EY GÖLGEM - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

31 Temmuz 2008 Perşembe

EY GÖLGEM




"Daha önce yayınlamış olduğumuz bir yazım olmasına rağmen "Öykü atölyesi"nin bu haftaki kelimesi gölge'ye göndermedir.Bilgilerinize."

Ey gölgem:
Dön de bir bak kendine...Sen; sen misin, yoksa asıldan yani benden aksedenmisin? Bir varlık gösterip bu böbürleniş bu büyükleniş niye? Aslından uzaklaşman; daha çok benliğe kibirlenmeye itmiyor mu seni? Daha bir uzuyor, daha bir genişliyorsun ama soluklaşıp sararıyorsun da.Nedenini sor kendine.Kendinden mi bu uzayışın?

Şekil değiştirmen aslının şekil değiştirdiğini göstermiyor.O YÜCE ışık kaynağın tam tepesindeyse aslının, sen de aslına dönüyor bak yok oluyorsun.Ey gölgem; uzayıp doğuya düştüysen güneş batıyor demektir.Karanlığa az kaldı...Batıya düştüysen gün ışıyor demektir.Aydınlığa az kaldı...Sen yine de aslına var ne de olsa gölgesin.kudretin yeterse tabii.

Gölge aslı gibi olur mu? Büyür, küçülür,uzar kısalır.Küçüldükçe Allah'a o tek'e aslımıza ulaşırız.Büyüdükçe gaflete ve benliğe düşeriz.Var git sen aslına kavuş,varlık göstermen yanlış.Peki bu söylenen bu yazılanlar ancak gölgedir asıldan gelen ,candan gelen sözlere...Biz: biz miyiz, biz: biz değilmiyiz? Yoksa o muyuz? siz ne dersiniz..?Sevgilerimle Dilek.

7 yorum:

Aylin Ünlü dedi ki...

Üzerinde düşünülesi bir yazıyı paylaşmışsınız bizimle,defalarca okumak okurken yeni yeni anlamlar çıkartmak lazım.Elinize,kaleminize sağlık...

ilham perisi dedi ki...

Harika bir yazı olmuş,düşündürücü ve sorgulayıcı,kalemine sağlık..

Aslından uzaklaşman; daha çok benliğe kibirlenmeye itmiyor mu seni.
İnsan her zaman için aslından uzaklaştıkça kötü bir surete bürünür ve yollar uçuruma gider...Sevgiyle kal...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Sufi,
Yine çok güzel ve düşündürücü bir yazı çıkarmışsın. Ellerine, yüreğine sağlık.
Sevgiyle kal...

Geveze Kalem dedi ki...

'Düşündürücü' yorumlara ben de katılıyorum. Boşa kalem oynatılmamış, elinize sağlık ve de aklınıza...
Sevgiler...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Yürekten kalemin ucuna yansıyanlar çok güzel ve evet insanı düşünmeye sevk ediyor.

Yüreğiniz dert görmesin.
Sevgiyle...

Hayatta Giderken dedi ki...

ilginç, güzel bir yazı olmuş. Günün birinden gölgemle konuşmaya kalksam yazıdakine benzer bir diyalog oluşurdu herhalde. Bugüne kadar hiç hayal etmediğim bir diyalog.
Kalemine sağlık...

anonymous dedi ki...

Aylar önce kendimi bunu yaparken hiç görmedim, ama mutlu olduğum ve başkalarının evlilik evlerinde veya ilişkilerinde iç huzurunu bulmasını istediğim için Dr Ajayi ile olan karşılaşmamı paylaşmaya karar verdim. 13 yıldır evliyim ve üç çocuğum var ve kocamla her şey gerçekten çok güzeldi. Yaklaşık 3 yıl önce kocam evliliğimiz dışında yalan söylemeye, aldatmaya, kadınlaştırmaya başladı ve ben bundan rahatsız oldum, bu yüzden bir gece uykusuz kaldım. Telefonumu aldım ve internete giriyordum ki başlıklı bir yazı gördüm. EVLİLİKTE ÇOK İNSANIN ORTAK SORUNLARI DOKTOR AJAYI TARAFINDAN ÇÖZÜLDÜ. Onunla temasa geçtim ve evlilik sorunlarımı tartıştım ve kocası artık olmayan başka bir kadın tarafından kocama büyü yapıldığı sonucuna vardı, bu yüzden süreçlerden geçtik ve kocamı serbest bırakmak için bazı büyüler yapıldı ve bu kocamı durdurdu. evliliğimizde yaptığı suistimal ve şimdi kocam gerçek benliği üzerindeydi, bu tanıklık, oradaki insanlara evliliklerinden asla ayrılmamalarını, doğru yerlerde çözümler aramalarını tavsiye etmektir. :+2347084887094 Veya E-posta: drajayi1990@gmail.com kalıcı bir çözüm için.