ELİN KULAĞI VAR YERİN GÖZÜ - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

30 Mayıs 2010 Pazar

ELİN KULAĞI VAR YERİN GÖZÜ














"Yerin kulağı var" derler ama elin kulağı var, yerin de gözü var bence.Bedenimizin yüzde yetmişi su, geri kalanı topraksa toprak görür kendinden yaratılmışın hal-i ahvalini? Su ise dalgalanır titrer duyunca titreyişlerimizi.YÂR duyar, ağyar duymaz aşığın gönlünde bir yangın varsa. Aşığa ise; Bağdat sorulmaz gönlünde bir katre ateş yanıyorsa. İlk yaratılışta vaadedilmişti toprağa "Ademi yapmak için senden alınan bir avuç toprak, yine birgün sana döndürülecek" diye. Nasıl bilmez ve görmez toprak kendi malı olan insanın gittiği yer nere? Ayak sesleri gider elin kulağına duyar söylediklerini, el; ele nakleder böylece ekleyerek dediklerini.
"Kuran dışında benden birşey yazmayın" dedi Hz. Muhammed. Kim dinler, ardından uyduruldu birbuçuk milyon söz,HADİS, vaaz ve nasihat.Kime inanmalı, hangi yasaklara kanmalı? "DİN; işte budur" diye de kendi kendimizi kandırmamalı.Kuran'ın sözlerine önce kulak verip, sonra da iyice anlamalı.
Sevgilerimle.

Resim:Ben Goossens

5 yorum:

Evren dedi ki...

bugün duyduğum bir fetva vardı ki, insanın aklını yitirmiş olması gerek böyle bir cümleyi kurabilmek için... ne güzelde demişsin tontinim, elin kulağı var yerin gözü, insanın da aklı var dimi :)

Adsız dedi ki...

Yüreğinize sağlık çoook güzel yazmışsınız.Anlayabilene çoook manalı.

Ben SufiSaja ailesi olarak sizi sergime bekliyorum.Bloğuma yazdım.Hemşeri olmamıza çoook sevindim.Ben özellikle çarşamba öğleden sonra orada olacağım.tel kırma sergimiz yarın 14 de başlayacak.cumartesi 15 e kadar açık.Onurlandırmanızı dileriz.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Dost Sufi , dinler içinde en güzeli, sosyal paylaşmadan ve adaletten yana olan İslam Dini'miz sonradan saptırılarak, gerçek dindarların soğumasına sebeb olmuştur. Kuran mealini iyi okuyan, her cümlesini özümsüyen hangi insan kendinden birşey bulmaz? Ancak daha sonra, din istismarcılarının elinde oyuncak yapılarak, bir çok konuda asıl anlamını kaybetmiştir. Tanrı ile kul arasına girilmesi gerçekte yasaklanan tek dindir. Sevgilerimle..

Bana Sıkça Yaz dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten. Bu yazıda anlattığınız şeyinn bir benzerine Hint'liler akaşik kayıtlar diyorlar :)

Bir de Hz. Muhammedin bir hadisi var, çok severim. "Ahir zamanda, benim söylemediğim sözleri ben söylemişim gibi ortaya atacaklar. O zaman, o sözü alın, kalbinize koyun, eğer kalbiniz tartıyorsa benim sözümdür, tartmıyorsa değildir" diyor.

Gerçekten her şey yanılır, kalp yanılmaz

Efsa dedi ki...

Geçenlerde okuduğum kadınların emzirme ile ilgili verilen fetvasına kapak gibi oturdu yazın. Teşekkür ederim.