta o da adam gibi adam olanı bulamadım :))

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Bende aradığımı bulamayanlardanım. ama iğne,iplik vs. bunlar bulmasamda olur. Şu aşkı bir bulaydım ya. diğerlerini bulmasamda olur.

Beyaz Kare Tasarım dedi ki...

Adı üstünde aranan(:
Sanırım bazıları hak edilmek isteniyor. Ama tabiî bu yine de tüm arananların, sizce öyle olduğu anlamına gelse de... zamansal bişeydir herhâlde.

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Sevgili Belginciim ve Tontiniciim
İkinizin yerine de öptüm Ege'yi gıdısından. Zaten gıdısı da pek güzel değil, güzel kokmuyo:P Kıskandırmayayım diye söyledim canıımmm.
Belgincim, fikir hoşuma gitti. Çok çok işe yaradığından eminim. iğneden büyük olunca dimi:))
Tontini çok haklı biliyomusun. bizim evle ilgili bir sorun bu sanırsam. Sen de gel bir gün inşallah görceksin.:)İkinizi de koacamön öpüyorum canlar.

Sevgili guguk kuşu; Sende bendensin desene. Anlaşılan seninle baya ortak noktamız var. Arasak daha neler buluruz acaba :) Yorumunu okumadan önce tam da Simyacı'yı düşünüyordum desem bir tane daha eklemiş olur muyum ki:)

Sevgili y. ;hoşgeldin bulunamayanların sahipleri bulamayanların arasına:)Güldürdün beni valla. Senin çantanında benimkinden farkı yok anlaşılan ;)

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Aaaaa moonlight_esin şaşıttın beni.Demek ki varmış aradığını hemen bulan. Bu bir yetenek mi acaba.? Bir sırrı varsa verebilir misin?:))
Sonuç olarak senin de bulamadığın birşey varmış. Yakında bulursun inşallahhhhhhh;)

Sevgili nesli ve Ömero;
Aramıza hoş geldiniz. Aradıklarını bulamayanlar kulübü mü kursak ne?. Enginlere sığmaz taşarız wallahi:))

Belgin dedi ki...

Ela`cim cok seviyorum senin bu sicacik ve sevecen halini:)
Görürüm insallah bir gün o tatli adami ve sizi, o zaman kendim öperim onu doyasiya (hem onun güzel kokmadigina inanmadim ben, beni kandiramazsin)
Sevgiyle kalin

tutsak dedi ki...

Birileri bir de Fadimeye suçu atıyorlardı ama demek sadece Fadimede değilmiş sorun. :)) Bu arada bişey kaybeden beni çağırabilir kaybolanları bulma konusu uzmanlık alanım sayılabilir. Ben yanlış meslek seçmişim sanırım müzisyen yerine dedektif olmalıymışım.
Küçük mavişi ısır benim için azıcık.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Ela her zaman aradigin seyi tam zamaninda ve lazim oldugunda bulmani dilerim.Mavi gözlü kücük dev adam ve ailenizin ömrü huzur dolsun.saygilar

beenmaya dedi ki...

gözümüzün önünde olup da göremediğimiz o kadar çok şey var ki...sanırım bu bakmakla, bakıp da görememekle ilgili biraz da :))

bu arada aloe vera'nın bitki hali olarak değilde aloe veralı ürünler anlamında ben yardımcı olabilirim sana :)))

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

SEvgili Tutsak; evimize bekleriz en yakın zamanda. bakalım Tontini ve Cem'in tezi doğru mu? Sorun evde mi, bende mi?:)Eğer bizim evde de kolay bulabilirsen o zaman dedektif olabilirsin işte.;)

Sulhi arkadaş, yorumlarına ve iyi dileklerine teşekkür ediyorum çok çok. Aynı dileklerle sevgiler.

Mayacım, aloe veralı ürünlerdense içine kimyasal karışmamış özünü kullanayım dedim. Burada bir çok insan öyle yapıyor. Tabii bu biraz zor oldu benim için:) Ama komşunun saksından aldım bir kök. Şimdi evde üreim yapacağım. Saksıda:)Büyüsün sanada yollarım tamam mı?Öpüldün canm...

Adsız dedi ki...

Aradığımı nasıl bulduğuma gelince :))

Olaya balıklama atlamıyorum, düşünüyorum ihtimaller doğrusunda hedeflere bakıyorum.1.ci olmazsa 2.sinde mutlaka aradığım elimde oluyor.Sezgisel bişey sanırım :))

Annemin sakladığı şeyleri bulma konusunda bile uzmanım :)

Bişeyi buluncaya kadar ararım asla pes etmem.Tertipliyim sakın yanlış anlaşılmasın söylediğim, sadece bulmak istediğim şeyleri bulacağım yerlere koyuyorum o kadar yani.

Sevgilerimle;

umursamaz dedi ki...

hersey aslında, bakıpla gormek arasındakı ınce cızgıde.. :) sevgıler

Brajeshwari dedi ki...

ben evde birsey kaybolunca, önce bir torbaya düğüm atarım.Sonra koltuğa otururum sakinleşirim biraz.Başlar şarkı " şeytan aldı götürdü, sataMadan getirdi"..Anneannem öğretmişti. Neden, niye bilmiyorum.Hep bulurum aradığımı..:)

ha aloe verayı tarif etsen nasıl bitki diye..Şu köşede bak desen..onu bulamam..Asıl olan onu bulamamak çok acı..

Sevgiler Ela'ya...

Brajeshwari dedi ki...

ben evde birsey kaybolunca, önce bir torbaya düğüm atarım.Sonra koltuğa otururum sakinleşirim biraz.Başlar şarkı " şeytan aldı götürdü, sataMadan getirdi"..Anneannem öğretmişti. Neden, niye bilmiyorum.Hep bulurum aradığımı..:)

ha aloe verayı tarif etsen nasıl bitki diye..Şu köşede bak desen..onu bulamam..Asıl olan onu bulamamak çok acı..

Sevgiler Ela'ya...

Aylin Ünlü dedi ki...

Gülerek okudum yazını,gece gece pozitif enerji kattı bana nedense:)
Bende aradığım şeyi bulamam pek,aranılan bulunmaz yasası benim yaşamımda geçerli yani:)
Halbuki baktığım yerlerden birinde duruyor olur sonunda kendisine ulaştığımda ama dedim ya arayınca bulunmaz:)

Sevgiler sana...