BEDENLEŞMİŞ BİR IŞIKTIR SEVGİ - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

5 Aralık 2009 Cumartesi

BEDENLEŞMİŞ BİR IŞIKTIR SEVGİ

Bir yerde;Sevgi vardır ve ihanet korkusu da vardır ve “sevginin gerçeği” kendisine ihanet edenlerden öcünü bir gün mutlaka alır. Çünkü sevgi bir olgudur. Somutlaşmış bir enerji bedenleşmiş bir ışıktır. Bir kez bile ihanete uğraması bu ışığın voltajında onarılmaz düşüşler yaşatır. İhanet; sevgi kaynağına, somutlaşmış o ilahi olguya yama olur. Her gün cilalanıp parlatılması gereken aynada beliren ihanet; karanlık bir benekçik kadar dahi olsa, sınırsız sonsuz yansımaların odak noktasından yansır tüm alıcılarına. Sevgi yok ise; korku da yoktur demeyeceğim.


Korku yoksa sevginin can evinde; GÜVEN vardır diyeceğim.

Tükenmiştir sen-ben ikilemi BİZ olmuştur seven ve sevilenin gönlü.
Birinin parmağı kanadığında diğerinin kan olur elleri. Sendeler biri, diğeri taşa takıldığında. Esner; esner öbürü… Güler, güler diğeri… Korkarsa; korkar öteki. Düşünmez ihanete uğrar mıyım diye. Çünkü gözünü dikmemiştir gönül geçirmemiştir başka birine. İNSANlık sertifikasını almıştır artık her biri. Sokmazlar gönüllerine şek ve şüpheyi. İşte tam o noktada durur ve çoğalır aşk ve sevgileri cenneti hak etmişlerin örneği.
Bu noktada;Sevgi vardır; fakat ihanet korkusu yoktur.işte. Siz hangi noktada durmak isterdiniz?

Oysa yılanların şahı olan Yemliha yani Şahmeran, “ihanet eder” der “insanoğlu.
” KUYU’ ya atar bir diğerini çekemeyip kıskandığını. “Özgürüm artık” der “çözdüm tüm bağlarımı” sanır kurtulduğunu.
Siz inanmayın Yemliha’ nın sözüne, bu söz söylenmedi insan gibi insan olana. Hatta hayvanlardan güvercin kuğu ve angut dahi örnek olmalı anlayana.

Resim:www.images.com'dan alıntıdır

12 yorum:

haykırış dedi ki...

Muhterem büyüğüm Sayın Sufi,
İnsanca insan olma özelliğimiz değil mi bu, ne güzel anlatmışsınız. Eliniz, kolunuz dert görmesin.
Okuduğumda, işittiğimde neden derim neden, ufacık bir sevgi hisside mi yokmuş bunların beyinlerinde, can yakmak, can almak Allah'a mahsus iken neden insanlar can yakar ki? diye hep sorgulamışımdır kendimi ama heyhat sevgisiz güvensiz ve hoşgörünün olmadığı bir yerde daha çok can yakanları görmek bana üzüntü veriyor.
Rabbime hep şükrederim, can yakan olmadım canımı yakma, huzur bozan olmadım huzurumu bozma diye dileğim tüm insanlık içinde geçerli.
Ve soruyorsunuz Sayın Büyüğüm hangi noktasındasınız? Güven ve sevgiyle bezenmiş, saygıyla örülmüş, çiçeklerle donatılmış amber kokularıyla şenlenmiş bahçenin tam ortasındayız.
Rabbim bu bahçeden ayrılmayı nasip eylemesin.
Hanemizden hanenize sonsuz saygılar

Elifin Terazisi dedi ki...

Çok şükür korkusuzların noktasındayım.Sağlıckla kalın:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Gerçek sevgide ihanet korkusu yoktur. Sevgi değerini gerçekçiliğinden alır. İhanete uğrayacak bir sevgiyi yürek taşıyamaz kİ!
Can dostum ne kadar anlamlı ne kadar güzel ve ne kadar doğru tesbitlerin, yaşanmışlıkların var.
Yüreğine sağlık.
Benim durduğum yer sevgi yeri, gerçek sevgi yeri. Ne ihaneti ne de yok oluşu barındırmayan. Benim aşkım benim sevdam yüca rabbime olan hep doğruya götürür beni hiç sarsmadan. Bunu duyuyorum, hiisediyorum. En büyük sevgim beni tüm sevgilere sağlıkla götürüyor.
Sağolasın arkadaşım, sevgiyle öperim...

Zeugma dedi ki...

Sevgili Sufim,
Söyleyecek tek kelime bulamadım.
Muhteşem bir yazı bu.

Sadece sorunu yanıtlamak isterim:
''İhanet korkusu olmayan sevgi'' 'den yanadır tercihim. Sevginin her türünde.Buna doğa sevgisi bile dahil...
Düşünen güzel yüreğinden ve yazan ellerinden öptüm seni.
Sevgiyle...

Çınar dedi ki...

İnsan gibi insan olanda yoktur ihanet.
Gerçekten sevgi varsa bir yerde, orada ihanet olmaz. İhanet varsa da, sevgi ve de insanlık olamaz orda.

Sevgi olan noktada durmak isterim elbet. Doyasıya verebilmek için sevgimi ve sevgi dolu yüreklere yakın olmalıyım o zaman korku kalmaz,ihanetten.

Sevgilerimle

Hobihane dedi ki...

Değerli Dostum Sufi yine coştum yazınızla.Yine gönül telim titredi.Yüreğinize sağlık.
SEN in BEN in değilde BİZ in olduğu,sevginin ve saygının sonsuz olduğu güzel ortamlar dilerim bende size ve tüm okuyuculara.
Bende çok şükür ki sevginin tam ortasındayım.İlk olarak seviyorum beni Yaradanı ve Yaradandan ötürü yaratılanı,eşimi,ailemi,siz gibi değerli dostlarımı ve biliyorum ki bende seviliyorum...
Sevgi ve saygı ile...

aysema dedi ki...

İhanet varsa sevgi olur mu Sufi'm? Sevgi ve de saygı çoğalsın çoğalsın da çağlayanlar oluştursun tüm yüreklerde...

umursamaz dedi ki...

sevgi korku guven ve ihanet.. korku ihaneti mi getirir acaba..
kimbilir..
cok guzel bır yazı, hemde cok.
tesekkrederım sufi
sevgilerimle:)

SeRiOuuS dedi ki...

İhanetin korkusunu duymadan sevmiştim bir vakitler..
Güzeldi.

Sufim Çok güzel yazmışsın Eline sağlık.

sufi dedi ki...

Sevgili Haykırış;
Ne güüzel söylemişsin;"Güven ve sevgiyle bezenmiş, saygıyla örülmüş, çiçeklerle donatılmış amber kokularıyla şenlenmiş bahçenin tam ortasındayız."diye.Hangi noktada durduğunuz ailenizin düzen ve istikrarından belliydi zaten. Daim olsun cennet yaşamınız sevgilerimle.
Sevgili Elif;
Korkusuzlar noktasında duran kişi güvenle cennet tahtında oturan kişidir zaten. mutluluklar hep yanıbaşında olsun dilerim, sevgilerimle.
Sevgili Nur'um;
İman ve inancının yürüdüğün yoldaki taş ve çakılları engebeleri nasıl temizlediğinin, yolunu açtığının örneği olmuş yorumun."Gerçek sevgide; ihanet korkusu yoktur. Sevgi değerini gerçekçiliğinden alır"diyerek noktalamışsın yazıyı,teşekkür ederim sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Zeugma;
Ne güzel bir konuya değinmiş, yepyeni bir pencere açmışsın konumuza. "Doğa sevgisinde bile ihanet olmamalı"diyerek.Basıp geçtiğimiz toprağa bile, altında serinlediğimiz ağaca, yağan yağmura, güneşe, aya, sebzesini yediğimiz tarlaya şükran duyup teşekkür edebilmeliyiz değil mi canım? Ben de seni kucaklayıp öpüyorum sevgilerimle.

Çınar'cım;
Öyleyse İNSAN gibi insan olmaya çalışmalıyız önce.Onun için de içimizde fısıldayıp duran şüphe seslerini ayıklamalıyız içimizden."Ben ihanet ediyormuyum ki O etsin?" "ben nerede ne yaptım da o bana bunu yaptı?"diye düşünüp hata arayan gözleri kendi nefsimize çevirmeliyiz. Başarı ve gerçek sevgi hep elimizden tutup gönlümüzü okşayacak o zaman.Sevgilerimle.

Sevgili Emine;
Gönül teli, aşkla ve sevgiyle titreyen dostum.İlahi aşkla sevenin gönlü hiç incinir kırılabilir mi? Baktığı yerde hakkın varlığını görüyorsa kişi yılana bile o gözle baksa sürünür gider o bile sokmaz kişiyi.Kal aşkla ve sağlıcakla canım sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Aysema'm;
Hiç seven gönülde ihanet meyli olabilir mi? O tür sevgilere mecazi sevgi diyoruz,seviyorum sanıyorlar.Olsun, deneye yanıla bir gün öğrenirler inşaallah.Çocuklar da düşe kalka büyümüyorlar mı?Sevgilerimle.
Sevgili pırıltılı cadı;
Korku ihaneti getirmez tabi.Şüphe; korku getirir insanın yüreğine.Şüphe varsa insanın gönlünde kendi iç ayarlarında vardır bir bozukluk belki.Önce onları onarıp düzeltmeli sonra zaten kendiliğinden düzelir karşısındaki kişi.
Sevgili SeRİOuuS;
İhanet korkusu duymadan sevdiğin o günleri mişli geçmiş zaman gibi söylemen düşündürdü beni.Korkusuz olmak, sana yoksa zarar mı verdi? Sanmıyorum ama sözünün altından bir acı başkaldırdı.İstersen paylaşırsın bir gün bizlerle.sevgilerimle.