EY FANİ YA ALLAH DE YA ÖL KÜL OL - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

24 Nisan 2010 Cumartesi

EY FANİ YA ALLAH DE YA ÖL KÜL OL

Basından, "Dünya'da hava ve kara trafiğinin normale döndüğü" yolunda mesajlar aldık bu günlerde. Böylece felaket senaryolarının, insanın takkesini önüne alıp düşünmesi gerektiği konusunda uyarıcı olduğuna da iyice emin olduk. Yeni gündemlere kapılarımızı aralamadan önce; "doğum sancıları çeken anne adayının soluklanmaları gibi burnumuzdan deriiin bir nefes alıp, ağzımızdan üflemenin zamanı geldi herhalde" dedik şu sıra.Çizilen "kıyamet alâmetleri" gibi haberler, görelim bakalım dedik, nasıl bir gelecek mesajı iletiyor bizlere?
Geçtiğimiz hafta İzlanda'da patlayan yanardağ: Eyyafyallajöküll benim deli saçması anlayışımla; "Ey fani ya Allah de ya öl kül ol" mesajı verdi bana.Kimine de "eyvahyallahdökül" mesajı vermiş.Ya size?
Kuran'da Zilzal suresi;
"1-Yerküre o sarsıntıyla sarsıldığı zaman,
2-Ve toprak ağırlıklarını çıkardığı zaman,
3-Ve insan "ne oluyor buna?" dediği zaman,
4-İşte o gün yerküre,tüm haberlerini söyler/anlatır." yazıyor.
Âd kavmi, İrem, Semûd,Lût kavmi ve Firavun gibi ülkesinde azıp zulmedenlerin, malı devşirip depolayanların, mirası derleyip toplayıp yiyenlerin sonunun nasıl olduğunu düşünüp "Ya Allah dememiz, Ya da kül olacağımız" mesajını veriyor.Haksız mıyım ama?
Sevgilerimle, Tontini.

14 yorum:

sesiber dedi ki...

Okuduğumdan beri bana yazdığın Bektaşi'nin deyisiyle harmanladım kendimi. Her önüme gelene de satıyorum bu sözü :) GÖNLÜMDE O SIKINTILI ANLARIMDA GÜLLER AÇTIRDIN, ALLAH TA SENİN GÖNLÜNÜN GÜLLERİNİ AÇTIRSIN TONTİNİM :)

Yukarıdaki posttaki yazdıklarını çok dinibütün görünüp, görüntüsüyle de bu imajı veren!!! biri yazsa millet diliyle döver. Anladın mı ne demek istediğimi?

Birşey düşünürken ayağım çarpsa, elim kesilse vs... mesaj algılarım ben bunu. Doğru düşün, güzel düşün, kendine gel, dedi O bana, diye silkelenirim. Küresel silkinmenin vakti geldi de geçiyor ama biz illa ki fiziksel silkelenmeyi bekliyor gibi azdıkça azıyoruz.

Kısacası haklısın Dilekcim...
Sevgiler, maddi manevi güzellikler yakanı bırakmasın.

cem dedi ki...

hayırlısı artık inşallah...

Agresifboy dedi ki...

kalplerin Allahı zikretmesiyle mutmain olacağını bilen bir insan olarak İnsanoğlu hariç tüm beşer O'nu hakkıyla zikrediyor ibret alabilen için ne büyük nimettir....

. dedi ki...

insanoğlu hiçbir şekilde aklını başına almaz..Ben bundan eminim..

Elifin Terazisi dedi ki...

Sufim, benim de aklıma bu sureler geldi.
Babam için yaptığınız yoruma teşekkür ederim, çok şükür iyiye gidiyor. Sağlıcakla kalın:)

Kitap ve Demlik dedi ki...

Gönül gözü açık olan biri bunları düşünebilir.
Ne mutlu sana...

ruhumun pusulası dedi ki...

Gördüğünü çok iyi anlatmışsın Sufi'm gel gör ki o zalimler o yobazlar zaten Allah kokusu olmayanlar ve anladım ki dünya var oldukça onlar hep olacak ve hiç anlamayacaklar...

aysegul dedi ki...

c.c.Allah baba kotu islah etsın Sufi ablacık. yapanın karı olmasın ınşşş.

Sevgılerrr

Uma dedi ki...

Dunyayiz her birimiz. Uyanis basladi mi, icimizdeki agirliklari bir bir disari cikarma islemi basladi mi, etrafta goruruz kendimizi, ne oluyor buna derler? Bizde kendimize bakariz, neler oluyor bana deriz, tanimadigimiz biri gelmistir. Patlamalarin ardi arkasi kesilmez, ates puskurur, lavlarimizla yakariz hem kendimizi hem etrafimizdakileri. Iste o gun, soyler tum haberlerini. Dinliyoruz di mi canim Sufim :)

Sena Çeyiz dedi ki...

ilim alime yakışıyor arkadaşım. Zalimde ve cahilde sırıtıyor işte. Dünya bir imtihan salonu, salonun her yanı imtihan. Kur'an dünyanın bozuluşu sizin yüzünüzden diyor, bakın neler yapıyoruz.

öykü dedi ki...

Kendısını dev aynasınd goren,
cok guvenen ınsanoglu !

en ufacık doga olayında anlıyor kı ;

gercekten aciz..

Adsız dedi ki...

Merhabalar Aziz ve vefalı Dostlarım!

Belki de garip gelecek ama; bilgisayarımın monitörü KÜT gitti! Bir haftaya yakın bir zamandır sizlerden uzak kalmama sebep oldu. Yakınlarımda internet bağlantılı bir bilgisayar olmadığı ve internet kafelere girmeye de çekindiğim için sizleri haberdar edemedim. Bunun için sizlerden özür dilerim. Ben bağışlayın. Bu aralar beni, dostlarımdan ve blog dünyasından uzaklaştırmak için elinden geleni ardına koymayan tüm engellere rağmen ben de direniyorum.

Ziyaretiniz ve o güzel samimi ve içten yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Allah’a emanet olun ve sağlıcakla kalın efendim, saygılarımla…

Recep Altun

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Doğru, ben de düşündüm bunu, çok haklısın.
doğanın karşısında insan denen canlı çok aciz aslında.
Sevgilerimle...

mutfakcini dedi ki...

Allah şifamızı versin..