DÜNYADA KUTLANAN İLK ÇOCUK BAYRAMI - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

23 Nisan 2009 Perşembe

DÜNYADA KUTLANAN İLK ÇOCUK BAYRAMI


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram özelliğini taşıyan 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı savaşlar sonrası yoksul ve yetim kalan çocukların bahar şenliği ortamında sevindirilmesi amacını taşımaktaydı.. Unesco’nun 1979 yılını çocuk yılı ilan etmesinden sonra da bu bayram; şimdinin küçükleri geleceğin büyükleri olarak uluslararası düzeyde kutlanmaya başlanmıştır. Tüm ülkelerden gelen çocuklar kendi ülkelerinin oyunları ve geleneklerini müziklerini bizim çocuklarımıza ve bizlere, bizim çocuklarımız da geleneksel oyunlarımızı müziklerimizi geleneksel kıyafetleriyle tüm dünyaya TRT nin naklen yaptığı yayınlarıyla tanıtacaklar yine.
”Bugünün küçükleri, yarının büyükleri” sloganıyla M.K. Atatürk tüm meclis birimlerini o gün çocuklara teslim etmiş ve ülkenin yönetimini bir gün için çocuklara bırakmıştı.Bu gün de ülkemizi çocuklarımız yönetecek.Bugün tüm dünya çocukları elele Uluslararası barışı ve sevgiyi simgeleyecekler.Bu gün 23 Nisan "Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı"
Övünün çocuklar...
Yönetim sizin.

7 yorum:

Belgin dedi ki...

Ablam, gönlüm bütün dünya cocuklarinin mutlu ve umutlu olmasini arzuluyor:))
Sevgilerimle

Bilge'lik Yolcusu dedi ki...

Dünyanın tüm çocuklarına armağan olarak verilen yegane bayram....
Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK evrensel bir dehadır. İleriyi, geleceği gören ve kurduğu pırıl pırıl Cumhuriyeti ancak pırıltılı gençlere emanet eden,tüm dünya çocuklarımım kardeşçe yaşamasını arzulayan bir sevgi ve ışık varlıktır.NE MUTLU BİZLERE Kİ ONUN CĞĞRAFYASINDA YAŞIYORUZ.
KUTLU OLSUN KARDEŞİM.

Evren dedi ki...

övünün demişsin ya dilerim ve isterim ki övünecek yarınları olsun çocuklarımızın... sevgiler...

Ateş Böceği dedi ki...

Kutlu olsun mutlu olsun bütün çocuklara dilerim benim çocuklarımın çocukları da aynen bizlerin sahip çıktığı gibi sahip çıkarlar Cumhuriyet değerlerine ve dilerim ölümsüz olur kurulan Cumhuriyetimiz

Sevgiler

Belgin dedi ki...

Ablacim, Gugukun orada gördüm, demek sende Konyadaydin, desene kalplerimiz birmis, bende bütün Cumartesiyi orada gecirdim ve cok etkilendim:)) Ne tesadüf, cumartesi sabahi elime aldim bitirmeden birakamadim, ertesi günde Tutsakla konustuk onun hakkinda:)) Gönüller bir olunca neler oluyor:)) Sarilip öptüm sevgiyle

Nermin dedi ki...

Her ne kadar korksakta bizler; biz ki bu ülkenin en karmaşık dönemlerini yaşayanlar; sizler çocuklar; umarım hep gözleriniz gülsün, umudunuz hep ışık olsun önünüzde..

sufi dedi ki...

Sevgili Belgin:
Sevgilik Bilgelik yolcusu;
Sevgili evren;
Sevgili ateş böceği;
Sevgili belgin;
Sevgili nermin;
Dün internette 23.nisan çocuk bayramında Türkiye'ye daha önceki yıllarda gelenler ve izlenimleriyle ilgili yazı aradım bulamadım.Çünkü o yıllar evlerde ağırlanan çocuklar şimdi büyümüşler ve çocukluklarının unutamadıkları anılarının baş köşesinde Türkiye'de geçen günlerinin olabileceğini hayal etmiştim.Oysa TRT böyle bir araştırma yapmış ve belgesel olarak yayınladı.Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. O belgeseli hepinizin izlemesini isterdim .sevgilerimle.