UYKULARA YATMAKTA BULDUM ÇÖZÜMÜ - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

3 Aralık 2010 Cuma

UYKULARA YATMAKTA BULDUM ÇÖZÜMÜ


Tombala torbasından boşalan rakamlar gibi kelimeler boca edilip boşalıverdi bugünlerde evrene. Tespih taneleri ipinden kurtulup dağılıverdi sanki 4 bir yana. Öyle çok söz, öyle çok isnat, dedi-kodu, yalan mı, doğru mu olduğu tartışılır söz çıktı ki ortaya; sanki yeniden açtı kutusunu Pandora...Bir gariban sade vatandaşın anlayacağı dil değil de bunlar, uzayda bilinmedik bir gezegendeki bilinmedik sözlerle konuşan yecüc-mecüc ordusunun kılıç kalkan sesleriyle birlikte hiç susmadan konuşan dilleri bunlar sanki. Alıp başımı dağlara kaçmak,kulaklarımı kapatıp, gözlerimi yummak, ağzımdan çıkacak sözlere "DUR" demek geçiyor içimden. "SUS konuşma,

kesrette boğulup ta vahdete yolculuğunu sakın unutma. Bu gördüklerinin hepsi aldatmaca, burası hayâl alemi, gönlünü TEK ve BİR olandan ayırma."diyen iç sesim ve sanki sırtımda taşıdığım bunca yükten sonra bu dünya ağır geldi bana be dostlarım... Çözümü ben uykulara yatmakta buldum, bu sıralar rüyalarımın zaman ötesinde kayboldum.Ararsanız; sırtımda yük, hamallık yaparken, ellerimde gümüş kaşıklar denizin mavi sularında yürürken, hiç tanımadığım mavi gözlü ak-pak bir kadının, sırtını sıvazlayıp şifa verirken, ya da bir devlet başkanına ok atan siyahinin okunu havada yakalarken bulabilirsiniz beni düşlerinizde. Ben beni kaybettim, haberiniz ola...
Hey yârenler bu dünyanın
Ne tuzu ne tadı kaldı
Tükendi balı-kaymağı
Ne yoğurdu sütü kaldı.

Şer tohumları ekildi
Şeriat göğe çekildi
Davaya akçe döküldü,
Ne müftü ne kadı kaldı.

Yandı gitti asıl ocak,
Ne kıyı kaldı ne bucak
Varıp müşkül danışacak
Fitne-fücur âdu kaldı.

Hey Allah'ım hey yareden
Kurtar bizi vâreden
Doğru söz kalktı aradan
Hemen dedi-kodu kaldı.

Ey Güzide mahlûk şaştı
İblis araya dolaştı
Karıştı cihan karıştı
Evvelkinin adı kaldı.
Güzide bacının bu deyişiyle sözlerimi noktalamak istedim, hepinize sevgilerimi gönderiyor ve AŞK illa ki AŞK kurtaracak bu dünyayı diyorum. Tontini.

25 yorum:

Avram dedi ki...

Sufi: Kendime kendime konuşuyorum , kimseye etmeyeyim şikayet etmeyeyim intizar diye;deli sanıyorlar beni...Susmak en iyisi sanırım.EN FAZLA "LAL" derler.

ali zafer sapci dedi ki...

Severek okuduğum bir paylaşım ; aşk, güzel düşünceler, etkileyen görseller...

FKH dedi ki...

"kimseye etmem şikayet ağlarım ben halime.."

sonrasında başlar terk-i diyar mevsimi..

çok güzel bir yazıydı. elinize sağlık!

üryan dedi ki...

Diline attığı her düğümde, bir düğüm çözülür insanın dîlinden..
Bir düğüm, bir düğüm daha..
Ne mutlu o insana ki, kendini kaybedebilmişse..
Bir kaybolabilsem..
Bir olabilsem..
Bir bilsem..

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

TEK ve BİR olan var
O herşeyi biliyor, görüyor
gerisi hikaye...

gülsen VAROL dedi ki...

Sevgili dilek sen son derece aklı başında tüm "leb" lerin sonundaki leblebiyi bilen bir akil kişisin.. Bunun gündem değiştirmek olduğunu fark edemedin mi bitanem?? Öylesine pespaye öylesine düşük bir dalaverenin içinde yumak olmuşlar ki birbirleri ile, sarmaş dolaş yuvarlandıkça koca bir kar topundan oluşan çığa dönüşüyorlar..
Bugün medyaya servis edilen haberlerden 8 ay öncesinden haberleri olanlar, yeni duymuş gibi yapıyorsa ve işin vehametinden bahsediyorsa eğer, bu, daha vahim olanların yola çıktığını gösterir..
Humeyni rejiminden kaçıp gelen bir matematik öğretmeninin anlattıklarını hiç unutmam..
"Sanki her şey bir gecede olmuş gibiydi.. anlayamadık ihtimal vermedik.. gaflet uykusundaydık" diye anlatırdı paramparça olan ailesini ararken..

Sen şimdi uykulara yatma sevgili Sufi... şimdi zaman uyanık olma zamanıdır..

aysema dedi ki...

İran'dan kaçan felsefe öğretmeninin mektubu sık sık beni uykularımdan uyandırıyor. Bir de şu BOP projesi Sevgili Sufi'm... Sanki bir tiyatro sahnesi var karşımızda.
Böl-parçala-yönet oyunun adı. Adım adım götürülüyoruz. Belgeler tehdit olabilir mi? Dediklerimizi yapmazsan gerisi de gelecek haa! Ortadoğu yeniden şekillendiriliyor mu? Uykularım kaçıyor şu sıralar. Kaybolacak zaman değil, gel dön aramıza...

Esin Bozdemir dedi ki...

Bilenler bildi, söyleyenler hep söyledi, sonra ardı arkası kedilmeden susturulmaya çalışıldı!..gören gördü, duyan duydu amma...asıl görmesi gerekenler kendilerini göremediler bir türlü!..

istesen de uyuyabilir misin sufim!

Uma dedi ki...

Sorumu yanlis kisiye sormusum, demek sen de dagilip gitmissin ah canim suficim...

öykü dedi ki...

o sıkayetler ben de de var sufıcım

kaybolup gıdıyorum med cezırler ıcınde


ama ne olur bu kayıpların ıcınde sen de kaybolma

mutfakcini dedi ki...

Biz kalabalık bir aileyiz.Yalnız değiliz.Kalemler susturuluyorken,klavyeler eksilmesin..med mi cezir mi ?..

Elifin Terazisi dedi ki...

Kendini kaybetmeyen bir adım öne çıksın, KORKUYORUM!!!!

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Her geçen gün umudumu kaybediyorum ve böyle olmayı hiç istemiyorum ((

Arzu Breda dedi ki...

Ben anladım Tontinimin kaçışını da, uykusunu da..

O şimdi AŞK'a yelken açıyor..
O şimdi AŞK'a dalıyor..

Onun kaçma dediği, AŞK'A yelken açmak..
Onun uyku dediği de, AŞK'A dalmak..

Tontinim, içindeki şeytanı yendi..
Onu kendi emrinde özgür bıraktı, şimdi..

Vay hallerine ki onların; İçindeki şeytana yenilip, bir de onu özgür bırakanlara..
Onlar şimdi şeytan ne derse onu yapmak zorundalar..

sufi dedi ki...

Sevgili
Avram Usta;
Alizafer;
FKH;
Üryan;

Kimseye de etmeyelim şikayet
Ağlamayalım da halimize.Olacak olan oluyor, seyretmek en güzeli galiba.
Bir itiş -kakış, Aşk konuşulmaz oldu.Ya AŞK; bu herc-ü merce dalanları terketti, ya da kendine yeni gönüller buldu saklandı.Aşkı bu ortamda hala gönüllerinde yaşatabilenlere, dillerine düğüm atıp dillerindeki düğümleri çözebilenlere bir kez daha aşk ola.Sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Aynur(küçük hala);
Her fiilden görünen O, gören O değil mi zaten? Sevgilerimle.

sufi dedi ki...

SEvgili hasretimin senfonisi Gülsen'im;
Aysema'm;
Esmir;

Gülsen'in dediği gibi:Öylesine pespaye öylesine düşük bir dalaverenin içinde birbirleri ile yumak olup sarmaş dolaş yuvarlandıkça koca bir kar topundan oluşan çığa dönüşenler; aşkın ve sevginin sıcak ellerine düşmemişler de böyle büyüme fırsatı yakalamışlar.O ellere düşselerdi çığa dönüşen halleri ve sayıları su olup eriyip giderdi dostlar. İbretlik "Persapolis" filminde İran'ın, "Kite a runner" filminde olduğu gibi Afganistan'ın yaşadıklarının aynılarını bizler yaşıyoruz şuan galiba, onların durumuna düşmememiz gerekiyordu oysa.Eh biz eşek olduktan sonra semercimiz aynı semerci vuracak semeri elbet belimize.Ama yine de Güneş elbet bir gün aşkla doğacak ufuktan can dostlar, adalet yerini bulacak, sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Uma;
Buna dağılmak demeyelim de merkezinde O TEK ve BİR olanda kalmaya çalışmak çabası diyelim.Soru KİM? cevap: O.Başka sözüm yok sen anlarsın.
Kucak dolusu sevgilerimle.
Sevgili Öykü;
Sevgili Ebruli

Yolculuğumuz da zaten kendimizden kendimize, yükselen alçalan med ve cezirler hep aynı çanak içinde.Ya selamet... Her ikinize de teşekkürler ve sevgilerimle.

bilge dedi ki...

Susmakta tepkinin diğer adı sevgili sufi seni çok iyi anlıyorum arada bende değişik şekilde kaçışlar yaşarım..ama nereye kadar..bu kaçışlarda çok konuşurum hiç susmam o her şeyi bilen duyan yaradanla..hadi uyuma uyanma vakti şimdi..
İzmir buluşmasına davet aldım sizi sordum oraya gidince listede adınızı göremeyince merak ettim demekki bir boş bulunma zamanlarındaydı daveti düzenleyenlerin..sevgilerimi yolladım..

sufi dedi ki...

Sevgili
Elifin terazisi;
Dalgaları aşmak;

Kendimizi kaybettiğimizi sanırken, uykulara dalıp, korkarken dışımızdaki bu kaostan belki de kendimizi bulup seyir alemine dalıyoruzdur farketmeden.Çünkü görünen herşey bizden yansıyor bu âleme yıkanıp arınıyoruzdur elbet de.Olan herşey de hayrımıza.Kabuğuna çekilen ve kat kat korunan hale gelen meyveleri bir düşünelim "badem, ceviz, hindistan cevizi" örneği ne çok değerlidirler besin yönünden değil mi?Herikinize de sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Arzu kızım;
Hadi gel tasavvufta Allah yolunda olmak isteyenlerin önce nelerden arınmaları gerekliliğini duyuralım aşkla aleme.BENliğin, HIRSın, ÖFKEnin esiri olanların kimin kulu olduğunu duyuralım kibarca duyarlarsa.Gözleri ve kalpleri mühürlü olmayanlara ulaşır elbet sesimiz."Biz istesek herkesi mümin yapardık" ayetini hatırlayalım.Şeytanımızı da müslüman yapalım. Yüreğimizdeki aşkı büyütüp yayalım da üzerimizdeki ağırlıkları ve zincirleri kaldıralım istersen. Çünkü iyiliklerdir kötülükleri giderecek olan.Sevgilerimle.

sufi dedi ki...

Sevgili Bilge;
SUSMAK bazen erdem gibi görünüyor insana.Çünkü söze söz dişe diş bunu herkes yapabilir.Hayvanlar bile artık birbirine hırlamaz ısırmazken bize ne oluyor? Mesele herkesin yapamadığını yapabilmekte.M.Ö: Zerdüşt bile dememiş mi; konuşmak istersen sus, susmak istersen konuş diye? Aynalarımız nekadar tozlanmış ben ona yanıyor ve kendime kızıyorum aslında.Onun için uykulara sığınıyorum.
Bloggerların birdahaki buluşmasında buluşuruz inşaallah, o günü beklemeye de gerek yok ben Güzelyalı'da oturuyorum, nezaman gelmek istersen, kapım açık gönlüm gibi çok sevinirim gelirsen. sevgilerimle.

Uma dedi ki...

Dagilip giden kim ? Cevap: Sufi
Kalan kim? Cevap: O
Baska sozum yok sen anlarsin ;)
ASKla, iyi ki varsin...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Susuyorum, uykulara kaçıyorum derken avaz avaz haykırdığının ve hep uyanık olduğunun tabi ki farkındasın can dostum.
Keşke uykulara kaçabilsek belki sırf kendimizi kurtarabilirizde ama biz hiç bencil olamadık.
Burası hayal alemi, ah birde bunu bildiğini sananlar bilse!
Seni seviyorum arkadaşım

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Şimdi ben senin bu yazını okudum ya tonimmm, birden ağzım açık kaldı biliyo musun? Haydaaa ben ne zaman yazdım bu yazıyı yaw, Yoksa son zamanlarda olduğu gibi rüyalarda mı yazmaya başladım? Deliriyorum galiba... dedim. sn günlerdeki ruh halimi, beni, durumu, vaziyeti benim ağzımdan yazıvermişsin. Doğru söyle yoksa ben mi yazdım gerçekten hı ?