OĞLUMA İLK MEKTUBUM - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

6 Mayıs 2009 Çarşamba

OĞLUMA İLK MEKTUBUM


Canım Oğluma;
06.05.2008 saat:10:00
Ameliyat masasına ilk defa yatacak olmama rağmen hiç korkmuyordum o gün. Aylardır merak ettiğim yüzünü görecek olmanın mutluluğu, heyecanı yanında "korku" o kadar hafif kalıyordu ki.Hatta gün hıdrellez günüydü ve kulağımın arkasında kırmızı bir gülle girdim ameliyathaneye. Güle oynaya.
O buz gibi masada bana verilen ilacın etkisiyle bir sis bulutu belirdi önce gözlerimde. Sonra başımı hoşça döndüren bir şarhoşluk, çakırkeyif dediklerinden. Bilmediğim o yerlere giderken sadece " Allahım n'olur herşey yolunda gitsin" diyebildim ve duamın geri kalanı sanırım yarım kaldı. Kendimde olmadığım 1 saati aşkın süre içerisinde bana olanları, sonradan izlesem de hiç bir zaman umurumda olmadı. Tek derdim bir an önce kendime gelip seni emzirebilmekti. Yatağıma alınışımı bile çok iyi hatırlıyorum. 1...2...3... kaldır.
Odanın içindeki konuşmalar her ne kadar boğuk gelse de bana, babanın sesini diğerlerinden ayırıyordum. Saçımı ve yüzümü okşayıp bana korkmuş ama biraz rahatlamış bir ses tonuyla "karıcım, hadi uyan bak oğlumuzun karnı acıktı" diye sesleniyordu.
O sırada sen öyle güçlü ağlıyordun ki. Önce kulaklarıma inanamadım. Bir rüyada gibiydim. Seni bir an önce doyurabilmek için, aneztezinin etkisini öyle çabuk attım ki üzerimden doktorlar, hemşireler çok şaşırdılar bu işe. Sessizden konuşuyorduk zaten. Sen "anne acıktım, artık doyur beni" diyordun, bense "tamam canım, biraz daha sabret. Özür dilerim" diye cevap veriyordum. En küçük bir acı hissetmiyordum desem bana inanır mısın bilmiyorum. Sana odaklanmıştım çünkü yattığım yerden o güzel, kırmızı, tombiş yüzüne bakarken karnımda bilmem kaç dikiş varmış kimin umurunda?
Ve sonunda sırtımı yastığıma yaslayacak hale geldim. Seni kucağıma aldım. O kadar sıcaktın ve o kadar güzel bir bebektin ki. Ağladım, öptüm, kokladım seni. Ve nihayet kutsal görevimi, bekleyip, özlediğimi de yerine getirebilmiştim...
işte benim güzel meleğim seni kollarıma aldığım o günün üzerinden tam 1 yıl geçti. Çok şükür diyorum öncelikle. Seninle geçen her güne, 1 ay gibi geçip gidiveren 1 yıla ÇOK ŞÜKÜR.
Nasıl anlatabilirim ki geçirdiğimiz 1 yılı. Bunu anlatabilecek kelime var mı sanıyorsun? Yok. Her anı öyle değerli ki, öyle özel ve güzel ki. Bu 1 yıl sen bizi hiç üzmedin oğlum. Hiç sıkıntıya sokmadın. Hatta öyle güzellikler kattın ki hayatımıza, herşeyin üstesinden daha bir gelir olduk sayende. Seve seve, güle oynaya göğüsledik sorunlarımızı. Sağol bebeğim sağol canımm oğlum.
Senin ilklerin bizim de ilkimiz oldu. Bundan sonra da olacak. O ilkleri sevdik biz, alıştık. Yazdık, kaydettik, yaşayıp gördük, öğrendik...
16.06.2008- ilk rezene çayını içtin
17.07.2008- başını sağa-sola çevirmeye başladın,
25.08.2008- İlk defa hastalandın. Ateşin 38'lere kadar çıktı,
11.10.2008- Şeftaliyle tanıştın. (Çok sevdin),
14.10.2008- ilk armut-(bayıldın),
07.12.2008- ilk dişe merhaba,
06.01.2009- aaa ilk 5. diş geldi,
27.01.2209- İlk defa vapura bindin,
27.03.2009- Emeklemeye başladın.
Bunlar geçen senemizin küçük ayrıntıları bebeğim. O kadar çok ki. O kadar ilk ve o kadar masum ki. Sevginle dolu kalbimde hepsini saklıyorum merak etme hepsini sana yazacağım. Zaten şu anda yazmak istediklerimin çok azını yazabiliyorum sana. Bunu bilmeni isterim. Öyle yoğun ki duygularım, kafamın içinde sevinçle uçuşup duran cümleleri toparlayıp, yazmakta zorlanıyorum bebeğim.
Ne diyebilirim ki "iyi ki doğdun" dan başka. Mutluluğumu nasıl kelimelere dökebilirim ki "iyi ki varsın" demekten başka. Ve seni nasıl sevdiğimi sadece "seni çok seviyorum" diyerek nasıl anlatabilirim ki?
Umarım bize yaşattığın mutluluğun birazını bile olsa sana yaşatma fırsatı bulabiliriz oğluşum. Umarım seninle hayatımız her sene daha güzel olur. Umut dolu, sevgi dolu olur.
Canım oğlum benim; iyi ki senin annenim. iyi ki biz bir aileyiz. Bütün sevdiklerimizle...
Sana sarılıp kokunu içime çektiğim, sesini duyabildiğim, geceleri seni uyurken bile özlediğim, varlığını taa içimin en derininde hissedebildiğim 365 günümüze binlerce ŞÜKÜR diyorum.
Allah seni her türlü kötülükten korusun, erenler her yerde, her zaman yardımcın olsun meleğim, Egemmm.
YANAĞI PEMBEM, DUDAĞI KİRAZIM, GÖZÜ OKYANUSUM,
iYİ Kİ DOĞDUN...
*ELa*

32 yorum:

Belgin dedi ki...

Dogum günü kutlu olsun oglusumun, hayatiniz hep neseli, saglikli, huzurlu olsun, mutlu olun her daim:))
Sizleri cok seviyorum:))

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Nice mutlu yıllara, ilk olan duyguları bize tattırdıkları için gözümüzün bebeği onlar.
Sevdikleriyle, huzutlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür sürsün.
Sevgilerimle...

beenmaya dedi ki...

BU NE GÜZEL, NE İÇTEN BİR YAZI BÖYLE ANCAK BİR ANNENİN YAZABİLECEĞİ KADAR SICAK VE SEVGİ DOLU...İYİ Kİ DOĞMUŞ SAHİDEN VE SİZE HEP BİRLİKTE SAĞLIKLI KEYİFLİ MUTLU NİCE SENELER DİLİYORUM :)))

kubra zeynep kara dedi ki...

Rabbim size bağışlasın meleğinizi. nice mutlu sağlıklı yıllara

Bad'lik Amiri dedi ki...

Nice mutlu, sağlıklı, huzur dolu yıllara..

Yuki dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yuki dedi ki...

Rabbim, ömrünü uzun,bahtını güzel eylesin.
duygularınızı çok çok güzel anlatmışsınız anneliğinize sağlık :)

funda dedi ki...

birlikte uzun ve güzel bir ömür diliyorum..mutlu yılları olsun ..

Evren dedi ki...

benden başka ağlayan yok mu peki ben neden ağladım... çok mutlu olun siz, hep gülümseyin hayata birlikte... sevgiler..

sufi dedi ki...

Bir zaman ki Akıp gider nasıl yaşandığını bilmediğin. Kimi zaman acı, kimi zaman talı izler bırakan damağımızda. Ama her zaman tatlılıklarını algılamak isteriz ana dair mutlulukların. dünyaya getirişler ve gelişler bunun en tatlısıdır insan oğlu için. kendini yaşar tekrarlanan zaman dilimlerinde.Nice mutlu tatlılıklar kalması dilekleri ile. (SUFİ)CEM

sufi dedi ki...

Sevgili Ela'm yani güzel gelinim, yol kardeşim ve küçük oğlum cankuşum Efe'min en güzel karmaları olan mavi gözlü küçük dev adamım EGE'min doğumunu ve birinci yaşını hepbirlikte kutlama mutluluğuna erebildiğim için önce rabbime sonra tüm Egemin doğumunda ve büyütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.Hep böyle mutlu, sevgi dolu ve aşkla çoğalın güzel çocuklaarım.tontini-dilek.

guguk kuşu dedi ki...

Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin bebişine sevdikleri ile beraber. iyi insanlarla karşılaştırsın hep onu.

aysema dedi ki...

Pek çok yılları birlikte, mutluluk içinde geçirmeniz dileğiyle yavrunun doğum gününü kutluyorum...

tutsak dedi ki...

O şirin suratlı koca adamı öpüp tombiş bacaklarından ısırıyorum.
Nice mutlu huzurlu sevgi dolu 1'likte olacağınız günler dileği ile.

Filiz Benera dedi ki...

Canım bu gün Oğlunun doğum günü demek. Bir ömür boyu analı kuzulu,ailenle mutlu olun. Umarım oğlun,Vatana Millete Hayırlı bir evlat olur. Onlar bizim geleceğimiz. :)

Nilambara dedi ki...

Böyle özel bir günde, böyle güzel yürekli bir aileye hediye gelen minik meleğinize ve sizlere sağlıklı, huzurlu, sevgi dolu, AŞK dolu ömürler olsun :)

sevgilerimle...

malikocas dedi ki...

nice mutlu umutlu yıllara, varoluşumuzan kaynağı bu sevginizi hiç esirgemeyin gülyüzlü bebeğinizden. onu pamuk pamuk ayacıklarınadan öperim...

malikocas dedi ki...

eh darısı başımıza demeyi unuttum aceleyle sizde dileyin lütfen...

Maryjade dedi ki...

Eğer bir Egeli olarak benimde erkek bebişim olsaydı (ki hep ikiz bekliyordum) isimleri Efe ve Ege olacaklardı...Ege'me kocaman öpücükler konduruyorum,Allah uzun ve sağlıklı ömür versin,bahtı güzel olsun..

Ateş Böceği dedi ki...

Allahım uzun sağlıklı mutluluk ve umutla dolu uzun bir ömür versin çok güzel anlatmışsın sevgini insanın anne olası geliyor hemen bir an önce ..:):)

efsa dedi ki...

Rabbim o meleği annalı-babalı büyütsün inşallah.

Sağlıklı mutlu huzur dolu günler yaşayım birlikte.

Sibelbek dedi ki...

çok güzel çok sıcak bir mektup olmuş.
Ege'nin yeni yaşını kutluyorum canı gönülden.
Onlara bize yaşattıkları annelik duygusu için ne kadar teşekkür etsek az...
Sevgilerimle, daha nice yaşlara...

Tabiat Ana dedi ki...

allah uzun sağlıklı ömürler versin :)
iyiki doğmuş iyiki annesinin kuzusu olmuş :)

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Değerli ve de çok sevgili DOSTlar;
Dün hayatımda bir ilki daha yaşadım. yazımda bahsettiğim ilklerime bir yenisi daha eklendi. Silinmeyen anılarıma bir yenisi daha...
Tam bir yıl önce dünyaya gelen oğlumuzun Doğum Günü...
Bambaşka bir duyguymuş. Çok farklıymış. Kendi doğum günümden çok çok farklı...
Çok şükürki mutlu,huzurlu geçirdiğimiz bu günde sizlerinde yanımızda, gönlünüzde olduğumuzu bilmek ayrı bir mutluluk daha yarattı ailemizde. Gece boyunca eklenen yorumları okumak, nasıl keyifli, nasıl iyi hissettirdi bana kendimi anlatamam.
Bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve hepinizi ayrı ayrı öpüyorum. Oğlumla beraber tabii:)
Bu zamana kadar bu duyguyu bir şekilde yaşayamamış ama yaşamak isteyen arkadaşlarıma mali_k sana:) en yakın zamanda hayırlı zamanlarda bir evlat diliyorum. Darısı başınızaaaa.
Annelik mücizesini yaşamış olan arkadaşlarıma çocuklarıyla mutlu, huzurlu, sağlıklı bir ömür diliyorum. Allah hiç ayırmasın sizi kuzularınızdan inşallah.
Yavrularını büyütmüş, artık ağaçlarının meyvelerini almaya başlamış arkadaşlarıma da, o güzel meyvelerle geçecek daha nice uzun ömürler diliyorum nacizane...
Oğlum ve ailem ve SİZler iyi ki varsınız. İyi ki yanımdasınız. Hepinize en derinimden, ta yüreğimin içinden kocaman sevgiler gönderiyorum. Emanetiniz Allah'a olsun.
*ELa*

Adsız dedi ki...

Anne olmak böyle bişi herhalde :)

Oğluşunuzla, ailenizle bir ömür boyu mutluluklar !Sağlıkla, afiyetle inşallah...

Sevgilerimle....

''Darısı başıma :)''

Adsız dedi ki...

nice mutlu saglıklı yıllar gecıresınız ...

alpayyonca dedi ki...

Ağlattın beni Ela'cım.. Ne kadar güzel yazmışsın, Ege'yi öp bizim için, sizi de öpüyoruz tabii, Bu mutluluğu Allah bize de nasip eder umarım. Sevgiler

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Yorumlarıyla güzel dilekleriyle yine bana güzellik katan Esin,Dolunay ve Yonca dilekleriniz için çok çok teşekkürler. Ne mutlu ki kocaman bir aileyle beraber kutladık biz ilk doğum günümüzü. Bu herkese nasip olmaz diye düşünüyorum. Dilerim ki isteyen herkes yaşasın bu duyguyu. En değerli, en kıymetlileri de hep yanlarında olsun inşallah.
Sevgiler size bizden...

Aşk Meleği dedi ki...

gözlerim doldu okurken, bundan 11ay önceki kendi doğumum geldi birden bire gözlerimin önüne... dönüm noktası bizler için...Allah analı babalı büyütsün hepimizin meleklerini, acılarını göstermesin, bizleri onların başından eksik etmesin...sağlıklı mutlu nice uzun uzuuuunn senelere...

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Ne güzeeeeel. Yeni bir anne daha. Desene önümüzdeki ay bir doğumgünümüz daha var:)
Yaşanan duyguların çok yakın, ortak olmasından galiba, anneler birbirine hep yakın hisseder kendini. Bende sana öyle hissettim işte;). Bloğunu maalesef ilk defa gezdim ve güzel yavrunu gördüm. Allah size bağışlasın. Şansı, bahtı hep açık olsun, sağlıklı büyüsün inşallah. Yorumuna teşekkür ederim sık sık ziyarete gelirim artık.:)
Sevgiler...

Primarima dedi ki...

Nice doğum günleri kutlayın:)
İyiki doğmuş...

Tabiat Ana dedi ki...

sufi ailesinin çok tatlı anneleri her biriizin anneler günü kutlu olsun.Evladlarınızla ve torunlarınızla elbette nice nice anneler gününe ....