ANNE ve BABA’ma mektup: - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

9 Eylül 2009 Çarşamba

ANNE ve BABA’ma mektup:


Tam bir yıl evvel 8 Eylül'ü 9 Eylül'e bağlayan geceydi “toparlan bakalım seyahate çıkıyorsun!” dediler.” Müddetin doldu, başka bir gezegene yollanacaksın, orada hayatı tüm zıtlıklarıyla deneyimleyip doğruyu güzeli bulacaksın!” Aylardır huzurlu ve mutlu bir ortamda hiç şikâyet etmeden miskinler gibi yan gelip yatıyordum doğrusu. Geçim derdi, yazın kışın sorunları olmadan kâh sırt üstü, kâh baş aşağı, kâh dönerek, devinerek yaşayıp gidiyordum işte. Giyim kuşam, yeme içme derdim bile yoktu. Üşüsem titremiyor, sıcaktan bile yanmıyordum. Ah giden günlerim!!! AHhhh! Paranın geçmediği cennet mekânım ve mutlu mesut güzel günlerim Ahh!

Mağaranın ağzından öyle bir ittirilişle ittirildim ki, eskiye bağlı iplerimi kesmeleri, bağlarımı tez zamanda çözmeleri gerekti. Çırılçıplaktım ve çırılçıplak bir bedene yatırılıp ağlama sonralarım ancak sükûn buldum. Beni sıcacık kollarıyla saran biri, sıcacık sevgi dolu bakan bir diğeri vardı. “Canım, maşallah, ne güzelsin, dünya güzelim” gibi kulağıma gelen anlamını bilmediğim melodik kelimeleri hayretle usulca gözlerimi açarak dinledim. Bu sefer sesler sanki hayranlık ifadelerine dönüştü, korkup kapattım gözlerimi.

O arada ağzıma konan yumuşacık nesneden ılık ve tatlı adını bilmediğim sihirli bir şeyler içip sarhoş oldum doğrusu. Gönderildiğim bu Gezegeni şimdiden sevmeye mi başladım ne? Gün 24 saat bu seyahatimde beni mutlu etmek, doyurmak, yıkamak, tüm ihtiyaçlarımı karşılıksız gidermekle görevli, beni kendi öz canlarından daha çok seveceklerine inandığım, uzun yaşantım boyunca beni koruyup kollayacak olan kutsal görevli güzel Anne’me ve Baba’ma sevgilerimle. İyi ki bu seyahatimde beni evinize gönlünüze ve kucağınıza aldınız. Güzel seslerinizle kulağıma ninniler ve dualar üflediniz. Ben de bu birinci yaş günümde sizlere layık bir evlat olacağıma and içiyorum, kucak dolusu sevgilerimle. ATA…
Beni siz böyle çağırdınız.

17 yorum:

Tabiat Ana dedi ki...

Ataya sağlıklı uzun bir ömür dilerim tüm sevdikleriyle kulağından o güzel sesler hiç eksilmesin...

Özgür Turan dedi ki...

Sevgili Ata,
seveceksin bu gezegeni sen de hepimiz gibi. Ne güzel insanları seçmişsin de gelmişsin. Sevgi kalbinde dolsun taşsın hep. Mutlu yıllar.

Yazmak Keyiftir dedi ki...

ATA, bu gezegende hep mutlu ve sağlıklı yaşasın yüzü hep sevgiye dönük ADAM gibi ADAM olup Ali yaşasın ve SIR ra erenlerden olsun.
Hanende hep o sıcaklıkla mutlu yıllar.

aysema dedi ki...

Sevgili ATA'M HOŞGELMİŞ dünyamıza, mutluluk getirmiş onu sevgiyle bekleyenlere... O da hep mutlu olsun, yüreği insan sevgisiyle, yok sadece insan değil; sevgiyle dolsun, sevgi pınarından kana kana içsin tüm yavrularımız gibi...

İlk... dedi ki...

Hoşgeldiiin...

Bu dünya çok güzel, tadını çıkart.Umarım ömrün boyunca hep iyi insanlarla karşılaşır ve iyi bir insan olarak yaşarsın...

İyi ki doğdun..

Belgin dedi ki...

Canim ATA´M, hosgeldin, iyiki geldin:)) Sana mutluluk, saglik, huzur ve sevgi dolu, sevenlerinle, sevdiklerinle gecirecegin uzun bir yasam diliyorum. Yasamin renk, gönlün sevgi dolsun bebegim:))
Öpüyorum seni güzel yanaklarindan:)

beenmaya dedi ki...

Sevgili Ata

sen ve senin gibi melek ruhlar olmasa inan güzele iyiyye dair umudumuz da kalmaz heleki böylesi günlerde...iyi ki varsın iyi ki varlığınla güzellik katıyorsun bu dünyaya...

sevgilerle....

nilüfer dedi ki...

CanATA, gönlünce yaşa, kendi hikayeni yaz özgürce, hiç bişey olmak zorunda olmadan sadece kendin OLarak yaşayacağın ömrün, sağlıklı, neşeli, keyifli anların ve sevgini paylaşacağın dostların olsun, seçtiğin ailenle yaşayacağın mutlulukların daim olsun:)

Evren dedi ki...

güzel bir ailenin gülen, güldüren yüzü ata bebek, şanslı bir bebek... kendi hikayesinin kocaman yürekli kahramanı olacak elbet ve dilerim güzel hikayeler anlatan anlatıcıdan aldığı genlerle o da güzellikleri paylaşacak bir gün bizlerle...

Brajeshwari dedi ki...

ATA bebek
hoşgeldin. Umarın şansın bol ve yolun açık olur. İsmin gibi, büyük yaşa, uzağı gör, şefkati ve erdemi kat hayatına dilerim.

Adsız dedi ki...

Canım yavrum,iyiki girdin hayatımıza...Cok güzel anlamlar yükledin,ışığımız oldun...Umarım bizde senin yolunu ışığımızla aydınlatabiliriz..Seninle paylaşacağımız upuzun, mutlu ve huzur dolu bir hayat diliyorum...Annen.

Aylin Ünlü dedi ki...

Hoşgeldin masum bebek,
genelde şansımızı kendimiz yaratıyoruz belki yaşadığımız durumlara paralel,ama ailene sahip olmakla 1-0 şanslı başladın sen hayata.Her geçen yılın umut dolu olsun Ata bebek,hep mutlu ol ve hep huzurla bak...

Sevgiler...

Zeugma dedi ki...

İyi ki doğmuş şanslı Ata Bebek..
Doğum günü kutlu olsun,ailesiyle birlikte, sıcacık yuvasında, sevgi dolu kollarda ve kucaklarda mutlulukların en güzeli ondan yana olsun, sağlık içinde..
Sevgiler..

efsa dedi ki...

Ata... adın gibi güzel onurlu ve saygın yaşa.
sağlıklı huzurlu analı babalı nice yaşlara inşallah.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Ata'ya
Sağlıklı ve annesiyle babasıyla mutlu, huzurlu ve uzun bir yaşam dilerim.
Adı onun göstericisi olsun.
Sevgiler...

sufi dedi ki...

Sevgili blog dostlarım;
Önce varlığınızla gururlandığımı, iyi günde ve kötü günde gözlerimizi göremesek te kelimelerle bir yerlerde yüreklerimizin dualarla birleştiğini hissetmek beni inanılmaz mutlu ediyor.Galiba sizlerden başka aynı dili konuşanların kalmadığı, dünyayı değiştirebilme umutlarımızın bile artık hayal olduğu şu günlerde sırtımızı yaslayacağımız bir sizler kaldınız.Çocuklarımıza ve torunlarımıza ve tüm dünya çocuklarına mutlu yarınlar emanet edebilme umudumuzu tamamen bir gün yitirmeyiz ümit ediyorum.Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Ciddi küçük adam ATA'da Tontini'sinin dilinden çıkan kelimelerle sizlere öpücükler gönderiyor.Sevgilerimle.

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Ne zaman büyüdünüz de üzerinde tek mum yanan pastalarınızı üflediniz siz hı.?
Biliyorum o yanan mumlar iki,üç,dört olacak ve biz yine "aaa nasıl geçti anlamadım" diyeceğiz. Sizinle geçen her yıl o mumlar kadar ışıl ışıl, parlak buna emin olabilirsin.
Büyürken bütün sevdiklerin yanında olsun dilerim güzel kuşum benim. İyi ki doğdun da, büyüdün:)
Sevgiler.
Ata'nın Ela yengesi ;)