BİR LİDER BESTECİ GİBİ OLMALI - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

27 Mayıs 2010 Perşembe

BİR LİDER BESTECİ GİBİ OLMALI

Farklı sesleri kulağa hoş gelen bir melodiye çevirebilen "besteci" gibi olmalı örnek bir LİDER yani kompozitör.7 nota, diyez bemol ve koma-larla topu topu 29 harfle yazılmış sözleri liderimiz ustalıkla ses kombinasyonuna döndürebilmeli . Unutulmaz eserler yaratabilmeli, "vatan bestesini" klasiklere katmalı .Sol,fa, do anahtarlarını yerinde kullanmalı 5 paralel çizgiye yerleştirdiği nota aralarına koyduğu sus-u gerektiği yerde işaretlemeli.Ritim ve ölçüyü asla kaçırmadan, sağır olsa da, gözü ve gönlü görebilmeli. Tüm telli ve üflemeli sazları susturup sadece vurmalı sazların notalarını dizmemeli ardısıra.Yoksa, güreş meydanından farksız olur meydan kanımca. Kulak yırtan çatlak sese dönüşür bu, dinleyenin kulaklarına pamuk tıkatır sonra. 7 notadan sadece birini seçip DO dışındaki diğer notaları hiçe sayarsa besteci yaptığına sanat değil, liderlik değil de, ben bilmem Kİ, ne denir? Yeni bir bestenin notaları yazılıyor ülkemde şu sıra...Dilerim bu beste; asırlar sonra bile klasikler kategorisine alınıp alemlere ibret bir ilahi, ya da gönüllere söz söyleyen hak kelâmı bir türkü gibi insanoğlunca dinlenir. Hepinize sevgilerimle.Tontini.

Resim:Peter Marcek

10 yorum:

Evren dedi ki...

ilahi tontini, ne güzel bir tınıya dönüşmüş, senin notalarında... sevgiler...

ali zafer sapci dedi ki...

Çok hoş bir anlatım ve doğru bir değerlendirme. Teşekkürler, selamlar.

buraneros dedi ki...

valla ne diyeceğimi bilemedim... ama gülümsememe yerleşmiş lezzetin muhteşem olduğunu söyleyebilirim. İfade edişin zemini enfesti. Çoook bilgeceydi... çok

beenmaya dedi ki...

ne diyeyim dileğin dileğimdir gönülden...

aysegul dedi ki...

Off yaa cok seker anlatmıssın..valla
hasret senfonılerı gıbı olmus :D
Baskanlık sıstemı gelırse gozu kapalı
sıze oy verecem valla..sevgılerrr

Adsız dedi ki...

Çooook güzel olmuşşşş:) elinize,gönlünüze sağlık tontini.

gülsen VAROL dedi ki...

Böylesine bilgili ve eğitici bir anlatımla aslında sen tam bir "lider" tanıtımının nasıl olması gerektiğine örnek teşkil etmektesin sevgili Sufim.. dileğim..
Dilerim, yeni oluşmasına tanık olacağımıza yürekten inandığım lider profili, bizleri hüsrana uğratmaz..
Ve zamane sanatkarı gibi nota bilmeden beste yapmaya kalkmaz!!

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Canımm yazdıklarına , hatta yazmadıklarına bile aynen katılıyorum. Ne kakar güzel anlatmışsın. Ruhlarımızı besleyecek bir lider hasretimiz anca böyle anlatılabilirdi. Ellerine sağlık...
Sevgiler burdan sana...

sufi dedi ki...

Sevgili
Evren;
Alizafer;
Buraneros;
Beenmaya;
Ayşekızım;
Kamikaze;
Gülsen;
Ela;

"Müzikten anlamayan lider olamaz" diye bir yasa çıksa ve bizler de oylarımızı en içli besteleri yapabilen ya da çalabilene versek ne güzel olurdu değil mi? "Müzik ruhun gıdasıdır" diye boşuna dememişler çünkü.Liderler de önce ruhlarımıza hitap etmeyi becerebilmeliler ki dünya ehli gibi gözlerinde sadece dolar işaretiyle gezmediklerine gönülden inanalım.Koyunları gütmek için nasıl çobanın güzel kaval çalması şartı aranıyorsa; Bizler de müzikten anlasın nota bilmese de doğaçlama türkü söylesin istesek, bu onun insan olduğunun göstergesi olur biz de oyumuzu o kişiye verirdik belki diyorum. Çok şey mi istiyorum bilmem? Hepinize 7 renk 7 notalı kucak dolusu sevgilerimle.

Esin Bozdemir dedi ki...

Öylesine güzel anlatmışsın ki tebessümle okudum sözlerini. O tınıların nasıl güzel akor etmiş besteni ve ne güzel bir lider yaratmışsın!Yüreğine sağlık:)