SAMAN EV / GRANDER - SUFİ SAJA

.

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."Kemal ATATÜRK .

30 Temmuz 2009 Perşembe

SAMAN EV / GRANDER


Çok yazarlı blogların çoğunda uzun zamandır yazı yazmamış “blog yazarı” genellikle okuyuculara kendini hatırlatmak maksatlı “uzun zamandır yazı yazmıyordum tekrar işte buradayım” mesajını verdikten sonra, asıl anlatması gereken konuya aynen şimdi benimde yapacağım gibi dalar. “Efendim! Şu zamandan şu ana kadar yazı yazmamış olmam sizler tarafından yazı yazmadığım anlamına gelmesin… Tontini ve Ela nın yazıları, sizlerin de Yazının altına iliştirdiğiniz o yorumları okurken, yorumları ve yazıları her daim ben yazıyormuşum gibi hissediyordum kendimi zaten… Falan da filannn” gibi bahaneler yapılır her zaman.

Gelelim bugünkü yazımın ana temasına:

Uzun zamandır bizlerin ev telaşı içerisinde olduğumuzu biliyordunuz Tontini’nin yani Dilek’in şuradaki ve burada ki yazılarından hangi sonuçlarla karşılaştığımızı sufi- sajayı takip edenler hatırlayacaklardır. Biz inanıyoruz ki yaşama bazen dileklerimizle ilgili mesajları doğru şekilde yaydığımızda, ( Siz blogcular bunu yazı yolu ile yapmayı çok iyi başarıyorsunuz) yaşamda birileri o sinyali alıp sizin adınıza doğru dualarda bulunarak evrene geri gönderiyorlar. Bu da bazen isteklerimizin oluşmasına sebebiyet yaratıyor.

Taşınma dönemi içerisinde biz de yaşama yeni sinyaller vermeye başladık, bunlar yazının başlığından da anlıya cağınız gibi Saman Ev, Grander ve yeşil enerjiye dair… İnsanın yaşadığı çevreyi yok etmeden yaşayabilme olasılığını sağlayan tüm materyaller. Geçenlerde internet üzerinde dolaşırken alternatif yaşam tarzları ile ilgili bir yazı; hayalimiz olan Saman Ev ile karşılaşmamıza sebep oldu. SAMAN EVde olur mu demeyin, şuradaki resimlere bakınca bana hak vereceksiniz ( Bir de kiracı iseniz bu hayalin Nasıl güzel geldiğini anlayacaksınız). İkinci dilek de: GRANDER diye bir ürün. Ne olduğunu kısaca söyle anlatabilirim; herkesin artık bildiği suyun hafızasının olduğu “90' lı yıllardaFransız bilim adamı Jacques Beneviste” ve bu hafızasının değişebileceği, bunun ise doğru düşünceden geçtiği Japon bilim adamı Masaru Emoto’ nun bazı belgeselleri yardımı ile bize belletilmişti.
Grander: işte Johann Grander'in bir buluşu olan bir ürün. Nasıl bir ürün olduğunu şuradan inceleyebilirsiniz.
Gelelim sonuca:

Bu yazıyı neden mi yazdık? Böyle çevre dostu ürünlerin olduğundan haberdar olmayanları haberdar etmek için. Hem de sadece bizim adımıza değil yaşamını 0 ila 100 arasında yaşayan insanoğlunun şu kısacık zaman diliminde geçici de olsa dileklerinin ve isteklerinin olması adına toplu bilinci ne kadar iyi düşünce olarak çoğaltırsak o kadar iyi işlerle karşılaşacağımızın sinyalini evrene yaymak için.



Hadi bakalım –PAMUK DÜŞÜNCELER KAFAYA-. Ne mi yapıyoruz? Bugün yaşama sinyal yaymamızın sinyalini yayıyoruz. Sevgilerimizle.

9 yorum:

İlk... dedi ki...

Hıııım şuradan ve buradan baktık.Biz bu evleride pek bir beğendik...Suyuda samanıda severim zati...çevreciyiz alimallah... :):)

ee şimdi ben ne yapayım,evimimi değiştireyim...babam bu işe ne der ki...

param mı var yahu,bakiiim,baktım yokmuş... :(

öperim sevgiler. :)

güle güle oturun bu aradaaaaa :)

Çınar dedi ki...

İzledim, samandan ev yapımını anlatan programı. Çok ilgimi çekti. Keşke dedim izlerken, o eski zamanlara dönsek te naylon poşette oturur gibi hava aldırmaz boyalarla boyanan bu evlerde oturmasak. Kireç boyalı evlerin ne kadar sağlıklı olduğunu da anlattı. Onu hatırlıyorum çocukluğumdan. Kireç boyayla badana yapılırdı evler. İnsanlar daha sağlıklıydı.

Yeni evinde güle güle otur.

Sevgiler

Zeugma dedi ki...

Ben de baktım saman eve..Dışarıdan basit bir köy evi gibi ama içi sade ve modern, yani muhteşem.
Ne güzel olurdu böyle evlerin bulunduğu bir mahallede yaşamak sahi..Yalnız teknolojik cihazları da mümkün olduğunca az kullanmak ya da hiç kullanmamak lazım ki tam sağlıklı olsun:)
Paylaşım çok güzel gerçekten.
Teşekkür ve sevgilerimle..

Yeni evinizde güle güle oturun ayrıca:)

Belgin dedi ki...

Saman evler cok güzel, benim gözüme pamuk prenses masalindaki yedi cücelerin evi gibi görüktü:))
Ben dogal tastan, kütükten yapilan evleri cok begeniyorum, simdi hayalimde bir de samandan bir evim oldu:))
Ingilizcem olmadigi icin su isini pek anlamadim ama galiba kullanilmis sulari temizleyip, yeniden icilebilir hale getiren bir sey olsa gerek. Eger öyle bir seyse ve bizler suyu böyle ziyan etmeye devam edersek, böyle bir teknolojide yakin zamanda bütün dünyanin cok ihtiyaci olacak gibi geliyor bana.
Yeni eviniz hayirli, ugurlu olsun, icinde saglikli, huzurlu ve mutlu yasayin.
Sevgilerimle

MAVİ UMUT dedi ki...

Bir yazım konusunda değerli yorumlarınıza ihtiyacım var, eğer kabul ederseniz sizi bloguma davet edebilirmiyim.
Teşekkür ederim..

sufi dedi ki...

Sevgili dostlar;
Saman balyası toplama zamanında toplanırız birgün nasıl olsa!Hayal edelim olsun, sevgilerimizle.

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Ayyyyyyyyyyyyy ben bayıldımm. Tam hayalimdeki gibi bir evmiş saman ev:)) Ormanda olması beni biraz düşündürdü ama olsun:) Belgine aynen katılıyorum pamuk prensesin evi gibi. Cidden öyle bir evde yaşamayı çok isterim ben. Eminim Efe ve Ege'de bayılırlar:)Suyunda hafızasını değiştirdik mi, yeniden çeşmeden suyumuzu gönül rahatlığıyla içebildik mi deymeyin keyfimize valla. Ben bu sinyalleri kocaman bir baz istasyonu kadar ama zararsız şeklinden gönderiyorum evrene. Bize geri döneceği günü de bekliyorum. Umuyorum, istiyorum...
Sevgiler.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Saman ev şahane bir fikir, görünümü de çok güzel.
Su fikri de çok güel ve insanlık olarak çok ihtiyacımız var böyle şeylere.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

tarzan'ı seyrettiğim çocukluk zamanlarından bu yana, ağaçta yaşama fikrine hayranım ;) ama ne kadar zor tatbiki...

sevgili sufi, iyi/kötü, kritik anlardaki yorumların için teşekkür etmeye geldim esasında ben. hani pek çoğunun yaptığı gibi, belki de haklı olarak, yorum yazana yorum yazmak tavrından uzak olduğun için teşekkür ediyorum.bunu da çok samimi buluyorum.

bu sebeple kucak dolusu sevgiler...