DÖŞTE BIÇAK YARASI - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

9 Kasım 2009 Pazartesi

DÖŞTE BIÇAK YARASI

Ülkemin insanının bu günlerde kabuğu kaldırılmış yaraları kanıyor. Gözler umutsuz bakıyor birbirine. “Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye” diye sloganlar atılıyor. Vatanı uğrunda Şehit olan Kadir’in babası haykırıyor miting meydanındaki mikrofondan.”Ben oğlumu ülke bölünsün bu açılım gerçekleşsin diye mi kurban verdim?” diye.”Şehitler ölmez, vatan bölünmez “ diye karşılık veriyor, tek ağız tek yürek kelebek kanadı kadar naif,zarif İzmir’imin insanı. Mustafa Kemal 1881-193∞ sonsuzluk işaretli tişört giymiş gençlik ellerinde bayraklar “Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz “diyorlar.

40 a yakın sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşturulan “Cumhuriyet için güç birliği platformu” dün Alsancak /Gündoğdu meydanında “millete BİRlik, Vatana BÜTÜNLÜK” mitingi”düzenlemiş ve kulaktan kulağa duyumlarla Sufi saja ekibi olarak bizim de yolumuz Gündoğdu’ya çıkmıştı. Sözleri: Ülkü Tamer bestesi: Zülfü Livaneli’ye ait müzikle yeniden umut elbisesi giyindik eğnimize, tuz bastık yaralarımızın üstüne.

ATA’mızın ay-yıldızlı al bayraklardan bize bakan o gözlerinden “güneş topla bizim için” diye medet umduk. Sevgilerimizle.


Seher yeli çık dağlara
güneş topla benim için
haber ilet dört bir yana canım
güneş topla benim için

umutların arasından
kirpiklerin karasından
döşte bıçak yarasından canım
güneş topla benim için

seher yeli yar gözünden
havadaki kuş izinden
geceleyin gökyüzünden canım
güneş topla benim için.

14 yorum:

nanopolitika dedi ki...

Bu ülkenin güzel insanaları İzmirin Gündoğdu meydanını açılıma kapattılar bu güzelde beni düşündüren şu:Herbiri birbirinden güzel insanların sevgiden saygıdan gelecek güzel günlerden aileleri kendileri yaşamları ile ilgili planlarından konuşmuyı bırakmışlar da ülkeleri için kaygıları o kadar ileri bir boyuta çıkmış ki güzide şehrimiz İzmirde Mustafa Kemalin askerleriyiz diye haykırmaya başlamışlar demekki gerçekten kaygılılar.Bu kaygıyı birlik ilacı ile tedavi edip ülke sevgisi ile içimizi dinlendirmeliyiz.Unutmayalım kiaygılar sebebleri ortadan kaldırılmazsa gelecek olan daha büyük rahatsızlıkların belirtisidir.Daha buyuklerinin olmaması dileği ile

sadeceselin dedi ki...

bütün Türkiye kaygılı, kaygılıda ne yapıyoruz önemli olan bu. Bayraklar, atatürk resimleri ile senelerdir sokaklarda bağırınıyoruz peki ne geçti elimize. Demek ki yapılması gerekenler farklı şeyler. Umarım bir gün her şey çok güzel olur...

ali zafer sapci dedi ki...

Her sıçrayıştan önce bir kaç adım geri gidilir. Bu da öyle bir şey...

haykırış dedi ki...

Sayın Sufi,
Bu halk çok badireler atlattı Allah'ın izniyle bu badireyide atlatacaktır.
Kaygılıyız, hüzünlüyüz ama KORKMUYORUZ.
Saygılarımla

Elifin Terazisi dedi ki...

Yalnız değiliz yaa, geçecek bu bıçak yaraları...

Anne İş'te dedi ki...

yok,yok gör bak güzel günler göreceğiz...

. dedi ki...

sözler yorulur bazen..
hiç kabuklaşmaz yaralar..hep kanar...
başka yara almasın.
konuşsun sözler..

dusunenbalik dedi ki...

Hala umudum var..

beenmaya dedi ki...

bu yaraların alınmaması için gerektiği kadar koruyamamışız demek ki ama bu herley bitmiş değildir. bu ülke nerelerden nerelere geldi öyle değil mi. şimdi zararın neresinden dönersek kardır misali hep birlikte tek bir ses, tek bir nefes olma vaktidir...

öykü dedi ki...

Bu konuda cok hassasım cok dolu dolu
cok ta uzuntulu...
guzel dıle getırmıssın sufıcım acılarımızı
olmaması gereken yasadıklarımızı

Gülen Tezer dedi ki...

Nazik temennileriniz için teşekkür ediyor aynı dilekleri sizin için diliyorum. o çiçekler bana gelmişti ama yaralı olduğum için fotoğraf çektirmek istemedim.gülen bizi güldürmek için poz verdi.çok dikkatlisiniz..çok teşekkür ederim.

yarın Atamızın huzurunda olacağız.
YILDIRAY TEZER

aysema dedi ki...

Kişisel umutsuzluk korkunçtur, ama toplumsal umutsuzluk ondan çok daha fazla korkunçturç. Bu nedenle umudumuzu yitirmemek zorundayız.Haklıyız, başaracağız...

Aslında karşı güçler daha çok korkuyor. Akıllarınca Atatürk'ü unutturacaklar! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı domuz gribiyle gölgelemeye çalıştılar, okulları kapattılar. 10 Kasım Atatürk'ü Anma günümüzde adının ne olduğunda bile açık olamadıkları bir açılım konuşacaklarmış! Konuştukça ayıp yerleri açıldıkça açılacak haberleri yok.

En ilgisiz olanların bile gözü açıldı, haberleri yok!

Hepimiz Mustafa Kemal'in Askerleriyiz.

(1981-193∞ )

Tarihe dikkat ettiniz mi? 81'den sonsuza dek Atatürk yaşayacaktır. Çünkü eserleriyle dolmuş ülkemiz, Türkiye Atatürk olmuş.

Diğerleri geldikleri gibi gidecekler...

Sevgilerimle...

Zeugma dedi ki...

Tüm çabaları boşuna.

Aldığı her nefesi O' na borçlu olduğunu unutmuş bir avuç örümcek kafalı nankör ve yaptıklarını ezip geçecektir bu millet..

Sevgilerimle...

icimdeki yolculuk dedi ki...

o varken hiç bir sorun yoktu insanımızda ,insanlığımızda ne zamanki o gitti ,yalnız kaldık kimsesiz karanlığımızda hala karanlıkta mıyız diye sorarsanız, evet hala karanlıktayız ve bunalımdayız.
anlayamadığımız değerin ne izcisi olabildik ne de layıkıyla temsilcisi..
prof.dr.yurdakul yurdakul.