ADAMA BUZ, KARA KÖZ OLAN RÜZGÂR - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

27 Aralık 2009 Pazar

ADAMA BUZ, KARA KÖZ OLAN RÜZGÂR

2009 yılının ilk dakikaları her yıl yaptığım rutin sahile çıkma eylemimi gerçekleştirmiştim dostlarımla. Soğuk hava buz gibi ciğerlerime işlerken nakşını; örtünmüş sanki bir görev gibi zevk ve duygusallıktan eksik uzanmıştı sahile adımlarım. Eve hızlı adım ters yüz dönerken Mithat paşa caddesinde, karşılaşmıştım benden sigara isteyen, sarı yağmurluklu divaneyle.”Metin olmak lazım, katlanmak gerek” demişti “acılara.”Ben de soğuğu ve yolda ilerleyen dostları oracıkta unutup, ben onun, o da benim sigaralarımızı yakıp, bir de kulak arkasına bir sigara takıp, muhabbeti koyulaştırmıştık, isminin Mustafa olduğunu öğrendiğim divanemizle. Çokbilmiş gibi de ahkâm kesip “acıların tekâmülümüz için gerekliliğini savunmuştum ona kendi dilimce.”Adama buz kara köz olur bu rüzgâr dikkat et kendine” demiş, çocuk gibi örtmüştüm kirli atkısını boğazına bağrına.

Çok biliyorum ya! Erenlere emanet edip kendisini mutlu yıllar dilemiş ayrılmıştım yanından. Yüzüm aydınlanmış “ne konuştunuz? Diyen dostlarıma ucundan kenarından açıklamıştım konuştuklarımızı. Koca kadın, seke seke sekmiştim eve dönerken yol boyu. Bütün sene de sektim dersem yalan olmaz doğrusu…
8 Ocakta annemin kalıbını gömdüm toprağa... Kazalar.. Hastalıklar… Varlıklar… Yokluklar… Yaşadım birbiri ardı sıra.”Zehiri bal eylemek,” karanlıkların örtüsünü kaldırmak formüllerini araştırdım çoğu kez bu sıra. Ülkemin üstünde esen karayel, beden ülkemdeki keşişlemeyle çarpışıp durdu uzun süre zannımca. "Adama buz, kara köz olan rüzgar" gibi mücadeleyle geçip gitti hayatımdan bu yılım da.Bir yıl içinde hiçbir gün karşılaşmadım o divaneyle, ta ki 2 gün önce çorba içene kadar “Kırçiçeği” isimli restoranda. Aceleyle kalktım oradan, ama yine de onu yakalayamadım hızlı adım peşin sıra gitsem de.
Belki 2010 la ilgili bir mesaj alır kendisinden; sözlerini artık daha iyi değerlendirebilirim diye. Bir yıl daha tekâmül ettim ya! Acılarla büyüdüm, olgunlaştım ya kendimce… İnşallah öyledir…
Şimdi yepyeni bir yılın eşiğindeyiz. Umutlarımı kaleme almak, evrenle, blog dostlarım, kardeşlerim, insanlıkla, ailem, sokağım, şehrimle ilgili türlü türlü dileklerim taa yüreğime çöreklenmiş olsa da, “nasıl olsa hep Allah’ın dediği oluyor” diyerek bu yıl yazamıyorum buraya. Duaların gücüne inanıyorum da, Allah’a yazılan dilekçelerin bu iletişim karmaşasında yabana gitmesini istemediğimden “dua ve dilekçe yazma hakkımı” saklı tutuyorum, çok daha önemli zamanlara… “Her şey merkezinde, bütün ve tam” diyorum. Sevgilerimi gönderiyorum sizlere.
2010 da her şey çok güzel olacak inanıyorum.

11 yorum:

ali zafer sapci dedi ki...

Düşlerinizin gerçekleşmesini dilerim, takvim yapraklarını beklemeden.

ramazan dedi ki...

umarım öyle olur.

Evren dedi ki...

herşey çok daha güzel olmalı be sufim, hiç değilse yerinde saymalı ama yok olmamalı... öyle iyi geldin ki sabahıma, kuleme bir taş daha ekyeleceğim sayende... sevgiler... şimdiden öperim yeniyıl için...

Asuman Yelen dedi ki...

Yeni yılda herkes öncekilerde olduğundan çok daha mutlu olur inşallah.

Sevgiler...

nilüfer dedi ki...

aslında gelen giden bişi yokya, ilkel zaman algım işte var sanıyorum:) nediyor O; sana bir kader yazılmadı ama kaderini yazman yazıldı,onu yazmak içinde en güzel mavi gezegendeyiz, iyi ki burdayız, çok sevgimle..

aysegul dedi ki...

Buna benzer bir medyum berduşu iki
sene önce Foça'da tanımıştım.Herkes
ona deli diyordu,annemle 20 dakika
konuştu,yok olmaz böle bişi demşti
annem.(İnanmadığı halde.)İnanmak
zor ama ermiş erenler hep aramızda.
İyi pazarlar Dilek ablacığım.

beenmaya dedi ki...

inanırsak eğer, yürekten inanırsak olur be can sufim. olur değil mi...

sufi dedi ki...

Sevgili Alizafer;
Sevgili Ramazan;

Arada sırada hayal kurup düşlere daldığım için olsa gerek, tüm hayallerim gerçekleşir.Çok şükür, dualarınızın da paydası büyük oluyor doğrusu sevgilerimle.
Sevgili Evren'im;
Mutluluk kulene benden de bir taş eklemek istemen sevindirdi beni.Sen ne istersen gerçekleştirebilme gücünü yakalamışsın çünkü.Daim olsun gülüm, sevgilerimle.
Sevgili Asumancım;
Bu duanın gerçekleşmesine ne kadar çok ihtiyacımız var değil mi? sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili düş;
Acıların tekamülümüz için gerekliliğini savunmuştum ya geçen yıl,çağırdım istedim kabul ettim tek bir sözümle.Bu yıl susmayı tercih ediyorum, kaderimi yazmak konusunda.En hayırlı ve en mutlu neticeler sunulacaktır eminim. Sevgilerimle.
Sevgili Ayşegülüm;
Sevgili beenmayam;

Yeter ki mesaj almayı becerebilmek gerek.Duyduklarını hayra yorup altına imzanı attığında kader yapıcı, senin sözün oluyor aslında."Ben çok şanslıyım" demek gerek ki, şans, mutluluk, sağlık kapıdan girsin içeriye. Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Sufim yeni yılda Allah gönlünün muradlarını versin hayırlarla...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Can dostum benim,
Canım arkadaşım seninle birlikte iki yılı devirdik işte. Gönül gücü açıksa dostluğa hep burda olacağız 2010 da ve daha sonrada.
Şimdiden yeni yılını kutlar, sevdiklerinle sağlıklı,mutlu, huzurlu bir yıl ve yıllar dilerim.
Sevgiler...