HİNT KUMAŞI GİYDİRİLMİŞ İÇİNDE İNSAN OLMAYAN KÜTÜKLER - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

8 Kasım 2010 Pazartesi

HİNT KUMAŞI GİYDİRİLMİŞ İÇİNDE İNSAN OLMAYAN KÜTÜKLER

Her Sabah BAŞ KUŞ (ya da görevli) bilmiyorum, diğer kuşların uyuduğu ağaçları tek tek gezinerek melodik bir şakımayla "hay-di ar-tık u-ya-nın, gece güne kavuştu hay-di ar-tık uyanın" dediğinde ve sonra kepenkli pencereme geri geldiğinde kuşlar korosuna ayıp olmasın diye ben de uyanırım mutlu umutlu erkenden. Teşekkür ederim BAŞ KUŞA.

Kepenklerim kapalı camım açık ben onu görürüm o beni görmez zavallı. Açılan kapanan lavabo,wc, mutfak musluklarından sonra basılır düğmelere sırasıyla otomatik olarak. Selam verilir önce aynadaki aksine, sonra bahçedeki melisa, erik, mandalina, limon ağacı, kapıdaki prenses'ine. Bir elde mis kokulu kahve laf aramızda: bir elde sigara, bilgisayarın açılması beklenirken Kuran'dan bir ayet okunur, üzerinde tüm gün düşünmek üzere.Bugün de bahtımıza bu ayet çıktı:Haydi düşünelim hep birlikte...
Sevgili ZEUGMA :Nice insanlar gördüm başlıklı yazısında, Mevlana neden "nice elbiseler gördüm, içinde insan yok" dedi diye soruyor.Ben de ona Kurandaki eski tarihli bir yazımda yazdığım bu ayetle cevap vermek istedim: "Onları gördüğünde gövdeleri hoşuna gider.Bir şey konuşsalar, sözlerine kulak verirsin.Onlar birbirine dayandırılmış keresteler/Hint kumaşı giydirilmiş kütük parçaları gibidirler.Her bağırtıyı aleyhlerinde zannederler.Düşmandır onlar; sakın onlardan." Münafıkın suresi 4. ayet işte böyle diyor. "Hint kumaşı giydirilmiş içinde insan olmayan kütükler olmaktansa, varsın üstümüzde birşey olmasın tüm kainat BİZ olalım doğada elbisesiz yok olalım" diyorum ben de.

Hepinize sevgilerimle.

İlk yayınlanma tarihi:5.Mart 2009
Resim:Victor Bregeda

9 yorum:

ali zafer sapci dedi ki...

"Doğada elbisesiz yok olalım, tüm kainat BİZ olalım."
Güzel, çok güzel...
Selamlar.

Zeugma dedi ki...

Sevgili sufim,
Öyle güzel bir izah ki bu benim soruma.. Kuran'dan ve Münafıkın suresi 4. ayetten üstelik.
''Her bağırtıyı aleyhlerine zannederler. Düşmandır onlar; sakın onlardan. '' kısmı özellikle...
Dilerim onlar da görür ve irkilirler..

Demek ki bu tür münafıklardan sakınmamızı en başta Allah istiyor.
Bu linki yazıma açıklama olarak aldım gidiyorum ve bunları yazıp içimi büyük bir huzur ve rahatlamayla dolduran o mübarek ellerini ve yüreğini öpüyorum..

Sevgimle...

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

İki dost Sufi ve Zeugma'nın yazı ve yorumları düşündürücü, ancak yorum yapmadan geçemedim. Yine kutsal kitabımızla devam edelim, Mümtehine Sûresi (60-2) : Eğer onlar sizi yenip de ele geçirirseler, hepinize düşman kesilirler, sizlere ellerini ve dillerini kötülükle uzatır, hepinizin kâfir olmanızı isterler. . Bu tür kâfirlere Mevlanamız yüce yaratandan esinlenerek yine bir kapı aralıyor, gel ne olursan gel...", bu aralık kapı, elbette sonsuz aralık bir kapı olmasa gerek...Bütün dostlara selam ve muhabbetle..

Uma dedi ki...

Bir gun hepimiz o kapidan girecegiz :)
Filmin icinde figurana da gerek var bence. Herkesin insan olmasi gerekmiyor, keresteler de lazim insanligi anlamak icin :)
Sevgili Zeugma'nin yazisini okuyabildim sayende ve guzel yorumlari. Etrafta herkes yasam koclarina, yoga hocalarina, guru'lara veya kiligindakilere sinirlenmekte. Onlar kim ki Sufi'cim. Bize bizi gosteren aynalardan ibaretler. Kendini ilah gibi gosteren ve mabetlerde oturanlar da bir nevi ibadet icindeler. Bugun yanlis yerde ibadet ederler, ibadeti ogrenirler, sonra dogru ibadethaneyi bulurlar Allah'in izniyle. Herkes yolunda gider, O'nun cizdigi yolda...Biz de oyle ogrenmedik mi ASKi. Yanlis kisilere "asik olduk" dedik, aski tanidik. Askin pesinde gittik, eridik, bittik. Aski hissettik, sonra ASLIna donduk de durulduk...
Askla Suficim :) Geri donusune sevindim :)Ogrenmissindir ogrenmen gereken kadar. Hic dertlenme :)

haykırış dedi ki...

Sayın Sufi, sevgili Tontini,
Bu dünya için biçilmiş kaftan ile arz ile endam eyleyip ahkâm kestiklerinde oysa ne de çok yalnızlar, günahkâr abidesinin heykelleridir onlar, bu yüzdendir ki hep; Ey hayat senden altına bürünmüş bir yaşam dilemedim, ben senden gerçek insanların var olduğu, gerçek sevginin hüküm sürdüğü bir yaşam dilemiştim. şeklinde temennide bulunurum yüce Rabbimden.
İçinde insan olmayan elbiselerden uzak durmamız niyetine..
Yüreğinize sağlık...
Güzel olduğu kadar ders verir nitelikte bir yazıyı paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
Sonsuz saygılarımı sunuyorum.

Elifin Terazisi dedi ki...

Merhaba Tontinim, okudum, payıma düşeni aldım, gidiyorum.

FKH dedi ki...

nefese sağlık demek düşer bize.

selametle efendim...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Ne yapsak diyorum acaba? şu güzel yazılarının gerekli olan yerlere ulaşması için.
Ama yine de bu ayetleri okuyanlar, anlayana sivrisinek saz misalimidir?

Ayşegül dedi ki...

Ne zaman ziyaretinize gelsem çok güzel şeyler öğrenip ayrılıyorum.
Bir vesile ile sizi tanımamı nasip edene şükürler olsun.