ŞÜKRETMENİN GİZEMİ - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

10 Temmuz 2009 Cuma

ŞÜKRETMENİN GİZEMİ


“Yattım sağıma döndüm soluma cennetteki mekânıma, yatarsam kaldır Allah içimi nur ile doldur Allah, can kafesten çıkarken Kuran’la imanla yolla Allah. Sağımda 7 melek solumda yedi melek bedenim Allah’a emanet.”

Küçücükken Anneannemin öğrettiği bu duayı her gece yatmadan okurum, ilavelerim de olur bazen. Gecenin sıcağına, benim ruh halime, yastığımın pozisyonuna, başımı sağa sola kuzey ve güneye koyuşuma göre “çitten atlayan koyunları” saymasam da en uygun pozisyonu sağlık açısından irdeleyip öyle geçerim derin uykuların dayanılmaz hafifliğine. Gün içindeki davranışlarımın ve sözlerimin muhasebesi ile birlikte yaşadığım her şeye ŞÜKÜR deyişim ertesi gün bana o kelimenin ne denli sihirli bir kelime olduğunu ispatlamıştır.
Şükredeceğim olaylar gelir çünkü başıma. Fatır Suresi 30 ayette dendiği gibi”Allah, şükredene bol bol nimet verir." Deneyin bence peşin peşin şükreden, şükredeceği olaylar yaşıyor daima.
“Limon ağaçlı eski ev satılıktır” yazımı hatırlarsanız, evin satılıp yerine apartman dikileceği için ve yediveren limon ağaçlarının kesileceği için üzülmüştüm biliyorsunuz. Ancak ekonomik sıkıntılar ev sahiplerimden birinin üzülüp kanser olmasına ve bir göğsünü aldırmasına, bir müddet satışı durdurmasına rağmen evimiz günü geldi ve satıldı. Bize de “ağustos eylüle kadar oturun, inşaat başlarken çıkarsınız” dediler. Bizler teslim olmuş bir pozisyonda kuzu kuzu otururken dileklerimi bir bir sıralayıp sanal dilekçemin altına imzamı atıvermiştim bir gün.

Taşınacağım evin aynı sokakta olması, önü ve arkası açık ve ağaçlıklı olması, mutfağı ve evin her yerinde gömme dolaplarının olması konusunda kararlı bir tutum sergilemiştim. Ardından da Sevgili Rabbime şükretmiştim. Gün geldi ne bir emlakçiye başvurdum ne de başımı kaldırıp “acaba boş ev var mı?” diye baktım yoldan gelip geçerken. Aynı caddede yan apartmanda bile ev boşaldı pek umursamadım. Sıfır taşınma telaşında olan ben, ev arayan bir dostumun dürtüklemesiyle şu an taşındığım; 38 numaradan, lütfen kalkıp 32 numaralı evi görmeye gittim. Bahçesinde siyah erik ve turunç ağaçları, balkonuna sarılıp sarmalanmış mor-mürdüm renkli begonvilleri,kedileri, evde yaşayacaklara tüm olanaklar önceden düşünülmüş ve sunulmuş muhteşem enerjisi ile bir EV karşımdaydı. Birçok emlakçiye anahtar verilmiş ancak ev sahibinin amcası birinci katta oturduğundan anahtar onda da vardı. Evi gördük beğendik ve çıktık.15 senedir o sokakta oturan ben hiç karşılaşmadığım amca beyle her gün karşılaşıp selamlaşır olduk her ne hikmetse! Ve sonunda “ev sahibinin telefonunu vereyim size, kendisiyle bir konuşun” dedi beyefendi. Bir emekli maaşıyla kredi çekmeden halledemeyeceğim birçok sorunum çözülmüş oldu. Emlakçiyi hallettiler, nakliye parası ödemedik, depozit daha sonra verirsiniz dendi ve kirada da eski evden çok az bir fiyat farkıyla sözleşmemizi ev sahibimiz ziyaretimize geldiğinde yapmış olduk. Kızını evlendiren kardeşimin ve iflas etmiş fabrikatör bir arkadaşımın ihtiyaçları olan para yardımını bile yapabildim. Onları kapılardan çevirmiş olmadım erenlerin himmeti ile. Bir de yardım edememenin vicdan azabını çekmedim çok ŞÜKÜR.
Yük taşıyan Kelebekler gibiydik. “Kolilerin ağırlığı tüy kadardı” sözünü şimdi söyleyebilirim. Çünkü taşınıp YERLEŞTİK. Dün gece sahilde kalamar eşliğinde rakılarımızı, bu sabah taze kekikli kızarmış ekmek peynir ve özel demlenmiş çayımızla kahvaltımızı evimizde yaptık. En kısa zamanda Sizleri de bekleriz.
“Tanrım, verdiğin tüm nimetlere ve biz istemeden sunduklarına, blog dostlarımızın bizim için ettikleri dualara şükürler olsun.”
Sevgilerimle

29 yorum:

Ateş Böceği dedi ki...

Yeni evin hayırlı uğurlu olsun huzur içinde mutlulukla oturursunuz umarım

rakılarda afiyet olsun

sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Aminnn, Ablacim nasil sevindim, nasil sevindim bilemezsin. Insallah bir gün görmek nasip olur evinide, senide, ah nasil istiyorum bir bilsen. Hepinize hayirli, ugurlu, mutlu, huzurlu ve saglikli bir yasam diliyorum yeni evinizde:))
Sükür, gercekten sihirli bir kelime, verdigi, vermedigi herseye sükretmeliyiz, cünkü ikisinde de bizim icin hayir vardir degil mi:))
Sevgilerimle

Beyaz Çiklet dedi ki...

Öncelikle yeni eviniz hayırlı olsun.Tıpkı bizim oturduğumuz ev gibi tarifiniz.Bizimki eski bir ev anneannemden kalma ahşap kimi yerleri betonlaşmış içinden merdivenli iki katlı şirin bir ev.Mutfağımızın ön tarafında beyaz papatyalarımız var bahçemizde.İgor adında Rum bir usta yapmış sanırsam evimizi ama yanlış hatırlıyor olabilirim ismini.Ben de o kadar çok seviyorum ki,gömme dolaplı bahçeli evleri.Biz de bir sürü gömme dolap var.Hatta oturduğumuz odada-tabi eskiden ışık yok-lambalıklar var ayna eşliğinde:)

İnsan yaşadığının,yediğinin içtiğinin kıymetini bilmeli.Ben de devamlı şükredenlerdenim ve bunun ne kadar faydalı bir şey olduğunu iki gün önce bir kez daha anladım.Bu arada duanız çok hoşuma gitti.Hemen kaydediyorum.Sevgiyle kalın:)

sufi dedi ki...

Sevgili ateş böceği;
O yorgunluk ve açlık üstüne öyle şeker gibi geldi ki sorma gitsin!Sevgilerimle.
Sevgili Belgin;
Canım Cadım;
Limon ağaçları kesilmeyecek sana müjde.Alan müteahhit tembih etmiş işçilere ağaçlar kalacak diye.Ben de zaten uzağa gitmedim gözüm üzerlerinde olacak.Belgin'im sizin dualarınızla daha güzel bir mekana taşındım Allah sizlerinde gönüllerine göre versin dilerim.Sevgilerimle.

aysema dedi ki...

Sevgili Sufi,
Yeni evinde sağlıkla mutlulukla otur. Tüm işlerin böyle kolay olur umarım. Duanın biraz değişiğini rahmetli annem sık sık yinelerdi...
Sevgiler...

Maryjade dedi ki...

güle güle oturun, huzurunuz ve mutluluğunuz hiç eksik olmasın, sevgilerimle

sufi dedi ki...

Sevgili Beyaz Çiklet;
Duvarlar hiç kucak açıp sarıp sarmalar mı? Geride bıraktığın evin odaları hüzünle bakar mı insanın yüzüne.Hiç vedalaşır mı aklı başında bir insan kapısı penceresiyle?Hepsi benim için mümkün!Yeni evin bol aynalarında bulacağız inşaallah kendimizi.Şükürler olsun.Sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Aysema;
Sevgili Maryjade;

Dualarınız ve iyi niyetlerinizi aldım kabul ettim.Teşekkürler.Ben de her güzel niyetinizin size çoğalarak geri dönmesini dilerim, sevgilerimle.

serencam dedi ki...

1-Rabbim güle güle oturmak nasip etsin ..İçinde hayır ve huzur olsun bu güzel evin ..

2-Dua beni çok duygulandırdı çünkü rahmetli babaannem öğretmişti küçükken..Küçükkenki saflığım ve temizliğim içimi acıttı ..

Sevgiler benden Sufime ...

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Evleri ev yapan içindeki İNSANlardır dersin sen hep...
Çok doğru. O yüzden; fizan'a da gitseniz, yada dağ başında bir barakaya da taşınsanız, siz orayı da güzelleştirirsiniz.
Sağlıkla oturun yeni evinizde canlarım. Huzurla, sevgiyle sevdiklerinizle dolsun taşşın. Bereketi bol olsun inşallah ...

Bad'lik Amiri dedi ki...

Güle güle ve hep mutlu hep huzurlu oturun yeni EV'inizde (:

SiL BaştaN dedi ki...

Güle güle oturmak nasip etsin rabbim ve neşe ile dolsun odaların her köşesi..

sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

RABBİM
RABBİM
SEN NELERE
KADİRMİŞİN
POLYYANALAR

DAHA
BUNLAR
İYİ
GÜNLERİNİZ

O
RABBİNİZ
VAR
YA
O
OYUNCAK
ETMİŞ
HEPİNİZİ
ŞÜKREDİN
BAKALIM
SİZ
POLYANACILAR
ALLAH
MALLAH
YOK
UYANIN

12
AĞUSTOSA
DİKKAT
EDİN
EVİNİZDEN
DIŞARIYA
BURNUNUZU
ÇIKARMAYIN


BİR
DOST
EVLİYA

nilüfer dedi ki...

hamdolsun diyen gönlüne saglık caanım Sufim, hayat nefes almak mucizesinde yaşanıyor, ve işte yazarak nasip oluyor mucizeleri paylaşmak, gule gule otur, gonlune göre olsun herbişey..

sevgimlee:)

B. dedi ki...

hiç tanımadığın insanlarla benzeri duaları etmek... ve verilen- verilmeyen her şeye şükretmek.. taze kekikten, bahçedeki ağaçtan mutlu olmak... ne de güzel...
hayır ve ışık dolu günler dilerim...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Can Dostum,
Bende dünden beri aklımda acaba ne yaptın diye düşünüyordum.
Ve yazını gördüm, güle güle otur canım ve kolay gelsin. Gerçi eşyaları attıktan sonrası kolay olur.
İzmir'e yolum düşerse seni görmeden İzmir'den çıkmam haberin olsun.
Sevgi ile ve sevdiklerinle kal...

Primarima dedi ki...

Sevgili sufi;bundan bir kaç sene önce öğrendimki;

nevevi,ezkar,343(hakimden)
Allahın bir meleği vardır;sırf ya erhamer rahimin (yani ey merhamet edenlerin en merhametlisi)diyenler için görevlendirilmiş...
Kim bunu 3 kere söylerse;melek ona;Allah karşındadır ondan ne istersen iste dermiş...bunu öğrendiğim andan beri bazen başım çok darda iken yada gece yattıgımda ve dualarımda mutlaka 3 kere yaerhamerrahımın diyorum ve ardından derdımı anlatıyorum Rabbıme dileğimi diliyorum.İnanırmısın sufim,şimdiye kadar ne istedi isem rabbim verdi çok çok şükür.

Primarima dedi ki...

Eklemeyi unutmuşum hayırlı ugurlu olsun güle güle oturun inşallah.

sufi dedi ki...

Sevgili Perim;
1-Önce neden yorumlara kapattın kendini? vardır bir sebebi diyorum ama yine de merak ediyorum işte..

2-İnsanın yüreğinde var olan yüce kudretin varlığına inanmak bile en büyük mutluluk kaynağı benim için.O duayı okumadan "bu yaşımda"uyuyamıyorum.Kaç saniyemi alıyor ki?
3- Sen her zaman saf ve temizsin bizler için.Sevgilerimle.
Sevgili Elam;
Duan hemen kabul gördü ve bugün dostlarla doldu evimiz.
Sen biliyorsun ki dünya malıyla mülkü ve lüksüyle hiç bağlantımızın olmadığını.Paylaşmak sevgiyle ve dostlarla güzel ve bereket dileklerin hepimize ulaşsın dilerim.Sevgilerim tüm ailene.

sufi dedi ki...

Sevgili Bad'lik amiri;
Bizim için diledikleriniz çoğalarak dönsün sizlere, teşekkürler.
Sevgili Sil Baştan;
Neşe gönüllerden gönüllere bulaşıcıdır biliyormusun?Sevgilerimle.
Sevgili ADSIZ olduğunu söyleyen arkadaş;
Gelecek kaygısı, geçmişin endişesi, korku ve şüphelerle yaşamaktansa böyle Polyyana gibi yaşamak daha mutluluk ve huzur verici inan ki.Derim ki sen de bir kez denesen bak 12 ağustos korkunu kafandan silip atacaksın.Sevgilerimizle.

sufi dedi ki...

Sevgili Düş;
Daha sivrisineğin kanadını, örümceğin ördüğü ağın mucizevi yapısını oluşturamayan bizler tabi ki
nefes aldığımız için,tutan ellerimiz, paylaştığımız yaşananlar için şükredeceğiz.Sevgilerim senden sana canım.
Sevgili B.
Günün geceye, gecelerin ışık dolu günlere kavuşması; Sürgün veren bir fidanın meyva veren bir ağaca dönüşmesi gibi.Sevgilerimle.
Sevgili Yaşamın Kıyısında;yani can dostum
Büyük 7-8 parçanın dışında herşeyi biz taşıyıp yerleştirdik canım, koli falan yapmadık.Önce evi çok güzel temizledik sonra Yeni eve kavuşan her eşyayı yerine yerleştirdik.Sufi Cem ve Ben belki yüzer kere gidip gelmişizdir sen anla işte.
Heyyy!! İzmir'e gelir de bende kalmazsan üzülürüm inan.Sevgilerimle.
Sevgili Prima Rimam;
Sen o kadar saydam bir meleksin ki kanata bile ihtiyacın yok senin, resimlerinde bile o aydınlığın görünüyor canım.Hak seni her zaman sana benzeyenlerle karşılaştırsın inşaallah, sevgilerim ve teşekkürlerimle.

sesiber dedi ki...

Güle güle oturun evinizde.
O içten gelen şükür anında duyduğum his ve coşku, rahatlık öyle hoşuma gidiyor ki, sırf bunu hissetmek bile dünyalara değer.

parka dedi ki...

Suficim bilirsin benim gözlüklerim biraz çok genlidir. Yeryüzünde bu kadar olumsuzluk varken şükür edip yat aşağı yapamıyorum. Ama arkadaşımın mutluluğunu yürekten hissediyor ve güle güle oturmanızı diliyorum. Bu arada rakının kokusu buraya kadar geldi. Ne diyim şimdi sana ben, alacağım olsun yani :)

Sevgilerimle Arkadaşım

Ahmet

Evren dedi ki...

içmelere devam yani :))
keyifle oturun, mutluluk taşsın sokaklara pencerenizden ki taşıyor zaten... sevgiler...

malikocas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
malikocas dedi ki...

gözün aydın diyelim sevindim senin adına...

bu arada ben hep rakı masasında şükrediyorum halime umarım o da kabul oluyordur, e içten ne de olsa dimi ama..

sufi dedi ki...

Sevgili sesiber;
Şükrün verdiği huzur yanında
çok yorulduğumda da Avrupa yakasındaki Dilber halanın "Hoşik" lafı beni inanılmaz rahatlatıyor bir dene istersen.Sevgilerimle.
Sevgili Kara kalem;
Bir rakının lafı mı olur arkadaşım? Kadeh değil kadehler kalkıp "can cana, cam cama" değince herşey daha güzel.
Sevgili Evren;
Mutluluğun ışığı nerede yanarsa yansın çevresini yine de aydınlatır umudumuz var.Sevgilerimle.
Sevgili Yolcum;
Tüm nimetlere şükretmek yiğitliğin şanından olsun.Rakıya şükretmek olmaz diye bir söze şu ana kadar rastlamadım çok şükür.Sevgilerimle.

Yazmak Keyiftir dedi ki...

Sevgili Dilek Hanımefendi !
Her şeyden önce yeni eviniz ruhlarınıza gıda, aklınıza cila, canınıza şifalar, demlerinize dem getirsin. Hane mutlulukla dolsun taşsın bizlere de nasib olsun. Hızır (as) ne güzel çalışır, ne hoş çalışır. Sure derki "La yevme feun ve malun ve la benun ve in et-Allahe bi kalbin Selim". Gün gelecektirki ne mal ne mülk ve ne de evlat fayda edecektir. Temiz kalbden başka. O selim kalbinizin hanenize hep nurlar saçması dileğim ile
Sevgi İçinde Olunuz.

sufi dedi ki...

Sevgili Ali;
O güzel duan için "Allah, Allah" diyorum.Bizim için istediğin her dilek sana çoğalarak dönsün inşaallah.Hızır (as) dedin de, hikmetinden sual olmaz onun biliyorsun.Kendi gelemese, kendi olmuş askerlerini yollar, bir bakmışsın ZOR lar kalkmış aradan.O yolladığın nurlar senin de selim kalbine dolsun inşaallah sevgilerimle.