KESKİN BAKIŞ- 21 ARALIK - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

20 Aralık 2012 Perşembe

KESKİN BAKIŞ- 21 ARALIK


Uzun zamandır sesimiz çıkmıyor diye yazdığımız kim bilir kaçıncı yazımız olacak bu. Mühim olan sessizliğin içerisindeki sesin ne anlatmak  istediğini duyup anlaya bilmektir yetenek.derdi tontini  ne ise konumuz başlıktan da anlaşılacağı gibi yakın zamanda muhatap olma ihtimalimiz olan 21 aralık meselesi, yıllardır dost muhabbetlerinde,okuduğumuz kitaplarda keza belgesellerde sıkça duyduğumuz bir tarihtir kendileri. Konunun tartışıldığı anlarda bile farklı görüşler atılmıştır tarihe. Kim bilir kaçınız da konu ile ilgili yazılar yazdınız kendi görüşünüzü belirten, ne güzelde ettiniz, mühim olan olacak olanın  sevgiye ait bir şey olması. umarım da öyle olur. ama adım gibi  bildiğim bir şey var ki zamanla kayıtlanmış bizlerin An içerisinde her daim 21 aralıklar yaşadığımızı unutmamamız,  yaşam denilen büyük öğretmen her gün  bize ne ile terbiye olmamız elzem bir durum içeriyorsa onu sunar. kıyameti çok güzel anlatır şu söz "kıyamet insanın özüne keskin bir bakış fırlatmasıdır" bu sözün verdiği ışıkla hareket edecek olursak özümüze dönmemizin farkında lığını yaratacak  fiili yatlar ile muhatap olmamız dilekleri ile.

Sufi-Cem

Resim: Ann Thomson.

6 yorum:

Fatma dedi ki...

Ne güzel dediniz, sevgiler.

Ayşegül dedi ki...

Maalesef genelde o keskin bakışlar kendi özümüzden çok uzaklara fırlatılıyor...Keskin bakışları özüne fırlatanlardan olmak dileğiyle.

IŞIL dedi ki...

Herkesin kıyameti kendine belki de...

Uma dedi ki...

insan ozune keskin bir bakis mi atiyor :)
Gecen gun soyle dinledim: "Bulutun icinde bir baska bulut yok, agacin icinde baska bir agac, insanin icinde baska bir insan." :)
Sesini duymak cok guzel :)

Adsız dedi ki...

Çok teşekkürler Sevgili Cem.Farkındalığımızı artırdın.Bu sözü hiç unutmayacağım.
"kıyamet insanın özüne keskin bir bakış fırlatmasıdır"
tekrar teşekkürler.
Sufi-Saja ailesine sağlıklı,huzurlu,mutlu tüm dileklerinizin gerçek olduğu,farkındalıklarınızın daim olduğu,Aşk dolu nice yıllar diliyorum.her şey gönlünüzce olsun..

Begonvilli Ev dedi ki...

Tontini'miz ne derse güzel derdi. O'nu burada hissedebilmemiz ne iyi..İyi ki varsınız ve bizimlesiniz.